مهندسی «طراحی جامدات Solid Mechanics» یکی از زیرشاخههای پر کاربرد علم مهندسی مکانیک میباشد، که رفتارِ موادِ جامد تحت اثر هر گونه «بارگذاری خارجی» را مورد مطالعه قرار میدهد. قلمرو فعالیتهای شغل مهندسی جامدات آن چنان وسیع است که، تمامی صنایع کوچک و بزرگ – از جمله صنایع اتومبیلسازی، هواپیماسازی، کشتیسازی و… – را تحت پوشش قرار میدهد. گفتنی است که به دلیل گستردگی بازارکار و همچنین نیازمندی جامعه به رشد و خودکفایی، شغل مهندسی طراحی جامدات، به یکی از مشاغل پرطرفدار تبدیل شده است.
اگر شما نیز علاقهمند به تحصیل و فعالیت در «شغل مهندسی طراحی جامدات» هستید، لازم است در ابتدا با تمامی ابعاد مختلف این شغل، اعم از وظایف، بازارکار، مهارتها، دانشگاههای برتر و… آشنا شوید؛ در همین راستا، قصد داریم تا در این مقاله از «مجله اینترنتی کاپریلا» به ارائه توضیحات لازم درباره «شغل مهندسی طراحی جامدات» بپردازیم. برای آگاهی بیشتر از این شغل تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
تاریخچه شغل مهندسی طراحی جامدات
در گذشته دو رشته «مهندسی مکانیک» و «مهندسی برق» به صورت مشترک و با نام «رشته الکترومکانیک» ارائه میشدند؛ اما به دلیل گستردگی و پیشرفت صنایع، این دو رشته پس از چهل سال از یکدیگر جدا شدند و هر کدام از آنها، به صورت جداگانه و در گرایشهای مختلف به فعالیت خود ادامه دادند. در واقع، در سال 1336 هجری شمسی و مصادف با تأسیس دانشکده پلیتکنیک تهران، دانشکده مکانیک نیز به صورت جداگانه فعالیت خود را در گرایشات مختلف – که طراحی جامدات نیز یکی از این گرایشهای اصلی میباشد – آغاز کرد.
معرفی شغل مهندسی طراحی جامدات
متخصصانی که در شغل مهندسی طراحی جامدات مشغول به فعالیت هستند، تمامی نیروهایی که به هر عضو از ماشینها و قطعات آنان وارد میشود را، مورد مطالعه و بررسی قرار میدهند، تا در نهایت بتوانند قطعات مختلف دستگاهها و ماشینآلات گوناگون را، به نحوی طراحی کنند که علاوه بر طول عمر، بهترین کارایی را نیز داشته باشند. برای مثال، یک مهندس مکانیک هنگام طراحی قطعات مختلف خودرو، تمامی نیروهای وارد به آنها را در نظر میگیرد، تا بهترین خروجی را داشته باشد، یا در طراحی یک آسانسور، با بررسی وزن، استحکام و دیگر ویژگیهای قطعات مختلف آن و همچنین انجام محاسبات پیچیده، مشخص میکند که یک آسانسور توان تحمل چه وزنی را دارد؟
طراحی و ساخت ماشینآلات، تجهیزات و قطعات مختلف، به جهت تأمین نیاز صنایع در حوزههای گوناگون و رسیدن به خودکفایی در زمینه دانش و تکنولوژی فنی، مشروط به میزان پیشرفت جامعه در حوزه مهندسی جامدات میباشد و همین امر، نشاندهنده ضروریت و اهمیت این شغل است.
- آموزش خواص مکانیکی مواد ۱ – کلیک کنید.
- آموزش خواص مکانیکی مواد 2 – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش مهندسی مکانیک – گرایش های رشته مکانیک: اینجا را کلیک کنید (+).
تحصیل در رشته مهندسی طراحی جامدات
همانطور که اشاره کردیم، رشته «مهندسی طراحی کاربردی» یا همان «مهندسی طراحی جامدات»، یکی از گرایشهای رشته مهندسی مکانیک در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری میباشد؛ بنابراین افراد علاقهمند به حوزه مهندسی طراحی جامدات، برای کسب این تخصص و فعالیت در این حوزه از مهندسی، ابتدا باید دوره کارشناسی خود را در «رشته مهندسی مکانیک» بگذرانند و برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر، رشته مهندسی طراحی کاربردی را انتخاب کنند.
دانشجویان گرایش طراحی کاربردی یا همان طراحی جامدات، با طراحی ماشینآلات و اجزا آنها، ارتعاشات ماشین و کنترل سیستمها، آشنا میشوند؛ آنان همچنین گشتاور یا نیروهایی که به قطعات وارد میشود را نیز، مورد بررسی قرار میدهند تا بتوانند قطعاتی با کارایی بالا و طول عمر مناسب طراحی کنند.
گرایش طراحی کاربردی مانند دیگر گرایشات مهندسی مکانیک، شامل واحدهایی کاربردی و ملموس، اما اغلب دارای ریاضیات دیفرانسیلی پیچیده و تجسم فیزیکی است، که منجر به دشوار شدن این واحدها میشود. ضمناً گذراندن واحدهای کارگاهی و فعالیت در واحدهای تولیدی نیز، از دیگر ویژگیهای این رشته از مهندسی میباشد، که منجر به آشنایی دانشجویان با محیطهای صنعتی میگردد.
دانشجویان رشته مهندسی طراحی جامدات موظف به گذراندن 32 واحد درسی هستند، که شامل 6 واحد دروس تخصصی، 6 واحد دروس تخصصی اصلی، 6 واحد دروس انتخابی، 2 واحد سمینار و 6 واحد پایاننامه میشود؛ شایان ذکر است، در صورتی که دروس انتخابی مقطع کارشناسی دانشجویان از شاخهی دیگری ( مثلاً شاخه سیالات) باشد و بخواهند در مقطع کارشناسی ارشد گرایش طراحی جامدات را بخوانند، در ابتدا لازم است دروس پیش نیاز گرایش جامدات را بگذرانند؛ اما در صورتی که گرایش دانشجویان با دروس انتخابی در مقطع کارشناسی در یک دسته تخصصی قرار بگیرند، میتوانند بدون دوباره گذراندن دروس پیشنیاز، به تحصیل خود در گرایش تخصصی مهندسی طراحی جامدات ادامه دهند. شایان ذکر است که، امکان انتخاب گرایش طراحی جامدات در لیست گرایشهای مقطع دکتری رشته مهندسی مکانیک نیز وجود دارد و دانشجویان علاقهمند به تحصیل، قادر به انتخاب این شاخه تخصصی از مهندسی مکانیک در مقطع دکتری نیز، میباشند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش فیزیک حالت جامد ۱ – کلیک کنید.
- آموزش فیزیک حالت جامد 2 – کلیک کنید.
- آموزش مقاومت مصالح ۱ و ۲ – مرور و حل مساله – کلیک کنید.
- آموزش رایگان مفهوم تنش و بررسی روابط مقدماتی در مقاومت مصالح ۱ و ۲ – مرور و حل مساله (+)
- آموزش سرامیک های مهندسی اکسیدی – کلیک کنید.
- آموزش هیدرودینامیک – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش دروس مهندسی مکانیک – کلیک کنید.
وظایف شغل مهندسی طراحی جامدات
همانطور که در قسمتهای قبل اشاره کردیم، شغل مهندسی طراحی جامدات بهطور مستقیم و غیرمستقیم، در همهی صنایع تولیدی کاربرد دارد؛ در همین راستا، وظایف مختلفی بر عهدهی مهندسین طراحی جامدات قرار میگیرد، که در این قسمت از مقاله، قصد داریم این وظایف را به همراه شما مورد بررسی قرار دهیم. وظایف شغل مهندسی طراحی جامدات عبارتاند از:
- مطالعه و شناخت مسائل و ارائه راهحلهای عملیاتی
- انجام محاسبات فنی، شبیهسازی، مدلسازی و تهیه نقشهها
- آنالیز دینامیکی مجموعهها (ارتعاشات و کنترل)
- ارائه طراحیهای محصول اعم از طراحی اولیه، طراحی مفهومی و طراحی دقیق
- بهینهسازی روشهای موجود تولید به منظور کاهش زمان تولید و بالا بردن کیفیت، دقت و سرعت
- ارزیابی و آزمون محصولات تولیدی بر اساس استانداردهای مربوطه
- ارائه روشهای تولید محصولات با درنظر گرفتن پارامتر هزینه
- طراحی و نقشهکشی تجهیزات صنعت نفت و گاز و پتروشیمی
- طراحی تجهیزات، ماشینآلات و قطعات انواع صنایع، لوازم خانگی و پزشکی
- طراحی و ساخت و تحلیل جامداتی تجهیزات و حملونقل زمینی، هوایی و دریایی
- طراحی و ساخت تجهیزات و وسایل دفاعی مانند راکت، تانک، اژدر و پلهای متحرک
- طراحی و ساخت تجهیزات مکانیکی انواع نیروگاهها
- طراحی و ساخت تاسیسات ساختمانی مانند بالابرها و آسانسورها
- طراحی، ساخت و تحلیل جامداتی ماشینآلات بازیافت مواد و تغلیظ
- طراحی و ساخت تجهیزات و سیستمهای مکانیکی پالایشگاهها و کارخانههای شیمیایی
- ساخت بازوهای مکانیکی، رباتها و سیستمهای تولید
توانایی ها و مهارت های لازم برای شغل مهندسی طراحی جامدات
زمینه شغلی، حقوق و مزایای یک مهندس مکانیک – علاوه بر سابقه و میزان تحصیلات – به تواناییها و مهارتهایش نیز وابسته است و به او کمک میکند تا آینده شغلی و جایگاه بهتری را، برای خود فراهم نماید؛ همچنین تقویت مهارتها و تواناییها، موجب افزایش شانس استخدام و ارتقا رتبه مهندسین طراحی جامدات در کارخانجات و شرکتهای بزرگ و معتبر، میگردد. در راستای آشنایی بیشتر با شغل مهندسی طراحی جامدات، در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به همراه شما، تواناییها و مهارتهای مورد نیاز مهندسین برای فعالیت و پیشرفت در شغل مهندسی طراحی جامدات را، مورد بررسی قرار دهیم؛ این تواناییها و مهارتها عبارتاند از:
- تسلط بر علوم پایه
- تسلط بر نرمافزارهای تخصصی
- قدرت تجسم سه بعدی
- خلاقیت و نوآوری
- حل مساله
- مهارتهای ارتباطی
- برخورداری از روحیه رهبری و توان مدیریتی
- فرهنگ و توانایی کار گروهی
- توانایی تحمل فشار کاری
- توانایی مدیریت زمان و پروژه
- تسلط بر زبان انگلیسی
در ادامه برای درک بهتر نیازمندی مهندسین به این ویژگیها، به بررسی «مهارتهای لازم در شغل مهندسی طراحی جامدات» میپردازیم.
تسلط بر علوم پایه
علم مکانیک، بخشی از علم فیزیک است و این علم – به خصوص در گرایش طراحی جامدات – بسیار مهم و پرکاربرد میباشد. مهندسین طراحی جامدات برای انجام وظایف مختلف خود (مانند طراحی و ارزیابی قطعات و سیستمها و همچنین انجام محاسبات پیچیده) نیازمند «تسلط بر علوم پایه» هستند؛ به همین دلیل، علاقهمندان به فعالیت در شغل مهندسی طراحی جامدات، باید در دو درس فیزیک و ریاضیات پیشرفته، قوی و مسلط باشند. شایان ذکر است که مهندسین طراحی جامدات، برای فعالیت و پیشرفت در این شغل، نیازمند یادگیری و تقویت علوم دیگری نیز هستند، که برخی از آنها عبارتاند از:
- محاسبات عددی
- شیمی عمومی
- مبانی مهندسی برق
- استاتیک
- دینامیک
- مقاومت مصالح
- علم مواد
- مکانیک سیالات
- طراحی اجزا
- انتقال حرارت
- ارتعاشات مکانیکی
- طراحی مکانیزم
- مکانیک مواد مرکب
- و…
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مکانیک شکست – کلیک کنید.
- آموزش رایگان شکست فلزها در خواص مکانیکی مواد ۲ – کلیک کنید.
- آموزش شیمی حالت جامد – کلیک کنید.
- آموزش مکانیک محیط پیوسته – کلیک کنید.
- آموزش شیمی ترکیبات کلاستر – کلیک کنید.
- آموزش تئوری الاستیسیته ۱ – بخش یکم – کلیک کنید.
- آموزش تئوری الاستیسیته ۱ – بخش دوم – کلیک کنید.
- آموزش تئوری الاستیسیته 2 – بخش یکم – کلیک کنید.
- آموزش تئوری الاستیسیته 2 – بخش دوم – کلیک کنید.
تسلط بر نرم افزار های تخصصی
با پیشرفت علم و تکنولوژی، نرم افزارهای تخصصی گوناگونی توسعه یافتهاند و در اختیار متخصصان علوم مختلف – از جمله مهندسین طراحی جامدات – قرار گرفتهاند، تا در انجام محاسبات پیچیده و طراحی تجهیزات مختلف، به آنان کمک نمایند؛ البته نرمافزارهای مرتبط با علم مکانیک و شغل مهندسی طراحی جامدات بسیار زیاد و متنوع هستند و مهندسین باید با در نظر گرفتن نوع فعالیتها و وظایفشان، تمرکز خود را بر روی یادگیری مرتبطترین نرمافزارهای لازم در شغل خود بگذارند. هر چه توانایی مهندسین طراحی جامدات در استفاده از نرمافزارهای تخصصی افزایش یابد، در زمان کمتری قادر به انجام وظایف خود میباشند.
- آموزش شبیه سازی مکانیک کوانتومی جامدات با Materials Studio: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش کامسول – تحلیل مسائل مکانیک سیالات و جامدات با COMSOL: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش کامسول – مباحث منتخب COMSOL: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش مسائل تنش و کرنش در متلب MATLAB: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش بسته نرم افزاری سیستا (SIESTA): اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش پیشرفته نرم افزار NX برای تحلیل مکانیک جامدات: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش پروژه محور انسیس ورک بنچ – حل مسائل مکانیک جامدات در ANSYS Workbench: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش شبیه سازی دینامیک مولکولی با نرم افزار لمپس LAMMPS: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش نرم افزار Star CCM+: اینجا را کلیک کنید (+).
- مجموعه آموزش نرم افزارهای مهندسی مکانیک: اینجا را کلیک کنید (+).
قدرت تجسم سه بعدی
همانطور که میدانیم، یکی از وظایف متخصصین در شغل مهندسی طراحی جامدات، «طراحی و تولید تجهیزات و قطعات» مورد نیاز صنایع مختلف است و مهمترین فاکتور در ارائهی یک طراحی اصولی و مناسب، داشتن «قدرت تجسم سه بعدی» میباشد؛ در همین راستا، مهندسین طراحی جامدات برای پیشرفت در شغل خود و ارائهی یک عملکرد عالی در کار، باید قدرت تجسم سه بعدی خود را تقویت نمایند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش تصویرسازی – کلیک کنید.
- آموزش خلاقیت و ایده پردازی در هنر – کلیک کنید.
- آموزش رایگان آشنایی با نرم افزار Cabri 3D – کلیک کنید.
- آموزش نرم افزار Cabri 3D برای مدل سازی اشکال هندسی و هندسه فضایی (+)
- آموزش تصویرسازی ذهنی در مطالعه – تکنیک تقویت حافظه (+)
- آموزش رسم نقشه ذهنی Mind Map با ایکس مایند XMind (+)
خلاقیت و نوآوری
یکی دیگر از مهارتها و تواناییهایی که به پیشرفت شغلی مهندسین طراحی جامدات کمک شایانی میکنند، «خلاقیت و نوآوری» میباشد؛ شغل مهندسی طراحی جامدات جزو مشاغلی است که، افراد فعال در آن باید همیشه از خلاقیت و نوآوری خود برای انجام وظایفشان کمک بگیرند. همانطور که میدانیم، عمدهی وظایف مهندسین طراحی جامدات، حول طراحی، مدلسازی و ساخت قطعات مختلف، انواع مکانیزمها و روشهای تولید میباشد و مهندسین برای پیشرفت در شغل خود، باید قطعات، مکانیزمها و ماشینآلات جدیدی را طراحی نمایند؛ در همین راستا، به مهارت خلاقیت و نوآوری نیاز دارند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش پرورش خلاقیت، ایده پردازی و نوآوری – کلیک کنید.
- آموزش تکنیک های توسعه خلاقیت – رایگان – کلیک کنید.
- آموزش خلاقیت در مهندسی – بخش یکم – کلیک کنید.
- آموزش خلاقیت در مهندسی – بخش دوم – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت نوآوری – سازماندهی و مدیریت ایده های جدید و خلاق (+)
حل مساله
مهندسین جامدات در طی روند طراحی، مدلسازی و شبیهسازیهای خود، با مشکلات زیادی در عملکرد طراحی مواجه میشوند، که باید در کمترین زمان ممکن، بهترین راهحل را برای رفع مشکل پیش رو، ارائه نمایند؛ در همین راستا، باید از مهارت «حل مساله» برخوردار باشند. مهندسین با کسب این مهارت، علاوه بر ارائهی راهحلی مناسب، در زمان خود نیز صرفهجویی میکنند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مهارت حل مساله و تصمیم گیری – کلیک کنید.
- آموزش شناسایی و حل مساله در سازمان ها – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت در شرایط ابهام – کلیک کنید.
- آموزش مسائل کاربردی مهندسی صنایع و تحقیق در عملیات – کلیک کنید.
- آموزش تفکر سیستمی – کلیک کنید.
- آموزش رایگان نگاهی کلی بر سیستم ها – کلیک کنید.
مهارت های ارتباطی
مهندسین طراحی جامدات نیز مانند بسیاری از دیگر مهندسین، به منظور انجام وظایف خود و پیشبرد اهداف پروژه، بهصورت مداوم با همکاران، سرپرستان خط تولید و دیگر مهندسان و مدیران محیط کاری که در آن فعالیت میکنند، در ارتباط هستند؛ بنابراین برای ایجاد ارتباط بهتر با همکاران خود، انجام وظایف به نحو احسن و ارائه گزارشات به بهترین شکل ممکن، لازم است از «مهارتهای ارتباطی، نوشتاری و کلامی» خوبی برخوردار باشند. مهندسین طراحی جامدات برای کسب و تقویت این مهارت، باید به فاکتورهای مختلفی توجه نمایند، که برخی از آنها عبارتاند از:
- هنر فن بیان
- آشنایی با نوشتار رسمی و اداری
- آشنایی با مبانی شخصیت شناسی
- وقتشناس بودن
- و…
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مهارت های برقراری ارتباط موثر در سازمان ها (+)
- آموزش برنامه ریزی عصبی کلامی NLP برای افزایش مهارت های ارتباطی (+)
- آموزش مدیریت ارتباطات سازمانی – کلیک کنید.
برخورداری از روحیه رهبری و توان مدیریتی
طراحی قطعات، سیستمها و ماشینآلات مختلف، کاری بسیار پیچیده و تخصصی است و در همین راستا، پروژههای موجود در شغل مهندسی طراحی جامدات، به کمک تیمی متشکل از چندین متخصص، صورت میگیرند و رهبری این تیمها نیز، بیشتر بر عهدهی مهندسین طراحی جامدات قرار دارد. مهندسین برای مدیریت تیم خود و راهنمایی آنها در مسیر انجام پروژه، باید دارای «روحیه رهبری و توان مدیریتی» باشند؛ اگر یک متخصص در شغل مهندسی طراحی جامدات قادر به هدایت و راهنمایی درست تیم کاری خود نباشد، انجام وظایف و اجرایی کردن طرحها به درستی پیش نمیرود و بهرهروی تیم نیز کاهش مییابد، که این امر به هیچ عنوان برای پیشرفت شغلی مهندسین طراحی جامدات خوب نیست و جلوی پیشرفت آنها را میگیرد.
فرهنگ و توانایی انجام کار گروهی
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، پروژههای موجود در شغل مهندسی طراحی جامدات، بهصورت تیمی انجام میشوند و مهندسین طراحی جامدات نیز، بهعنوان یکی از اعضا و یا مدیر تیم، حضور دارند؛ مهندسین با هر عنوانی که در تیم حضور داشته باشند، نیازمند «فرهنگ و توانایی انجام کار گروهی» هستند و باید این مهارت یا توانایی را در خود تقویت نمایند. این مهارت، به مهندسین در انجام کارها در زمان تعیین شده و همچنین افزایش کیفیت کار خروجی، کمک شایانی میکند. یکی از عوامل یادگیری این فرهنگ و کسب مهارت در آن، وجود «مهارتهای ارتباط» میباشد، به بیان دیگر هرچه مهندسین مهارت بیشتری در برقراری ارتباط با افراد دیگر داشته باشند، راحتتر و آسانتر مهارت کار گروهی را، بهدست میآورند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
توانایی تحمل فشار کاری
از آنجایی اکثر این مهندسین در خط تولید کارخانجات صنعتی مشغول به فعالیت میشوند، باید از نظر جسمی و روحی، آمادگی لازم برای کار در کارخانجات دور از شهر را نیز، داشته باشند؛ همچنین گذراندن تایم کاری طولانی در محیطهای شلوغ و پر سر و صدا، قرار گرفتن تحت فشار و استرس کاری، انجام محاسبات پیچیده و همچنین طراحی و مدلسازی قطعات و مکانیزمها، نیازمند داشتن «قدرت و توانایی بالا در تحمل فشار کاری» است. با این تفاسیر، میتوانیم بگوییم که افراد علاقهمند به حوزه مهندسی طراحی جامدات، باید ویژگیهای شخصیتی و جسمی زیر را داشته باشند:
- صبر بالا
- تحمل فشار کاری
- تحمل استرس
- قوای جسمی
- توانایی قرار گرفتن در شرایط سخت کاری
- توانایی حفظ آرامش و تمرکز بر روی کار
- و…
در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
توانایی مدیریت زمان و پروژه
یکی دیگر از مهارتهایی که مهندسین طراحی جامدات برای فعالیت در این حوزه از مهندسی و پیشرفت در این شغل نیاز دارند، مهارت یا توانایی «مدیریت زمان و پروژه» میباشد؛ مهندسین چه بهعنوان یکی از اعضای تیم و چه بهعنوان مدیر تیم، باید قادر به مدیریت زمانی که برای انجام وظایف خود نیاز دارند، باشند و همچنین بتوانند مراحل انجام پروژه را نیز، مدیریت و بررسی نمایند. مهندسین با کسب این مهارت، پروژههای خود را در زمان تعیین شده، با بالاترین کیفیت تحویل میدهند. شایان ذکر است که، برخی از مهندسین طراحی جامدات، بهطور همزمان چندین پروژه را قبول مینمایند و این مهارت مدیریت پروژه، در مدیریت پروژههای مختلف و اتمام آنها با موفقیت، کمک شایانی میکند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش اصول مدیریت – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت رفتار سازمانی Organizational behavior – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت و کنترل پروژه – کلیک کنید.
- آموزش برنامه ریزی و کنترل تولید و موجودی ها – کلیک کنید.
- آموزش رایگان مدیریت پروژه – کلیک کنید.
- آموزش مبانی مدیریت پروژه با رویکرد PMBOK – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت چابک Agile پروژه ها با MSP یا MS Project – کلیک کنید.
- آموزش رایگان اسناد مدیریت پروژه – کلیک کنید.
تسلط بر زبان انگلیسی
یکی از عواملی که موجب پیشرفت در هر شغلی میگردد، «کسب اطلاعات بهروز» در آن حوزه شغلی میباشد؛ مهندسینی که در شغل مهندسی طراحی جامدات فعالیت میکنند نیز، باید برای پیشرفت در شغل خود و انجام وظایفشان به نحو احسن، بهطور مداوم دانش و اطلاعات خود پیرامون این حوزه از مهندسی را، بهروز نگهدارند. شایان ذکر است که، دانش و اطلاعات روز حوزه مهندسی طراحی جامدات – و دیگر حوزههای مهندسی – در قالب مقالههای علمی و به زبان انگلیسی منتشر میشوند؛ در همین راستا، مهندسین طراحی جامدات برای کسب دانش و اطلاعات بهروز این حوزه از مهندسی و استفاده از آنها در جهت انجام وظایفشان، باید دارای «تسلط بر زبان انگلیسی» باشند.
از سوی دیگر، دانش زبان انگلیسی، در برقراری ارتباط بین مهندسین در سراسر جهان، کمکهای شایانی میکند؛ به عبارت دیگر، مهندسین طراحی جامدات با کسب دانش زبان انگلیسی، قادر به برقراری ارتباط با دیگر مهندسین در سراسر جهان، میباشند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش زبان تخصصی مهندسی مکانیک – کلیک کنید.
- آموزش رایگان روش های یادگیری واژگان زبان انگلیسی و به کارگیری آن ها (+)
- آموزش اصول مذاکره به زبان انگلیسی – کلیک کنید.
- آموزش ۱۱۰۰ واژه ضروری – زبان انگلیسی – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش زبان – کلیک کنید.
حال که با وظایف موجود در شغل مهندسی طراحی جامدات و مهارتهای مورد نیاز این شغل آشنا شدیم، زمان آن فرا رسیده است که، همراه شما به معرفی و بررسی نرمافزارهای تخصصی شغل مهندسی طراحی جامدات بپردازیم؛ با ما همراه باشید.
نرم افزار های تخصصی شغل مهندسی طراحی جامدات
همانطور که در قسمتهای قبل اشاره کردیم، مهندسین طراحی جامدات از نرمافزارهای تخصصی گوناگونی برای انجام وظایف خود، استفاده میکنند، همچنین میدانیم که شغل مهندسی طراحی جامدات در حوزههای مختلفی کاربرد دارد و به موجب همین امر، وظایف متنوعی بر عهدهی مهندسین این حوزه قرار گرفته است؛ در همین راستا، مهندسین طراحی جامدات از انواع مختلفی از نرمافزارها استفاده میکنند، که به 3 دستهی کلی تقسیم میشوند:
- نرمافزارهای طراحی قطعات ماشینها و مکانیزمها
- نرمافزارهای طراحی آنالیز مکانیکی مجموعهها
- نرمافزارهای طراحی تجهیزات صنعت نفت و گاز
در ادامه به معرفی کامل هر کدام از این دسته نرمافزارهای تخصصی رشته مهندسی طراحی جامدات، خواهیم پرداخت.
نرم افزار های حوزه طراحی قطعات ماشین ها و مکانیزم ها
مهمترین نرمافزارهای شغل مهندسی طراحی جامدات، در حوزه طراحی قطعات ماشینها و مکانیزمها، شامل موارد زیر میشوند:
- نرمافزار سالید ورکس (SolidWorks)
- نرمافزار کتیا (Catia)
- نرمافزار اینونتور (Inventor)
- نرمافزار آباکوس (Abaqus)
- نرمافزار انسیس (Ansys)
- نرمافزار اتوکد (AutoCAD)
متخصصانِ شغل مهندسی طراحی جامدات، در این شاخه باید با انتخاب صحیح مواد، در نظر گرفتن کمانش در قطعاتی که تحت بار محوریاند و همچنین چیدمان اصولی اجزای ماشین در کنار یکدیگر، قطعاتی با استحکام و کارایی بالا طراحی و تولید کنند؛ همچنین آنها باید سعی کنند که قطعات از لحاظ وزن و حجم نیز بهینه باشند، چرا که کاهش هزینه ساخت قطعات، منجر به کاهش هزینه محصول نهایی میشود و امکان رقابت با سایر تولید کنندگان را افزایش میدهد.
در همین راستا، مهندسین مکانیک جامدات برای نقشهکشی و طراحی دستگاهها و قطعات مکانیکی، میتوانند در درجه اول از نرم افزار Solid Works و سپس از Catia استفاده کنند؛ ضمناً نرم افزار Inventor اخیراً قابلیتهای جدیدی را اضافه کرده است و مهندسین مکانیک میتوانند از قابلیتهای این نرمافزار نیز، بهرهمند شوند.
اگر نگاهی به آگهیهای استخدامی مهندس مکانیک جامدات بیاندازید، متوجه میشوید که حدود 70 درصد از آنها تسلط بر نرمافزار Solid Works و 20 درصد دیگر تسلط بر نرم افزار کتیا را، بهعنوان «شرط اصلی» برای استخدام در نظر گرفتهاند و در نهایت درصد کمی نیز به نرمافزارهایی مانند Inventor، اتوکد و غیره اشاره نمودهاند.
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در زمینه نرم افزار اتوکد برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش رایگان اتوکد — سریع و آسان در ۱۶۰ دقیقه – کلیک کنید.
- آموزش اتوکد – ترسیمات دو بعدی در AutoCAD (+)
- آموزش اتوکد سه بعدی AutoCAD 3D (+)
- مجموعه آموزش اتوکد (AutoCAD) – کلیک کنید.
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در زمینه نرم افزار آباکوس برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مقدماتی نرم افزار آنالیز اجزای محدود آباکوس ABAQUS – کلیک کنید.
- آموزش مدل سازی و تحلیل مواد کامپوزیت در نرم افزار آباکوس (Abaqus) – کلیک کنید.
- آموزش رایگان مدل سازی و تحلیل مکانیک شکست با نرم افزار ABAQUS – کلیک کنید.
- آموزش پروژه محور آباکوس – تحلیل و مدل سازی دال تخت بتنی مسلح در ABAQUS (+)
- آموزش رایگان مدل سازی یک تیر فولادی و تحلیل ارتعاشات با نرم افزار ABAQUS (+)
- آموزش رایگان نحوه استفاده از الگوریتم ALE در شبیه سازی با آباکوس – کلیک کنید.
- آموزش رایگان پروژه محور آباکوس (ABAQUS) – آشنایی با جرثقیل – کلیک کنید.
- آموزش تحلیل تغییر شکل تیوب فلزی مربعی در آباکوس ABAQUS – کلیک کنید.
- آموزش شبیه سازی تست خمش سه نقطه ای با آباکوس ABAQUS – کلیک کنید.
- آموزش شبیه سازی فرایند شکل دهی کلینچ با آباکوس ABAQUS – کلیک کنید.
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در زمینه نرم افزار کتیا برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش آنالیز استاتیکی در کتیا CATIA – کلیک کنید.
- آموزش کتیا CATIA برای مدلینگ حجمی – کلیک کنید.
- آموزش ماشینکاری در کتیا – محیط Prismatic Machining – کلیک کنید.
- آموزش طراحی ۱۵ قطعه صنعتی در کتیا (CATIA) – کلیک کنید.
- آموزش مهندسی معکوس قطعات با کتیا CATIA – بخش اول (+)
- آموزش مهندسی معکوس قطعات با کتیا CATIA – بخش دوم (+)
- آموزش تحلیل پیشرفته مهندسی در کتیا – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش کتیا (CATIA) – کلیک کنید.
علاوه بر اینها؛ یک مهندس جامدات برای ارائه تحلیلهای پیشرفته تنش و کرنش، به نرمافزارهایی مانند Abaqus و Ansys نیازمند خواهد بود؛ نرمافزار Ansys نسبت به Abaqus کمی قدیمیتر است و معمولاً در محیطهای آکادمیک از آن استفاده میشود. شایان ذکر است که اخیراً ماژول کاربردیتر نرمافزار Ansys (یعنی Ansys Workbench) که محیط کاری سادهتری دارد، مورد استفاده قرار میگیرد. نرمافزار Abaqus که جدیدتر است نیز، به دلیل داشتن محیط کاری user friendly و دقیق بودن نتایج، در محیطهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد.
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در زمینه نرم افزار انسیس برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش تحلیل های استاتیکی با ANSYS – کلیک کنید.
- آموزش پروژه محور انسیس ورک بنچ – حل مسائل مکانیک جامدات در ANSYS Workbench (+)
- مجموعه آموزش نرم افزارهای انسیس (Ansys) – کلیک کنید.
- آموزش تحلیل مسائل استاتیکی و حرارتی با Ansys Mechanical APDL (+)
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در زمینه نرم افزار اینورتور برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش طراحی بازوی صنعتی با نرم افزار اینونتور Inventor – کلیک کنید.
- آموزش طراحی بازوی صنعتی با نرم افزار اینونتور Inventor – کلیک کنید.
- آموزش طراحی قالب های پلاستیک با نرم افزار اینونتور INVENTOR – کلیک کنید.
- آموزش مدل سازی ورقکاری در اتودسک اینونتور Autodesk Inventor – کلیک کنید.
- آموزش اتودسک اینونتور – طراحی مکانیکی با Autodesk Inventor – کلیک کنید.
نرم افزار های طراحی آنالیز مکانیکی مجموعه ها
مهمترین نرمافزارهای شغل مهندسی طراحی جامدات در حوزه طراحی آنالیز مکانیکی مجموعهها (ارتعاشات و کنترل) شامل موارد زیر میشود:
- نرمافزار سالید ورکس (SolidWorks)
- نرمافزار آدامز (ADAMS)
در این حوزه کاری، از مهندسان مکانیک جامدات خواسته میشود تا «مکانیزمهای مختلف یک دستگاه» و یا یک «مجموعه مونتاژی» را، از لحاظ حرکت مورد تحلیل و بررسی قرار دهد؛ منظور از بررسی و تحلیل این است که، سرعت و شتاب قطعات مختلف دستگاه و بررسی ارتعاشات به وجود آمده در حین حرکت را، به دست آورند. به همین منظور، مهندسان مکانیک جامدات از نرمافزار «Solid Works» استفاده میکنند؛ چرا که نرم افزار سالید ورکس قابلیت Motion Study را نیز در خود جای داده است، که مهندسین با استفاده از آن قادر به تعریف قیدهای حرکتی برای هر قطعه و نحوه جابهجایی آن قطعه نسبت به کل مجموعه مونتاژی، هستند، سپس در مرحله بعدی با اعمال نیروی موتور به یکی از اعضای سیستم – که میتواند رفت و برگشتی یا چرخشی باشد – نحوه حرکت قطعات و اعضای دیگر را نیز، به دست آورند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در زمینه نرم افزار سالیدورکس برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش طراحی و مدل سازی با سالیدورکس SOLIDWORKS – مقدماتی (+)
- آموزش طراحی و مدل سازی با سالیدورکس SOLIDWORKS – تکمیلی (+)
- آموزش کاربردی سالیدورکس – کلیک کنید.
- آموزش پروژه محور سالیدورکس – طراحی و مدل سازی موتور هشت سیلندر در SOLIDWORKS (+)
- آموزش تحلیل استاتیکی با سالیدورکس SOLIDWORKS – کلیک کنید.
- آموزش رایگان طراحی انبر جراحی به کمک نرم افزار Solidworks (+)
- آموزش تجزیه و تحلیل مهندسی و صنعتی در سالیدورک (+)
- آموزش محیط Drawing نرم افزار سالیدورکس (+)
- مجموعه آموزش سالیدورکس (+)
البته مهندسان طراحی جامدات در تحلیلهای پیچیدهتر و پیشرفتهتر (مانند تحلیل حرکتی بدنه خودرو، با توجه به اینرسیهای مختلف و یا مباحث پیچیدهای مانند تصادف و ضربه)، نرمافزارهای قدرتمندی چون «ADAMS» را مورد استفاده قرار میدهند؛ زیرا نرمافزار ADAMS قابلیتهای مهمتری مانند Multibody Dynamic را دارد، که در تحلیلهای دینامیکی همزمان چندین مجموعهی در حال تعامل با یکدیگر، به مهندسین طراحی جامدات کمک میکند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در زمینه نرم افزار آدامز برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش آدامز – تحلیل دینامیکی با MSC ADAMS – مقدماتی (+)
- آموزش آدامز – تحلیل دینامیکی با MSC ADAMS – تکمیلی (+)
- آموزش معرفی مجموعه نرم افزار ADAMS (رایگان) – کلیک کنید.
- آموزش نرم افزار Adams Machinery برای مدلسازی سیستم های انتقال قدرت (+)
نرم افزار های طراحی تجهیزات صنعت نفت و گاز
مهمترین نرمافزارهای شغل مهندسی طراحی جامدات در حوزه نفت و گاز شامل موارد زیر میشود:
- نرمافزار پیدیاماس (PDMS)
- نرمافزار سزار (CAESAR II)
- نرمافزار تانک (Tank)
- نرمافزار پیوی الیت (PV Elite)
وظایف و نرمافزارهای مهندسی طراحی جامدات در حوزه طراحی نفت و گاز، با دو شاخهی دیگری که معرفی شد، متفاوت است؛ زیرا در این زمینه کاری، مهمترین مسئلهی پیش روی مهندسین، بررسی تنشهای به وجود آمده در لوله انتقال مواد و مخازن نگهداری آنها است و به همین منظور، مهندسین طراحی جامدات برای طراحی مخازن و لولهها و سپس تحلیل تنش و کرنش آنها، از دو نرم افزار «PDMS» و «CAESAR II» استفاده میکنند. شایان ذکر است که، مهندسان طراحی جامدات از نرم افزار PDMS، که مهمترین و اصلیترین نرمافزار مهندسان مکانیک جامدات در صنعت نفت و گاز است، برای طراحی تجهیزات مختلف پتروشیمی استفاده می نمایند و از نرمافزار CAESAR II، برای تحلیل تنش خطوط پایپینگ، کمک میگیرند؛ علاوه بر اینها، مهندسین طراحی جامدات برای طراحی مخازن تحت فشار، از دو نرمافزار «Tank» و «PV Elite» استفاده میکنند و شرط تسلط بر این دو نرم افزار – با توجه به امکانات و قابلیتهای پیشرفتهای که دارند – در تمامی آگهیهای استخدامی حوزه نفت و گاز به چشم میخورد.
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در زمینه نرم افزار PDMS برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش نرم افزار PDMS (طراحی به کمک کامپیوتر) – کلیک کنید.
- آموزش رایگان آشنایی با ماژول های Draft و IsoDraft در نرم افزار PDMS (+)
- آموزش رایگان ماژول Pipework در نرم افزار PDMS برای طراحی واحدهای فرایندی (+)
- آموزش پی دی ام اس – طراحی واحدهای فرایندی با PDMS – مقدماتی (+)
- آموزش نرم افزار پی دی ام اس – اصول طراحی پایپینگ پمپ با PDMS (+)
در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در زمینه نرم افزار Pv Elite برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
حال که با جنبههای مختلف رشته و شغل مهندسی طراحی جامدات آشنا شدیم، زمان آن است که فرصتهای شغلی مهندسی طراحی جامدات را با هم مورد بررسی قرار دهیم؛ در همین راستا، در قسمت بعدی این مقاله، به بررسی بازار کار این حوزه از مهندسی میپردازیم.
محیط کاری و فرصت های شغلی مهندسی طراحی جامدات
با توجه به اطلاعاتی که تا این قسمت از مقاله بهدست آوردیم، شناخت بازار کار و محیط کاری شغل مهندسی طراحی جامدات تا حدودی مشخص میباشد؛ همانطور که کاملاً روشن و واضح است، جامعه همیشه به حوزه از مهندسی نیاز دارد، زیرا تمامی کشورها به جای خرید تجهیزات صنعتی و تکنولوژیهای بهروز از کشورهای دیگر، تمایل دارند که خودشان محصولات مورد نیاز را، تولید کنند و حتی به کشورهای دیگر صادر نمایند. کشورهای در حال توسعه (مانند کشور عزیزمان ایران) فرصتهای شغلی فراوانی برای مهندسین طراحی جامدات در اختیار دارند، زیرا روز به روز کارخانهها و صنایع جدیدی در این کشورها افتتاح میشوند که تمامی آنها برای فعالیت و پیشرفت در کسبوکار خود، به مهندسین طراحی جامدات نیاز دارند.
همانطور که بارها در این مقاله اشاره کردیم، شغل مهندسی طراحی جامدات در صنایع مختلفی (مانند خودروسازی، هواپیماسازی، کشتیسازی، علوم فضایی، ذوب آهن، نیروگاههای مختلف، پالایشگاهها، صنایع نظامی، تولید لوازم خانگی، پزشکی و…) کاربرد دارد و مهندسین طراحی جامدات با توجه به علاقه و مهارت خود نسبت به حوزههای مختلف، قادر به انتخاب هر کدام از این حوزههای کاری و فعالیت در آن میباشند.
با گسترش تکنولوژی و ظهور فناوریهای جدید – مانند فناوری نانو و رباتیک – عرصه جدیدی برای مهندسین مکانیک فراهم شده است و بازارکار این حوزه از مهندسی را نسبت به قبل گستردهتر نموده است؛ علاوه بر اینها، امکان کارآفرینی نیز برای مهندسین طراحی جامدات وجود دارد و در صورتی که توانایی راهاندازی کسب وکار برای آنها فراهم باشد، مهندسین علاوهبر خوداشتغالی، قادر به زمینهسازی برای استخدام دیگران و دگراشتغالی نیز، هستند.
در رابطه با چگونگی محیط کاری شغل مهندسی طراحی جامدات، میتوانیم بگوییم که محیط کار این حوزه از مهندسی، بسته به «سمت کاری» و «حوزه فعالیت» مهندسین در آن، میتواند محیطی شلوغ و پرصدا، اتاق کار شخصی، محیطی بسته برای انجام کارگروهی (مانند کارگاههای صنعتی) و یا دفاتر فنی و طراحی باشد.
همانطور که بازارکار برای مهندسین طراحی جامدات متنوع و گسترده است، حقوق و مزایای این متخصصین در شغل مهندسی طراحی جامدات نیز، بسیار با یکدیگر متفاوت میباشد و به عوامل مختلفی مانند نوع صنعت، هدف و فعالیتهای شرکت، ساعات کاری و نوع پروژهای که در اختیارشان است، بستگی دارد؛ ناگفته نماند که، حقوق مهندسین طراحی جامدات به ویژگیهای شخصی آنها (مانند سابقه کاری، تحصیلات و تواناییهایشان) نیز وابسته است.
دانشگاه های برتر در رشته مهندسی طراحی جامدات
اگر علاقهمند به تحصیل در بهترین دانشگاههای ایران یا دنیا هستید، در این قسمت از مقاله به معرفی دانشگاههای برتر در رشته مهندسی طراحی جامدات میپردازیم.
دانشگاه های برتر رشته مهندسی طراحی جامدات در ایران
لازم است بدانید که همه دانشگاههای ارائه دهنده رشته مکانیک، تمامی گرایشهای این رشته را ارائه نمیدهند و اگر قصد شرکت در کنکور کارشناسی ارشد و دکتری و ادامه تحصیل در گرایش طراحی جامدات – که در مقاطع بالا طراحی کاربردی نامیده میشود – را دارید، باید لیست دانشگاههای ارائه دهنده رشته طراحی جامدات در همان سال را تهیه کنید. در ادامه لیستی از دانشگاههای برتر ایران که دارای رشته مهندسی طراحی جامدات هستند را، برای شما تهیه نمودهایم:
- دانشگاه تهران
- دانشگاه صنعتی شریف
- دانشگاه صنعتی امیرکبیر
- دانشگاه علم و صنعت ایران
- دانشگاه شهید بهشتی تهران
- دانشگاه شیراز
- دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
- دانشگاه اصفهان
- دانشگاه تبریز
- دانشگاه فردوسی مشهد
دانشگاه های برتر رشته مهندسی طراحی جامدات در دنیا
حال که بهترین دانشگاههای ایران برای تحصیل در رشته مهندسی طراحی جامدات را مرور کردیم، زمان آن رسیده است که به معرفی دانشگاههای برتر رشته مهندسی طراحی جامدات در دنیا، بپردازیم:
- موسسه فناوری ماساچوست (MIT) – در کشور آمریکا
- دانشگاه استنفورد – در کشور آمریکا
- دانشگاه کمبریج – در کشور انگلستان
- دانشگاه توکیو – در کشور ژاپن
- دانشگاه کالیفرنیا، برکلی – در کشور آمریکا
- دانشگاه صنعتی دلفت – در کشور هلند
- موسسه فناوری جورجیا – در کشور آمریکا
- دانشگاه فنی نانیانگ – در کشور سنگاپور
- موسسه پیشرفته علوم و فناوری کره (KAIST) – در کشور کره جنوبی
- موسسه فناوری فدرال سوئیس (ETH) – در کشور سوئیس
- دانشگاه پلی تکنیکو دی میلانو – در کشور ایتالیا
- آموزش مکانیک ضربه ای: اینجا را کلیک کنید (+).
لینک مقالات مشابه در رابطه با مشاغل مهندسی
- شغل مهندسی پزشکی + معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی عمران + معرفی انواع گرایش ها و فرصت های شغلی رشته عمران
- شغل مهندسی الکترونیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی الکترونیک
- شغل مهندسی سخت افزار – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی نرم افزار – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی شیمی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی شیمی
- شغل مهندسی معماری – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی کامپیوتر – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی کامپیوتر
- شغل مهندسی مکانیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی صنایع – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی صنایع
- شغل مهندسی نفت – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی نساجی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی نساجی
- شغل مهندسی محیط زیست – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی مواد – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی مواد
- شغل مهندسی صنایع غذایی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی هوانوردی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای هوانوردی
- شغل مهندسی پلیمر – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی بافت – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی بافت
- شغل مهندسی مکانیک نیروگاه – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی توانبخشی – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی توان بخشی
- شغل مهندسی تعمیر و نگهداری هواپیما – معرفی رشته، حوزه های کاری، وظایف و مهارت ها
- شغل مهندسی هسته ای – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی هسته ای
- شغل مهندسی خودروسازی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای رشته خودروسازی
- شغل مهندسی دریا – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی رباتیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی رباتیک
- شغل مهندسی راه آهن – گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای حمل و نقل ریلی
- شغل مهندسی ساختمان – معرفی وظایف، مهارت ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی کشاورزی – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی کشاورزی
- شغل مهندسی ورزش – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی مکاترونیک – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی مکاترونیک
- شغل مهندسی معدن – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی ساخت و تولید – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی ساخت و تولید
- شغل مهندسی جنگل – معرفی گرایش ها، مهارت ها و نرم افزارهای علوم و مهندسی جنگل
- شغل مهندسی آبیاری – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی آبیاری
- شغل مهندسی برق – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی بیومکانیک – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی بیومکانیک
- شغل مهندسی برق قدرت – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرمافزارهای برق قدرت
- شغل مهندسی برق مخابرات – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی ژنتیک – معرفی مهارت ها، وظایف و نرم افزارهای تخصصی مهندسی ژنتیک
- شغل مهندسی برق کنترل – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی برق کنترل
- شغل مهندسی هوش مصنوعی – شرح وظایف، بررسی مهارت ها و معرفی نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی انرژی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی مهندسی انرژی
- شغل مهندسی لجستیک و مدیریت زنجیره تأمین – شرح وظایف، بررسی مهارت های لازم و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی هوافضا – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی مهندسی هوا فضا
- شغل مهندسی کشتی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی مهندسی کشتی
- شغل مهندسی باغبانی – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی باغبانی
- شغل مهندسی فناوری اطلاعات – معرفی گرایش ها، شرح وظایف، مهارت ها و بازار کار مهندسی IT
- شغل مهندسی منابع طبیعی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست
- شغل مهندسی تأسیسات – معرفی گرایش ها، مهارت ها و نرم افزارهای شغل مهندسی تاسیسات
- شغل مهندسی تکنولوژی – معرفی وظایف، مهارت ها، فرصت های شغلی و نرم افزارهای تکنسین فناوری
- شغل مهندسی فضای سبز – معرفی مهارت ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی فضای سبز
- شغل مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی ژنتیک گیاهی
- شغل مهندسی صدا – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی Audio Engineering
- شغل مهندسی مواد منفجره – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی Explosive Engineering
- شغل مهندسی احتراق – شرح وظایف، مهارتها و نرمافزارهای تخصصی مهندسی احتراق
- شغل مهندسی اپتیک و لیزر – شرح وظایف، مهارت ها و فرصت های شغلی مهندسی اپتیک و لیزر
- شغل مهندسی بهداشت و ایمنی کار – شرح وظایف، مهارت ها و فرصت های شغلی مهندسی بهداشت و ایمنی کار
- شغل مهندسی تخریب – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی تخریب
- شغل مهندسی سطح – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای شغل مهندسی سطح
- شغل مهندسی آب و فاضلاب – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی آبفا
- شغل مهندسی بیوالکتریک – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی بیو الکتریک
- شغل مهندسی امور مالی – شرح وظایف، مهارت ها و بازار کار شغل مهندسی مالی
- شغل مهندسی شبکه های اطلاعاتی – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی شبکه های اطلاعاتی
- شغل مهندسی حرارت و سیالات – شرح وظایف، بازار کار و نرم افزار های تخصصی رشته مهندسی حرارت و سیالات
- شغل توسعه دهنده اپلیکیشن – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی شغل App Developer
- شغل مهندسی گیاه پزشکی – مهارت های مورد نیاز، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی گیاهپزشکی
لیست مقالات مشابه در حوزه کسب درآمد با معرفی کسب و کارهای مختلف
- چگونه شغل مورد علاقه و مناسب خود را پیدا کنیم؟ – ۶ گام ساده در انتخاب یک شغل ایده آل
- بوم کسب و کار چیست؟ + راهنمای جامع اجزای مختلف بوم مدل کسب و کار
- لیست شغل های پردرآمد در ایران – معرفی ۳5+ شغل پر درامد و چگونگی موفق شدن در آن ها
- کسب و کارهای موفق در ایران: لیست ۲۵+ استارت آپ جدید و پولساز در ایران
- ۱۵ روش ثروتمند شدن در ایران – چگونه پولدار شویم؟ + 20 رازی که فراموش کرده اید!
- کارآفرینان موفق ایران را بهتر بشناسید – بیوگرافی و داستان موفقیت آنها
- ایده های پولساز در ایران – معرفی 40 انواع ایده های پول ساز آنلاین و آفلاین
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- آموزش راه اندازی کسب و کار خانگی – راهنمای جامع به زبان ساده
- کار در خانه – معرفی ۳۵+ انواع شغل در منزل با درآمد بالا
- کارهای خدماتی چیست؟ – معرفی بهترین کسب و کارهای خدماتی در ایران
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- تحلیل pestel چیست؟ – راهنمای جامع تحلیل پستل در کسب و کارهای مختلف
- انواع مدلهای کسب و کار – معرفی 50 الگوی کسب و کار موفق + ذکر مثال
- کسب و کارهای نوین – لیست ۲۳ بیزینس مدرن در ایران امروز
- کسب و کار دیجیتال چیست؟ چگونه بیزینس آنلاین خود را راه اندازی کنیم و توسعه دهیم؟
- مراحل ایجاد کسب و کار – چک لیستی برای کارآفرینی (۱۱ آیتم)
- کارافرینی در روستا – لیست ۲۵ طرح زودبازده اشتغالزایی روستایی
- انواع کارآفرینی – لیست ۱۵ نوع کارآفرینی بر اساس زمینه کسب و کار و نحوه مدیریت آن
- لیست 21 انواع کسب و کارهای کوچک و متوسط + اصول راه اندازی آنها
- کسب و کارهای کوچک زود بازده – لیست 30 بیزینس کوچک و پرسود در ایران
- فرصت های شغلی دورکاری – لیست 24 شغل رایج دورکاری در ایران و جهان
- لیست بهترین مشاغل فریلنسری در دنیا – ۲۰ مورد
- کارهای خدماتی پرسود – لیست 35 شغل خدماتی با سود بالا
- ۳۵ ایده کارآفرینی در حیاط منزل + اقدامات و نیازمندیها
- تبلیغات مناسب برای کسب و کار جدید – بهترین روش های مارکتینگ برای بیزینس های نوپا
- چه بیزینسی راه بندازم؟ – معرفی ۳۰ بهترین ایده های بیزینسی آنلاین و آفلاین
- زمین دارم چیکار کنم؟ – ۴۵ ایده کسب درامد از زمین خالی
- روش های خلق ایده در کارآفرینی – ۱۷ بهترین تکنیک های خلق ایده های کارآفرینی
- چگونه یک کسب و کار کوچک راه اندازی کنیم؟ – ۷ مرحله برای ایجاد یک بیزینس نوپا از صفر
- بهترین شغل ها برای جوانان – لیست ۲۰ برترین فرصت های شغلی جوانان در ایران
- شغل خوب برای خانمها + لیست ۲۱ بهترین شغل ها برای زنان و بانوان در ایران
- شتاب دهنده کسب و کار چیست؟ + ۱۰ بهترین شتابدهنده استارتاپ ایرانی
- مشاوره اقتصادی کسب و کار یعنی چه؟ – ۸ حوزه کاری مشاوره اقتصادی کسب و کار
- کسب و کار تولیدی با سرمایه کم – لیست ۲۴ شغل تولیدی کوچک
سخن پایانی پیرامون شغل مهندسی طراحی جامدات
در این مقاله تلاش کردیم تا با بررسی تمامی جوانب شغل مهندسی طراحی جامدات – اعم از وظایف، مهارتها، تحصیلات و دانشگاههای برتر – به سؤالات ذهنی شما در این حوزه پاسخ داده باشیم؛ امیدواریم که مطالعه این مقاله برای شما مفید و کاربردی بوده باشد. با ارسال لینک این صفحه از مجله اینترنتی کاپریلا، برای علاقمندان به تحصیل و اشتغال در این تخصص، به آنان کمک میکنید تا با آگاهی و شناخت بیشتری در این راه قدم گذاشته و به موفقیتهای تحصیلی و شغلی برسند. در نهایت پذیرای نظرات، پیشنهادات و تجربیات شما خوانندگان گرامی در قسمت دیدگاهها در انتهای این صفحه، خواهیم بود.