با افزایش هر چه بیشتر جمعیت شهرها و کمبود اراضی مناسب برای ساختمان سازی، بشر به استفاده حداکثری از واحد سطح و ساخت بناهای مرتفع و با طبقات زیاد پرداخت. با اینکه در ابتدای راه، مشکل اصلی ابداع روشهایی جهت ساخت ایمن و پایدار ساختمانهای مرتفع بود، با گذشت زمان و اتمام عمر مفید این بناهای بلند، حالا مشکل بزرگ، چگونگی از میان برداشتن و جایگزینی ساختارهای فرسوده است. در این میان، نیاز به وجود افراد متخصصی که در زمینه تخریب اصولی و با حفظ ایمنی خدمات ارائه دهند، به تدریج افزایش یافت. این متخصصان در قالب شغل مهندسی تخریب فعالیت میکنند و بر شیوههای مختلف از بین بردن ساختمانهای بافت فرسوده و غیر ایمن احاطه دارند. متأسفانه در ایران این شغل مهندسی چندان شناخته شده نیست و در موارد زیادی با کمبود متخصصان این حوزه مواجه هستیم؛ لذا در این مقاله از «مجله اینترنتی کاپریلا» قصد داریم به معرفی جامع و کامل شغل مهندسی تخریب بپردازیم. لطفاً تا انتها با ما همراه باشید.
شغل مهندسی تخریب چیست؟
هر سازه از نظر مهندسی و اصول ایمنی، دارای طول عمری مفید جهت استفاده است. پس از گذراندن این عمر مفید، به منظور حفظ امنیتِ ساکنین مجموعه، ساختمانهای اطراف و از سوی دیگر احداث ساختمانهای جدید و با امکانات بیشتر، نیاز است که به صورت اصولی تخریب شوند. در واقع شغل مهندسی تخریب (Demolition engineering)، یافتن بهترین راه (از نظر هزینه، زمان و امنیت) جهت از بین بردن بناها و زیرساختهای فرسوده است. علیرغم اینکه شاید با شنیدن عنوان شغلی مهندسی تخریب فوراً انفجار ساختمانهای مرتفع و ریزش منظم آنها در ذهنتان تداعی شود؛ اما بد نیست بدانید که کمتر از یک درصد عملیات تخریب از راه انفجار انجام میگیرد. بنابراین در شغل مهندسی تخریب، شما از طریق روشهای گوناگون تلاش میکنید، موانع را برای پیشرفت ساخت و ساز و نوسازی فضاهای شهری و صنعتی برطرف نمایید.
- ویدئوی آموزش رایگان شناسایی سیستم سازه: اینجا را کلیک کنید (+).
- ویدئوی آموزش بارگذاری سازه – ویژه آزمون نظام مهندسی: اینجا را کلیک کنید (+).
- ویدئوی آموزش رایگان مبانی و روش های برنامه ریزی شهری: اینجا را کلیک کنید (+).
- ویدئوی آموزش کاربردی برنامه ریزی راهبردی شهر: اینجا را کلیک کنید (+).
- مجموعه آموزش تحلیل و طراحی سازه ها: اینجا را کلیک کنید (+).
رشته مهندسی تخریب
در واقع میتوان گفت رشته دانشگاهی مجزا برای آموزش علوم مهندسی تخریب در ایران وجود ندارد و متخصصان این حوزه، باید از طریق رشته مهندسی عمران، تحصیلات آکادمیک داشته باشند. این موضوع در سایر کشورها نیز به عنوان یک مشکل شناخته میشود؛ اما با برگزاری دورههای تخصصی و کنفرانسهای مختلف تلاش میشود متخصصانی در این حوزه تربیت شوند و فعالیت خود را آغاز نمایند.
شایان ذکر است، کمبود وجود متخصصان حوزه مهندسی تخریب در ایران به شدت احساس میشود خصوصاً که بارها شاهد تخریب غیراصولی و خطرناک ساختمانها و آسیب رسیدن به ساختمانهای اطراف یا به خطر افتادن جان انسانها بودهایم.
وظایف و مسئولیت های شغل مهندسی تخریب
از آنجا که شغل مهندسی تخریب، به ایمنی محیط زندگی انسان بستگی دارد، وظایف و مسئولیتهای زیادی بر عهدهی مهندسان تخریب ساختمان قرار دارد. با شناخت این وظایف در مرحله نخست و اجرای صحیح مراحل کار در ادامه، پروژههایی که بر عهده شما قرار خواهند گرفت به خوبی و با کمترین اشتباه اجرا میشوند. اشتباهاتی که ممکن است جان انسانها را تهدید کرده و علاوه بر آن هزینههای اضافی زیادی را ایجاد نمایند. در این راستا، قصد داریم مهمترین وظایف و مسئولیتهای شغل مهندسی تخریب را بیان کنیم که عبارتاند از:
- شناخت مصالح به کار رفته در ساختمان
- آمادهسازیهای لازم و در نظر داشتن اقدامات احتیاطی
- مطالعه کامل نقشه سازه
- تخمین زمان مناسب عملیات
- تعیین شیوه مناسب برای تخریب
- تخمین تجهیزات و نیروی انسانی مورد نیاز
- ضعیف کردن ستونها و سایر المانهای سازه تا حد ممکن
- قرارگیری مواد منفجره در قسمتهای مناسب
- نظارت بر عملیات تخریب از آغاز تا پایان
در ادامه جهت افزایش آگاهی شما، هر یک از موارد فوق را تشریح خواهیم کرد.
شناخت مصالح به کار رفته در ساختمان
از مهمترین وظایف مهندس تخریب، بررسی و تجزیه و تحلیل مصالح به کار رفته در ساخت سازه است. اجرای درست این وظیفه کمک میکند که با تخمین حجم آوار، مقاومت مصالح در مقابل شیوههای تخریب و وجود مواد خطرناک در زمان تخریب، عملیات به درستی اجرا شود. شایان ذکر است که این وظیفه، تنها زمانی به درستی انجام میگیرد که شما علم کافی در زمینه شناخت مصالح ساختمانی و مقاومت هر کدام در مقابل تنش را داشته باشید. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
آماده سازی های لازم و در نظر داشتن اقدامات احتیاطی
شغل مهندسی تخریب زمانی بیشتر اهمیت پیدا میکند که پروژه مورد نظر در نواحی شلوغ و با تراکم بالا قرار گرفته باشد. در چنین مواردی، وظیفه دارید آماده سازی لازم جهت تخریب ایمن و با کمترین آسیب و آلودگی برای محیط پیرامون را فراهم نمایید. در این راستا، اقداماتی مانند تخلیه ساختمانهای اطراف، ایجاد حصار و حفاظ و استفاده از شیوه مناسب جهت تخریب، اهمیت زیادی پیدا میکند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مقررات ملی ساختمان (آمادگی آزمون نظارت و اجرا برای مهندسی عمران) – کلیک کنید.
- آموزش مبانی نقشه برداری عمومی General Surveying – کلیک کنید.
مطالعه کامل نقشه سازه
هر ساختمان از چینش دیوارها، ستونها و پی ریزی خاص خود برخوردار است. تمام این موارد از طریق مطالعه کامل نقشه ساختمان قابل دسترسی است. به این ترتیب، شما با شناخت نقاط تحمل بار و وزن هر قسمت از سازه، میتوانید پیشبینیهای لازم در رابطه با تجهیزات و مواد منفجره مورد نیاز را انجام دهید. از طرفی شناخت صحیح نقشه ساختمان، به پیشبینی صحیح رفتار سازه در زمان تخریب کمک زیادی خواهد کرد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش رایگان پویایی زمین – کلیک کنید.
- آموزش رایگان مقدمه ای بر تئوری کشسان و منشا زمین لرزه ها – کلیک کنید.
- آموزش روش های بهسازی لرزه ای – کلیک کنید.
- آموزش زلزله شناسی ۱ – کلیک کنید.
- آموزش زلزله شناسی ۲ – کلیک کنید.
- آموزش رایگان زلزله شناسی در مهندسی زلزله – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش مهندسی زلزله – کلیک کنید.
تخمین زمان مناسب عملیات
زمان یکی از عناصر بسیار مهم در شغل مهندسی تخریب است. تعیین دقیق مراحل عملیات، برنامهریزی اصولی جهت تخلیه مناطق اطراف، و هماهنگی کامل با سایر سازمانها و متخصصان درگیر در هر پروژه، از جمله اقداماتی است که باید به درستی و با دقت بالا مورد توجه قرار گیرند.
تعیین شیوه مناسب برای تخریب
هر سازه جهت تخریب، نیاز به تعیین بهترین شیوه توسط متخصصان دارد. به عنوان مثال استفاده از روش انفجار به منظور تخریب یک ساختمان ۵ طبقه، اصلاً اصولی و کارشناسی شده نیست. این در حالی است که تخریب ساختمانهای بسیار مرتفع، دودکشهای صنعتی، برجهای خنککننده و… به راحتی با استفاده از مواد منفجره اجرا میشود. شایان ذکر است که در اجرای این وظیفه، شما باید تمام اطلاعات موجود از ارتفاع و مصالح به کار رفته در ساختمان و همچنین شرایط محیطی و بودجه پروژه را مد نظر قرار دهید.
تخمین تجهیزات و نیروی انسانی مورد نیاز
مشاغل مهندسی معمولاً وظیفه دارند با بهینه سازی تجهیزات و نیروی انسانی به کار رفته، پروژه را با حداقل امکانات و هزینه عملیاتی کنند. در واقع این وظیفه شما است که تعیین کنید چه تجهیزاتی مورد نیاز است و حضور چه تعداد نیروی انسانی، موجب انجام صحیح مراحل کار طبق زمانبندی از پیش تعیین شده میشود.
ضعیف کردن ستون ها و سایر المان های سازه تا حد ممکن
پیش از اجرای عملیات اصلی تخریب، یکی از وظایف شما اجرای راهکارهایی به منظور کاهش هزینهها و زمان انجام پروژه میباشد. در این راستا، باید پیش از هر چیز ضمن رعایت اصول ایمنی به تضعیف ستونها و المانهای مختلف ساختمان بپردازید. این اقدام باعث میشود که در زمان استفاده از تجهیزات یا مواد منفجره، در زمان و هزینه به شدت صرفه جویی شود.
قرار گیری مواد منفجره در قسمت های مناسب
در واقع حساسترین بخش از شغل مهندسی تخریب، استفاده از مواد منفجره است. در این شیوه نیاز است با قدرت انواع مختلف مواد منفجره آشنا باشید و ضمن شناخت مناطق اصلی تحمل بار در سازه، تعیین کنید که چه مقدار ماده منفجره و در چه محلی باید کار گذاشته شود. این وظیفه حساس باید با دقت بسیار بالا انجام شود؛ چرا که کوچکترین اشتباه موجب ایجاد نیروهای جانبی در سازه و تخریب غیریکنواخت خواهد شد و ممکن است باعث ایجاد خسارات فراوانی شود.
نظارت بر عملیات تخریب از آغاز تا پایان
قطعاً در ساختمانهای بسیار مرتفع، تمام کارها بر عهده یک نفر نیست و وظایف و مسئولیتها تقسیم میشوند. در این میان مسئولیت خطیر متخصص تخریب، نظارت کامل بر تمام بخشهای عملیات و پرسنل فعال در پروژه است. این نظارت باید تمام مراحل کار از آغاز تا پایان را در بر بگیرد که عبارتاند از:
- قطع جریان آب، برق و گاز ساختمانها
- تخلیه مواد سمی و خطرناک از ساختمانهای صنعتی
- ایجاد حریم ایمن در اطراف ساختمان حین عملیات تخریب
- جداسازی شیشهها از درها و پنجرهها
- نظارت بر جداسازی مواد بازیافتی پیش از تخریب
- برداشتن عایقهای رطوبتی سقفها
- جداسازی دیوار حمال از طاق ضربی و تفکیک تیرآهن
- جلوگیری از فشارهای افقی که انباشت مصالح به دیوارها وارد میکند
- استفاده از تکنسینها و رانندههای ماهر برای تجهیزات سنگین
- استفاده از کارگران مجرب در رعایت اصول تخریب ساختمان
- نظارت بر بارگیری نخالههای تخریب باید به درستی انجام شود
- جلوگیری از انباشت مصالح و ضایعات روی سقفها
- جلوگیری از رها کردن ضایعات تخریب کنار ساختمانهای مجاور و معابر عمومی
- پر کردن فاضلابهای قدیمی از خاک و آهک
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش الزامات فنی و حقوقی مهندس ناظر و مجری ساختمان – کلیک کنید.
- آموزش مبحث ۱۲ (مبحث دوازدهم) مقررات ملی ساختمان – ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا (+)
- آموزش رایگان الزامات فنی و حقوقی مهندس ناظر – کنترل ضوابط در مرحله نازک کاری (+)
- آموزش رایگان الزامات فنی و حقوقی مهندس ناظر – نظارت در مرحله تیر و سقف – کلیک کنید.
- آموزش بازرسی غیر مخرب به روش امواج فراصوت – تست التراسونیک UT (+)
- آموزش روش های تعمیر و نگهداری ساختمان – کلیک کنید.
مهارت های مورد نیاز شغل مهندسی تخریب
جهت اجرای درست تمام وظایف ذکر شده، شما باید به عنوان مهندس تخریب از یک سری مهارتها و تواناییهای فردی برخوردار باشید. در واقع باید ضمن افزایش دانش خود در حوزههای مختلف، با تقویت یک سری مهارتها و تواناییهای شخصیتی و حرفهای، خود را برای انجام درست وظایفتان آماده کنید. به همین دلیل، برخی از مهمترین مهارتهای مورد نیاز شغل مهندسی تخریب را بیان میکنیم که عبارتاند از:
- توانایی علمی بالا
- آشنایی با زبان انگلیسی
- توجه و دقت زیاد در کار
- توانایی کار گروهی
- مهارت برنامهریزی
- توانایی مدیریت و سازماندهی
- برخورداری از مهارتهای فنی
- آشنایی با تجهیزات تخریب
- توانایی ایجاد ارتباط
- آشنایی با نرمافزارهای مختلف
در ادامه هر یک از موارد فوق را تشریح خواهیم کرد.
توانایی علمی بالا
همانطور که پیش از این نیز ذکر شد، رشته مهندسی تخریب به صورت مجزا در دانشگاههای ایران وجود ندارد؛ اما شما باید با تحصیل در رشته مهندسی عمران، دانش خود را در زمینه ساخت و ساز، شناخت مصالح، مقاومت مصالح و… بالا ببرید. علاوه بر این همواره دانشگاههای معتبر مهندسی، اقدام به برگزاری دورههای مربوط به مهندسی تخریب میکنند. در این راستا، باید همواره به دنبال افزایش دانش خود در زمینه شیوههای تخریب، شناخت تجهیزات سنگین ساختمانی و مواد منفجره باشید. علاوه بر این، استفاده از روش انفجار در تخریب سازه، نیاز به داشتن دانش بالا در حوزه مدارهای الکتریکی و تجهیزات کنترل از راه دور دارد. شما باید به عنوان مهندسی تخریب تلاش کنید با مطالعه علوم مختلف توانایی خود را جهت پذیرش شغل مهندسی تخریب به سطح قابل قبولی برسانید. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مبحث ۱۲ (مبحث دوازدهم) مقررات ملی ساختمان – مرور و حل سوالات آزمون نظام مهندسی (+)
- آموزش مبحث بیست ودوم مقررات ملی ساختمان – مراقبت و نگهداری از ساختمان ها – ویژه آزمون نظام مهندسی (+)
- آموزش تکنیک پاره سازه ها در حل مسائل مهندسی – کلیک کنید.
- آموزش هندسه دیفرانسیل برای عمران و نقشه برداری – کلیک کنید.
- آموزش رایگان محاسبات عددی – خطاها – کلیک کنید.
- آموزش بارگذاری سازه – ویژه آزمون نظام مهندسی – کلیک کنید.
- آموزش نحوه تهیه لایحه تاخیرات در پروژه های عمرانی – کلیک کنید.
- آموزش روش های تعمیر و نگهداری ساختمان – کلیک کنید.
آشنایی با زبان انگلیسی
مطالعه در زمینه شیوههای مختلف تخریب، نیاز به استفاده از منابعی دارد که عمدتاً به زبان انگلیسی تهیه و ارائه میشوند. همچنین شرکت در دورههای بینالمللی و کسب دانش روز دنیا بدون تسلط بر زبان انگلیسی ممکن نیست. بنابراین یکی از تواناییهای مورد نیاز برای شغل مهندسی تخریب، آشنایی به زبان انگلیسی است. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش زبان تخصصی مهندسی عمران – کلیک کنید.
- آموزش رایگان روش های یادگیری واژگان زبان انگلیسی و به کارگیری آن ها (+)
- آموزش اصول مذاکره به زبان انگلیسی – کلیک کنید.
- آموزش ۱۱۰۰ واژه ضروری – زبان انگلیسی – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش زبان – کلیک کنید.
توجه و دقت زیاد در کار
تمام تکنیکهایی که در تخریب سازه استفاده میشوند، همراه با عملیات خطرآفرین و ریزش آوار هستند. جهت کسب موفقیت در این حوزه و اجرای پروژههای محوله به صورت ایمن، نیاز به توجه و دقت بسیار زیاد دارید. در واقع هر گونه سهل انگاری و بیدقتی علاوه بر زیان مالی خطرات جانی نیز به همراه خواهد داشت. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش رایگان روانشناسی فیزیولوژیک – مکانیزم دقت، توجه و هوشیاری (+)
- آموزش ایمنی کار در فضای بسته – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت ایمنی فرایند PSM بر اساس الگوی CCPS (+)
- آموزش ایمنی در ساختمان و معدن – کلیک کنید.
توانایی کار گروهی
در اجرای پروژههای وسیع در شغل تخریب، همواره گروهی از متخصصان و پرسنل کاربرِ تجهیزات فعالیت میکنند. در این میان مهندس تخریب نیز به انجام وظایف خود، باید به صورت هماهنگ با گروه پیش برود؛ چراکه انجام کارها بدون هماهنگی و به صورت انفرادی منجر به شکست پروژه خواهد شد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش موفقیت در کار تیمی – اصول تیم سازی (+)
- آموزش مدیریت تغییر و پیاده سازی آن در سازمان ها (+)
- مجموعه آموزش توسعه مهارت فردی (+)
مهارت برنامه ریزی
زمان یک عامل بسیار مهم در علم مهندسی تخریب است. این موضوع خصوصاً در اجرای روش انفجار اهمیت بیشتری دارد و باید برنامه ریزی دقیقی بین سازمانها و افراد گوناگون برقرار باشد تا اتفاق غیرمنتظرهای موجب ایجاد اشتباه نشود. در این راستا، شما باید به عنوان مهندس تخریب، توانایی برنامه ریزی و تهیه جدول زمانبندی جهت اجرای مراحل مختلف کار را داشته باشید. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش برنامه ریزی و زمان بندی پروژه – کلیک کنید.
- آموزش مقدماتی پریماورا Primavera برای برنامه ریزی و کنترل پروژه (+)
- آموزش مقدماتی کنترل و برنامه ریزی پروژه های EPC با مایکروسافت پروجکت (+)
- آموزش رایگان برنامه ریزی نگهداری و تعمیرات – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت تولید و عملیات – کلیک کنید.
توانایی مدیریت و سازماندهی
همانقدر که فعالیت گروهی و هماهنگ اهمیت دارد باید تک تک فعالیتهای مجزا توسط مهندس تخریب مدیریت و سازماندهی شود. به طوری که ایجاد همکاری سازنده و ارتباط حرفهای بین افراد مختلف، بدون وجود مدیری با تجربه و دقیق عملی نخواهد شد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مدیریت پروژه (رایگان): اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش مبانی مدیریت پروژه با رویکرد PMBOK: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش مدیریت چابک Agile پروژه ها با MSP یا MS Project: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش رایگان اسناد مدیریت پروژه: اینجا را کلیک کنید (+).
- مدیریت و کنترل پروژه: اینجا را کلیک کنید (+).
برخورداری از مهارت های فنی
در شغل مهندسی تخریب، معمولاً استفاده از تجهیزات مختلف، ماشینآلات، وسایل الکتریکی و لوازم اندازه گیری کاملاً لازم است. در این راستا، برخورداری از مهارتهای فنی علاوه بر ایجاد ارتباط سازنده بین شما و تکنسینها، منجر به صرفه جویی در زمان و افزایش توان مدیریتی شما خواهد شد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش تجهیزات حفاظت فردی PPE – کلیک کنید.
- آموزش ایمنی و بهداشت صنعتی – کلیک کنید.
- آموزش سیستم HSE-MS مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست ISO14001 (+)
- آموزش قوانین و استانداردهای ایمنی، بهداشت و محیط زیست HSE (+)
آشنایی با تجهیزات تخریب
تجهیزاتی که در پروژههای تخریب به کار میروند از جمله انواع بیل مکانیکی، مته، لودر، بولدوزر و… قابلیتها و محدودیتهایی دارند. شناخت ویژگیهای خاص هر یک از این تجهیزات، باعث میشود که در زمانِ برنامه ریزی تخریب، درک درستی از امکانات مورد نیاز داشته باشید و در تخمین هزینه عملیات نیز موفقتر عمل کنید.
توانایی ایجاد ارتباط
توجه داشته باشید که تخریب سازه خصوصاً در مناطق شهری پر تردد و شلوغ، نیاز به همکاری و هماهنگی دستگاههای اجرایی مختلف و متخصصان در حوزههای گوناگون دارد. در واقع مدیریت خطوط انتقال آب و گاز، جریانهای قوی برق، کنترل ترافیک، تخلیه منطقه و… بدون همکاری ادارات مختلف عملی نخواهد بود. به همین دلیل، شما باید تلاش کنید با برخورداری از تواناییهای ارتباطی ضمن ایجاد هماهنگی با مسئولان، مردم منطقه را نیز در زمینه اقدامات پیش رو مطلع سازید. به این ترتیب به استفاده از حداکثر امکانات موجود از بروز حوادث جانی و مالی نیز جلوگیری خواهید کرد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مهارت های برقراری ارتباط موثر در سازمان ها (+)
- آموزش برنامه ریزی عصبی کلامی NLP برای افزایش مهارت های ارتباطی (+)
آشنایی با نرم افزارهای مختلف
امروزه در تمام حوزههای کاری و به خصوص در مشاغل مهندسی از نرمافزارهای مختلف استفاده میشود. در واقع با استفاده از ابزارهای کامپیوتری، علاوه بر سرعت بخشیدن به کار، از میزان خطاهای انسانی نیز کاسته میشود. این در حالی است که در گذشته مهندسان با انجام محاسبات به صورت دستی و عدم استفاده از نرمافزارهای شبیه سازی با مشکلات فراوانی مواجه بودند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش متره و برآورد ساختمان بتنی در اکسل – کلیک کنید.
- آموزش تحلیل ارتعاشات سازه های ممتد در متمتیکا Mathematica (+)
- آموزش مدل سازی عددی انفجار با نرم افزار LS-DYNA – کلیک کنید.
- آموزش کاربردی اتودسک رویت Revit برای مهندسین عمران – کلیک کنید.
- آموزش رایگان فونداسیون در رویت (Revit) برای مهندسین عمران – کلیک کنید.
- آموزش اپنسیس – مدل سازی انواع سازه ها با OpenSees (+)
- آموزش کاربرد متلب در دینامیک سازه ها (+)
- مجموعه آموزش نرم افزارهای مهندسی عمران – کلیک کنید.
نرم افزارهای مورد استفاده در شغل مهندسی تخریب
با گسترش استفاده از ابزارهای کامپیوتری و نرمافزارهای تخصصی در زمینه طراحی، شبیه سازی، تجزیه و تحلیل و… بسیاری از فعالیتهای مهندسان تخریب توسط این نرمافزارها قابل کنترل و ارزیابی است. به این ترتیب، میتوان از طریق شبیه سازی، نتایج استفاده از تجهیزات و مواد منفجره را از پیش تعیین کرد. میتوان گفت استفاده از این ابزارهای نوین مهندسی، باعث افزایش توانایی شما در انجام وظایفتان خواهد شد. در این راستا، سعی میکنیم چند مورد از مهمترین نرمافزارهای تخصصی شغل مهندسی تخریب را به شما معرفی کنیم که عبارتاند از:
- نرمافزار اتوکد (AutoCad)
- نرمافزار اتودین (Autodyn)
- نرمافزار هودینی (Houdini)
- نرمافزار ای ال اس (ELS)
در ادامه به معرفی و کاربرد هر یک از این نرمافزارها میپردازیم.
نرم افزار اتوکد (AutoCad)
کاربرد نرمافزار AutoCad در طراحی نقشههای دو و سه بعدی، بر هیچکس پوشیده نیست. این کاربرد باعث شده است که مهندسان در طراحی و شبیه سازی ساختمانها و سازههای بتنی یا فولادی از «اتوکد» استفاده کنند و فایلهای خروجی این ابزار پرکاربرد، به عنوان ورودی در بسیاری از برنامههای کاربردی قابل استفاده باشد. در همین راستا، شما باید به عنوان متخصص در زمینه تخریب سازه با روش کار اتوکد آشنا بوده و امکان استفاده از نقشههای تولید شده توسط این ابزار کامپیوتری را داشته باشید. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش رایگان اتوکد — سریع و آسان در ۱۶۰ دقیقه – کلیک کنید.
- آموزش اتوکد – ترسیمات دو بعدی در AutoCAD (+)
- آموزش اتوکد سه بعدی AutoCAD 3D (+)
- مجموعه آموزش اتوکد (AutoCAD) – کلیک کنید.
نرم افزار اتودین (Autodyn)
نرمافزار قدرتمند «اتودین» امکان شبیه سازی انفجار یا برخورد با ساختمان را فراهم میسازد. به این ترتیب با مدل سازی اثرات انفجار بر اجزا ساختمان، میتوان رفتار آوار و نحوه ریزش را پیش بینی نمود و از این طریق اقدامات احتیاطی لازم را انجام داد. شایان ذکر است که کاربرد این نرمافزار، تنها محدود به شغل مهندسی تخریب نمیشود و با توانایی بالا در زمینه شبیه سازی، کاربردهای گوناگونی در رابطه با استحکام سازه و روشهای افزایش مقاومت بنا نیز دارد. برخی از مهمترین کاربردهای Autodyn عبارتاند از:
- مدلسازی اثرات انفجار بر سازههای بتنی،فولادی
- مدلسازی انفجار زیر آب
- مدلسازی انفجار زیر خاک
- اثر ضربه (Impact) بر سازه فولادی، بتنی
- تحلیل خرابی پیشرونده سازهها در معرض بارگذاری انفجاری
- بررسی بارگذاری انفجاری زیر خاک بر روی پناهگاه
- تحلیل رفتار پوسته محافظ تقویت شده در برابر انفجار زیر آب
- مدلسازی انفجار یک خرج کروی
- شبیهسازی برخورد پرتابههای با سرعت بالا
نرم افزار هودینی (Houdini)
یکی دیگر از نرمافزارهای قدرتمند در زمینه شبیه سازی تخریب، Houdini است. در واقع این نرمافزار با مدل سازی شکستن هندسه و اضافه کردن محدودیت، پیچیدگی زیاد فرآیند تخریب را پوشش میدهد. شایان ذکر است، از ویژگیهای برجسته این نرمافزار میتوان به قابلیتهای گرافیکی بسیار زیاد آن اشاره کرد؛ به طوری که حتی جهت ساخت انیمیشن و بازیهای کامپیوتری نیز استفاده میشود.
نرم افزار ای ال اس (ELS)
Extreme Loading for Structures یا ELS از محصولات شرکت Applied Science International یا ASI نرمافزاری جهت تحلیل و پیش بینی رفتار سازه در مقابل بارهای شدید است. در واقع مهندسین سازه به کمک این برنامه، میتوانند وضعیت فروپاشی و میزان مقاومت قسمتهای مختلف سازه را در برابر فشارهای تحمیل شده بررسی کنند. به همین دلیل و از دیدگاه مهندسان تخریب، میتوان نرمافزار «ای ال اس» را به منظور شبیه سازی تخریب سازه با استفاده از تجهیزات مکانیکی و مواد منفجره به کار برد.
شایان ذکر است، شما این امکان را خواهید داشت که با بررسی تأثیر اجرای عملیات تخریب در سناریوهای مختلف، بهترین روش را انتخاب کنید. از سوی دیگر ارائه خروجی گرافیکی با کیفیت، به شما در نمایش اثرات هر سناریو به کارفرما یا تصمیم گیرندگان کمک میکند.
- ویدئوی آموزش شروع عملیات اجرایی ساختمان و خاکبرداری: اینجا را کلیک کنید (+).
- ویدئوی آموزش اصول و نکات اجرایی ساختمان سازی: اینجا را کلیک کنید (+).
- مجموعه آموزش مهندسی زلزله: اینجا را کلیک کنید (+).
- مجموعه آموزش مهندسی عمران: اینجا را کلیک کنید (+).
لینک مقالات مشابه در رابطه با مشاغل مهندسی
- شغل مهندسی پزشکی + معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی عمران + معرفی انواع گرایش ها و فرصت های شغلی رشته عمران
- شغل مهندسی الکترونیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی الکترونیک
- شغل مهندسی سخت افزار – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی نرم افزار – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی شیمی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی شیمی
- شغل مهندسی معماری – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی کامپیوتر – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی کامپیوتر
- شغل مهندسی مکانیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی صنایع – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی صنایع
- شغل مهندسی نفت – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی نساجی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی نساجی
- شغل مهندسی محیط زیست – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی مواد – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی مواد
- شغل مهندسی صنایع غذایی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی هوانوردی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای هوانوردی
- شغل مهندسی پلیمر – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی بافت – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی بافت
- شغل مهندسی مکانیک نیروگاه – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی توانبخشی – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی توان بخشی
- شغل مهندسی تعمیر و نگهداری هواپیما – معرفی رشته، حوزه های کاری، وظایف و مهارت ها
- شغل مهندسی هسته ای – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی هسته ای
- شغل مهندسی خودروسازی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای رشته خودروسازی
- شغل مهندسی دریا – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی رباتیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی رباتیک
- شغل مهندسی راه آهن – گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای حمل و نقل ریلی
- شغل مهندسی ساختمان – معرفی وظایف، مهارت ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی کشاورزی – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی کشاورزی
- شغل مهندسی ورزش – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی مکاترونیک – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی مکاترونیک
- شغل مهندسی معدن – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی ساخت و تولید – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی ساخت و تولید
- شغل مهندسی جنگل – معرفی گرایش ها، مهارت ها و نرم افزارهای علوم و مهندسی جنگل
- شغل مهندسی آبیاری – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی آبیاری
- شغل مهندسی برق – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی بیومکانیک – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی بیومکانیک
- شغل مهندسی برق قدرت – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرمافزارهای برق قدرت
- شغل مهندسی برق مخابرات – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی ژنتیک – معرفی مهارت ها، وظایف و نرم افزارهای تخصصی مهندسی ژنتیک
- شغل مهندسی برق کنترل – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی برق کنترل
- شغل مهندسی هوش مصنوعی – شرح وظایف، بررسی مهارت ها و معرفی نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی انرژی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی مهندسی انرژی
- شغل مهندسی لجستیک و مدیریت زنجیره تأمین – شرح وظایف، بررسی مهارت های لازم و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی هوافضا – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی مهندسی هوا فضا
- شغل مهندسی کشتی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی مهندسی کشتی
- شغل مهندسی باغبانی – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی باغبانی
- شغل مهندسی فناوری اطلاعات – معرفی گرایش ها، شرح وظایف، مهارت ها و بازار کار مهندسی IT
- شغل مهندسی منابع طبیعی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست
- شغل مهندسی تأسیسات – معرفی گرایش ها، مهارت ها و نرم افزارهای شغل مهندسی تاسیسات
- شغل مهندسی تکنولوژی – معرفی وظایف، مهارت ها، فرصت های شغلی و نرم افزارهای تکنسین فناوری
- شغل مهندسی فضای سبز – معرفی مهارت ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی فضای سبز
- شغل مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی ژنتیک گیاهی
- شغل مهندسی صدا – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی Audio Engineering
- شغل مهندسی مواد منفجره – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی Explosive Engineering
- شغل مهندسی احتراق – شرح وظایف، مهارتها و نرمافزارهای تخصصی مهندسی احتراق
- شغل مهندسی اپتیک و لیزر – شرح وظایف، مهارت ها و فرصت های شغلی مهندسی اپتیک و لیزر
- شغل مهندسی بهداشت و ایمنی کار – شرح وظایف، مهارت ها و فرصت های شغلی مهندسی بهداشت و ایمنی کار
- شغل مهندسی سطح – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای شغل مهندسی سطح
- شغل مهندسی آب و فاضلاب – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی آبفا
- شغل مهندسی طراحی جامدات – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی طراحی جامدات
- شغل مهندسی بیوالکتریک – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی بیو الکتریک
- شغل مهندسی امور مالی – شرح وظایف، مهارت ها و بازار کار شغل مهندسی مالی
- شغل مهندسی شبکه های اطلاعاتی – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی شبکه های اطلاعاتی
- شغل مهندسی حرارت و سیالات – شرح وظایف، بازار کار و نرم افزار های تخصصی رشته مهندسی حرارت و سیالات
- شغل توسعه دهنده اپلیکیشن – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی شغل App Developer
- شغل مهندسی گیاه پزشکی – مهارت های مورد نیاز، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی گیاهپزشکی
لیست مقالات مشابه در حوزه کسب درآمد با معرفی کسب و کارهای مختلف
- چگونه شغل مورد علاقه و مناسب خود را پیدا کنیم؟ – ۶ گام ساده در انتخاب یک شغل ایده آل
- بوم کسب و کار چیست؟ + راهنمای جامع اجزای مختلف بوم مدل کسب و کار
- لیست شغل های پردرآمد در ایران – معرفی ۳5+ شغل پر درامد و چگونگی موفق شدن در آن ها
- کسب و کارهای موفق در ایران: لیست ۲۵+ استارت آپ جدید و پولساز در ایران
- ۱۵ روش ثروتمند شدن در ایران – چگونه پولدار شویم؟ + 20 رازی که فراموش کرده اید!
- کارآفرینان موفق ایران را بهتر بشناسید – بیوگرافی و داستان موفقیت آنها
- ایده های پولساز در ایران – معرفی 40 انواع ایده های پول ساز آنلاین و آفلاین
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- آموزش راه اندازی کسب و کار خانگی – راهنمای جامع به زبان ساده
- کار در خانه – معرفی ۳۵+ انواع شغل در منزل با درآمد بالا
- کارهای خدماتی چیست؟ – معرفی بهترین کسب و کارهای خدماتی در ایران
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- تحلیل pestel چیست؟ – راهنمای جامع تحلیل پستل در کسب و کارهای مختلف
- انواع مدلهای کسب و کار – معرفی 50 الگوی کسب و کار موفق + ذکر مثال
- کسب و کارهای نوین – لیست ۲۳ بیزینس مدرن در ایران امروز
- کسب و کار دیجیتال چیست؟ چگونه بیزینس آنلاین خود را راه اندازی کنیم و توسعه دهیم؟
- مراحل ایجاد کسب و کار – چک لیستی برای کارآفرینی (۱۱ آیتم)
- کارافرینی در روستا – لیست ۲۵ طرح زودبازده اشتغالزایی روستایی
- انواع کارآفرینی – لیست ۱۵ نوع کارآفرینی بر اساس زمینه کسب و کار و نحوه مدیریت آن
- لیست 21 انواع کسب و کارهای کوچک و متوسط + اصول راه اندازی آنها
- کسب و کارهای کوچک زود بازده – لیست 30 بیزینس کوچک و پرسود در ایران
- فرصت های شغلی دورکاری – لیست 24 شغل رایج دورکاری در ایران و جهان
- لیست بهترین مشاغل فریلنسری در دنیا – ۲۰ مورد
- کارهای خدماتی پرسود – لیست 35 شغل خدماتی با سود بالا
- ۳۵ ایده کارآفرینی در حیاط منزل + اقدامات و نیازمندیها
- تبلیغات مناسب برای کسب و کار جدید – بهترین روش های مارکتینگ برای بیزینس های نوپا
- چه بیزینسی راه بندازم؟ – معرفی ۳۰ بهترین ایده های بیزینسی آنلاین و آفلاین
- زمین دارم چیکار کنم؟ – ۴۵ ایده کسب درامد از زمین خالی
- روش های خلق ایده در کارآفرینی – ۱۷ بهترین تکنیک های خلق ایده های کارآفرینی
- چگونه یک کسب و کار کوچک راه اندازی کنیم؟ – ۷ مرحله برای ایجاد یک بیزینس نوپا از صفر
- بهترین شغل ها برای جوانان – لیست ۲۰ برترین فرصت های شغلی جوانان در ایران
- شغل خوب برای خانمها + لیست ۲۱ بهترین شغل ها برای زنان و بانوان در ایران
- شتاب دهنده کسب و کار چیست؟ + ۱۰ بهترین شتابدهنده استارتاپ ایرانی
- مشاوره اقتصادی کسب و کار یعنی چه؟ – ۸ حوزه کاری مشاوره اقتصادی کسب و کار
- کسب و کار تولیدی با سرمایه کم – لیست ۲۴ شغل تولیدی کوچک
سخن پایانی در رابطه با شغل مهندسی تخریب
شغل مهندسی تخریب شاید در سالهای اخیر و با گسترش ویدئوهایی که در فضای مجازی از عملیات تخریب ساختمانهای بسیار بلند پخش گردید، شناخته شده است. با این حال مهندسی تخریب بسیار فراتر از شیوه انفجار و شامل تمام شیوههای از بین بردن سازههای فرسوده میشود. در عین حال با توجه به شناخت پایینی که در این حوزه وجود دارد، میتوان انتظار آیندهای روشن برای افرادی که وارد این عرصه میشوند در نظر گرفت.
در پایان امیدواریم این مقاله توانسته باشد دید جامع و کاملی از شغل مهندسی تخریب در اختیار شما قرار داده باشد. اگر شما مخاطب گرامی، نظر و دیدگاهی در خصوص این شغل دارید، یا نکتهی خاصی را میدانید که در این مقاله به آن اشاره نشده است، خواهشمند است دیدگاههای ارزشمند خود را از طریق بخش کامنت در انتهای این نوشتار به اشتراک بگذارید. همچنین در صورت صلاحدید میتوانید، لینک این نوشتار را از طریق کانالها و گروههایی که در شبکههای اجتماعی عضو هستید به دست دوستان و آشنایان برسانید تا اگر آنها نیز درصدد این هستند که به عنوان مهندس تخریب مشغول به کار شوند، بتوانند از طریق اطلاعاتی که در این مقاله ذکر شده است، به هدف خود دست یابند. علاوه بر آن، میتوانید ما را در اینستاگرام و تلگرام فالو کنید تا در زمینه جدیدترین روشها، ترفندها و اخبار دنیای دیجیتال بهروز بمانید.
سلام دوستان عزیز بنده ۱۰ سال سابقه تخریب ساختمان را دارم از ۰ تا ۱۰۰ کار رو بلدم تا ۷ طبقه خراب کردم اگر کسی کاری داشت معرفی کنه ساکن یزدم کار هرجاباشه میرم اینم شماره موبایلم ۰۹۱۶۲۸۳۴۹۶۵امید تاجیک
برچسبها
بانک مشاغلمشاغلمشاغل مهندسیمشاغل و مهارت ها