همانطور که میدانیم، شاخهها و رشتههای مختلفی از مهندسی در دنیا وجود دارند، که برخی از آنها شاخههای اصلی و برخی دیگر زیرشاخهی آنها میباشند؛ یکی از شاخههای اصلی مهندسی – که در این مقاله به بررسی آن خواهیم پرداخت – «مهندسی تکنولوژی» است. شاید برایتان سؤال پیش آمده باشد که، رشته و شغل مهندسی تکنولوژی چیست؟ چه وظایفی در شغل مهندسی تکنولوژی موجود است؟ این شغل به چه مهارتهایی نیاز دارد؟ در این مقاله از مجله اینترنتی کاپریلا، قصد داریم تا رشته و شغل مهندسی تکنولوژی را به همراه شما، مورد بررسی قرار دهیم؛ پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
تعریف شغل مهندسی تکنولوژی
رشته و شغل «مهندسی تکنولوژی» به نامهای دیگری مانند «تکنسین فناوری» و «فناوری مهندسی» نیز شناخته میشود؛ هدف اصلی این شغل، کمک به دیگر مهندسین در ساخت انواع محصولات طراحی شده و توسعهی فناوریها و تکنولوژیهای ساخت آنها، میباشد. به عبارت دیگر، مهندسین تکنولوژی وظیفه دارند، ایدههایی که مهندسین دیگر در ذهن خود میپروارنند را، به واقعیت تبدیل کنند. این شاخه از مهندسی، نقش بسیار مهمی در پیشرفت فناوریهای ساخت محصولات و همچنین تکنولوژیهای مورد استفاده در محصولات مختلف، ایفا مینماید.
دایرهی دانشی که مهندسین تکنولوژی در دانشگاهها کسب میکنند، بسیار گسترده میباشد و به همین دلیل، قادر به فعالیت در طیف گستردهای از حوزههای مختلف مهندسی، هستند؛ برخی از دروس عمومی و تخصصی رشته مهندسی تکنولوژی عبارتاند از:
- آمار و احتمال مهندسی
- ریاضی مهندسی
- معادلات دیفرانسیل
- زبان ماشین و اسمبلی
- طراحی الگوریتمها
- برنامهسازی سیستم
- معماری کامپیوتر
- هوش مصنوعی
- شبیهسازی کامپیوتری
- مهندسی اینترنت
- سیستم عامل شبکه
- ایجاد بانکهای اطلاعاتی
- طراحی صنعتی
- مدلسازی و شبیهسازی مهندسی
- مقاومت مصالح
- نقشهکشی صنعتی
- و…
شایان ذکر است، که دروس بالا، مربوط به چارت درسی مقطع کاردانی مهندسی تکنولوژی میباشند و افرادی که قصد ادامه تحصیل در این حوزه از مهندسی را دارند، باید در مقاطع بعدی خود، یکی از شاخههای تخصصی مهندسی تکنولوژی را انتخاب کنند و به کسب دانش در آن شاخه تخصصی، بپردازند.
- دوره ویدئویی آموزش روند تبدیل نیاز به محصول: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش تکنولوژی های نو و محیط زیست: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش تجاری سازی تکنولوژی: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی رایگان آموزش تعریف حوزه تجاری سازی تکنولوژی: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش مدیریت انتقال تکنولوژی: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش مدیریت مهندسی: اینجا را کلیک کنید (+).
رشته و شاخه مهندسی تکنولوژی، یکی از شاخههای اصلی مهندسی محسوب میگردد، که دارای زیرشاخههای تخصصی مختلفی است؛ در همین راستا، برای آشنایی بیشتر با این رشته و شغل، در قسمت بعدی مقاله به معرفی و بررسی زیرشاخههای تخصصی مهندسی تکنولوژی، خواهیم پرداخت.
زیر شاخه های تخصصی مهندسی تکنولوژی
پیشتر اشاره کردیم، که مهندسی تکنولوژی دارای کاربردهای مختلفی میباشد، که مرور زمان موجب شکلگیری زیرشاخههای تخصصی برای این شاخه از مهندسی، شدهاند. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا زیرشاخههای تخصصی مهندسی تکنولوژی را به شما معرفی کنیم، سپس آنها را باهم مورد بررسی قرار دهیم.
زیرشاخههای تخصصی مهندسی تکنولوژی عبارتاند از:
- مهندسی تکنولوژی – نرمافزار
- مهندسی تکنولوژی – الکترونیک
- مهندسی تکنولوژی – معماری
- مهندسی تکنولوژی – عمران
- مهندسی تکنولوژی – رباتیک
- و…
حال بیایید هر کدام از زیرشاخههای تخصصی فوق را، باهم بررسی کنیم.
مهندسی تکنولوژی – نرم افزار
در این زیر شاخه تخصصی، مهندسین باید با انواع روشها و متدهای موجود در مهندسی نرمافزار آشنا باشند، تا به مهندسین فعال در آن حوزه – برای اجرای ایدههای که در ذهن دارند – کمک نمایند؛ به عبارت دیگر، مهندسین تکنولوژی که در این شاخه تخصصی تحصیل کردهاند، باید با توجه به دانش و مهارتی که دارند، به مهندسین نرمافزار در اتمام پروژههای خود کمک نمایند و همچنین متدها، تکنولوژیها و فناوریهای جدید را به آنها معرفی کنند و در اختیارشان قرار دهند. همچنین مهندسین تکنولوژی، با استفاده از دانش خود، قادر به توسعهی انواع فناوریها و متدهای موجود در مهندسی نرمافزار نیز، میباشند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مهندسی نرم افزار ۱ – کلیک کنید.
- آموزش مهندسی نرم افزار 2 – کلیک کنید.
- آموزش تست نرم افزار با xUnit.net – کلیک کنید.
- آموزش رایگان معرفی و هدف پروژه در طراحی نرم افزار کتابخانه با VB.NET (+)
- آموزش طراحی نرم افزار فروشگاه کامپیوتر با تکنولوژی EF و معماری سه لایه (+)
- آموزش توسعه اندروید (Android) – مقدماتی – کلیک کنید.
- آموزش برنامه نویسی اندروید (Android) – تکمیلی – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش مهندسی کامپیوتر – نرمافزار – کلیک کنید.
اگر برایتان سؤال پیش آمده که مهندسی نرمافزار چیست، به شما پیشنهاد میکنیم که حتما مقاله «شغل مهندسی نرم افزار – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها» را مطالعه بفرمایید.
مهندسی تکنولوژی – الکترونیک
یکی دیگر از زیرشاخههای تخصصی مهندسی تکنولوژی، زیرشاخه «الکترونیک» میباشد؛ افرادی که در این زیرشاخه تخصصی تحصیل میکنند، پس از اتمام دورهی تحصیلی خود، باید به «مهندسین الکترونیک» در طراحی و ساخت طیف گستردهای از محصولات الکترونیکی، کمک کنند و مشاورههای مفیدی ارائه دهند، تا محصولات طراحی شده، به دنیای واقعی پا بگذارند و مورد استفاده قرار بگیرند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش رایگان تکنولوژی مدارات مجتمع – کلیک کنید.
- آموزش مونتاژ قطعات الکترونیک – کلیک کنید.
- آموزش رایگان مفاهیم اساسی و قطعات بنیادی در مبانی الکترونیک (+)
- آموزش پروژه محور الکترونیک – طراحی عملی مدار چشمی های الکترونیکی (+)
- آموزش عیب یابی مدارات الکترونیکی – کلیک کنید.
- آموزش فیزیک الکترونیک – بخش یکم – کلیک کنید.
- آموزش فیزیک الکترونیک – بخش دوم – کلیک کنید.
- آموزش آشنایی با فیزیک قطعات نیم رسانا – کلیک کنید.
- آموزش الکترونیک ۱ – کلیک کنید.
- آموزش الکترونیک 2 – کلیک کنید.
- آموزش الکترونیک 3 – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش مهندسی الکترونیک (+)
شایان ذکر است، که خود رشته و شغل مهندسی الکترونیک، دارای زیرشاخههای تخصصی بیشتری میباشد . با مطالعهی مقاله «شغل مهندسی الکترونیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی الکترونیک»، میتوانید آشنایی کاملی با این شاخه از مهندسی، بهدست بیاورید.
مهندسی تکنولوژی – معماری
رشته و شغل «مهندسی معماری» در سالهای گذشته دارای پیشرفتهای چشمگیری در زمینهی استفاده از تکنولوژیها و فناوریها جدید داشته است؛ در همین راستا، زیرشاخه تخصصی «مهندسی تکنولوژی – معماری» شکل گرفت، تا روند پیشرفت رشتهی مهندسی معماری در زمینهی استفاده از تکنولوژیها و فناوریهای روز، سرعت بگیرد. مهندسین تکنولوژی که در این زیرشاخه تخصصی فعالیت مینمایند، باید به مهندسین معماری در طراحی انواع سازهها و همچنین روشها و نحوهی استفاده از تکنولوژیها و فناوریهای روز جهت عملی کردن طراحیها، کمک کنند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش فرایند طراحی معماری – کلیک کنید.
- آموزش سازه های نوین در معماری – کلیک کنید.
- آموزش عناصر و جزئیات ساختمان – کلیک کنید.
- آموزش طراحی فنی – کلیک کنید.
- آموزش معماری معاصر ۱ – کلیک کنید.
- آموزش معماری معاصر 2 – کلیک کنید.
- آموزش معماری معاصر 3 – کلیک کنید.
- آموزش درس انسان، طبیعت، معماری – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش مهندسی معماری (Architecture) – کلیک کنید.
برای آشنایی بیشتر با شغل مهندسی معماری، شما را به مطالعهی مقاله «شغل مهندسی معماری – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها» دعوت میکنیم.
مهندسی تکنولوژی – عمران
شغل مهندسی عمران، کاربردهای بسیار زیادی دارد و در حوزههای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد و مهندسین عمران برای ایجاد سازههای جدید، از فناوریها و تکنولوژیهای بهروز گوناگونی بهره میبرند؛ وظیفهی کمک به مهندسین عمران – جهت استفاده از فناوریها و تکنولوژیهای روز در طراحی و ساخت سازهها – بر عهدهی مهندسین تکنولوژی است، که در زیر شاخه تخصصی «مهندسی تکنولوژی – عمران» تحصیل نمودهاند. مهندسین تکنولوژی برای فعالیت در این زیرشاخه تخصصی، باید با مبانی مهندسی عمران آشنا باشند و روشها و متدهای مختلفی را جهت استفاده از فناوریها و تکنولوژیهای بروز در طراحی و ساخت انواع سازههای موجود در مهندسی عمران، ارائه نمایند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش تکنولوژی بتن و اختلاط آن – کلیک کنید.
- آموزش مقررات ملی ساختمان (آمادگی آزمون نظارت و اجرا برای مهندسی عمران) – کلیک کنید.
- آموزش مبانی نقشه برداری عمومی General Surveying – کلیک کنید.
- آموزش هندسه دیفرانسیل برای عمران و نقشه برداری – کلیک کنید.
- آموزش آشنایی با مصالح ساختمانی – کلیک کنید.
- آموزش بارگذاری سازه – ویژه آزمون نظام مهندسی – کلیک کنید.
- آموزش روش های تعمیر و نگهداری ساختمان – کلیک کنید.
- آموزش رایگان اصلاح سازه ای خاک – کلیک کنید.
- آموزش رایگان شناسایی سیستم سازه (+)
- آموزش اصول دینامیک سازه ها (+)
- آموزش اصول رایگان مدیریت ساخت در زبان تخصصی مهندسی عمران (+)
- مجموعه آموزش مهندسی عمران – کلیک کنید.
اگر اطلاعات کاملی از شغل «مهندسی عمران» در اختیار ندارید، توصیه میکنیم که مقاله «شغل مهندسی عمران + معرفی انواع گرایش ها و فرصت های شغلی رشته عمران» را مطالعه بفرمایید.
مهندسی تکنولوژی – رباتیک
آخرین زیرشاخه تخصصی که در این قسمت به بررسی آن میپردازیم، «مهندسی تکنولوژی – رباتیک» میباشد؛ با اینکه در شغل مهندسی رباتیک، از آخرین فناوریها و تکنولوژیهای موجود، استفاده میگردد، با این حال در برخی موارد، مهندسین رباتیک برای اجرای طراحیهای خود به کمک نیاز دارند و «مهندسین تکنولوژی – رباتیک» به کمک آنها میروند و در استفاده از تکنولوژیها، فناوریها و متدهای بهروز – جهت ساخت طراحیهای صورت گرفته – راهنماییهای سازندهای ارائه مینمایند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مقدماتی سیستم عامل ربات ها رآس ROS – کلیک کنید.
- آموزش آشنایی با سیستم عامل ربات ها ROS – کلیک کنید.
- آموزش سیستم عامل ربات ها راس ROS – ابزار گرافیکی و شبیه سازی – کلیک کنید.
- آموزش برنامه نویسی آردوینو Arduino – مقدماتی – کلیک کنید.
- آموزش برنامه نویسی آردوینو Arduino – تکمیلی – کلیک کنید.
- آموزش رباتیک و ربات های سری – کلیک کنید.
- مجموعه آموزشهای رباتیک (Robotics) – کلیک کنید.
با مطالعهی مقاله «شغل مهندسی رباتیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی رباتیک» درک کاملی از حوزهی کاری مهندسی رباتیک و همچنین وظایفی که مهندسین تکنولوژی در انجام آنها دخیل هستند، بهدست میآورید.
شایان ذکر است، که شغل مهندسی تکنولوژی، دارای زیرشاخههای بیشتری میباشد، که به دلیل کمبود زمان از بررسی آنها معذوریم؛ اما توجه داشته باشید، که مهندسی تکنولوژی تقریباً در تمامی حوزههای دیگر مهندسی نقش مهمی ایفا میکند و بسیاری از پیشرفتهایی که امروزه در شاخههای مختلف مهندسی مشاهده میکنیم، به کمک مهندسی تکنولوژی صورت گرفتهاند.
حال که با زیرشاخههای مختلف رشته و شغل مهندسی تکنولوژی آشنا شدیم، زمان آن فرا رسیده است که، همراه شما به معرفی و بررسی وظایف موجود در این شغل، بپردازیم؛ با ما همراه باشید.
وظایف شغل مهندسی تکنولوژی
همانطور در قسمتهای قبل مطالعه کردیم، مهندسی تکنولوژی در زیرشاخهها و حوزههای مختلفی کاربرد دارد؛ در همین راستا، وظایف گوناگونی در این شغل، بر عهدهی مهندسین تکنولوژی قرار میگیرد. شایان ذکر است، که وظایف تخصصی و جزئی مختلفی – با توجه به زیرشاخهای که مهندسین تکنولوژی در آن فعالیت مینمایند بر عهدهی مهندسین تکنولوژی قرار دارد، اما در این بخش از مقاله، قصد داریم تا به همراه شما، وظایف عمومی که در شغل مهندسی تکنولوژی وجود دارند را، مورد بررسی قرار دهیم؛ که این وظایف عبارتاند از:
- پشتیبانی فنی از خطوط تولید
- توسعهی فناوریها و تکنولوژیهای تولید محصولات
- ایجاد نقشه و طراحیهای گوناگون در زمینههای مختلف
- آزمایش کیفیت و عملکرد محصولات
- ارائهی گزارش به مشتریان و همکاران
- استفاده از نرمافزارهای تخصصی برای طراحی محصولات
- ارزیابی مواد اولیهی مورد استفاده در ساخت محصولات
- و…
در ادامه هر کدام از وظایفی که در لیست بالا نام بردیم را، باهم بررسی خواهیم کرد.
پشتیبانی فنی از خطوط تولید
یکی از وظایفی که در این شغل بر عهدهی مهندسین تکنولوژی قرار دارد، «پشتیبانی فنی» در جهت تولید محصولات بدون هیچ نقص و ایرادی میباشد؛ مهندسین تکنولوژی برای انجام این وظیفهی خود، باید آشنایی کاملی با خطوط تولید و همچنین ویژگیهای هر کدام از محصولات کسب نمایند، تا قادر به بررسی عملکرد محصولات و خطوط تولید آنها باشند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش تکنولوژی غلات Cereal Technology – کلیک کنید.
- آموزش رایگان آشنایی با تکنولوژی شیلات – کلیک کنید.
- آموزش تکنولوژی گوشت و شیلات – کلیک کنید.
- آموزش آشنایی با تکنولوژی قند – کلیک کنید.
- آموزش تکنولوژی شیر و فرآورده های لبنی – کلیک کنید.
- آموزش رایگان تکنولوژی تولید خامه – کلیک کنید.
- آموزش تکنولوژی کنسروسازی – کلیک کنید.
- آموزش تکنولوژی روغن های خوراکی – کلیک کنید.
- آموزش تکنولوژی بسته بندی پلیمری – کلیک کنید.
- آموزش شیمی و تکنولوژی چرم – کلیک کنید.
- آموزش زیست فناوری و تخمیر قارچی – کلیک کنید.
توسعه فناوری ها و تکنولوژی های تولید محصولات
مهمترین وظیفهای که در شغل مهندسی تکنولوژی وجود دارد، «توسعه فناوریها و تکنولوژیهای تولید محصولات» میباشد؛ مهندسین تکنولوژی با استفاده از دانش و مهارت خود در حوزههای مختلف، باید فناوریها و تکنولوژیهایی که برای تولید محصولات مورد استفاده قرار میگیرند را، توسعه دهند تا هم هزینههای تولید محصولات کاهش بیابد و هم کیفیت ساخت آنها بیشتر شود. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش فناوری پینچ برای بهینه سازی مصرف انرژی – کلیک کنید.
- آموزش رایگان تغلیظ شربت و اواپراتورها در تکنولوژی قند – کلیک کنید.
- آموزش فناوری جوشکاری – کلیک کنید.
ایجاد نقشه و طراحی های گوناگون در زمینه های مختلف
در بسیاری از مواقع، مهندسینی که در حوزههای مختلف مشغول به فعالیت هستند، ایدههای جدیدی برای تولید محصولات یا ایجاد سازههایی متفاوت دارند، اما در طراحی آنها دچار مشکل میشوند؛ یکی دیگر از وظایفی که در شغل مهندسی تکنولوژی – مخصوصاً در زیرشاخههای تخصصی آن – وجود دارد، «ایجاد نقشه و طراحیهای گوناگون در زمینههای مختلف» میباشد. مهندسین تکنولوژی با توجه به زیرشاخهی تخصصی که در آن فعالیت مینمایند، باید به مهندسین آن حوزه در ایجاد انواع طراحیهای کاربردی و قابل ساخت، کمک کنند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش تکنولوژی انتقال قدرت خودرو – کلیک کنید.
- آموزش تکنولوژی مولد قدرت خودرو – کلیک کنید.
- آموزش آشنایی با تکنولوژی نیروگاه های بادی، آبی، بیوماس و امواج (+)
- آموزش تولید محصول زیستی – از ارزیابی اولیه تا تجاری سازی نهایی (+)
آزمایش کیفیت و عملکرد محصولات
یکی دیگر از وظایف عمومی مهندسین تکنولوژی، «آزمایش کیفیت و عملکرد محصولات» میباشد؛ از آنجایی که مهندسین تکنولوژی دانش فراوانی در حوزههای مختلف کسب کردهاند، با فناوریها و تکنولوژیهای گوناگونی آشنایی کامل دارند، که این امر به آزمایش کیفیت ساخت محصولات و همچنین بررسی عملکرد آنها، کمک شایانی میکند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش شیمی و تکنولوژی رنگ – کلیک کنید.
- آموزش کنترل کیفیت آماری – کلیک کنید.
- آموزش دوایر کنترل کیفیت (QCC) – کلیک کنید.
- آموزش روش های نمونه برداری و بازرسی در کنترل کیفیت – کلیک کنید.
- آموزش روش های نمونه برداری و بازرسی در کنترل کیفیت – کلیک کنید.
- آموزش کنترل کیفیت آماری با مینی تب Minitab – کلیک کنید.
- آموزش خطاهای اندازه گیری در تحقیق مواد – کلیک کنید.
- آموزش کنترل کیفیت پایپینگ – کلیک کنید.
- آموزش اصول طراحی پایپینگ پمپ با نرم افزار PDMS – کلیک کنید.
ارائه گزارش به مشتریان و همکاران
مهندسین تکنولوژی پس از اتمام هرگونه آزمایش و تحقیقاتی، باید گزارشی کامل از نحوهی انجام آنها و همچنین نتایجی که در بر داشتهاند، ارائه نمایند؛ در همین راستا، یکی دیگر از وظایفی که در این شغل بر عهدهی مهندسین تکنولوژی قرار دارد، «ارائهی گزارش به مشتریان و همکاران» میباشد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مقدماتی کنترل مدارک و مستندات مهندسی پروژه ها DCC – کلیک کنید.
- آموزش اصول و مبانی گزارش نویسی حرفه ای – کلیک کنید.
- آموزش مکاتبات اداری و گزارش نویسی – کلیک کنید.
استفاده از نرم افزار های تخصصی برای طراحی محصولات
امروزه تمامی مراحل طراحی، مدلسازی و شبیهسازی انواع محصولات، به کمک نرمافزارهای طراحی کامپیوتری صورت میگیرد و از آنجایی که مهندسین تکنولوژی باید در طراحی و ساخت انواع محصولات، به مهندسین دیگر کمک کنند، وظیفهی «استفاده از نرمافزارهای تخصصی برای طراحی محصولات» نیز، یکی دیگر از وظایفی میباشد، که در این شغل بر عهدهی مهندسین قرار دارد. شایان ذکر است، که هر کدام از حوزههای تخصصی مهندسی، دارای نرمافزارهای خاصی برای طراحی و شبیهسازی محصولات است، در همین راستا مهندسین باید قادر استفاده از طیف گستردهای از نرمافزارهای تخصصی طراحی، باشند. در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
ارزیابی مواد اولیه مورد استفاده در ساخت محصولات
یکی دیگر از وظایف مهمی که در شغل مهندسی تکنولوژی وجود دارد، «ارزیابی مواد اولیه مورد استفاده در ساخت محصولات» میباشد؛ مهندسین برای انجام این وظیفهی مهم، باید شناخت کاملی از ویژگیها و رفتار انواع مواد اولیه، بهدست بیاورند، تا با ارزیابی آنها و همچنین هدفی که محصول برای آن طراحی و تولید شده است، کیفیت مواد اولیه را بسنجند و در صورت نیاز، مواد دیگری را برای ساخت محصول مورد نظر پیشنهاد دهند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش روش های تولید و کارگاه – کلیک کنید.
- آموزش مقدماتی سیستم های میکروالکترومکانیک زیستی – کلیک کنید.
- آموزش طراحی آزمایش و بهینه سازی – کلیک کنید.
در ادامهی این مقاله، به معرفی و بررسی مهارتهای مورد نیاز مهندسین تکنولوژی برای انجام وظایفشان، میپردازیم؛ همراه ما باشید.
مهارت های مورد نیاز در شغل مهندسی تکنولوژی
در قسمتهای قبل ما با تعریف شغل مهندسی تکنولوژی، زیرشاخههای تخصصی آن و همچنین وظایف مهندسین تکنولوژی آشنا شدیم؛ حال در این قسمت از مقاله قصد داریم تا، مهارتهای مورد نیاز برای ورود و فعالیت در شغل مهندسی تکنولوژی را به شما معرفی کنیم، سپس همراه هم آنها را مورد بررسی قرار دهیم. مهارتهای مورد نیاز در شغل مهندسی تکنولوژی عبارتاند از:
- دانش فنی
- کار گروهی
- مدیریت تیمی
- برقراری ارتباط
- مدیریت زمان
- استفاده از نرمافزارهای تخصصی
- جستجو و پیدا کردن منابع اطلاعاتی بهروز
- زبان انگلیسی
حال بیایید هر کدام از این مهارتهای مورد نیاز را، باهم مورد بررسی قرار دهیم.
دانش فنی
مهمترین مهارتی که مهندسین تکنولوژی به آن نیاز دارند، «دانش فنی» کامل در حوزهی تکنولوژی میباشد. علم مهندسی تکنولوژی، بسیار پیچیده، سخت و گسترده است، به همین دلیل اگر یک مهندس تکنولوژی قصد پیشرفت در این شغل را دارد، باید دانش فنی خود پیرامون مهندسی تکنولوژی و انواع متدها و فناوریهای طراحی و ساخت محصولات را، در خود تقویت نماید.
افرادی که قصد ورود به شغل مهندسی تکنولوژی را دارند، باید تحصیلات آکادمیک خود در این رشته از مهندسی را به اتمام برسانند و همچنین، در دورههای آموزشی مختلفی که مرتبط با این حوزه از مهندسی است، شرکت نمایند تا دانش فنی کاملی، پیرامون این مهندسی تکنولوژی بهدست بیاورند.
کار گروهی
پروژههایی که در شغل مهندسی تکنولوژی صورت میگیرند، پیچیده و سخت هستند؛ در همین راستا، برای انجام آنها از تیمی متشکل از چندین مهندس کمک گرفته میشود و از طرفی هم وظیفهی اصلی مهندسین تکنولوژی، کمک به دیگر مهندسان و راهنمایی آنها میباشد. مهندسین برای انجام وظایف خود به نحو احسن، باید با دیگر اعضای گروه، به خوبی همکاری نمایند؛ در همین راستا، یکی دیگر از مهارتهایی که در این شغل به آن نیاز پیدا میکنند، مهارت «کار گروهی» میباشد. مهندسین تکنولوژی با کسب این مهارت، قادر به همکاری با اعضای گروه و انجام وظایف خود در کمترین زمان ممکن، هستند. در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
مدیریت تیمی
همانطور که در قسمتهای قبل اشاره کردیم، پروژههای موجود در شغل مهندسی تکنولوژی، توسط تیمی از مهندسین – تخصصهای مختلف – انجام میشوند؛ در همین راستا، یکی دیگر از مهارتهایی که یک مهندس تکنولوژی باید در خود ایجاد کند، «مدیریت تیمی» میباشد. این مهارت به افراد کمک میکند تا بهطور مؤثرتری، در کنار یکدیگر کار کنند و به همکاری بپردازند؛ همچنین مهارت مدیریت تیمی، به آنها کمک میکند تا وظایف درستی را به هر کدام از اعضای تیم واگذار کنند، تا در نهایت یک پروژه با بالاترین میزان کیفیت و کمترین زمان ممکن، به اتمام برسد. مهندسین تکنولوژی برای تقویت این مهارت خود، باید به فاکتورهای مختلفی توجه داشته باشند، که برخی از آنها عبارتاند از:
- شناخت نقاط قوت هر کدام از اعضای تیم
- شناخت نقاط ضعف هر کدام از اعضای تیم
- بررسی و ارزیابی مهارتهای اعضای تیم
- تقسیم وظایف بر اساس نقاط قوت و تخصص
- مدیریت و نظارت بر عملکرد اعضای گروه
- و…
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش موفقیت در کار تیمی – اصول تیم سازی (+)
- آموزش مدیریت تعارض – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش توسعه مهارت فردی (+)
برقراری ارتباط
مهندسین تکنولوژی به طور مداوم با افراد مختلفی (مانند کارفرمایان، پیمانکاران، مهندسین و…) در ارتباط هستند، به همین دلیل باید از مهارت «برقراری ارتباط» بالایی برای ارائهی طرحهای خود و انجام کارهای مختلف، برخوردار باشند. یک مهندس تکنولوژی برای ایجاد یک ارتباط سازنده و مستحکم، باید از نحوهی مکالمه و فن بیان آگاهی کامل داشته باشد، تا قادر به ایجاد و تقویت ارتباطات خود باشد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مهارت های برقراری ارتباط موثر در سازمان ها (+)
- آموزش مدیریت تغییر و پیاده سازی آن در سازمان ها (+)
مدیریت زمان
یکی از مهمترین فاکتورهای هر پروژهای، زمان اتمام آن میباشد؛ در همین راستا، مهندسین تکنولوژی برای انجام وظایف خود و اتمام پروژهای که در دست دارند، به مهارت «مدیریت زمان» نیاز پیدا میکنند؛ این مهارت علاوه بر کمک به مهندسین در انجام وظایف خود، به آنها در مدیریت تیمی و اجرای مراحل مختلف پروژه مطابق با جدول زمانبندی که تعیین شده است نیز، کمک شایانی میکند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مدیریت زمان جهت بهره وری شخصی و حرفه ای – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت زمان و تکنیک های آن – بخش یکم – کلیک کنید.
- مهارتهای مطالعه | تقویت حافظه و مدیریت زمان – کلیک کنید.
- آموزش رایگان مدیریت زمان جهت بهره وری شخصی و حرفه ای – ویژه ناشنوایان (+)
استفاده از نرم افزار های تخصصی
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و کامپیوترها، تقریباً تمامی امور طراحی محصولات، مدلسازی و شبیهسازی آنها در حوزههای مختلف مهندسی، به کمک نرمافزارهای تخصصی صورت میگیرد؛ به موجب این امر، مهارت دیگری که مهندسین تکنولوژی در این شغل نیازمند آن هستند، مهارت «استفاده از نرمافزارهای تخصصی» میباشد. مهندسین تکنولوژی برای طراحی محصولات و همچنین مدلسازی و شبیهسازی آنها، باید از نرمافزارهای تخصصی طراحی و شبیهسازی استفاده کنند و هرچه مهارت خود را در کار با آنها افزایش دهند، در زمان کمتری مراحل طراحی و شبیهسازی را انجام خواهند داد. شایان ذکر است، که در قسمت بعدی مقاله به معرفی و بررسی برخی از این نرمافزارهای تخصصی، خواهیم پرداخت. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
جستجو و پیدا کردن منابع اطلاعاتی به روز
هر روز تعداد زیادی پژوهش و تحقیق در حوزههای مختلف، توسط متخصصین هر کدام از آن حوزههای علمی صورت میگیرد، که موجب پیشرفت آن حوزه میگردد؛ متخصصین پس از اتمام تحقیقات و پژوهشهای خود، نتایج آنها را در قالب مقالهای علمی، در ژورنالها و وبسایتهای معتبر، منتشر مینمایند، تا این مقالات در اختیار افراد دیگر هم قرار بگیرند.
مهندسین تکنولوژی برای پیشرفت در شغل خود، باید همیشه اطلاعات بهروز و معتبری در اختیار داشته باشند و بهطور مداوم، اطلاعات و دانش خود را پیرامون رشته و شغل مهندسی تکنولوژی افزایش دهند؛ در همین راستا، مهارت دیگری که مهندسین به آن نیاز دارند، مهارت «جستجو و پیدا کردن مقالات معتبر» است. مهندسین تکنولوژی با کسب این مهارت، قادر به کسب آخرین اطلاعات و آشنایی با جدیدترین فناوریها و متدهای طراحی و تولید محصولات مختلف، میباشند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مهارت های عمومی پژوهش – کلیک کنید.
- آموزش رایگان درک روش های پژوهش ترکیبی – کلیک کنید.
- آموزش روش شناسی پژوهش های کیفی و آمیخته در مدیریت – کلیک کنید.
زبان انگلیسی
تقریباً تمامی مقالات معتبر و بینالمللی، به زبان انگلیسی منتشر میشوند و همچنین محیط کاری تمامی نرمافزارهای تخصصی نیز به زبان انگلیسی است؛ به همین دلیل، مهندسین تکنولوژی باید مهارت یا دانش «زبان انگلیسی» را در خود تقویت نمایند؛ منظور ما از زبان انگلیسی، هم زبان عمومی و هم زبان تخصصی این شاخه از مهندسی میباشد. زبان انگلیسی علاوه بر کمک به مهندسین در پیدا کردن مقالات معتبر و مطالعهی آنها، به برقراری ارتباط با دیگر مهندسین تکنولوژی که در سراسر دنیا حضور دارند و فعالیت مینمایند هم، کمک شایانی میکند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش رایگان روش های یادگیری واژگان زبان انگلیسی و به کارگیری آن ها (+)
- آموزش اصول مذاکره به زبان انگلیسی – کلیک کنید.
- آموزش ۱۱۰۰ واژه ضروری – زبان انگلیسی – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش زبان – کلیک کنید.
نرم افزار های تخصصی شغل مهندسی تکنولوژی
همانطور که در قسمتهای قبل اشاره کردیم، مهندسین تکنولوژی برای طراحی، شبیهسازی و مدلسازی انواع مختلف محصولات، باید از نرمافزارهای تخصصی استفاده نمایند. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا برخی از محبوبترین و پر استفادهترین نرمافزارهای تخصصی را به شما معرفی کنیم و سپس آنها را در کنار هم مورد بررسی قرار دهیم. برخی از نرمافزارهای تخصصی شغل مهندسی تکنولوژی عبارتاند از:
- SolidWorks
- NX CAD
- Fusion 360
- Inventor
- CATIA
- Altium Designer
- Rhinoceros
در ادامه، هر کدام از نرمافزارهای تخصصی فوق را، باهم بررسی خواهیم کرد.
نرم افزار SolidWorks
مهمترین و پرکاربردترین نرمافزار مهندسی تکنولوژی، نرمافزار «SolidWorks» میباشد. این نرمافزار بهطور خاص برای طراحی، شبیهسازی، مدلسازی و تست کامپیوتری انواع قطعات و دستگاههای مکانیکی، توسعه داده شده است. مهندسین به کمک این نرمافزار، قادر به طراحی دو بعدی و سه بعدی انواع قطعات، دستگاهها و سیستمهایی که در ذهن خود دارند، میباشند؛ همچنین با استفاده از ابزارهای مختلفی که در SolidWorks وجود دارند، مهندسین میتوانند طراحیهای خود را مدلسازی نمایند و تحت تستهای کامپیوتری مختلفی قرار دهند، تا نواقص و ایرادات طراحی خود را، پیدا کنند و قبل از ساخت آن، از عملکرد طراحی خود، اطمینان حاصل نمایند. شایان ذکر است، که نرمافزار SolidWorks دارای افزونههای بسیار زیادی میباشد، که مهندسین تکنولوژی با نصب هر کدام از آنها، قابلیتهای جدید را به نرمافزار خود اضافه مینمایند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش پروژه محور سالیدورکس – طراحی قالب برش در SOLIDWORKS – کلیک کنید.
- آموزش طراحی انواع قالب های فلزی در سالیدورکس SOLIDWORKS – کلیک کنید.
- آموزش پروژه محور سالیدورکس – طراحی همزن برقی صنعتی – کلیک کنید.
- آموزش رایگان طراحی اجزای جک هیدرولیکی در SOLIDWORKS – کلیک کنید.
- آموزش پروژه محور سالیدورکس – طراحی جک هیدرولیکی در SOLIDWORKS – کلیک کنید.
- آموزش طراحی چاقو با سالیدورکس (SOLIDWORKS) – کلیک کنید.
- آموزش رایگان اجزای قالب ها در طراحی قالب خمش با سالیدورکس – کلیک کنید.
- آموزش پروژه محور سالیدورکس – طراحی قالب های تزریق پلاستیک در SOLIDWORKS (+)
- آموزش رایگان مقدمه ای بر قالب ها در طراحی قالب خمش با سالیدورکس – کلیک کنید.
- آموزش پروژه محور سالیدورکس – طراحی گیره قطعه کار یا فیکسچر در SOLIDWORKS (+)
- آموزش پروژه محور سالیدورکس – طراحی دوچرخه در SOLIDWORKS – کلیک کنید.
- آموزش سریع و آسان سالیدورک در ۱۲۰ دقیقه – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش سالیدورکس (SOLIDWORKS) – کلیک کنید.
نرم افزار NX CAD
نرمافزار «NX CAD» که توسط شرکت «Siemense» طراحی و توسعه داده شده است، نرمافزاری برای طراحی صنعتی و مکانیکی یکپارچه میباشد، که به مهندسین تکنولوژی در طراحی محصولات با سرعت بیشتر و دقت بالاتر، کمک شایانی میکند. این نرمافزار دارای ابزارهای قدرتمندی جهت طراحی، شبیهسازی و مدلسازی تمامی بخشهای یک محصول – از طراحی مفهومی تا طراحی نهایی و ساخت محصولات – میباشد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مقدماتی زیمنس ان ایکس – طراحی، مهندسی و ساخت محصول با Siemens NX (+)
- آموزش پیشرفته نرم افزار NX برای تحلیل مکانیک جامدات – کلیک کنید.
نرم افزار Fusion 360
یکی دیگر از نرمافزارهای طراحی و مدلسازی مهندسی، نرمافزار «Fusion 360» است. این نرمافزار یکی از محصولات شرکت «AutoDesk» میباشد و از حجم بسیار پایینی برای نصب برخوردار است و هر کدام از بخشهایی که مهندسین به آن نیاز دارند، بهصورت آنلاین و در قالب افزونه (Plug-In) از داخل نرمافزار قابل دانلود میباشند. تمامی امکاناتی که در دیگر نرمافزارهای طراحی و مدلسازی صنعتی و مکانیکی وجود دارند، در این نرمافزار نیز تعبیه شدهاند و با توجه به حجم پایینی که این نرمافزار دارد، از سرعت بالایی در انجام کارها، برخوردار میباشد. لازم به ذکر است، که این نرمافزار برای فعالیت، باید بهطور مداوم به اینترنت متصل باشد و اگر کاربران بخواهند بهصورت بلند مدت از این نرمافزار استفاده کنند، حتماً باید اکانت آن را خریداری نمایند، در غیر این صورت پس از گذشت دورهی رایگان 1 ماهه، نرمافزار از کار میافتد.
نرم افزار Inventor
نرمافزار «Inventor» یکی دیگر از محصولات شرکت «AutoDesk» است، که برای طراحی دو بعدی، طراحی سه بعدی، شبیهسازی و مدلسازیهای مکانیکی و صنعتی، توسعه یافته و مهندسین تکنولوژی با استفاده از این نرمافزار، قادر به ارائهی انواع مختلفی از طراحیها در کمترین زمان ممکن و با بالاترین دقت، میباشند. یکی از مزیتهای Inventor پشتیبانی از فایلهای CAD و تبدیل آنها به مدلهای سه بعدی، است. محیط کاری این نرمافزار ساده و کاربرپسند میباشد و مهندسین به راحتی قادر به یادگیری کار با آن، هستند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش طراحی بازوی صنعتی با نرم افزار اینونتور Inventor – کلیک کنید.
- آموزش طراحی قالب های پلاستیک با نرم افزار اینونتور INVENTOR – کلیک کنید.
- آموزش مدل سازی ورقکاری در اتودسک اینونتور Autodesk Inventor – کلیک کنید.
- آموزش اتودسک اینونتور – طراحی مکانیکی با Autodesk Inventor – کلیک کنید.
نرم افزار CATIA
یکی دیگر از نرمافزارهای مهم و کاربردی در شغل مهندسی ساخت و تولید، نرمافزار «CATIA» است. این نرمافزار همانند SolidWorks دارای ابزارهایی بسیار قدرتمند جهت طراحی – دو بعدی و سه بعدی – ، مدلسازی، شبیهسازی و انجام تستهای کامپیوتری میباشد. تفاوت CATIA و SolidWorks در تعداد افزونههای اضافی و همچنین سرعت عمل نرمافزار در انجام کارهای مختلف است؛ SolidWokrs از افزونههای متعددی بهره میبرد اما CATIA سرعت بالاتری در انجام کارها دارد و مهندسین تکنولوژی با استفاده از آن، قادر به صرفهجویی در زمان طراحی و شبیهسازی محصولات خود، هستند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش طراحی ۱۵ قطعه صنعتی در کتیا (CATIA) – کلیک کنید.
- آموزش مهندسی معکوس قطعات با کتیا CATIA – بخش اول (+)
- آموزش مهندسی معکوس قطعات با کتیا CATIA – بخش دوم (+)
- آموزش تحلیل پیشرفته مهندسی در کتیا – کلیک کنید.
- آموزش ماشینکاری در کتیا – محیط Prismatic Machining – کلیک کنید.
- آموزش پروژه محور کتیا – طراحی موبایل با CATIA – کلیک کنید.
- آموزش طراحی کابینت و کمد در نرم افزار کتیا – کلیک کنید.
- آموزش محیط فری استایل کتیا – طراحی سطوح پیشرفته با FreeStyle – کلیک کنید.
نرم افزار Altium Designer
میتوانیم بگوییم که امروزه تمامی دستگاههای الکترونیکی و پیشرفته، برای انجام وظایف خود از مدارهای الکترونیکی بهره میبرند؛ در همین راستا، مهندسین تکنولوژی برای طراحی و ساخت انواع محصولات الکترونیکی و نیمه الکترونیکی، باید از مدارهای الکترونیکی استفاده کنند و جهت طراحی مدارهای مورد نیاز خود، از نرمافزار «Altium Designer» استفاده مینمایند. این نرمافزار، بهروزترین و جامعترین نرمافزار طراحی انواع مدارهای چاپی میباشد و دارای ابزارهای قدرتمندی جهت طراحی و تست مدارهای چاپی و الکترونیکی است. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش رایگان کلیات نرم افزار Altium Designer – کلیک کنید.
- آموزش مقدماتی طراحی مدار چاپی با Altium Designer – کلیک کنید.
- آموزش تکمیلی طراحی مدار چاپی با Altium Designer – کلیک کنید.
- آموزش طراحی و ساخت ردیاب خودرو با Altium Designer – کلیک کنید.
- آموزش طراحی مبدل های الکترونیک قدرت توسط آلتیوم دیزاینر – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش تحلیل و طراحی مدار الکتریکی – کلیک کنید.
نرم افزار Rhinoceros
یکی دیگر از نرمافزارهای قدرتمندی که در شغل مهندسی تکنولوژی مورد استفاده قرار میگیرد، «Rhinoceros» نام دارد؛ این نرمافزار دارای ابزارهای قدرتمندی میباشد، که مهندسین تکنولوژی با استفاده از آنها، قادر به طراحی، مدلسازی و شبیهسازی انواع طراحیهای پیچیده و چند لایه، هستند. از رقبای اصلی این نرمافزار میتوانیم به CATIA و SolidWorks اشاره کنیم. مزیت نرمافزار Rhinocerosاستفادهی راحت از آن و محیط کاربرپسندی که دارد، میباشد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش طراحی صنعتی با نرم افزار راینو (Rhinoceros) – کلیک کنید.
- آموزش طراحی صنعتی با نرم افزار راینو (Rhinoceros) – کلیک کنید.
- آموزش پلاگین گرس هاپر در راینو Rhino – دستورهای پرکاربرد – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش نرم افزار راینو (Rhinoceros 3D) – کلیک کنید.
راههای مختلفی برای کسب مهارت و دانش کافی جهت استفاده از این نرمافزارها، پیش روی مهندسین تکنولوژی قرار دارد؛ آنها هم با شرکت در دورههای آموزشی حضوری و هم با شرکت در دورههای آنلاین آموزشی، قادر به یادگیری کار با این نرمافزارها و همچنین تقویت مهارت خود در استفاده از آنها، میباشند. پیشنهاد ما به کسانی که علاقه دارند کار با این نرمافزارها را یاد بگیرند، شرکت در «دورههای آموزشی آنلاین» میباشد؛ زیرا هم از هزینهی کمتری برخوردار هستند و هم کاربران بهصورت همیشگی به ویدیوهای جلسات آموزشی دسترسی دارند و میتوانند هر زمان که نیاز داشتند، آنها را دوباره مشاهده نمایند تا مشکلات و ایراداتشان بر طرف شود. یکی از وبسایتهایی که بهصورت حرفهای اقدام به تدریس آنلاین و برگزاری کلاسهای مجازی نموده است، وبسایت فرادرس میباشد. این وبسایت از سالهای گذشته فعالیت خود را شروع کرده است و افراد بسیاری در دورههای آنلاین آنها شرکت نمودهاند.
حال که آشنایی کاملی با شغل مهندسی تکنولوژی بهدست آوردیم، زمان آن فرا رسیده است تا فرصتهای شغلی که برای مهندسین تکنولوژی موجود است را، باهم مرور کنیم.
فرصت های شغلی مهندسی تکنولوژی
شغل مهندسی تکنولوژی در حوزههای مختلفی کاربرد دارد و به همین دلیل، فرصتهای شغلی گوناگونی نیز برای افرادی که در این حوزه تحصیل نمودهاند و فعالیت میکنند، وجود دارد. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا برخی از حوزههایی که مهندسی تکنولوژی در آنها کاربرد دارد و همچنین فرصتهای شغلی که برای مهندسین تکنولوژی موجود هستند را، به شما معرفی کنیم.
حوزه های کاربردی مهندسی تکنولوژی
- فناوریهای پزشکی
- انرژیهای تجدید پذیر
- فناوریهای یادگیری ماشین (Machine Learning)
- فناوری و تکنولوژی نانو
- مهندسی ساخت و تولید
- مهندسی رباتیک
- و…
فرصت های شغلی مهندسی تکنولوژی
- تکنسین الکترونیک
- تکنسین کامپیوتر
- مهندس ناظر
- مهندس کیفیت
- مهندس پروژه
- طراحی محصولات
- گروههای تحقیقاتی
- ارائه مشاوره به مهندسین
- طراحی محصولات در شرکتهای تجهیزات پزشکی
- فعالیت در شرکتهای ساخت ربات
- و…
بهترین دانشگاه های دنیا برای تحصیل در رشته مهندسی تکنولوژی
در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا بهترین دانشگاههای دنیا برای تحصیل در رشته مهندسی تکنولوژی را به شما معرفی کنیم؛ که این دانشگاهها عبارتاند از:
- دانشگاه MIT در کشور آمریکا
- دانشگاه Stanford University در کشور آمریکا
- دانشگاه Technical University of Denmark در کشور دانمارک
- دانشگاه University of California, Berkeley در کشور آمریکا
- دانشگاه University of Michigan–Ann Arbor در کشور آمریکا
- دانشگاه Tsinghua University در کشور چین
- دانشگاه Imperial College London در کشور انگلستان
- دانشگاه ETH Zurich در کشور سوئیس
- دانشگاه National University of Singapore در کشور سنگاپور
- دانشگاه Texas A&M University در کشور آمریکا
- دانشگاه Delft University of Technology در کشور هلند
- دانشگاه Shanghai Jiao Tong University در کشور چین
- دانشگاه University of Toronto در کشور کانادا
- دانشگاه KU Leuven در کشور بلژیک
- دانشگاه UNSW Sydney در کشور استرالیا
- دوره ویدئویی آموزش مدیریت محصول: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش مدیریت چرخه عمر محصول PLM: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی رایگان آموزش رویکردها در تجاری سازی تکنولوژی: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی رایگان آموزش عوامل موثر بر موفقیت در تجاری سازی تکنولوژی: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش نانوبیوتکنولوژی (Nanobiotechnology): اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش تکنولوژی آموزشی (نکته و حل تست): اینجا را کلیک کنید (+).
لینک مقالات مشابه در رابطه با مشاغل مهندسی
- شغل مهندسی پزشکی + معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی عمران + معرفی انواع گرایش ها و فرصت های شغلی رشته عمران
- شغل مهندسی الکترونیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی الکترونیک
- شغل مهندسی سخت افزار – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی نرم افزار – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی شیمی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی شیمی
- شغل مهندسی معماری – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی کامپیوتر – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی کامپیوتر
- شغل مهندسی مکانیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی صنایع – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی صنایع
- شغل مهندسی نفت – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی نساجی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی نساجی
- شغل مهندسی محیط زیست – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی مواد – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی مواد
- شغل مهندسی صنایع غذایی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی هوانوردی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای هوانوردی
- شغل مهندسی پلیمر – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی بافت – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی بافت
- شغل مهندسی مکانیک نیروگاه – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی توانبخشی – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی توان بخشی
- شغل مهندسی تعمیر و نگهداری هواپیما – معرفی رشته، حوزه های کاری، وظایف و مهارت ها
- شغل مهندسی هسته ای – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی هسته ای
- شغل مهندسی خودروسازی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای رشته خودروسازی
- شغل مهندسی دریا – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی رباتیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی رباتیک
- شغل مهندسی راه آهن – گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای حمل و نقل ریلی
- شغل مهندسی ساختمان – معرفی وظایف، مهارت ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی کشاورزی – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی کشاورزی
- شغل مهندسی ورزش – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی مکاترونیک – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی مکاترونیک
- شغل مهندسی معدن – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی ساخت و تولید – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی ساخت و تولید
- شغل مهندسی جنگل – معرفی گرایش ها، مهارت ها و نرم افزارهای علوم و مهندسی جنگل
- شغل مهندسی آبیاری – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی آبیاری
- شغل مهندسی برق – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی بیومکانیک – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی بیومکانیک
- شغل مهندسی برق قدرت – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرمافزارهای برق قدرت
- شغل مهندسی برق مخابرات – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی ژنتیک – معرفی مهارت ها، وظایف و نرم افزارهای تخصصی مهندسی ژنتیک
- شغل مهندسی برق کنترل – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی برق کنترل
- شغل مهندسی هوش مصنوعی – شرح وظایف، بررسی مهارت ها و معرفی نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی انرژی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی مهندسی انرژی
- شغل مهندسی لجستیک و مدیریت زنجیره تأمین – شرح وظایف، بررسی مهارت های لازم و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی هوافضا – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی مهندسی هوا فضا
- شغل مهندسی کشتی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی مهندسی کشتی
- شغل مهندسی باغبانی – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی باغبانی
- شغل مهندسی فناوری اطلاعات – معرفی گرایش ها، شرح وظایف، مهارت ها و بازار کار مهندسی IT
- شغل مهندسی منابع طبیعی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست
- شغل مهندسی تأسیسات – معرفی گرایش ها، مهارت ها و نرم افزارهای شغل مهندسی تاسیسات
- شغل مهندسی فضای سبز – معرفی مهارت ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی فضای سبز
- شغل مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی ژنتیک گیاهی
- شغل مهندسی صدا – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی Audio Engineering
- شغل مهندسی مواد منفجره – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی Explosive Engineering
- شغل مهندسی احتراق – شرح وظایف، مهارتها و نرمافزارهای تخصصی مهندسی احتراق
- شغل مهندسی اپتیک و لیزر – شرح وظایف، مهارت ها و فرصت های شغلی مهندسی اپتیک و لیزر
- شغل مهندسی بهداشت و ایمنی کار – شرح وظایف، مهارت ها و فرصت های شغلی مهندسی بهداشت و ایمنی کار
- شغل مهندسی تخریب – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی تخریب
- شغل مهندسی سطح – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای شغل مهندسی سطح
- شغل مهندسی آب و فاضلاب – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی آبفا
- شغل مهندسی طراحی جامدات – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی طراحی جامدات
- شغل مهندسی بیوالکتریک – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی بیو الکتریک
- شغل مهندسی امور مالی – شرح وظایف، مهارت ها و بازار کار شغل مهندسی مالی
- شغل مهندسی شبکه های اطلاعاتی – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی شبکه های اطلاعاتی
- شغل مهندسی حرارت و سیالات – شرح وظایف، بازار کار و نرم افزار های تخصصی رشته مهندسی حرارت و سیالات
- شغل توسعه دهنده اپلیکیشن – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی شغل App Developer
- شغل مهندسی گیاه پزشکی – مهارت های مورد نیاز، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی گیاهپزشکی
لیست مقالات مشابه در حوزه کسب درآمد با معرفی کسب و کارهای مختلف
- چگونه شغل مورد علاقه و مناسب خود را پیدا کنیم؟ – ۶ گام ساده در انتخاب یک شغل ایده آل
- بوم کسب و کار چیست؟ + راهنمای جامع اجزای مختلف بوم مدل کسب و کار
- لیست شغل های پردرآمد در ایران – معرفی ۳5+ شغل پر درامد و چگونگی موفق شدن در آن ها
- کسب و کارهای موفق در ایران: لیست ۲۵+ استارت آپ جدید و پولساز در ایران
- ۱۵ روش ثروتمند شدن در ایران – چگونه پولدار شویم؟ + 20 رازی که فراموش کرده اید!
- کارآفرینان موفق ایران را بهتر بشناسید – بیوگرافی و داستان موفقیت آنها
- ایده های پولساز در ایران – معرفی 40 انواع ایده های پول ساز آنلاین و آفلاین
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- آموزش راه اندازی کسب و کار خانگی – راهنمای جامع به زبان ساده
- کار در خانه – معرفی ۳۵+ انواع شغل در منزل با درآمد بالا
- کارهای خدماتی چیست؟ – معرفی بهترین کسب و کارهای خدماتی در ایران
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- تحلیل pestel چیست؟ – راهنمای جامع تحلیل پستل در کسب و کارهای مختلف
- انواع مدلهای کسب و کار – معرفی 50 الگوی کسب و کار موفق + ذکر مثال
- کسب و کارهای نوین – لیست ۲۳ بیزینس مدرن در ایران امروز
- کسب و کار دیجیتال چیست؟ چگونه بیزینس آنلاین خود را راه اندازی کنیم و توسعه دهیم؟
- مراحل ایجاد کسب و کار – چک لیستی برای کارآفرینی (۱۱ آیتم)
- کارافرینی در روستا – لیست ۲۵ طرح زودبازده اشتغالزایی روستایی
- انواع کارآفرینی – لیست ۱۵ نوع کارآفرینی بر اساس زمینه کسب و کار و نحوه مدیریت آن
- لیست 21 انواع کسب و کارهای کوچک و متوسط + اصول راه اندازی آنها
- کسب و کارهای کوچک زود بازده – لیست 30 بیزینس کوچک و پرسود در ایران
- فرصت های شغلی دورکاری – لیست 24 شغل رایج دورکاری در ایران و جهان
- لیست بهترین مشاغل فریلنسری در دنیا – ۲۰ مورد
- کارهای خدماتی پرسود – لیست 35 شغل خدماتی با سود بالا
- ۳۵ ایده کارآفرینی در حیاط منزل + اقدامات و نیازمندیها
- تبلیغات مناسب برای کسب و کار جدید – بهترین روش های مارکتینگ برای بیزینس های نوپا
- چه بیزینسی راه بندازم؟ – معرفی ۳۰ بهترین ایده های بیزینسی آنلاین و آفلاین
- زمین دارم چیکار کنم؟ – ۴۵ ایده کسب درامد از زمین خالی
- روش های خلق ایده در کارآفرینی – ۱۷ بهترین تکنیک های خلق ایده های کارآفرینی
- چگونه یک کسب و کار کوچک راه اندازی کنیم؟ – ۷ مرحله برای ایجاد یک بیزینس نوپا از صفر
- بهترین شغل ها برای جوانان – لیست ۲۰ برترین فرصت های شغلی جوانان در ایران
- شغل خوب برای خانمها + لیست ۲۱ بهترین شغل ها برای زنان و بانوان در ایران
- شتاب دهنده کسب و کار چیست؟ + ۱۰ بهترین شتابدهنده استارتاپ ایرانی
- مشاوره اقتصادی کسب و کار یعنی چه؟ – ۸ حوزه کاری مشاوره اقتصادی کسب و کار
- کسب و کار تولیدی با سرمایه کم – لیست ۲۴ شغل تولیدی کوچک
سخن پایانی درباره مهندسی تکنولوژی
ضمن سپاسگزاری از شما بابت همراهی ما تا انتهای مقاله، امیدواریم که پاسخ سوالات خود پیرامون رشته و شغل مهندسی تکنولوژی را بهدست آورده باشید و همچنین اطلاعات مفیدی با مطالعهی این مقاله، بر معلومات شما افزوده شده باشد.
در آخر باید به این نکته اشاره کنیم که، بازنشر این مقاله در شبکههای اجتماعی و همچنین در میان دوستان علاقهمند خود، موجب خرسندی و افزایش انرژی ما برای ادامهی راه و تولید مقالات بیشتر، خواهد شد؛ پیروز و سربلند باشید.