در میان رشتههای مختلف مهندسی، شاخهها و حوزههای گوناگونی یافت میشوند، که یکی از آنها «مهندسی صدا» میباشد. احتمالاً اسم این شاخه از مهندسی به گوشتان خورده است و برایتان سؤال پیش آمده که شغل مهندسی صدا چیست؟ شغل مهندسی صدا چه وظایفی دارد؟ چه مهارتهایی برای ورود به شغل مهندسی صدا نیاز است؟ در این مقاله از مجله اینترنتی کاپریلا، قصد داریم تا به همراه شما، رشته و شغل مهندسی صدا را بهطور کامل مورد بررسی قرار دهیم؛ پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
تعریف شغل مهندسی صدا
«مهندسی صدا» عبارت است از، پردازش، ضبط، ویرایش و بازتولید سیگنالهای صوتی (یا همان صدا)؛ مهندسین صدا با استفاده از دستگاهها و نرمافزارهای حرفهای، به ضبط انواع سیگنالهای صوتی، پردازش آنها، ویرایش قسمتهای مختلف صدا و بازتولید آنها میپردازند. مهندسین صدا از اصول الکترونیک، سیگنالهای صوتی دیجیتال، سیگنالهای صوتی آنالوگ، سازهای آکوستیک و دیجیتال، برای ضبط و تولید انواع موسیقی، صداهای غیرانسانی و صداهای انسانی استفاده مینمایند.
- دوره ویدئویی آموزش آکوستیک یا صوت شناسی Acoustics: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش آهنگسازی برای تیزرهای تبلیغاتی: اینجا را کلیک کنید (+).
- مجموعه آموزش آهنگسازی: اینجا را کلیک کنید (+).
بهطور کلی، هدف «شغل مهندسی صدا» تولید فایلهای صوتی میباشد، که از کیفیت بالایی برخوردار هستند و تمام قسمتهای آن با یکدیگر در هماهنگی کامل قرار دارند؛ این فایلهای صوتی میتوانند در حوزههای مختلفی مورد استفاده قرار بگیرند، که برخی از آنها عبارتاند از:
- موسیقی
- موسیقی متن فیلمها
- بازیهای کامپیوتری
- نرمافزارها و برنامهها
- افکتهای صوتی
- انیمیشن
- دوبله
- و…
تکنیک های محبوب مهندسی صدا
مهندسین صدا از تکنیکها و متدهای مختلفی برای ویرایش یک فایل صوتی استفاده میکنند، که برخی از این تکنیکهای محبوب عبارتاند از:
- Mastering
- Ducking
- EQ Matching
- Mix Bus Compression
- Sidechaining
- Compression
- Reverb
در ادامه، هر کدام از تکنیکهای فوق را باهم بررسی خواهیم کرد.
Mastering
تکنیک «مسترینگ Mastering» که در ایران به «میکس و مستر» هم شناخته میشود، شامل آخرین تغییرات و اصلاحات در فایل صوتی و قرار دادن قسمتهای مختلف یک فایل صوتی در کنار هم میباشد؛ این بهصورت حرفهای در تولید ترکهای موسیقی و ترکیب صدای خواننده با موزیک، کاربرد دارد. شایان ذکر است، که پس از گذراندن این مرحله، فایل صوتی نهایی منتشر میگردد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش میکس و مسترینگ حرفه ای با ادوبی آدیشن Adobe Audition – کلیک کنید.
- آموزش نرم افزار آهنگسازی پرو تولز – میکس و مسترینگ با Pro Tools – کلیک کنید.
- آموزش پلاگین فب فیلتر برای آهنگسازی – میکس و مسترینگ موسیقی با FabFilter (+)
- آموزش مقدماتی نرم افزار Reason Studios برای آهنگسازی، میکس و مسترینگ (+)
Ducking
یکی دیگر از تکنیکهای محبوب در شغل مهندسی صدا، تکنیک «داکینگ Ducking» میباشد؛ مهندسین از این تکنیک برای کاهش حجم یک صدا در پاسخ به صدایی دیگر، استفاده میکنند؛ بهعنوان مثال از این تکنیک برای ساخت و ویرایش موسیقی یا صدای پس زمینه در فیلمها و بازیها، استفاده میگردد.
EQ Matching
زمانی که مهندسین در صداهای مختلفی برای تولید یک فایل صوتی بهره میبرند، گاهی اکولایزر این صداهای مختلف و ویژگیهای صوتی که دارند، با یکدیگر متفاوتاند؛ در همین راستا، مهندسین صدا از تکنیک «EQ Matching» استفاده میکنند، تا ویژگیهای صوتی صداهای مختلف را، با هم هماهنگ نمایند.
Mix Bus Compression
مهندسین صدا گاهی برای ترکیب صداهای مختلف، نیاز به فشردهسازی آنها دارند و برای این کار از تکنیک «Mix Bus Compression» استفاده میکنند؛ با این تکنیک، مهندسین صدا قادر به ترکیب انواع صداها و تولید یک فایل صوتی منسجم، میباشند.
Sidechaining
تکنیک «زنجیره جانبی Sidechaining» یکی دیگر از تکنیکها و متدهای محبوب و پر استفاده در شغل مهندسی صدا میباشد؛ مهندسین با استفاده از این تکنیک، سطح یک سیگنال صوتی یا صدا را در پاسخ به سیگنالهای صوتی و صداهای دیگر پایین میآورند. بهعنوان مثال زمانی که در یک بازی ویدیویی، بازیکنان تیر شلیک میکنند، سطح صداهای دیگر بهصورت خود به خود، کاهش مییابند و صدای شلیک تیر بیشتر شنیده میشود.
Compression
مهندسین صدا گاهی برای ترکیب صداهای مختلف، از تکنیک «فشردهسازی Compression» استفاده مینمایند؛ در این تکنیک، مهندسین دامنهی دینامیکی صداهای مختلف را کاهش میدهند تا در ترکیب با صداهای دیگر، هماهنگ باشند.
Reverb
آخرین تکنیک محبوبی که در این بخش به بررسی آن میپردازیم، تکنیک «Reverb» میباشد؛ مهندسین با استفاده از این تکنیک، افکتهای صوتی مختلفی را ایجاد میکنند، که تداعی کنندهی یک فضا و محیط میباشد. بهعنوان مثال مهندسین صدا از این تکنیک برای ایجاد افکت کنسرت یا نوستالژی و قدیمی بهره میبرند.
حال که با تعریف شغل مهندسی صدا آشنا شدیم، زمان آن فرا رسیده است، که همراه شما به معرفی و بررسی وظایف موجود در شغل مهندسی صدا بپردازیم.
وظایف شغل مهندسی صدا
وظیفهی اصلی مهندسین صدا، ضبط، ویرایش و بازتولید صداها و فایلهای صوتی میباشد، که برای انجام این وظیفهی خود از تجهیزات صوتی الکترونیکی و تکنیکهای مختلفی کمک میگیرند. در ابتدا شاید این وظیفه برای شما ساده به نظر برسد، اما توجه باشید که مهندسین صدا در حوزههای مختلفی – مانند موسیقی، فیلم، بازیهای ویدیویی، کنسرتها، سریالها، شبکههای تلویزیونی و… – فعالیت میکنند، که هر کدام از آنها دارای چارچوبهای مخصوص به خود هستند و همین امر، موجب پیچیدگی وظایف و کار مهندسین صدا میگردد.
بهطور کلی، «4 وظیفهی اصلی در شغل مهندسی صدا» وجود دارد، که عبارتاند از:
- ضبط Recording
- ویرایش Editing
- ترکیب Mixing
- مسترینگ Mastering
حال بیایید هر کدام از وظایف اصلی که در لیست بالا نام بردیم را، باهم بررسی کنیم.
ضبط Recording
اولین وظیفهای که در شغل مهندسی صدا بر عهدهی مهندسین قرار دارد، وظیفه «ضبط Recording» انواع صداها میباشد؛ این صداها ممکن است صدای خواننده، صدای ساز، صدای طبیعت و هر صدای دیگری باشند، که برای تولید یک فایل صوتی (موسیقی، موسیقی متن و…) مورد نیاز هستند. در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
ویرایش Editing
مهندسین صدا برای تولید یک قطعه صوتی، نیاز به اصلاح و ویرایش صداهای مختلف دارند؛ در همین راستا یکی دیگر از وظایفی که در شغل مهندسی صدا بر عهدهی افراد فعال در این حوزه قرار دارد، «ویرایش Editing» صداها و فایلهای صوتی میباشد. مهندسین صدا با استفاده از انواع تکنیکهای ادیت (مانند Reverb، Delay و…) صداهای مختلف را ویرایش کنند، تا در نهایت با کنار هم قرار دادن آنها، فایل صوتی نهایی آماده شود. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مقدماتی ادیشن – ویرایش فایل های صوتی با Adobe Audition – کلیک کنید.
- آموزش ویرایش فایل های صوتی با ادوبی ادیشن Adobe Audition – کلیک کنید.
ترکیب Mixing
یکی دیگر از وظایفی که در این شغل بر عهدهی مهندسین صدا قرار دارد، «ترکیب Mixing» میباشد؛ مهندسین از تکنیکها مختلفی برای ویرایش فایلهای صوتی استفاده میکنند، تا قادر به ترکیب آنها با یکدیگر و تولید یک فایل صوتی منسجم باشند. برخی از تکنیکها عبارتاند از صدا سازی، پردازش دینامیکی، کنترل سطوح صدا و… که هر کدام از آنها برای بخش خاصی از فایل صوتی مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
مسترینگ Mastering
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، یکی از تکنیکهای محبوب در شغل مهندسی صدا «مسترینگ Mastering» میباشد؛ شایان ذکر است، که این تکنیک بهطور خاص جزو وظایف موجود در شغل مهندسی صدا نیز، میباشد. مهندسین برای اطمینان از سازگاری آهنگها با حوزهها و پلتفرمهای مختلف، تغییرات گوناگونی را در آنها ایجاد مینمایند، تا برای انتشار در پلتفرمهای مختلف آماده شوند.
وظایفی که در بالا نام بردیم و بررسی کردیم، «وظایف اصلی» شغل مهندسی صدا میباشد، اما باید به این نکته هم اشاره کنیم که «وظایف فرعی» مختلفی نیز در این شغل وجود دارند، که برخی از آنها عبارتاند از:
- استفاده از تجیهزات صوتی الکترونیکی برای ضبط، تولید و ویرایش صداها، موسیقی، همگامسازی صداها و…
- سازماندهی پروژههای موسیقی و تولید فایلهای صوتی برای تولیدکنندگان و مشتریان
- صدابرداری حرفهای در هنگام ضبط ویدیوها، گزارشها و پادکستها
- حذف صداهای اضافی و نویزهای فایل صوتی خام
- ضبط، ویرایش، میکس و مسترینگ موسیقی
- ایجاد جلوههای صوتی برای استفاده در فیلم، رادیو، تلویزیون، بازیهای ویدیویی و…
- طراحی، توسعه و راهاندازی سیستمهای صوتی برای برگزاری کنسرت
- طراحی و نصب سیستمهای صوتی در تئاترها و سینماها
- طراحی و راهاندازی استودیوهای حرفهای ضبط موسیقی
- و…
همانطور که تا این جای مقاله مطالعه کردیم، متوجه شدیم که مهندسین صدا در حوزههای مختلفی فعالیت میکنند، که هر کدام از آنها دارای وظایف تخصصی خود میباشند و مهندسین باید با توجه به حوزهای که در آن بهصورت تخصصی فعالیت میکنند، مهارتهای لازم را بهدست بیاورند و آنها را در خود تقویت نمایند؛ در همین راستا، قصد داریم تا در قسمت بعدی مقاله، همراه شما به معرفی و بررسی مهارتهای لازم در شغل مهندسی صدا بپردازیم.
مهارت های مورد نیاز شغل مهندسی صدا
شغل مهندسی صدا در حوزههای مختلفی کاربرد دارد، به همین جهت مهندسین صدا برای فعالیت در این شغل، باید از مهارتهای گوناگونی برخوردار باشند؛ در این قسمت از مقاله، به معرفی و بررسی «مهارت های مورد نیاز شغل مهندسی صدا» میپردازیم، که این مهارتها عبارتاند از:
- ضبط صدا
- ترکیب صداها و افکتها
- مسترینگ فایلهای صوتی
- بررسی و شناخت امواج صوتی و آکوستیک
- دانش موسیقی
- آشنایی با جنبههای فنی تولید صدا
- هوش شنیداری
- برقراری ارتباط
- جستجو در اینترنت
- مدیریت زمان
- مدیریت پروژه
- آشنایی با تجهیزات مهندسی صدا
- استفاده از نرم افزارهای تخصصی
در ادامه، هر کدام از مهارتهایی که در بالا نام بردیم را، باهم مورد بررسی قرار میدهیم؛ با ما همراه باشید.
ضبط صدا
در بسیاری از مواقع، مهندسین صدای موفق در این حوزه، برای تولید یک فایل صوتی، از صداهایی که خودشان ضبط نمودهاند، استفاده میکنند و یا برای تولید یک ترک موسیقی، باید قادر به ضبط صدای خواننده و همچنین سازهای گوناگون، باشند؛ در همین راستا، یکی از مهارتهای مهمی که مهندسین صدا برای فعالیت و پیشرفت در این شغل به آن نیاز دارند، مهارت «ضبط صدا» است. مهندسین با کسب این مهارت، قادر به ضبط صداها و افکتهای جدید و استفاده از آنها در فایل موسیقی خود باشند؛ همچنین از دیگر مزیتهای این مهارت، میتوانیم به ضبط صدای خواننده با بهترین کیفیت و همچنین چینش سازهای مختلف و ضبط بهترین ترکیب صدا از میان آنها، اشاره کنیم. به بیان سادهتر، مهندسین صدا با کسب و تقویت مهارت «ضبط صدا»، پلههای زیادی را در راه رسیدن به موفقیت، طی خواهند کرد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش کیوبیس Cubase برای آهنگسازی، تنظیم و ضبط – مقدماتی (+)
- آموزش کیوبیس Cubase برای آهنگسازی، تنظیم و ضبط – تکمیلی (+)
ترکیب صدا ها و افکت ها
همانطور که در قسمتهای قبل اشاره کردیم، مهندسین صدا وظیفه دارند با ترکیب صداهای مختلف، یک فایل صوتی منسجم تولید نمایند؛ در همین راستا، مهندسین صدا برای انجام این وظیفهی خود، باید مهارت «ترکیب صداها و افکتها» را کسب کنند. مهندسین صدا با کسب این مهارت، قادر به ترکیب انواع مختلفی از صداها، ملودیها، افکتها و… ساخت انواع مختلفی از فایلهای صوتی (مانند موسیقی متن، موسیقی پس زمینه به همراه صدای درون فیلم، ساخت قطعات موسیقی جدید و نوآورانه و…) باشند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- مجموعه آموزش پردازش سیگنال – کلیک کنید.
- آموزش کیوبیس Cubase برای آهنگسازی، تنظیم و ضبط – مقدماتی – کلیک کنید.
- آموزش کیوبیس Cubase برای آهنگسازی، تنظیم و ضبط – تکمیلی بخش یکم – کلیک کنید.
- آموزش کیوبیس Cubase برای آهنگسازی، تنظیم و ضبط – تکمیلی بخش دوم – کلیک کنید.
مسترینگ فایل های صوتی
مهمترین وظیفهای که مهندسین صدا قبل از انتشار هر گونه فایل صوتی باید انجام دهند، «مسترینگ Mastering» میباشد؛ آنها باید از هماهنگی کامل صداها و انسجام فایل صوتی مطمئن شوند، سپس آن را به مشتریان خود و یا برای طرفداران خود عرضه نمایند. با این تفاسیر، یکی دیگر از مهارتهای مهمی که در شغل مهندسی صدا مورد نیاز است، مهارت «میکس فایلهای صوتی» میباشد؛ مهندسین با کسب این مهارت، قادر به ترکیب انواع صداها و ساخت فایلهای صوتی نوآورانه باشند، همچنین موجب افزایش کیفیت کار آنها و جلب رضایت مشتریان و کارفرمایان، میگردد. در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
بررسی و شناخت امواج صوتی و آکوستیک
یکی از مهارتهایی که به مهندسین صدا در پیشرفت کاریشان کمکهای شایانی میکند، مهارت «بررسی و شناخت امواج صوتی و آکوستیک» میباشد؛ مهندسین صدا با کسب این مهارت، توانایی شناخت انواع صداها، سازها، افکتها و… هستند، که به آنها در ضبط صداهای مختلف و همچنین نحوهی ترکیب آنها، کمک شایانی میکند.
دانش موسیقی
افراد مختلف برای پیشرفت در هر کدام از مشاغل موجود در جهان، نیازمند دانش فنی موجود در آن شغل، میباشند و شغل مهندسی صدا نیز از این قاعده مستثنا نیست؛ مهندسین صدا برای پیشرفت در این حوزه شغلی و کسب درآمد بیشتر، به «دانش موسیقی» نیاز دارند. مهندسین برای کسب این دانش، باید مهارتها و علوم مختلفی را فرا بگیرند، که برخی از آنها عبارتاند از:
- انواع سبکهای موسیقی
- انواع دورههای موسیقی
- روانشناسی موسیقی
- شناخت سازهای موسیقی
- شناخت انواع گامها و نتهای موسیقی
- آشنایی با تکنیکها و متدها روز دنیای موسیقی
- شناخت بزرگان موسیقی حوزهی فعالیت خود
- و…
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مقدماتی نت نویسی و آهنگسازی با سیبلیوس Sibelius – مقدماتی (+)
- آموزش مقدماتی نت نویسی و آهنگسازی با سیبلیوس Sibelius – تکمیلی (+)
- آموزش پارتیتورنویسی کلاسیک با نرم افزار نت نویسی Steinberg Dorico (+)
- آموزش نت نویسی با گیتار پرو ۷ Guitar Pro – کلیک کنید.
- آموزش مقدماتی نت نویسی با اشتنبرگ دوریکو – نوشتن نت موسیقی با Steinberg Dorico (+)
- آموزش مقدماتی پیانو – کلیک کنید.
- آموزش پیانو – سطح پیشرفته – کلیک کنید.
- آموزش مقدماتی ترانه نویسی – کلیک کنید.
آشنایی با جنبه های فنی تولید صدا
تولید و ساخت یک فایل صوتی یا قطعه موسیقی حرفهای، مهارت زیادی نیاز است و مهندسین صدایی که در شغل خود معروف شدهاند، تمامی این مهارتها را کسب نمودهاند؛ یکی دیگر از مهارتهای مهم برای پیشرفت در شغل مهندسی صدا، «آشنایی با جنبههای فنی تولید صدا» میباشد. مهندسین برای کسب این مهارت، باید اطلاعات خود را در زمینه تجهیزات و تکنیکهای فنی تولید صدا، افزایش دهند؛ برخی از این زمینهها عبارتاند از:
- شناخت انواع میکروفونها و معایب و مزایای آنها
- آشنایی با تقویتکنندههای صدا
- آشنایی با روشهای متعادلسازی (Equalizing)
- آشنایی با انواع برندهای تولیدکنندهی تجهیزات صوتی
- شناخت بهترین راههای ضبط صدا
- شناخت انواع تجهیزات صوتی کنسرتها
- و…
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش پارتیتورنویسی کلاسیک با نرم افزار نت نویسی Steinberg Dorico (+)
- آموزش ساخت و تنظیم موسیقی متن فیلم با پلاگین KONTAKT در اف ال استودیو FL Studio (+)
- آموزش مقدماتی نرم افزار فیناله Finale برای نت نویسی – کلیک کنید.
- آموزش نرم افزار Toontrack EZbass برای پیاده سازی نت گیتار بیس روی موسیقی (+)
هوش شنیداری
هر کدام از افراد شاغل – برای فعالیت و پیشرفت در شغل خود – به مهارت فیزیکی و ذهنی خاصی نیاز دارند؛ بهعنوان مثال کارگران ساختمانی به قدرت فیزیکی بالا و مهندسین کشاورزی به صبر بالایی نیاز دارند. در همین راستا، مهندسین صدا برای فعالیت و پیشرفت در شغل خود، به مهارت «هوش شنیداری» نیاز دارند؛ این مهارت به مهندسین در شناسایی انواع نتها و سازهای موسیقی، شناخت انواع راههای ترکیب صداها، ساخت و ترکیب افکتها گوناگون و… کمک شایانی میکند. مهندسین صدا باید دارای هوش شنیداری قوی باشند، تا در شغل پیشرفت کنند و یکی از بزرگان حوزه موسیقی تبدیل شوند. در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
برقراری ارتباط
مهندسان صدا در طول دورهی کاری خود، با افراد زیادی در ارتباط هستند و بسیاری از آنها بهطور همزمان با چندین کارفرما همکاری دارند؛ در همین راستا، باید از مهارت «برقراری ارتباط» خوبی برخوردار باشند. مهندسین صدا به کمک این مهارت، قادر به برقراری ارتباط با افراد جدید، جذب پروژههای بیشتر و افزایش دانش و مهارت خود پیرامون شغل مهندسی صدا، هستند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش موفقیت در کار تیمی – اصول تیم سازی (+)
- آموزش مهارت های برقراری ارتباط موثر در سازمان ها (+)
- آموزش مدیریت تغییر و پیاده سازی آن در سازمان ها (+)
- آموزش مدیریت تعارض – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش توسعه مهارت فردی (+)
جستجو در اینترنت
امروزه دنیای اینترنت به منبع اصلی دستیابی به خیل عظیمی از اطلاعات میباشد و موسیقیها و فایلهای صوتی که در دنیا ساخته میشود، به سرعت در فضای مجازی آپلود میگردد و در اختیار همگان قرار میگیرید؛ مهندسین صدا برای آشنایی با جدیدترین متدها و فناوریهای حوزه صدا، دستیابی به افکتهای صوتی جدید و اطلاعات گوناگون پیرامون حوزه مهندسی صدا، باید دارای مهارت «جستجو در اینترنت» باشند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش روش صحیح جستجو در گوگل – سرچ گوگل Google – کلیک کنید.
- آموزش رایگان روش صحیح جستجو در گوگل – ویژه ناشنوایان – کلیک کنید.
- آموزش جست و جو با Google Patents برای ثبت اختراعات و ایده ها – کلیک کنید.
- آموزش کار با تقویم گوگل کلندر Google Calendar – کلیک کنید.
مدیریت زمان
یکی از فاکتورهای مهم در هر پروژهای، زمان اتمام آن میباشد؛ در همین راستا، مهندسین صدا برای ایجاد یک زمانبندی درست در انجام کارها و همچنین جلب رضایت کارفرمایان خود، باید دارای مهارت «مدیریت زمان» باشند. مهندسین صدا با کسب این مهارت، قادر به ایجاد یک زمانبندی درست برای انجام مختلف مراحل یک پروژه و یا مدیریت پروژههای مختلف، هستند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مدیریت زمان جهت بهره وری شخصی و حرفه ای – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت زمان و تکنیک های آن – بخش یکم – کلیک کنید.
- مهارتهای مطالعه | تقویت حافظه و مدیریت زمان – کلیک کنید.
- آموزش رایگان مدیریت زمان جهت بهره وری شخصی و حرفه ای – ویژه ناشنوایان (+)
مدیریت پروژه
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، مهندسین صدا قادر به همکاری با چند کارفرما بهصورت همزمان میباشند؛ مهندسین صدا برای اینکه بتوانند تمامی پروژههای خود را در زمان تعیین شده تکمیل کنند، به مهارت «مدیریت پروژه» نیاز دارند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش رایگان مدیریت پروژه – کلیک کنید.
- آموزش مبانی مدیریت پروژه با رویکرد پی ام بوک PMBOK – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت چابک Agile پروژه ها با MSP یا ام اس پروجکت MS Project – کلیک کنید.
- آموزش مایکروسافت پروجکت MSP یا Microsoft Project – کلیک کنید.
- آموزش رایگان مدیریت پروژه در کسب و کار – کلیک کنید.
- آموزش سرویس ترلو – مدیریت پروژه و وظایف Task با Trello – کلیک کنید.
- آموزش مقدماتی جیرا – مدیریت و کنترل پروژه با JIRA – کلیک کنید.
- آموزش رایگان اسناد مدیریت پروژه – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت پروژه سبز – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش مدیریت و کنترل پروژه – کلیک کنید.
آشنایی با تجهیزات مهندسی صدا
یکی از مهارتهای اولیهای که مهندسین صدا برای ورود به این حوزه شغلی نیاز دارند، مهارت «آشنایی با تجهیزات مهندسی صدا» میباشد؛ مهندسین صدا باید انواع تجهیزات مورد استفاده در حوزه شغلی مهندسی صدا را، بشناسند و طرز کار با آنها را بلد باشند. در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
استفاده از نرم افزار های تخصصی
تمامی امور ضبط، پردازش، ویرایش و مسترینگ فایلهای صوتی، به کمک نرمافزارهای تخصصی صورت میگیرند؛ در همین راستا، یکی دیگر از مهارتهای مهم و ضروری برای ورود و فعالیت در شغل مهندسی صدا، مهارت «استفاده ار نرمافزارهای تخصصی» میباشد. مهندسین باید بتوانند از نرمافزارهای تخصصی که در حوزه مهندسی صدا کاربرد دارند، استفاده کنند و مهارت کامل کار با آنها را بهدست بیاورند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش رایگان صدا و موسیقی در زبان برنامه نویسی Microsoft Small Basic (+)
- آموزش میکس صدا با کیوبیس Cubase و FL Studio – کلیک کنید.
- آموزش رایگان تولید صدا با نرم افزار Adobe Captivate – کلیک کنید.
- آموزش پردازش سیگنال صدا و ارتعاشات سامانه های مکانیکی و زیستی در متلب (+)
- آموزش حل مسائل مهندسی آکوستیک در کامسول (COMSOL Multiphysics) – کلیک کنید.
- آموزش رایگان کار با بخش صدا در زبان Scratch – کلیک کنید.
- آموزش پروژه محور Ansys Mechanical Acoustics – مدل سازی صوت – کلیک کنید.
- آموزش مقدماتی نرم افزار استودیو وان – آهنگسازی با Studio One – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش نرم افزارهای موسیقی – کلیک کنید.
برای آشنایی بیشتر شما با شغل مهندسی صدا، در قسمت بعدی مقاله قصد داریم تا به همراه شما، برخی از نرمافزارهای تخصصی و پر کاربرد در شغل مهندسی صدا را، بررسی کنیم؛ با ما همراه باشید.
نرم افزار های تخصصی شغل مهندسی صدا
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، مهندسین صدا تمامی وظایف خود را باید به کمک نرمافزارهای تخصصی انجام دهند؛ برخی از این نرمافزارهای سالها است، که مورد استفادهی مهندسین صدا قرار گرفتهاند و برخی از آنها نیز در چند سال اخیر عرضه شدهاند. در این بخش از مقاله قصد داریم تا برخی از نرمافزارهای تخصصی شغل مهندسی صدا را، به شما معرفی کنیم و سپس آنها باهم مورد بررسی قرار دهیم.
برخی از نرمافزارهای تخصصی شغل مهندسی صدا عبارتاند از:
- DAW
- Ableton Live
- FL Studio
- Apple Logic Pro X
- Avid Pro Tools
- Propellerhead Reason
- Apple Garage Band
- PreSonus Studio
در ادامه، هر کدام از نرمافزارهای تخصصی که نام بردیم را، باهم بررسی خواهیم کرد.
نرم افزار DAW
نرمافزار «DAW» برنامهای برای ضبط، ویرایش، مستر و میکس فایلهای صوتی است؛ این نرمافزار همانند یک استودیوی خانگی برای مهندسین صدا عمل میکند و مهندسین به کمک آن قادر به ضبط انواع صدا، ویرایش و ترکیب صداهای ضبط شده، میکس و مسترینگ فایلهای صوتی و… هستند. کار با نرمافزار DAW بسیار آسان است و مهندسین با کمی زمان گذاشتن، بهطور کامل با محیط کاری آن آشنا میشوند.
نرم افزار Ableton Live
یکی از بهترین نرمافزارها برای ادیت صوتی برنامههای زنده (مانند برنامههای رادیویی)، نرمافزار «Ableton live» است؛ مهندسین صدا با استفاده از ابزارهای مختلف و همچنین کتابخانه صوتی این نرمافزار، قادر به ادیت صدا در برنامههای زنده باشند، مانند اضافه کردن افکتهای صوتی، آمادهسازی و پخش میکسی از موزیکهای مختلف و کارهای خلاقانهی دیگر. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مقدماتی نرم افزار Ableton Live برای میکس و آهنگسازی – کلیک کنید.
- آموزش رایگان استفاده از نشانه گرها در نرم افزار Ableton Live – کلیک کنید.
نرم افزار FL Studio
بیشک میتوانیم بگوییم که نرمافزار «FL Studio» یکی از نرمافزارهای محبوب، قدیمی و تخصصی حوزه مهندسی صدا و موسیقی میباشد؛ این نرمافزار ابزارهای بسیار زیاد و همچنین افزونه (Plug-in) فراوانی دارد، که هر کدام از آنها قابلیتهای جدیدی به نرمافزار FL Studio اضافه میکنند. دلیل محبوبیت این نرمافزار عبارتاند از:
- محیط کاربر پسند
- ابزارهای متنوع و قدرتمند
- افزونه (Plug-in) های متعدد
- آپدیتهای مداوم
- و…
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش آهنگسازی و تنظیم با FL Studio – مقدماتی – کلیک کنید.
- آموزش آهنگسازی و تنظیم با اف ال استودیو – بخش تکمیلی – کلیک کنید.
- آموزش آهنگسازی و تنظیم با FL Studio – پیشرفته – کلیک کنید.
- آموزش میکس و مسترینگ حرفه ای در اف ال استودیو FL Studio – کلیک کنید.
- آموزش میکس و مسترینگ اتوماتیک با پلاگین iZotope در FL Studio – کلیک کنید.
- آموزش میکس صدا با کیوبیس Cubase و FL Studio – کلیک کنید.
- آموزش ساخت ملودی برای وکال با اف ال استودیو FL Studio – کلیک کنید.
- آموزش اف ال استودیو – ساخت و تنظیم موسیقی راک با FL Studio – کلیک کنید.
- آموزش اف ال استودیو – ساخت پروژه کوتاه موسیقی سینمایی با FL Studio – کلیک کنید.
نرم افزار Apple Logic Pro X
نرمافزار «Apple Logic Pro X» یکی دیگر از برنامههایی است، که در شغل مهندسی صدا مورد استفاده قرار میگیرد؛ این نرمافزار مختص سیستم عامل Mac است و دارای رابط کاربری فوق کاربردی، ابزارهای متنوع و قدرتمند، امکانات و ویژگیهای گوناگون میباشد. شایان ذکر است، که نرمافزار Apple Logic Pro X همانند نرمافزار FL Studio دارای افزونههای متعددی میباشد، که هر کدام از آنها، ویژگی یا قابلیت جدیدی را به این نرمافزار اضافه میکند.
نرم افزار Avid Pro Tools
یکی دیگر از نرمافزارهای تخصصی که در این بخش به بررسی آن میپردازیم، نرمافزار «Avid Pro Tools» میباشد؛ این نرمافزار به دلیل بهره بردن از «موتور صدای Avid»، در کمترین زمان و با بالاترین کیفیت خروجی، صداها را پردازش میکند. مهندسین صدا با استفاده از این نرمافزار، قادر به پردازش 64 بیتی فایلهای صوتی و حذف نویزهای موجود در آن هستند. شایان ذکر است، که نرمافزار Avid Pro Tools همانند دیگر رقبای خود، دارای ابزارهای مختلف جهت ویرایش، میکس و مسترینگ فایلهای صوتی میباشد.
نرم افزار Propellerhead Reason
نرمافزار «Propellerhead Reason» بدون شک یکی از نرمافزارهای فوقالعاده قدرتمند و کاربردی در مهندسی صدا میباشد؛ این نرمافزار تمامی امکانات برنامههای قدرتمند Avid Pro Tolls و Apple Logic Pro X را دارد و همچنین قابلیت «ضبط صدا» از سازها نیز، در این برنامه تعبیه شده است. افزونههای متعددی نیز برای این نرمافزار وجود دارد، که مهندسین با استفاده از آنها، قادر به ساخت فایلهای صوتی با استفاده از صدای سازهای مختلف، هستند.
نرم افزار Apple Garage Band
یکی از نرمافزارهای ساده و ابتدایی برای ساخت موسیقی و فایلهای صوتی، نرمافزار «Apple Garage Band» میباشد؛ مهندسین صدای تازهکار با استفاده از سازهای موجود در این نرمافزار و همچنین برخی ابزارهای ابتدایی که در آن تعبیه شده است، به راحتی قادر به ساخت موزیک و فایلهای صوتی هستند.
نرم افزار PreSonus Studio
همانند نرمافزار DAW، این نرمافزار یک استودیوی خانگی میباشد؛ مهندسین صدا به کمک نرمافزار «PreSonus Studio» قادر به ضبط انواع صداها، ادیت، ویرایش، میکس، مسترینگ و همچنین ساخت موسیقی با استفاده از سازهای درون برنامه، هستند. شایان ذکر است، که این نرمافزار دارای افزونههای متعدد، ورودیهای صدای بسیار زیاد، محیط کاربرد پسند و موتور صدای 64 بیتی، میباشد.
حال که آشنایی کاملی با شغل مهندسی صدا پیدا کردیم، زمان آن فرا رسیده است تا به معرفی 15 تا از بهترین دانشگاههای دنیا برای تحصیل در رشته مهندسی صدا، بپردازیم.
بهترین دانشگاه های دنیا برای تحصیل در رشته مهندسی صدا
دانشگاههای زیادی در سراسر جهان وجود دارند، که رشتهی مهندسی صدا را به علاقهمندان این حوزه، تدریس میکنند، اما از بین آنها، برخی بهصورت حرفهایتر و پیشرفتهتری به تدریس این رشته میپردازند؛ در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا 15 تا از بهترین دانشگاههای دنیا برای تحصیل در رشته مهندسی صدا را، به شما معرفی کنیم، که این دانشگاهها عبارتاند از:
- دانشگاه Columbia University در کشور آمریکا
- دانشگاه University of Toronto در کشور کانادا
- دانشگاه Ohio State University در کشور آمریکا
- دانشگاه Massachusetts Institute of Technology در کشور آمریکا
- دانشگاه McGill University در کشور کانادا
- دانشگاه Pompeu Fabra University در کشور اسپانیا
- دانشگاه University of Queensland در کشور استرالیا
- دانشگاه University of Cambridge در کشور انگلستان
- دانشگاه Queen Mary University of London در کشور انگلستان
- دانشگاه University of Montreal در کشور کانادا
- دانشگاه Griffith University در کشور استرالیا
- دانشگاه Utrecht University در کشور هلند
- دانشگاه University of Helsinki در کشور فنلاند
- دانشگاه University of London در کشور انگلستان
- دانشگاه University of California – Berkeley در کشور آمریکا
فرصت های شغلی مهندسی صدا
مهندسی صدا در حوزههای مختلفی کاربرد دارد، که همین امر موجب پیدایش فرصتهای شغلی فراوانی برای مهندسین صدا شده است؛ در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا برخی از فرصتهای شغلی مهندسی صدا را به شما معرفی کنیم. فرصتهای شغلی این حوزه عبارتاند از:
- ساخت موسیقی تیتراژ و متن فیلمها و سریالها
- طراحی و راهاندازی سیستمهای صوتی تئاترها و سینماها
- طراحی و راهاندازی سیستمهای صوتی کنسرتها
- تدریس در آموزشگاهها و دانشگاهها
- فعالیت در صنعت رادیو
- ساخت پادکستهای آنلاین و آفلاین
- ساخت افکتهای صوتی، صداها و موسیقی بازیهای ویدیویی
- و…
- دوره ویدئویی آموزش آکوستیک پزشکی Medical Acoustics: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش طبلک نوازی ویژه کودکان: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش آشنایی با فن بیان و گویندگی: اینجا را کلیک کنید (+).
لینک مقالات مشابه در رابطه با مشاغل مهندسی
- شغل مهندسی پزشکی + معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی عمران + معرفی انواع گرایش ها و فرصت های شغلی رشته عمران
- شغل مهندسی الکترونیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی الکترونیک
- شغل مهندسی سخت افزار – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی نرم افزار – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی شیمی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی شیمی
- شغل مهندسی معماری – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی کامپیوتر – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی کامپیوتر
- شغل مهندسی مکانیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی صنایع – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی صنایع
- شغل مهندسی نفت – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی نساجی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی نساجی
- شغل مهندسی محیط زیست – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی مواد – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی مواد
- شغل مهندسی صنایع غذایی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی هوانوردی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای هوانوردی
- شغل مهندسی پلیمر – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی بافت – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی بافت
- شغل مهندسی مکانیک نیروگاه – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی توانبخشی – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی توان بخشی
- شغل مهندسی تعمیر و نگهداری هواپیما – معرفی رشته، حوزه های کاری، وظایف و مهارت ها
- شغل مهندسی هسته ای – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی هسته ای
- شغل مهندسی خودروسازی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای رشته خودروسازی
- شغل مهندسی دریا – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی رباتیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی رباتیک
- شغل مهندسی راه آهن – گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای حمل و نقل ریلی
- شغل مهندسی ساختمان – معرفی وظایف، مهارت ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی کشاورزی – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی کشاورزی
- شغل مهندسی ورزش – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی مکاترونیک – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی مکاترونیک
- شغل مهندسی معدن – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی ساخت و تولید – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی ساخت و تولید
- شغل مهندسی جنگل – معرفی گرایش ها، مهارت ها و نرم افزارهای علوم و مهندسی جنگل
- شغل مهندسی آبیاری – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی آبیاری
- شغل مهندسی برق – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی بیومکانیک – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی بیومکانیک
- شغل مهندسی برق قدرت – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرمافزارهای برق قدرت
- شغل مهندسی برق مخابرات – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی ژنتیک – معرفی مهارت ها، وظایف و نرم افزارهای تخصصی مهندسی ژنتیک
- شغل مهندسی برق کنترل – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی برق کنترل
- شغل مهندسی هوش مصنوعی – شرح وظایف، بررسی مهارت ها و معرفی نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی انرژی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی مهندسی انرژی
- شغل مهندسی لجستیک و مدیریت زنجیره تأمین – شرح وظایف، بررسی مهارت های لازم و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی هوافضا – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی مهندسی هوا فضا
- شغل مهندسی کشتی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی مهندسی کشتی
- شغل مهندسی باغبانی – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی باغبانی
- شغل مهندسی فناوری اطلاعات – معرفی گرایش ها، شرح وظایف، مهارت ها و بازار کار مهندسی IT
- شغل مهندسی منابع طبیعی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست
- شغل مهندسی تأسیسات – معرفی گرایش ها، مهارت ها و نرم افزارهای شغل مهندسی تاسیسات
- شغل مهندسی تکنولوژی – معرفی وظایف، مهارت ها، فرصت های شغلی و نرم افزارهای تکنسین فناوری
- شغل مهندسی فضای سبز – معرفی مهارت ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی فضای سبز
- شغل مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی ژنتیک گیاهی
- شغل مهندسی مواد منفجره – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی Explosive Engineering
- شغل مهندسی احتراق – شرح وظایف، مهارتها و نرمافزارهای تخصصی مهندسی احتراق
- شغل مهندسی اپتیک و لیزر – شرح وظایف، مهارت ها و فرصت های شغلی مهندسی اپتیک و لیزر
- شغل مهندسی بهداشت و ایمنی کار – شرح وظایف، مهارت ها و فرصت های شغلی مهندسی بهداشت و ایمنی کار
- شغل مهندسی تخریب – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی تخریب
- شغل مهندسی سطح – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای شغل مهندسی سطح
- شغل مهندسی آب و فاضلاب – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی آبفا
- شغل مهندسی طراحی جامدات – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی طراحی جامدات
- شغل مهندسی بیوالکتریک – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی بیو الکتریک
- شغل مهندسی امور مالی – شرح وظایف، مهارت ها و بازار کار شغل مهندسی مالی
- شغل مهندسی شبکه های اطلاعاتی – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی شبکه های اطلاعاتی
- شغل مهندسی حرارت و سیالات – شرح وظایف، بازار کار و نرم افزار های تخصصی رشته مهندسی حرارت و سیالات
- شغل توسعه دهنده اپلیکیشن – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی شغل App Developer
- شغل مهندسی گیاه پزشکی – مهارت های مورد نیاز، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی گیاهپزشکی
لیست مقالات مشابه در حوزه کسب درآمد با معرفی کسب و کارهای مختلف
- چگونه شغل مورد علاقه و مناسب خود را پیدا کنیم؟ – ۶ گام ساده در انتخاب یک شغل ایده آل
- بوم کسب و کار چیست؟ + راهنمای جامع اجزای مختلف بوم مدل کسب و کار
- لیست شغل های پردرآمد در ایران – معرفی ۳5+ شغل پر درامد و چگونگی موفق شدن در آن ها
- کسب و کارهای موفق در ایران: لیست ۲۵+ استارت آپ جدید و پولساز در ایران
- ۱۵ روش ثروتمند شدن در ایران – چگونه پولدار شویم؟ + 20 رازی که فراموش کرده اید!
- کارآفرینان موفق ایران را بهتر بشناسید – بیوگرافی و داستان موفقیت آنها
- ایده های پولساز در ایران – معرفی 40 انواع ایده های پول ساز آنلاین و آفلاین
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- آموزش راه اندازی کسب و کار خانگی – راهنمای جامع به زبان ساده
- کار در خانه – معرفی ۳۵+ انواع شغل در منزل با درآمد بالا
- کارهای خدماتی چیست؟ – معرفی بهترین کسب و کارهای خدماتی در ایران
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- تحلیل pestel چیست؟ – راهنمای جامع تحلیل پستل در کسب و کارهای مختلف
- انواع مدلهای کسب و کار – معرفی 50 الگوی کسب و کار موفق + ذکر مثال
- کسب و کارهای نوین – لیست ۲۳ بیزینس مدرن در ایران امروز
- کسب و کار دیجیتال چیست؟ چگونه بیزینس آنلاین خود را راه اندازی کنیم و توسعه دهیم؟
- مراحل ایجاد کسب و کار – چک لیستی برای کارآفرینی (۱۱ آیتم)
- کارافرینی در روستا – لیست ۲۵ طرح زودبازده اشتغالزایی روستایی
- انواع کارآفرینی – لیست ۱۵ نوع کارآفرینی بر اساس زمینه کسب و کار و نحوه مدیریت آن
- لیست 21 انواع کسب و کارهای کوچک و متوسط + اصول راه اندازی آنها
- کسب و کارهای کوچک زود بازده – لیست 30 بیزینس کوچک و پرسود در ایران
- فرصت های شغلی دورکاری – لیست 24 شغل رایج دورکاری در ایران و جهان
- لیست بهترین مشاغل فریلنسری در دنیا – ۲۰ مورد
- کارهای خدماتی پرسود – لیست 35 شغل خدماتی با سود بالا
- ۳۵ ایده کارآفرینی در حیاط منزل + اقدامات و نیازمندیها
- تبلیغات مناسب برای کسب و کار جدید – بهترین روش های مارکتینگ برای بیزینس های نوپا
- چه بیزینسی راه بندازم؟ – معرفی ۳۰ بهترین ایده های بیزینسی آنلاین و آفلاین
- زمین دارم چیکار کنم؟ – ۴۵ ایده کسب درامد از زمین خالی
- روش های خلق ایده در کارآفرینی – ۱۷ بهترین تکنیک های خلق ایده های کارآفرینی
- چگونه یک کسب و کار کوچک راه اندازی کنیم؟ – ۷ مرحله برای ایجاد یک بیزینس نوپا از صفر
- بهترین شغل ها برای جوانان – لیست ۲۰ برترین فرصت های شغلی جوانان در ایران
- شغل خوب برای خانمها + لیست ۲۱ بهترین شغل ها برای زنان و بانوان در ایران
- شتاب دهنده کسب و کار چیست؟ + ۱۰ بهترین شتابدهنده استارتاپ ایرانی
- مشاوره اقتصادی کسب و کار یعنی چه؟ – ۸ حوزه کاری مشاوره اقتصادی کسب و کار
- کسب و کار تولیدی با سرمایه کم – لیست ۲۴ شغل تولیدی کوچک
سخن پایانی درباره مهندسی صدا
رشته و شغل مهندسی صدا، علاوه بر استعداد و هوش موسیقیایی، به علاقهی زیادی هم نیاز دارد؛ لذا گاهی اوقات مهندسین صدا برای ساخت یک فایل صوتی ماهها زمان میگذارند و در نهایت ممکن است تلاشهای آنها به ثمر نرسد؛ در همین راستا، داشتن علاقه به حوزه مهندسی صدا، یکی از مهمترین فاکتورهایی میباشد، که مهندسین صدا باید آن را در خود ایجاد و تقویت نمایند.
ضمن سپاسگزاری از شما بابت همراهی ما تا انتهای مقاله، امیدواریم که پاسخ سؤالات خود پیرامون شغل مهندسی صدا را، یافته باشید و همچنین با مطالعهی این مقاله، اطلاعات مفید زیادی در مورد شغل مهندسی صدا بهدست آورده باشید.
در آخر باید به این نکته اشاره کنیم که، بازنشر این مقاله در شبکههای اجتماعی و همچنین در بین دوستان علاقهمند خود، موجب خرسندی و افزایش انرژی ما برای ادامهی راه و تولید مقالاتِ بیشتر، خواهد شد.