پس از کشف و ساخت انواع مختلفی از مواد منفجره، به سرعت حادثههای زیادی برای کسانی که از آنها استفاده میکردند، رخ داد؛ به منظور استفادهی درست از مواد منفجره و همچنین توسعهی آنها، رشتهی «مهندسی مواد منفجره» شکل گرفت و متخصصانی تحت عنوان مهندس مواد منفجره، در این حوزه شروع به فعالیت نمودند. مانند بسیاری دیگر از افراد، احتمالاً برای شما هم سؤال پیش آمده که شغل مهندسی مواد منفجره چیست؟ این شغل به چه مهارتهایی نیاز دارد؟ مهندسین مواد منفجره به چه مهارتهایی نیاز دارند؟ در این مقاله از مجله اینترنتی کاپریلا، قصد داریم تا به همراه شما، این شغل را بهطور کامل بررسی کنیم.
تعریف شغل مهندسی مواد منفجره
مواد منفجره برای تخریب ساختمانها و سازههای گوناگون، تخریب قسمتهایی از زمین و همچنین ساخت مهمات و ادوات جنگی مورد استفاده قرار میگیرند؛ هر کدام مواد انفجاری که کشف و ساخته شدهاند، دارای ویژگیها و عملکردهای مخصوص به خود هستند و برای استفاده از آنها، به متخصصین مواد منفجره یا همان «مهندسین مواد منفجره» نیاز است.
بهطور کلی، شغل مهندسی مواد منفجره، بر روی ساخت و توسعهی انواع مختلف مواد منفجره و نحوهی استفادهی ایمن از آنها متمرکز میباشد؛ همچنین این شغل، بر روی توسعه انواع مواد منفجرهی نظامی نیز، تمرکز دارد و بسیاری از مهندسین مواد منفجره، پس از اتمام تحصیلات خود، به ارگانهای نظامی میپیوندند تا مهمات و ادوات جنگی جدید و قدرتمندی طراحی نمایند و بسازند.
- دوره ویدئویی آموزش رایگان ویژگی های مواد منفجره در مهندسی انفجار –بخش اول: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش مهندسی انفجار – بخش اول: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش رایگان شناسایی سیستم سازه: اینجا را کلیک کنید (+).
- مجموعه آموزش تحلیل و طراحی سازه ها: اینجا را کلیک کنید (+).
امروزه از مهندسین مواد منفجره در زمینههای مختلفی (مانند تخریب ساختمانهای قدیمی، تخریب کوهها برای احداث جاده یا معادن، تولید تیرها و موشکهای نظامی و… کمک گرفته میشود. در قسمت بعدی مقاله، قصد داریم تا وظایف مهندسین مواد منفجره را به شما معرفی کنیم و سپس همراه هم، آنها را مورد بررسی قرار دهیم؛ با ما همراه باشید.
وظایف شغل مهندسی مواد منفجره
همانطور که مطالعه کردیم، شغل مهندسی مواد منفجره کاربردهای مختلفی دارد، در همین راستا وظایف گوناگونی نیز برای فعالیت و پیشرفت در این شغل، بر عهدهی مهندسین مواد منفجره قرار میگیرد؛ برای آشنایی بیشتر با این شغل، در این قسمت از مقاله به معرفی و بررسی وظایف شغل مهندسی مواد منفجره میپردازیم.
وظایفی که در این شغل بر عهدهی مهندسین مواد منفجره قرار دارد، عبارتاند از:
- بررسی منطقهی مورد نظر جهت انفجار و تخریب
- بررسی ساختمانها و سازههای مورد نظر جهت تخریب
- طراحی و تعیین زمانبندی انفجارها
- تأمین امنیت جانی و سلامتی افراد حاضر در سایت انفجار
- بررسی و استفاده از مواد منفجرهی مناسب تخریب
- توسعهی انواع مواد منفجره و راههای استفاده از آنها
- تحقیق در حوزه مهمات جنگی و توسعهی آنها
حال بیایید هر کدام از وظایفی که نام بردیم را، باهم بررسی کنیم.
بررسی منطقه مورد نظر جهت انفجار و تخریب
یکی از وظایف مهمی که در شغل مهندسی مواد منفجره وجود دارد، وظیفه «بررسی منطقه مورد نظر جهت انفجار و تخریب» میباشد. مهندسین مواد منفجره باید قبل از طراحی سیستمهای انفجاری و تخریب یک منطقه، آن را بهطور کامل بررسی نمایند؛ مهندسین در این بررسیهای خود، باید فاکتورهای مختلفی را در نظر داشته باشند، که برخی از آنها عبارتاند از:
- بررسی جنس خاک منطقه
- بررسی جنس سنگهای موجود در منطقه
- بررسی هدف ایجاد یک انفجار
- ارزیابی شعاع تخریب
- و…
مهندسین مواد منفجره برای این که یک منطقه را بهطور کامل بررسی نمایند، به دانش زمینشناسی نیاز دارند؛ مهندسین با استفاده از این دانش، قادر به انتخاب مواد منفجرهی مناسب و همچنین طراحی سیستم انفجاری دقیقی، هستند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش حفر چاه و فضاهای زیرزمینی – کلیک کنید.
- آموزش رایگان اصلاح سازه ای خاک – کلیک کنید.
- آموزش رایگان اندازه گیری فشار آب زیرزمینی در مهندسی ژئوتکنیک (+)
- آموزش مقدماتی بهسازی خاک – کلیک کنید.
- آموزش رایگان پویایی زمین – کلیک کنید.
- آموزش رایگان مقدمه ای بر تئوری کشسان و منشا زمین لرزه ها – کلیک کنید.
- آموزش روش های بهسازی لرزه ای – کلیک کنید.
- آموزش زلزله شناسی ۱ – کلیک کنید.
- آموزش زلزله شناسی ۲ – کلیک کنید.
- آموزش رایگان زلزله شناسی در مهندسی زلزله – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش مهندسی زلزله – کلیک کنید.
بررسی ساختمان ها و سازه های مورد نظر جهت تخریب
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، مهندسین مواد منفجره، ساختمانها و سازههای قدیمی را نیز، تخریب میکنند؛ در همین راستا، یکی دیگر از وظایفی که در شغل مهندسی مواد منفجره وجود دارد، «بررسی ساختمانها و سازههای مورد نظر جهت تخریب» میباشد. مهندسین مواد منفجره وظیفه دارند، قبل از جایگذاری هر گونه مواد منفجره، ساختار ساختمانها و سازههای مورد نظر را بررسی نمایند و با توجه به ساختاری که دارند، سیستمهای انفجاری، فیوزهای انفجاری و همچنین مواد منفجرهی مورد نیاز جهت تخریب ساختمان – با کمترین هزینه و ایمنترین راه ممکن – را، مورد استفاده قرار دهند.
مهندسین منفجره برای انجام این وظیفهی خود، باید فاکتورهای مختلفی را بررسی کنند، که برخی از آنها عبارتاند از:
- بررسی ساختار اصلی ساختمانها و سازهها
- بررسی نحوهی تخریب ساختمان
- ایمنسازی محیط اطراف سایت تخریب
- ارزیابی راههای جمعآوری نخالهها و زبالههای حاصل از تخریب
- طراحی سیستمهای انفجاری
- تعیین زمانبندی انفجار
- و…
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش رایگان شناسایی سیستم سازه (+)
- آموزش اصول دینامیک سازه ها (+)
- آموزش اصول رایگان مدیریت ساخت در زبان تخصصی مهندسی عمران (+)
- آموزش تحلیل سازه ها ۱ – مقدماتی (+)
- آموزش اپنسیس – مدل سازی انواع سازه ها با OpenSees (+)
- آموزش کاربرد متلب در دینامیک سازه ها (+)
- آموزش مقررات ملی ساختمان (آمادگی آزمون نظارت و اجرا برای مهندسی عمران) – کلیک کنید.
- آموزش مبانی نقشه برداری عمومی General Surveying – کلیک کنید.
- آموزش الزامات فنی و حقوقی مهندس ناظر و مجری ساختمان – کلیک کنید.
- آموزش بازرسی غیر مخرب به روش امواج فراصوت – تست التراسونیک UT (+)
طراحی و تعیین زمان بندی انفجار ها
در قسمتهای قبل اشاره کردیم که، مهندسین باید زمانبندی انفجار را – با توجه به بررسیهای انجام شده از سایتهای انفجار – طراحی و تعیین کنند؛ وظیفهی «طراحی و تعیین زمانبندی انفجارها» یکی از وظایف بسیار مهم در شغل مهندسی مواد منفجره میباشد. برای داشتن یک انفجار و تخریب موفقیتآمیز، زمانبندی توالی انفجارها یکی از مهمترین فاکتورها است، که مهندسین باید با استفاده از دانش خود – پیرامون مهندسی مواد منفجره – و همچنین شبیهسازی انفجارها به کمک نرمافزارهای تخصصی، زمانبندی دقیق و مناسبی را، برای انفجارهای مورد نظر، طراحی و تعیین نمایند.
زمانبندی انفجارها بهطور خاص در تخریب ساختمانها و سازهها مورد توجه مهندسین مواد منفجره قرار میگیرد؛ زیرا هر گونه اشتباه در تعیین زمانبندی انفجارها، ممکن است منجر به شکست پروژهی تخریب و وارد آمدن خسارتهای مالی و جانی بگردد.
تأمین امنیت جانی و سلامتی افراد حاضر در سایت انفجار
یکی دیگر از وظایفی که در این شغل بر عهدهی مهندسین مواد منفجره قرار دارد، «تأمین امنیت جانی و سلامتی افراد حاضر در سایت انفجار» میباشد؛ مهندسین با ارزیابی و تخمین شعاع انفجار و پرتاب شدن قسمتهای مختلف ساختمان یا زمین پس از انفجار، امنیت جانی و سلامتی خود و دیگر افراد حاضر در سایت انفجار را، تأمین میکنند.
همچنین شایان ذکر است، که مهندسین مواد منفجره برای انجام این وظیفهی خود، از مهندسین بهداشت و ایمنی کار نیز، کمک میگیرند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش ایمنی در آزمایشگاه – کلیک کنید.
- آموزش مبحث ۱۲ (مبحث دوازدهم) مقررات ملی ساختمان – ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا (+)
- آموزش ایمنی در ساختمان و معدن – کلیک کنید.
بررسی و استفاده از مواد منفجره مناسب تخریب
انتخاب نوع مادهی منفجره و همچنین میزان مورد نیاز آن برای تخریب ساختمانها، سازهها و زمین، یکی از بخشهای بسیار مهم پروژههای تخریب میباشد؛ در همین راستا، وظیفه «بررسی و استفاده ار مواد منفجره مناسب تخریب» یکی دیگر از وظایف مهمی است، که در شغل مهندسی مواد منفجره، بر عهدهی افراد فعال در این حوزه قرار دارد. توجه داشته باشید که، در بسیاری از مواقع استفاده از مواد منفجرهی قدرتمند، موجب وارد آمدن خسارتهای مالی و جانی زیادی میگردد و مهندسین برای جلوگیری از وقوع حادثههای ناگوار، باید به درستی نوع مادهی انفجاری و همچنین حجم مورد نیاز آن را، ارزیابی نمایند، تا قادر به طراحی یک سیستم انفجاری مناسب و اصولی باشند.
توسعه انواع مواد منفجره و راه های استفاده از آنها
امروزه انواع مختلفی از مواد انفجاری تولید میشوند و مورد استفاده قرار میگیرند، که هر کدام از آنها دارای قدرت انفجاری مخصوص به خود میباشند و کاربردهای مختلفی دارند؛ باید به این نکته اشاره کنیم که، ساخت این مواد انفجاری، بهدست مهندسین مواد منفجره و همچنین با کمک مهندسین شیمی، صورت گرفته است. با این تفاسیر، یکی دیگر از وظایفی که در این شغل بر عهدهی مهندسین مواد منفجره قرار دارد، «توسعه انواع مواد منفجره و راههای استفاده از آنها» میباشد؛ مهندسین فعال در این حوزه شغلی، باید شناخت کاملی از مواد انفجاری، ترکیب شیمیایی آنها و قدرتی که دارند، بهدست بیاورند و سپس با انجام اصلاحاتی در فرمول ساخت آنها، مواد انفجاری جدیدی تولید کنند و راههای استفاده از این مواد انفجاری را نیز، بررسی نمایند.
تحقیق در حوزه مهمات جنگی و توسعه آنها
آخرین وظیفهای که در این لیست به بررسی آن میپردازیم، وظیفه «تحقیق در حوزه مهمات جنگی و توسعه آنها» میباشد؛ بسیاری از مهندسین مواد منفجرهای که به ارگانهای نظامی میپیوندند، وظیفه دارند با استفاده از تکنولوژیهای روز، انواع مختلفی مواد انفجاری مورد استفاده در مهمات جنگی، موشکها و سلاحهای انفجاری را بررسی نمایند و سعی بر توسعهی آنها داشته باشند.
حال که با وظایف شغل مهندسی مواد منفجره آشنا شدیم، زمان آن فرا رسیده است، که به معرفی و بررسی فرصتهای شغلی موجود برای مهندسین مواد منفجره – جهت انجام وظایفشان – بپردازیم؛ با ما همراه باشید.
فرصت های شغلی مهندسی مواد منفجره
حوزههای مختلفی به دنبال مهندسین مواد منفجره هستند و به همین جهت، فرصتهای شغلی متنوعی برای مهندسین این حوزه وجود دارد؛ در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا برخی از فرصتهای شغلی مهندسی مواد منفجره را با هم بررسی کنیم، که این فرصتهای شغلی عبارتاند از:
- تدریس در دانشگاهها و موسسات آموزشی
- حفاری معدن و ساخت تونل
- تحقیق و آزمایش پیرامون مواد انفجاری
- ساخت و تولید مواد منفجره
- ساخت و تولید وسایل آتشبازی
- لرزه نگاری
- تحریک چاههای نفتی
- جنگلداری و حفظ منابع طبیعی
- صنایع نظامی و دفاعی
- ساخت مواد آتشزا و پیشران
- برگزاری نمایشهای آتشبازی
- طراحی و اجرای آتشبازیهای درون کنسرتها و رویدادهای اجتماعی
- تخریب ساختمانها و سازههای قدیمی و مستهلک
- ساخت جادهها و پلهای ارتباطی
- و…
حال که با فرصتهای شغلی موجود در زمینه مهندسی مواد منفجره آشنا شدیم، زمان آن فرا رسیده است، که به معرفی و بررسی مهارتهای مورد نیاز مهندسین مواد منفجره – جهت انجام وظایفشان در فرصتهای شغلی معرفی شده – بپردازیم؛ با ما همراه باشید.
مهارت های مورد نیاز مهندسی مواد منفجره
شغل مهندسی مواد منفجره، یکی از مشاغل پیچیده و خطرناک به شمار میآید؛ در همین راستا، مهندسینی که در این حوزه فعالیت میکنند، به مهارتهای مختلفی نیاز دارند، تا علاوه بر پیشرفت در شغلشان، دچار حادثه و آسیب نیز نشوند. در این قسمت از مقاله، همراه شما به بررسی مهارتهای مورد نیاز شغل مهندسی مواد منفجره میپردازیم؛ برخی از این مهارتها عبارتاند از:
- دانش فنی
- برقراری ارتباط
- کار گروهی
- مدیریت زمان
- مدیریت پروژه
- استفاده از نرمافزارهای تخصصی
- حل مساله
- جستجو در اینترنت
- زبان انگلیسی
- توجه به جزئیات
در ادامه، هر کدام از مهارتهایی که در لیست فوق نام بردیم را، باهم بررسی خواهیم کرد.
دانش فنی
اولین و مهمترین مهارتی که مهندسین مواد منفجره برای ورود به این شغل و پیشرفت در آن نیاز دارند، «دانش فنی» میباشد؛ از آنجایی که کار با مواد منفجره بسیار خطرناک و حساس است، مهندسین مواد منفجره وظیفه دارند دانش فنی کاملی پیرامون این شغل بهدست بیاورند. این دانش با گذراندن مقاطع تحصیلی آکادمیک و همچنین شرکت دورههای عملی، بهدست میآید؛ برخی از مواردی که مهندسین مواد منفجره، باید دانش کاملی نسبت به آنها داشته باشند، عبارتاند از:
- تاریخچه مواد انفجاری
- حساسیت مواد منفجره
- سرعت انفجار هر کدام از انواع مواد منفجره
- قدرت ماده منفجره
- شناخت انواع مواد انفجاری
- شناخت ویژگیهای مواد منفجره
- روشهای انفجار
- نحوه چینش مواد منفجره
- نحوه زمانبندی انفجارها
- راههای تأمین امنیت سایت انفجار
- زمینشناسی
- مبانی طراحی سازه
- مقاومت مصالح
- و…
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مدل سازی عددی انفجار با نرم افزار LS-DYNA – کلیک کنید.
- آموزش آشنایی با مصالح ساختمانی – کلیک کنید.
- آموزش مقاومت مصالح – ویژه رشته عمران – کلیک کنید.
- آموزش مبحث ۱۲ (مبحث دوازدهم) مقررات ملی ساختمان – مرور و حل سوالات آزمون نظام مهندسی (+)
- آموزش مبحث بیست ودوم مقررات ملی ساختمان – مراقبت و نگهداری از ساختمان ها – ویژه آزمون نظام مهندسی (+)
- آموزش تکنیک پاره سازه ها در حل مسائل مهندسی – کلیک کنید.
- آموزش هندسه دیفرانسیل برای عمران و نقشه برداری – کلیک کنید.
- آموزش رایگان محاسبات عددی – خطاها – کلیک کنید.
- آموزش بارگذاری سازه – ویژه آزمون نظام مهندسی – کلیک کنید.
- آموزش نحوه تهیه لایحه تاخیرات در پروژه های عمرانی – کلیک کنید.
- آموزش روش های تعمیر و نگهداری ساختمان – کلیک کنید.
برقراری ارتباط
مهندسین مواد منفجره، در هر کدام از حوزههای این شغل (مانند تخریب ساختمانها و سازهها، احداث یا بستن معادن، ارگانهای نظامی و…) فعالیت داشته باشند، با افراد زیادی در ارتباط خواهند بود؛ افرادی که مهندسین مواد منفجره برای انجام وظایفشان و اتمام پروژه، به کمک آنها نیاز دارند.
در همین راستا، یکی دیگر از مهارتهایی که مهندسین مواد منفجره در این شغل به آن نیاز دارند، مهارت «برقراری ارتباط» میباشد؛ مهندسین با کسب این مهارت، قادر به ایجاد ارتباط با افراد دیگر و تقویت آن ارتباط در راستای اتمام پروژه، هستند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
کار گروهی
پروژههای موجود در شغل مهندسی مواد منفجره، به کمک تیمی متشکل از مهندسین مختلف میباشد؛ همچنین در قسمت قبل هم اشاره کردیم که، مهندسین مواد منفجره در این شغل با افراد زیادی در ارتباط هستند و در همین راستا، نیازمند مهارت «کار گروهی» میباشند. مهندسین با کسب این مهارت، قادر به انجام وظایف خود در کمترین زمان و به نحو احسن، هستند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش موفقیت در کار تیمی – اصول تیم سازی (+)
- آموزش مدیریت تغییر و پیاده سازی آن در سازمان ها (+)
- مجموعه آموزش توسعه مهارت فردی (+)
مدیریت زمان
بارها در این مقاله به این موضوع اشاره کردیم، که تعیین زمانبندی انفجارها، یکی از وظایف مهم مهندسین مواد منفجره در این شغل میباشد؛ در همین راستا، مهارت دیگری که مهندسین برای فعالیت و پیشرفت در شغل مهندسی مواد منفجره به آن نیاز دارند، مهارت «مدیریت زمان» است. مهندسین با کسب این مهارت، علاوه بر تعیین یک زمانبندی درست برای رخ دادن انفجارها، قادر به مدیریت زمان انجام پروژه و اتمام آن نیز، میباشند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مدیریت زمان جهت بهره وری شخصی و حرفه ای – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت زمان و تکنیک های آن – بخش یکم – کلیک کنید.
- مهارتهای مطالعه | تقویت حافظه و مدیریت زمان – کلیک کنید.
- آموزش رایگان مدیریت زمان جهت بهره وری شخصی و حرفه ای – ویژه ناشنوایان (+)
مدیریت پروژه
یکی دیگر از مهارتهایی که مهندسین مواد منفجره برای پیشرفت در این شغل به آن نیاز دارند، مهارت «مدیریت پروژه» میباشد؛ مهندسین با کسب و تقویت این مهارت، قادر به مدیریت درست یک پروژه، نظارت بر روی روند پیشرفت آن و همچنین کسب اطمینان از موفقیتآمیز بودن پروژه، هستند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش رایگان مدیریت پروژه – کلیک کنید.
- آموزش مبانی مدیریت پروژه با رویکرد پی ام بوک PMBOK – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت چابک Agile پروژه ها با MSP یا ام اس پروجکت MS Project – کلیک کنید.
- آموزش مایکروسافت پروجکت MSP یا Microsoft Project – کلیک کنید.
- آموزش رایگان مدیریت پروژه در کسب و کار – کلیک کنید.
- آموزش سرویس ترلو – مدیریت پروژه و وظایف Task با Trello – کلیک کنید.
- آموزش مقدماتی جیرا – مدیریت و کنترل پروژه با JIRA – کلیک کنید.
- آموزش رایگان اسناد مدیریت پروژه – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت پروژه سبز – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش مدیریت و کنترل پروژه – کلیک کنید.
استفاده از نرم افزار های تخصصی
امروزه بسیاری از فعالیتها به کمک نرمافزارهای تخصصی صورت میگیرند، مخصوصاً فعالیتهای مهندسی؛ با توجه به خطراتی که در شغل مهندسی مواد منفجره وجود دارد، مهندسین باید قبل از اجرای انفجارها، آنها را به کمک نرمافزارهای تخصصی، شبیهسازی و مدلسازی نمایند، تا از جزئیات نحوهی انفجار و تأثیراتی که بر روی سایت تخریب میگذارند، اطلاعات دقیقی بهدست بیاورند؛ در همین راستا، یکی دیگر از مهارتهایی که مهندسین مواد منفجره برای فعالیت و پیشرفت در شغل خود به آن نیاز دارند، مهارت «استفاده از نرمافزارهای تخصصی» میباشد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش متره و برآورد ساختمان بتنی در اکسل – کلیک کنید.
- آموزش تحلیل ارتعاشات سازه های ممتد در متمتیکا Mathematica (+)
- آموزش مدل سازی عددی انفجار با نرم افزار LS-DYNA – کلیک کنید.
- آموزش کاربردی اتودسک رویت Revit برای مهندسین عمران – کلیک کنید.
- آموزش رایگان فونداسیون در رویت (Revit) برای مهندسین عمران – کلیک کنید.
- آموزش اپنسیس – مدل سازی انواع سازه ها با OpenSees (+)
- آموزش کاربرد متلب در دینامیک سازه ها (+)
- مجموعه آموزش نرم افزارهای مهندسی عمران – کلیک کنید.
شایان ذکر است، که در قسمتهای بعدی این مقاله، به معرفی و بررسی برخی از نرمافزارهای تخصصی و محبوب شغل مهندسی مواد منفجره، خواهیم پرداخت؛ با ما همراه باشید.
حل مساله
تخریب ایمن و موفقیتآمیز یک سازه یا قسمتی از زمین، کاری بسیار پیچیده میباشد و مهندسین مواد منفجره برای طراحی سیستمهای انفجاری و همچنین تعیین زمانبندی انفجار با مشکلات و مسائل مختلفی روبهرو میشوند و باید در کمترین زمان ممکن، بهترین راهحل را برای بر طرف نمودن مشکل پیشرو، ارائه نمایند؛ در همین راستا، مهندسین به مهارت «حل مساله» نیاز دارند و باید این مهارت را در خود تقویت کنند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مهارت حل مساله و تصمیم گیری – کلیک کنید.
- آموزش شناسایی و حل مساله در سازمان ها – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت در شرایط ابهام – کلیک کنید.
- آموزش مسائل کاربردی مهندسی صنایع و تحقیق در عملیات – کلیک کنید.
- آموزش تفکر سیستمی – کلیک کنید.
- آموزش رایگان نگاهی کلی بر سیستم ها – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت نوآوری – سازماندهی و مدیریت ایده های جدید و خلاق (+)
جستجو در اینترنت
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، یکی از وظایف مهندسین مواد منفجره، تحقیق پیرامون انواع مواد منفجره، ساخت مواد انفجاری جدید و توسعهی روشهای انفجار و تخریب میباشد؛ در همین راستا، مهندسین باید بهطور مداوم اطلاعات و دانش خود پیرامون شغل مهندسی مواد منفجره را، افزایش دهند. این روزها بهترین منبع برای کسب آخرین اطلاعات و افزایش دانش، فضای اینترنت میباشد و مهندسین برای انجام وظایف خود و گسترش مهندسی مواد منفجره، باید مهارت «جستجو در اینترنت» را کسب نمایند.
مهندسین مواد منفجره به کمک این مهارت، قادر به یافتن جدیدترین و معتبرترین مقالات علمی – پیرامون حوزههای مهندسی مواد منفجره – هستند و با کمک این مقالهها و علوم روز مهندسی مواد منفجره، گامهایی مثبتی در راستای توسعهی این رشته و شغل، برمیدارند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش روش صحیح جستجو در گوگل – سرچ گوگل Google – کلیک کنید.
- آموزش رایگان روش صحیح جستجو در گوگل – ویژه ناشنوایان – کلیک کنید.
- آموزش جست و جو با Google Patents برای ثبت اختراعات و ایده ها – کلیک کنید.
- آموزش کار با تقویم گوگل کلندر Google Calendar – کلیک کنید.
زبان انگلیسی
میتوانیم بگوییم که تقریباً تمامی مقالات معتبر در هر حوزه علمی، به زبان انگلیسی منتشر میگردند؛ همچنین پیشتر اشاره کردیم که مهندسین مواد منفجره، باید بهطور مداوم – با مطالعهی مقالات معتبر در حوزه مهندسی مواد منفجره – دانش خود را پیرامون این شغل، افزایش دهند. در همین راستا، مهارت یا دانش دیگری که مهندسین برای پیشرفت در شغل خود به آن نیاز دارند، «زبان انگلیسی» میباشد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش زبان تخصصی مهندسی عمران – کلیک کنید.
- آموزش رایگان روش های یادگیری واژگان زبان انگلیسی و به کارگیری آن ها (+)
- آموزش اصول مذاکره به زبان انگلیسی – کلیک کنید.
- آموزش ۱۱۰۰ واژه ضروری – زبان انگلیسی – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش زبان – کلیک کنید.
مهندسین مواد منفجره علاوه بر دانش زبان انگلیسی عمومی – جهت جستجو در اینترنت و یا برقراری ارتباط با مهندسین دیگر – باید زبان انگلیسی تخصصی مهندسی مواد منفجره را نیز، بهدست بیاورند و آن را تقویت کنند.
توجه به جزئیات
یکی دیگر از مهارتهایی که مهندسین برای پیشرفت در شغل مهندسی مواد منفجره نیاز دارند، مهارت «توجه به جزئیات» میباشد؛ زیرا تنها با یک اشتباه کوچک هنگام نصب فیوزهای انفجاری و یا نصب مواد انفجاری، ممکن است حادثهی ناگواری رخ بدهد و علاوه بر شکست پروژه، مهندسین خسارتهای جانی نیز، متحمل بشوند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش رایگان روانشناسی فیزیولوژیک – مکانیزم دقت، توجه و هوشیاری (+)
- آموزش ایمنی کار در فضای بسته – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت ایمنی فرایند PSM بر اساس الگوی CCPS (+)
- آموزش ایمنی در ساختمان و معدن – کلیک کنید.
نرم افزار های تخصصی شغل مهندسی مواد منفجره
همانطور که در قسمتهای قبل اشاره کردیم، مهندسین قبل منفجر کردن سازهها و زمینها، باید از نرمافزارهای تخصصی – بررسی ساختار سازهها و همچنین شبیهسازی انفجارها – استفاده نمایند؛ در همین راستا، در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به همراه شما، برخی از نرمافزارهای تخصصی شغل مهندسی مواد منفجره را بررسی کنیم، که این نرمافزارهای عبارتاند از:
- BlastX
- AutoDyn
- Abaqus
- Matlab
- ALE3D
در ادامه، نرمافزارهایی که در لیست بالا نام بردیم را، باهم بررسی خواهیم کرد.
نرم افزار BlastX
اولین نرمافزاری که در این لیست بررسی میکنیم، نرمافزار تخصصی «BlastX» میباشد؛ این نرمافزار به منظور تجزیه و تحلیل یک انفجار، میزان آتشزایی انفجار و الگوهای انتشار انرژی انفجار، طراحی و توسعه داده شده است. مهندسین مواد منفجره برای استفاده از نرمافزار BlastX باید در ابتدا سازهی مد نظر خود را درون این نرمافزار طراحی نمایند و سپس مواد منفجره را مطابق سیستم انفجاری که طراحی کردهاند، درون این نرمافزار وارد نمایند و سپس شبیهسازیهای لازم را برای انفجار انجام دهند.
شایان ذکر است، که تمامی ویژگیهای یک انفجار، درون این نرمافزار قابل کنترل و شبیهسازی هستند؛ به عنوان مثال مهندسین مواد منفجره قادر به تعیین حجم مواد منفجره، قدرت آنها، تعیین زمانبندی انفجارها و… میباشند.
نرم افزار AutoDyn
نرمافزار «AutoDyn» یکی از زیر مجموعههای نرمافزار «ANSYS» میباشد؛ مهندسین مواد منفجره با کمک نرمافزار AutoDyn قادر به طراحی و شبیهسازی سازهها و زمینهای مورد نظر و همچنین ایجاد انفجار درون آنها هستند. به بیان دیگر، این نرمافزار امکانات متنوعی را جهت طراحی سازه، شبیهسازی زمین، شبیهسازی انفجار و بررسی نحوهی انفجار، در اختیار مهندسین مواد منفجره قرار میدهد.
شایان ذکر است که این نرمافزار، جدولها و نتایج بسیار دقیقی را از نحوهی انفجار و تأثیراتی که بر روی سازه یا زمین شبیهسازی شده میگذارد، به مهندسین ارائه مینماید.
نرم افزار Abaqus
یکی دیگر از نرمافزارهای تخصصی مورد استفاده در شغل مهندسی مواد منفجره، نرمافزار «Abaqus» میباشد؛ شایان ذکر است، که این نرمافزار دارای ابزارهای بسیار قدرتمندی در زمینهی شبیهسازی و مدلسازی کامپیوتری میباشد. مهندسین مواد منفجره از نرمافزار Abaqus برای طراحی و شبیهسازی سایتهای تخریب با انفجار و همچنین شبیهسازی انفجار، هستند.
قابلیتهای مختلفی درون این نرمافزار تعبیه شدهاند، که امکان شبیهسازی و مدلسازی بسیار دقیقی از نحوهی انفجار و تأثیراتی که بر روی سازهها یا زمینهای طراحی شده میگذارد را، برای مهندسین مواد منفجره فراهم میکنند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش شبیه سازی انفجار در ABAQUS – کلیک کنید.
- آموزش سابروتین UMAT در آباکوس برای تعیین رفتار مکانیکی مواد (+)
- آموزش آباکوس برای شبیه سازی فرایند نورد – کلیک کنید.
- آموزش مدل سازی و تحلیل مواد کامپوزیت در نرم افزار Abaqus (+)
- آموزش شبیه سازی تست خمش سه نقطه ای با ABAQUS (+)
- آموزش سابروتین UMAT در آباکوس برای پلاستیسیته فلزات (+)
- مجموعه آموزش آباکوس (ABAQUS) – کلیک کنید.
نرم افزار Matlab
نرمافزار «Matlab» یکی دیگر از نرمافزارهای محبوب و قدرتمند شبیهسازی کامپیوتری در انواع حوزههای مهندسی میباشد؛ این نرمافزار، قابلیتهای زیادی برای شبیهسازی انواع تستهای کامپیوتری دارد و مهندسین مواد منفجره با کمک نرمافزار Matlab قادر به شبیهسازی دقیق انفجارها و همچنین بررسی و ارزیابی تأثیرات آن، میباشند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش برنامه نویسی متلب MATLAB – کلیک کنید.
- آموزش محاسبات عددی با متلب MATLAB – کلیک کنید.
- آموزش برنامه نویسی زنده و تعاملی در MATLAB – کلیک کنید.
- آموزش کاربرد MATLAB در تجزیه و تحلیل سیستم های خطی (+)
- آموزش ایجاد مدل های COMSOL Multiphysics در MATLAB (+)
- آموزش محاسبات انتگرال با متلب و میپل MATLAB و Maple (+)
- آموزش الگوریتم ژنتیک در متلب MATLAB – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش الگوریتم ژنتیک و محاسبات تکاملی – کلیک کنید.
نرم افزار ALE3D
آخرین نرمافزاری که در این بخش به بررسی آن میپردازیم، نرمافزار «ALE3D» است؛ این نرمافزار به منظور شبیهسازی دقیق انواع مسائل مهندسی و فیزیکی میباشد. مهندسین مواد منفجره با کمک این نرمافزار فوقالعاده قدرتمند، قادر به شبیهسازی دقیق انفجارها، بررسی نحوهی توزیع نیروی انفجار، تأثیرات انفجار بر روی سازهها و محیط اطرافش، بررسی شدت انفجار و… هستند.
حال که آشنایی کاملی با شغل مهندسی مواد منفجره پیدا کردیم، زمان آن فرا رسیده است تا به معرفی بهترین دانشگاههای دنیا برای تحصیل در رشتهی مهندسی مواد منفجره بپردازیم؛ با ما همراه باشید.
بهترین دانشگاه های دنیا برای تحصیل در رشته مهندسی مواد منفجره
دانشگاههای متفاوتی در دنیا وجود دارند، که رشته مهندسی مواد منفجره را به دانشجویان خود تدریس میکنند؛ در بین آنها، برخی از دانشگاههای به طور حرفهای و پیشرفتهتری به تدریس این رشته میپردازند. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا بهترین دانشگاههای دنیا برای تحصیل در رشته مهندسی مواد منفجره را، به شما معرفی کنیم؛ این دانشگاهها عبارتاند از:
- دانشگاه University of Science and Technology of China در کشور چین
- دانشگاه Hong Kong Polytechnic University در کشور چین
- دانشگاه University of California – Berkeley در کشور آمریکا
- دانشگاه University of Edinburgh در کشور انگلستان
- دانشگاه University of Maryland – College Park در کشور انگلستان
- دانشگاه Sichuan University در کشور چین
- دانشگاه University of Sheffield در کشور انگلستان
- دانشگاه University of Texas at Austin در کشور آمریکا
- دانشگاه Polytechnic University of Turin در کشور ایتالیا
- دانشگاه National Graduate School of Engineering در کشور فرانسه
- دانشگاه University of Liege در کشور بلژیک
- دانشگاه Lund University در کشور سوئد
- دانشگاه University of Toronto در کشور کانادا
- دانشگاه Queensland University of Technology در کشور استرالیا
- دانشگاه Swiss Federal Institute of Technology Zurich در کشور سوئیس
شایان ذکر است، که هر کدام از دانشگاههای فوق، دارای قوانین خاصی برای ورود به آن دانشگاه و تحصیل در رشتههای مختلف، دارند؛ در همین راستا، افراد علاقهمند به تحصیل در این دانشگاهها، باید مدارک و شرایط پذیرش هر کدام از دانشگاههایی که نام بردیم را، بررسی نمایند و سپس نسبت به اخذ پذیرش در آن دانشگاهها اقدام کنند.
- مجموعه آموزش مهندسی زلزله: اینجا را کلیک کنید (+).
- مجموعه آموزش مهندسی عمران: اینجا را کلیک کنید (+).
- مجموعه آموزش مهندسی معدن و ژئوتکنیک: اینجا را کلیک کنید (+).
لینک مقالات مشابه در رابطه با مشاغل مهندسی
- شغل مهندسی پزشکی + معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی عمران + معرفی انواع گرایش ها و فرصت های شغلی رشته عمران
- شغل مهندسی الکترونیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی الکترونیک
- شغل مهندسی سخت افزار – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی نرم افزار – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی شیمی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی شیمی
- شغل مهندسی معماری – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی کامپیوتر – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی کامپیوتر
- شغل مهندسی مکانیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی صنایع – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی صنایع
- شغل مهندسی نفت – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی نساجی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی نساجی
- شغل مهندسی محیط زیست – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی مواد – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی مواد
- شغل مهندسی صنایع غذایی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی هوانوردی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای هوانوردی
- شغل مهندسی پلیمر – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی بافت – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی بافت
- شغل مهندسی مکانیک نیروگاه – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی توانبخشی – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی توان بخشی
- شغل مهندسی تعمیر و نگهداری هواپیما – معرفی رشته، حوزه های کاری، وظایف و مهارت ها
- شغل مهندسی هسته ای – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی هسته ای
- شغل مهندسی خودروسازی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای رشته خودروسازی
- شغل مهندسی دریا – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی رباتیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی رباتیک
- شغل مهندسی راه آهن – گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای حمل و نقل ریلی
- شغل مهندسی ساختمان – معرفی وظایف، مهارت ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی کشاورزی – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی کشاورزی
- شغل مهندسی ورزش – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی مکاترونیک – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی مکاترونیک
- شغل مهندسی معدن – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی ساخت و تولید – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی ساخت و تولید
- شغل مهندسی جنگل – معرفی گرایش ها، مهارت ها و نرم افزارهای علوم و مهندسی جنگل
- شغل مهندسی آبیاری – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی آبیاری
- شغل مهندسی برق – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی بیومکانیک – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی بیومکانیک
- شغل مهندسی برق قدرت – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرمافزارهای برق قدرت
- شغل مهندسی برق مخابرات – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی ژنتیک – معرفی مهارت ها، وظایف و نرم افزارهای تخصصی مهندسی ژنتیک
- شغل مهندسی برق کنترل – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی برق کنترل
- شغل مهندسی هوش مصنوعی – شرح وظایف، بررسی مهارت ها و معرفی نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی انرژی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی مهندسی انرژی
- شغل مهندسی لجستیک و مدیریت زنجیره تأمین – شرح وظایف، بررسی مهارت های لازم و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی هوافضا – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی مهندسی هوا فضا
- شغل مهندسی کشتی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی مهندسی کشتی
- شغل مهندسی باغبانی – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی باغبانی
- شغل مهندسی فناوری اطلاعات – معرفی گرایش ها، شرح وظایف، مهارت ها و بازار کار مهندسی IT
- شغل مهندسی منابع طبیعی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست
- شغل مهندسی تأسیسات – معرفی گرایش ها، مهارت ها و نرم افزارهای شغل مهندسی تاسیسات
- شغل مهندسی تکنولوژی – معرفی وظایف، مهارت ها، فرصت های شغلی و نرم افزارهای تکنسین فناوری
- شغل مهندسی فضای سبز – معرفی مهارت ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی فضای سبز
- شغل مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی ژنتیک گیاهی
- شغل مهندسی صدا – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی Audio Engineering
- شغل مهندسی احتراق – شرح وظایف، مهارتها و نرمافزارهای تخصصی مهندسی احتراق
- شغل مهندسی اپتیک و لیزر – شرح وظایف، مهارت ها و فرصت های شغلی مهندسی اپتیک و لیزر
- شغل مهندسی بهداشت و ایمنی کار – شرح وظایف، مهارت ها و فرصت های شغلی مهندسی بهداشت و ایمنی کار
- شغل مهندسی تخریب – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی تخریب
- شغل مهندسی سطح – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای شغل مهندسی سطح
- شغل مهندسی آب و فاضلاب – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی آبفا
- شغل مهندسی طراحی جامدات – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی طراحی جامدات
- شغل مهندسی بیوالکتریک – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی بیو الکتریک
- شغل مهندسی امور مالی – شرح وظایف، مهارت ها و بازار کار شغل مهندسی مالی
- شغل مهندسی شبکه های اطلاعاتی – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی شبکه های اطلاعاتی
- شغل مهندسی حرارت و سیالات – شرح وظایف، بازار کار و نرم افزار های تخصصی رشته مهندسی حرارت و سیالات
- شغل توسعه دهنده اپلیکیشن – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی شغل App Developer
- شغل مهندسی گیاه پزشکی – مهارت های مورد نیاز، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی گیاهپزشکی
لیست مقالات مشابه در حوزه کسب درآمد با معرفی کسب و کارهای مختلف
- چگونه شغل مورد علاقه و مناسب خود را پیدا کنیم؟ – ۶ گام ساده در انتخاب یک شغل ایده آل
- بوم کسب و کار چیست؟ + راهنمای جامع اجزای مختلف بوم مدل کسب و کار
- لیست شغل های پردرآمد در ایران – معرفی ۳5+ شغل پر درامد و چگونگی موفق شدن در آن ها
- کسب و کارهای موفق در ایران: لیست ۲۵+ استارت آپ جدید و پولساز در ایران
- ۱۵ روش ثروتمند شدن در ایران – چگونه پولدار شویم؟ + 20 رازی که فراموش کرده اید!
- کارآفرینان موفق ایران را بهتر بشناسید – بیوگرافی و داستان موفقیت آنها
- ایده های پولساز در ایران – معرفی 40 انواع ایده های پول ساز آنلاین و آفلاین
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- آموزش راه اندازی کسب و کار خانگی – راهنمای جامع به زبان ساده
- کار در خانه – معرفی ۳۵+ انواع شغل در منزل با درآمد بالا
- کارهای خدماتی چیست؟ – معرفی بهترین کسب و کارهای خدماتی در ایران
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- تحلیل pestel چیست؟ – راهنمای جامع تحلیل پستل در کسب و کارهای مختلف
- انواع مدلهای کسب و کار – معرفی 50 الگوی کسب و کار موفق + ذکر مثال
- کسب و کارهای نوین – لیست ۲۳ بیزینس مدرن در ایران امروز
- کسب و کار دیجیتال چیست؟ چگونه بیزینس آنلاین خود را راه اندازی کنیم و توسعه دهیم؟
- مراحل ایجاد کسب و کار – چک لیستی برای کارآفرینی (۱۱ آیتم)
- کارافرینی در روستا – لیست ۲۵ طرح زودبازده اشتغالزایی روستایی
- انواع کارآفرینی – لیست ۱۵ نوع کارآفرینی بر اساس زمینه کسب و کار و نحوه مدیریت آن
- لیست 21 انواع کسب و کارهای کوچک و متوسط + اصول راه اندازی آنها
- کسب و کارهای کوچک زود بازده – لیست 30 بیزینس کوچک و پرسود در ایران
- فرصت های شغلی دورکاری – لیست 24 شغل رایج دورکاری در ایران و جهان
- لیست بهترین مشاغل فریلنسری در دنیا – ۲۰ مورد
- کارهای خدماتی پرسود – لیست 35 شغل خدماتی با سود بالا
- ۳۵ ایده کارآفرینی در حیاط منزل + اقدامات و نیازمندیها
- تبلیغات مناسب برای کسب و کار جدید – بهترین روش های مارکتینگ برای بیزینس های نوپا
- چه بیزینسی راه بندازم؟ – معرفی ۳۰ بهترین ایده های بیزینسی آنلاین و آفلاین
- زمین دارم چیکار کنم؟ – ۴۵ ایده کسب درامد از زمین خالی
- روش های خلق ایده در کارآفرینی – ۱۷ بهترین تکنیک های خلق ایده های کارآفرینی
- چگونه یک کسب و کار کوچک راه اندازی کنیم؟ – ۷ مرحله برای ایجاد یک بیزینس نوپا از صفر
- بهترین شغل ها برای جوانان – لیست ۲۰ برترین فرصت های شغلی جوانان در ایران
- شغل خوب برای خانمها + لیست ۲۱ بهترین شغل ها برای زنان و بانوان در ایران
- شتاب دهنده کسب و کار چیست؟ + ۱۰ بهترین شتابدهنده استارتاپ ایرانی
- مشاوره اقتصادی کسب و کار یعنی چه؟ – ۸ حوزه کاری مشاوره اقتصادی کسب و کار
- کسب و کار تولیدی با سرمایه کم – لیست ۲۴ شغل تولیدی کوچک
سخن پایانی درباره شغل مهندسی مواد منفجره
ضمن سپاسگزاری از شما بابت همراهی ما تا انتهای مقاله، امیدواریم که پاسخ سؤالات خود – پیرامون رشته و شغل مهندسی مواد منفجره – را یافته باشید و اطلاعات مفیدی را با مطالعهی این مقاله، بهدست آورده باشید. باید به این نکته اشاره کنیم که، شغل مهندسی مواد منفجره، جزو مشاغل سخت و خطرناک محسوب میگردد؛ در همین راستا، تنها افرادی که به این شغل علاقه دارند، در حوزه مهندسی مواد منفجره پیشرفت میکنند.
در آخر باید به این نکته هم اشاره کنیم که، بازنشر این مقاله در شبکههای اجتماعی و همچنین در بین دوستان علاقهمند خود، موجب خرسندی و افزایش انرژی ما برای تولیدِ مقالات بیشتر، خواهد شد؛ پیروز و سربلند باشید.