امروزه نرمافزارهای مختلفی برای انواع سیستم عاملها (مانند ویندوز، اندروید، IOS و…) وجود دارند، که افراد عادی و متخصص از آنها برای انجام کارهای مختلف استفاده میکنند؛ اما این نرمافزارها و اپلیکیشنها به دست چه کسانی طراحی و ساخته میشوند؟ چه کسانی عملکرد این اپلیکیشنها را ایجاد میکنند؟ در پاسخ به این سؤال، فقط یک جواب وجود دارد؛ «توسعه دهندگان اپلیکیشن».
با شنیدن عنوان شغلی توسعه دهنده اپلیکیشن، احتمالاً سؤالات مختلفی درون ذهن شما شکل گرفته است، سؤالاتی مانند این که شغل توسعه دهنده اپلیکیشن چیست؟ توسعه دهندگان اپلیکیشن چه وظایفی دارند؟ مهارتهای مورد نیاز برای ورود به شغل توسعه دهنده اپلیکیشن و پیشرفت در آن چیست؟ در این مقاله از مجله اینترنتی کاپریلا، قصد داریم به همراه شما – ضمن یافتن پاسخ سؤالات بالا – شغل توسعه دهنده اپلیکیشن را بهطور کامل مورد بررسی قرار دهیم؛ پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
تعریف شغل توسعه دهنده اپلیکیشن
در اولین بخش از این مقاله، به سراغ تعریف شغل توسعه دهنده اپلیکیشن میرویم، تا آشنایی اولیهای نسبت به این شغل پیدا کنیم. شغل توسعه دهنده اپلیکیشن، بر روی طراحی، ساخت و توسعهی انواع مختلفی از نرمافزارها و اپلیکیشنهای گوشیهای هوشمند، تمرکز دارد؛ به بیان دیگر، توسعه دهندگان اپلیکیشن با کسب دانش لازم در زمینهی برنامهنویسی و استفاده از زبانها و پلتفرمهای مختلف برنامهنویسی، به طراحی، توسعه و بهبود اپلیکیشنها میپردازند. این شغل دارای شاخههای تخصصی گوناگونی میباشد، که افراد علاقهمند با ورود به هر کدام از آنها، باید مهارتهای مختلفی را کسب نمایند؛ در همین راستا، افرادی که قصد ورود به شغل توسعه دهنده وب و فعالیت در آن را دارند، باید از قبل حوزهی تخصصی خود را مشخص نمایند و یا اینکه خود را برای قبول هر گونه پیشنهاد کاری در این حوزه، آماده کنند.
شغل توسعه دهنده اپلیکیشن های موبایل، یکی از حوزههای کاری در حال رشد میباشد، زیرا تمامی کسبوکارها، راههای ارتباط جمعی و سرگرمیها، به حوزه اپلیکیشنها و نرمافزارها هدایت میشوند؛ در همین راستا، چه در حال حاضر و چه در آینده، فرصتهای شغلی فراوانی در این حوزه وجود دارد.
بهطور خلاصه، هدف اصلی شغل توسعه دهنده اپلیکیشن، ارائهی نرمافزارهایی برای گوشیهای هوشمند است که، بهترین عملکرد و تجربه کاربری را، به کاربران این اپلیکیشنها ارائه نماید.
- آموزش مبانی توسعه نرم افزاری Agile چابک: اینجا را کلیک کنید (+).
- مجموعه آموزش توسعه اپلیکیشن موبایل: اینجا را کلیک کنید (+).
- مجموعه آموزش برنامه نویسی اندروید: اینجا را کلیک کنید (+).
حال که با تعریف شغل توسعه دهنده اپلیکیشن آشنا شدیم، زمان آن فرا رسیده است که به بررسی شاخههای تخصصی این شغل بپردازیم؛ با ما همراه باشید.
شاخه های تخصصی شغل توسعه دهنده اپلیکیشن
برخی از اپلیکیشنها برای انواع سیستم عاملهای گوشیهای هوشمند ساخته میشوند و برخی دیگر از آنها، بهطور خاص برای یکی از سیستم عاملها (مانند اندروید یا IOS) طراحی میگردند؛ حوزهی طراحی و ساخت اپلیکیشنها برای سیستم عاملهای مختلف، باهم دیگر تفاوت دارند و این تفاوت منجر به ایجاد شاخههای تخصصی در شغل توسعه دهنده اپلیکیشن شده است. در این بخش از مقاله، قصد داریم مروری بر شاخههای تخصصی این شغل داشته باشیم؛ این شاخههای تخصصی عبارتاند از:
- توسعه دهنده اپلیکیشن موبایل
- توسعه دهنده اپلیکیشن اندروید
- توسعه دهنده اپلیکیشن IOS
حال بیایید هر کدام از شاخههای تخصصی بالا را، باهم بررسی کنیم.
توسعه دهنده اپلیکیشن موبایل
هر چه در زمان بیشتر پیش میرویم، افراد بیشتری به جای استفاده از لپتاپها و کامپیوترهای شخصی، از تلفنهای هوشمند و تلبتها برای انجام کارهای خود استفاده میکنند؛ در همین راستا، بسیاری از نرمافزارهای که در گذشته منحصراً در لپتاپها و کامپیوترهای شخصی موجود بودند، امروزه در قالب اپلیکیشنهای گوناگون، برای تلفنهای همراه و تلبتهای هوشمند نیز، عرضه شدهاند، که وظیفهی طراحی و ساخت این اپلیکیشنها، بر عهدهی «توسعه دهندگان اپلیکیشن موبایل» میباشد.
این دسته از توسعه دهندگان، به جای ساختن نرمافزارهایی برای صفحهنمایشهای بزرگ (مانند لپتاپها)، بر روی طراحی و ساخت اپلیکیشنهایی مناسب صفحه نمایشهای نسبتاً کوچک تلفنهای همراه و تبلتها، تمرکز دارند؛ آنها نرمافزارهای تخصصی در حوزههای مختلف (مانند برنامههای چند رسانهای، نرمافزارهای ادیت عکس و ویدیو، نرمافزارهای مالی و…) را، برای گوشیهای هوشمند و تبلتها، طراحی مینمایند و میسازند. شایان ذکر است که اپلیکیشنهای اندرویدی و IOSی با زبانهای برنامهنویسی مختلفی طراحی و ساخته میشوند، در همین راستا افرادی که قصد فعالیت در این شاخه تخصصی از شغل توسعه دهنده اپلیکیشن را دارند، باید آشنایی کاملی با انواع زبانهای برنامهنویسی سیستم عاملهای گوشیهای هوشمند، بهدست بیاورند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش زامارین و MAUI برای اندروید و iOS – مقدماتی – کلیک کنید.
- آموزش زامارین و MAUI برای اندروید و iOS – تکمیلی – کلیک کنید.
توسعه دهنده اپلیکیشن اندروید
برخی از اپلیکیشنها، صرفاً برای سیستم عامل اندروید طراحی و ساخته شدهاند و تنها کاربرانی که گوشیهای هوشمند و یا تبلتهای اندرویدی دارند، قادر به استفاده از این اپلیکیشنها هستند؛ این اپلیکیشنهای انحصاری اندروید، در حوزههای مختلفی (مانند پخشکنندههای رسانهای، مرورگرهای وب، بازیهای آفلاین و آنلاین، اپلیکشنهای ویرایش فایلهای رسانهای و بسیاری دیگر از حوزههای مختلف) به دست توسعه دهندگان اپلیکیشنهای اندرویدی، طراحی و برنامهنویسی میشوند.
افرادی که قصد فعالیت در این شاخه تخصصی از توسعه دهنده اپلیکیشن را دارند، باید آشنایی کاملی با انواع زبانها، فریمورکها و پلتفرمهای برنامهنویسی اپلیکیشنهای اندرویدی و مهارت استفاده از آنها برای طراحی و ساخت یک اپلیکیشن اندرویدی را، به دست بیاورند.
کدهای مورد نیاز برای برنامهنویسی اپلیکیشنهای اندرویدی به صورت «منبع باز Open Source» هستند و هر کسی که به این حوزه از برنامهنویسی (یعنی توسعه دهنده اپلیکیشن) علاقه دارد، قادر به استفاده از آنها و طراحی و ساخت اپلیکیشن اندرویدی، میباشد.
شایان ذکر است که، بیشترین تعداد کاربران گوشیها و تلبتهای هوشمند در جهان، از آن سیستم عامل اندروید میباشد؛ همچنین باید به این نکته هم اشاره کنیم که، شرکت گوگل (سازندهی سیستم عامل اندروید) این سیستم عامل را برای دستگاههای الکترونیکی دیگر (مانند صفحهنمایش وسایل نقلیه، تلویزیونها و…) نیز عرضه نموده است، که این امر موجب افزایش فرصتهای شغلی برای توسعه دهندگان اپلیکیشنهای اندرویدی میگردد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مقدماتی برنامه نویسی اندروید Android – کلیک کنید.
- آموزش پیشرفته برنامه نویسی اندروید Android – کلیک کنید.
- آموزش برنامه نویسی اندروید Android – تکمیلی – کلیک کنید.
- آموزش رایگان آشنایی با دستورات اصلی SQL در اندروید – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش پروژه محور برنامه نویسی اندروید – کلیک کنید.
- آموزش پروژه محور اندروید – ساخت اپلیکیشن ویرایش تصاویر با Android (+)
- آموزش پیاده سازی سیستم ثبت نام و ورود کاربران در اندروید (Android) (+)
- مجموعه آموزش برنامه نویسی اندروید – کلیک کنید.
توسعه دهنده اپلیکیشن IOS
سیستم عامل IOS منحصراً در محصولات هوشمند شرکت اپل مورد استفاده قرار میگیرد؛ این محصولات عبارتاند از سری گوشیهای هوشمند آیفون و تبلتهای هوشمند آیپد. دسترسیها و قابلیتهایی که برای طراحی و ساخت اپلیکیشنهای IOS در اختیار توسعه دهندگان است، نسبت به سیستم عامل اندروید بسیار کمتر میباشد و افرادی که قصد فعالیت در این شاخه تخصصی را دارند، باید شناخت کاملی از معماری و عملکرد سیستم عامل IOS داشته باشند و مهارت زیادی در استفاده از زبانها، فریمورکها و پلتفرمهای برنامهنویسی اپلیکیشنهای IOS، به دست بیاورند.
شایان ذکر است که شرکت اپل نیز مانند گوگل، سیستمعامل خود را گسترش داده و در ابزارهای هوشمند مختلفی (مانند ساعتهای هوشمند، تلویزیونهای هوشمند و…) از سیستم عامل مخصوص آنها، استفاده میکند؛ این امر موجب افزایش فرصتهای شغلی برای توسعه دهندگان اپلیکیشنهای IOS شده است. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش برنامه نویسی سوئیفت – برنامه نویسی iOS با Swift – کلیک کنید.
- آموزش رایگان آرایه در برنامه نویسی Swift – کلیک کنید.
- آموزش مقدماتی ری اکت نیتیو – طراحی نرم افزارهای اندروید و iOS در React Native (+)
- آموزش برنامه نویسی اپل واچ Apple Watch با زبان سوئیفت SWIFT – کلیک کنید.
- آموزش Custom Layout در iOS و ساخت اپلیکیشن آب و هوا – کلیک کنید.
اکنون که آشنایی کاملی با ماهیت شغل توسعه دهنده اپلیکیشن و شاخههای تخصصی آن به دست آوردیم، زمان آن فرا رسیده است که، به بررسی وظایف شغل توسعه دهنده وب بپردازیم؛ همراه ما باشید.
وظایف شغل توسعه دهنده اپلیکیشن
با اینکه شاخههای تخصصی مختلفی در شغل توسعه دهنده اپلیکیشن وجود دارد، اما وظایف شغلی موجود در آنها تقریباً یکسان است و تنها در برخی جزئیات باهم تفاوت دارند؛ در راستای آشنایی بیشتر با شغل توسعه دهنده اپلیکیشن، در این قسمت از مقاله قصد داریم تا همراه شما، به بررسی وظایف موجود در این شغل بپردازیم، که این وظایف عبارتاند از:
- ملاقات با مدیران یا کارفرمایان
- ارائه ایدههای نو برای توسعه اپلیکیشنها
- ایجاد طرح و نقشه مسیر طراحی و توسعه اپلیکیشن
- برنامهنویسی و کدنویسی جهت توسعه اپلیکیشنها
- تست کردن و اشکالزدایی از کدهای نوشته شده
- انتشار بهروزرسانیها و رفع باگها
در ادامه، همراه شما به بررسی هر کدام از وظایفی که نام بردیم، میپردازیم؛ همراه ما باشید با بررسی وظایف شغل توسعه دهنده اپلیکیشن.
ملاقات با مدیران یا کارفرمایان
اولین مرحله در طراحی، ساخت و توسعه اپلیکیشن، «ملاقات با مدیران یا کارفرمایان» است؛ توسعه دهندگان اپلیکیشن در سمت مدیر تیم توسعه دهنده و به عنوان یکی از اعضای آن تیم، باید اطلاعات کاملی از خواستههای مدیران و کارفرمایان خود داشته باشند. در این جلسات، توسعه دهندگان اپلیکیشن موارد مختلفی را با مدیران یا کارفرمایان خود بررسی میکنند، که برخی از آنها عبارتاند از:
- مشخص کردن هدف اپلیکیشن
- شناسایی بازار هدف
- تعیین سیستمعاملهای مد نظر
- مشخص کردن بودجهی پروژه
- برنامهریزی برای تعیین زمانبندی اتمام پروژه
- و…
پس از بررسی مواردی که گفته شد، توسعه دهندگان اپلیکیشن باید به ارزیابی شرایط و توان انجام پروژه بپردازند، در صورت وجود هیچ گونه مشکل، قرارداد کاری بسته میشود و توسعه دهندگان پروژهی خود را آغاز مینمایند.
ارائه ایده های نو برای توسعه اپلیکیشن ها
دومین وظیفهای که در این شغل بر عهدهی توسعه دهندگان اپلیکیشن قرار دارد، «ارائه ایدههای نو برای توسعه اپلیکشینها» میباشد؛ افراد متخصص در حوزه توسعه اپلیکیشن، باید با توجه به اهداف اپلیکیشن مد نظر و همچنین بازار هدف آن، ایدههای نوینی برای طراحی ظاهر و عملکرد و همچنین قابلیتهای موجود در اپلیکیشن، ارائه نمایند.
این وظیفه در اغلب موارد به صورت تیمی انجام میشود و سرپرستان و مدیران تیمهای توسعه دهنده اپلیکیشن، با برگزاری جلسات طوفان فکری و استفاده از دیگر روشهای ایدهپردازی، در کنار اعضای تیم خود به ارائه و بررسی ایدههای نو، میپردازند.
بسیاری از پیشرفتهای موجود در حوزههای مختلف، به کمک برگزاری جلسات ایدهپردازی، شکل گرفته و به وجود آمدهاند؛ در همین راستا، این وظیفه میتوان یکی از وظایف و همچنین مراحل مهم در شغل توسعه دهنده اپلیکیشن دانست. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش تفکر سیستمی – کلیک کنید.
- آموزش رایگان نگاهی کلی بر سیستم ها – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت نوآوری – سازماندهی و مدیریت ایده های جدید و خلاق (+)
ایجاد طرح و نقشه مسیر طراحی و توسعه اپلیکیشن
هر پروژهای برای رسیدن به موفقیت، نیازمند برنامهریزی و ایجاد یک نقشه مسیر پروژه، میباشد؛ در همین راستا، توسعه دهندگان اپلیکیشن برای اتمام پروژههای خود، باید پس از بررسی ایدهها و انتخاب بهترین ایده در بین آنها، به «ایجاد طرح و نقشه مسیر طراحی و توسعه اپلیکیشن» بپردازند. همانطور که پیشتر اشاره کردیم، توسعه دهندگان اپلیکیشن باید در زمان تعیین شده توسط کارفرما یا مدیر خود، پروژهای که در دست دارند را به اتمام برسانند و برای این کار، به یک برنامهریزی و نقشهی دقیق نیاز دارند؛ در همین راستا، آنها باید برای طراحی و ساخت بخشهای مختلف یک اپلیکیشن و هماهنگی بین اعضای گروه، دقت فراوانی به خرج دهند، تا قادر به اتمام پروژه در زمان تعیین شده، باشند.
برنامه نویسی و کدنویسی جهت توسعه اپلیکیشن ها
پس از انجام تمامی وظایف بالا، توسعه دهندگان اپلیکیشن باید به سراغ «برنامهنویسی و کدنویسی اپلیکیشنها» بروند؛ همانطور که در قسمتهای قبل اشاره کردیم، زبانها، فریمورکها و پلتفرمهای مختلفی برای طراحی و توسعه اپلیکیشنها وجود دارد، که هر کدام از آنها برای طراحی و ساخت بخش خاصی از اپلیکیشنها مورد استفاده توسعه دهندگان قرار میگیرد و افراد علاقهمند به این حوزه، باید دانش و مهارت کافی برای استفاده از این زبانها، فریمورکها و پلتفرمها را داشته باشند.
از آن جایی که یک اپلیکیشن دارای قسمتهای تخصصی گوناگونی است، برای طراحی و ساخت آنها از توسعه دهندگانی با تخصصهای مختلف، کمک گرفته میشود و هر کدام از بخشهای یک اپلیکیشن، توسط افراد و یا گروهی خاص از اعضای تیم، طراحی و ساخته میشوند و تقسیم وظایف و طراحی بخشها در مرحلهی زمانبندی و تعیین نقشه مسیر، صورت میگیرد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش رایگان برنامه نویسی اندروید — سریع و آسان در ۱۵۰ دقیقه – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش برنامهنویسی – کلیک کنید.
تست کردن و اشکال زدایی از کد های نوشته شده
یکی دیگر از وظایفی که در شغل توسعه دهنده وب وجود دارد، «تست کردن و اشکالزدایی از کدهای نوشته شده» میباشد؛ توسعه دهندگان وظیفه دارند پس از اتمام کدنویسی و برنامهنویسی بخش مورد نظر، آنها را تست کنند و در صورت بروز و مشاهدهی هر گونه خطا، آنها را رفع نمایند. این وظیفه بیش از آن چه که در ذهن دارید، وظیفهای تخصصی میباشد، به طوری که بسیاری از توسعه دهندگان، به صورت حرفهای و تخصصی به تست کردن و اشکالزدایی کدها مشغول هستند. یکی دیگر از مواردی که توسعه دهندگان در حین انجام این وظیفه باید به آن توجه ویژهای بکنند، بررسی هماهنگی بین بخشهای مختلف یک اپلیکیشن با هم دیگر و حصول اطمینان از عملکرد آنها میباشد؛ توسعه دهندگانی که به صورت تخصصی به انجام این وظیفه میپردازند، باید تمامی بخشهای یک اپلیکیشن و همچنین میزان هماهنگی آنها با یکدیگر را، مورد بررسی قرار دهند و در صورت مشاهدهی هر گونه مشکل در عملکرد، آن مشکل یا باگ را بر طرف نمایند. در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
انتشار به روز رسانی ها و رفع باگ ها
در برخی از موارد، باگهایی در کدهای اپلیکیشنها وجود دارند، که تنها پس از استفادهی طولانی مدت و یا افزایش کاربران آنها، بروز میکنند و در مرحلهی تست، هیچ نشانی از آنها یافت نمیشود؛ از طرفی پس از گذشت زمان، قابلیتهایی جدید به وجود میآیند که استفاده از آنها در اپلیکیشنها، موجب پیروزی در رقابت با دیگر شرکتها میگردد و این قابلیتها باید در قالب بهروزرسانیهای دورهای، در دسترس کاربران قرار بگیرند.
در راستای توضیحات بالا، باید بگوییم که وظیفه «انتشار بهروزرسانیها و رفع باگها»، بر عهدهی توسعه دهندگان اپلیکیشن میباشد؛ این توسعه دهندگان باید با شناخت قابلیتهای جدید و بهینهسازی آنها برای اپلیکیشنهای مد نظر خود و همچنین شناسایی باگهای موجود در کدها، بهروزرسانیهای گوناگونی را در طی زمان برای کاربران منتشر نمایند.
حال که با وظایف موجود در شغل توسعه دهنده اپلیکیشن آشنا شدیم، وقت آن رسیده است که همراه شما به معرفی و بررسی مهارتهای مورد نیاز توسعه دهندگان جهت انجام وظایفشان، بپردازیم؛ با ما همراه باشید.
مهارت های مورد نیاز شغل توسعه دهنده اپلیکیشن
طراحی و ساخت یک اپلیکیشن پیچیده، کاری بسیار مهم و دارای جزئیات فراوان میباشد و توسعه دهندگان اپلیکیشن باید مهارتهای مختلفی برای فعالیت و پیشرفت در این شغل، کسب نمایند؛ در این قسمت از مقاله، قصد داریم مهارتهای مورد نیاز شغل توسعه دهنده اپلیکیشن را، با هم بررسی کنیم. این مهارتها عبارتاند از:
- دانش فنی
- کار گروهی
- مدیریت تیمی
- برقراری ارتباط
- مدیریت زمان
- توجه به جزئیات
- حل مساله
- خلاقیت
- جستجو در اینترنت
- استفاده از نرمافزارهای تخصصی
- زبان انگلیسی
در ادامه، هر کدام از مهارتهایی که نام بردیم را، با هم بررسی خواهیم کرد.
دانش فنی
اولین قدم برای ورود به حوزه شغلی توسعه دهنده اپلیکیشن، کسب «دانش فنی» مورد نیاز این حوزه میباشد؛ افرادی که به شغل توسعه دهنده اپلیکیشن علاقه دارند، باید با گذراندن دورههای تحصیلی و همچنین شرکت در دورههای آموزشی که خارج از محیط تحصیلی برگزار میشوند، دانش فنی لازم پیرامون کدنویسی و برنامهنویسی اپلیکیشنها را، به دست بیاورند.
این حوزه شغلی – همانطور که پیشتر بررسی کردیم – دارای شاخههای تخصصی گوناگونی است و همچنین به این نکته هم اشاره کردیم که، اپلیکیشنها دارای بخشهای مختلفی هستند و وظیفهی طراحی و کدنویسی هر کدام از این بخشها، بر عهدهی متخصصین آن بخش، گذاشته میشود؛ در همین راستا، افراد علاقهمند به حوزه توسعه اپلیکیشن، باید قبل از گذراندن هر گونه دوره آموزشی، ابتدا حوزهی تخصصی خود را انتخاب نمایند و سپس دانش مورد نیاز برای فعالیت در آن حوزه تخصصی را، کسب کنند.
برخی از مواردی که یک توسعه دهنده اپلیکیشن باید بلد باشد، عبارتاند از:
- آشنایی با زبانهای برنامهنویسی
- مهارت استفاده از فریمورکها و پلتفرمهای کدنویسی
- برنامهنویسی شی گرا
- آشنایی با معماری پایگاههای داده
- آشنایی با نحوه عملکرد و پردازش اطلاعات در سیستم عاملها
- و…
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش رایگان آشنایی با قراردادهای اسکرام – کلیک کنید.
- آموزش رایگان آشنایی با اسکرام برای مدیریت چابک فرایند توسعه اپلیکیشن های وب و موبایل (+)
- آموزش نمودارهای مهندسی نرم افزار در UML – کلیک کنید.
- آموزش پروژه محور برنامه نویسی اندروید و کتابخانه روم Room + ساخت اپلیکیشن نوت پد (+)
- آموزش راه اندازی سمت کلاینت یک اپلیکیشن چت با Socket.IO – کلیک کنید.
- آموزش وب سرویس RESTful در جاوا – کلیک کنید.
کار گروهی
همانطور که در قسمتهای قبل اشاره کردیم، برای انجام پروژههای طراحی و توسعه یک اپلیکیشن – مخصوصاً نرمافزارهای پیچیده و سنگین – از تیمی متشکل از متخصصین حوزه توسعه اپلیکیشن کمک گرفته میشود؛ هر کدام از اعضای این تیمها، دارای وظایف مختلفی میباشند و به کمک همکاری با یکدیگر، پروژه را به اتمام میرسانند؛ در همین راستا، یک توسعه دهنده اپلیکیشن برای فعالیت در شرکتها و تیمهای حرفهای طراحی و توسعهی برنامهها، باید مهارت «کار گروهی» را کسب نماید، تا قادر به همکاری مؤثر، با دیگر اعضای تیم خود باشد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مدیریت تغییر و پیاده سازی آن در سازمان ها (+)
- آموزش مهارت های برقراری ارتباط موثر در سازمان ها (+)
مدیریت تیمی
تا این قسمت از مقاله دریافتیم که پروژههای طراحی و توسعه اپلیکیشنها به دست تیمی متشکل از متخصصین و برنامهنویسان صورت میگیرند و میدانیم که هر تیمی برای کسب موفقیت و رسیدن به اهداف خود، نیازمند یک سرپرست یا مدیر تیم میباشد؛ در همین راستا، یکی دیگر از مهارتهای مورد نیاز شغل توسعه دهنده اپلیکیشن، مهارت «مدیریت تیمی» است. توسعه دهندگان با کسب این مهارت، قادر به مدیریت و راهنمای اعضای تیم و رسیدن به موفقیت هستند و برای کسب و تقویت این مهارت، باید فاکتورها و موارد مختلفی را در نظر داشته باشند، که برخی از آنها عبارتاند از:
- شناخت نقاط قوت اعضای تیم
- شناخت نقاط ضعف اعضای تیم
- شناخت تخصص هر کدام از اعضای تیم
- تقسیم وظایف با توجه به تخصصها و مهارتهای اعضای تیم
- برقرای ارتباط با اعضای گروه
- راهنمایی و کمک به اعضای گروه در راستای انجام وظایفشان
- تقویت روحیه کار گروهی و همکاری تیمی
- مدیریت زمان و بودجهی تعیین شده برای پروژه
- و…
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
برقراری ارتباط
یک توسعه دهنده اپلیکیشن در هر مرحله از طراحی و ساختِ اپلیکیشنها و نرمافزارهای تلفنهای هوشمند، باید با مدیران، کارفرمایان و یا دیگر همکاران خود مشورت کند، تا خواستهها و ایدههای مختلفی که از سوی آنها بیان میشود را، بررسی نماید و در صورت موافقت، آنها را عملی کند؛ به همین منظور مهارت «برقراری ارتباط» یکی دیگر از مهارتهای مهم برای هر توسعه دهنده اپلیکیشن میباشد، زیرا به کمک این مهارت میتواند با مشتریان و همکاران خود ارتباطی دوستانه و سازنده ایجاد کند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
مدیریت زمان
یکی از مسائل مهم در هر پروژه، محدودیت زمانی اتمام پروژه میباشد؛ از آن جایی که توسعه دهندگان در طی مراحل طراحی و ساخت یک اپلیکیشن با مشکلات و موانع مختلفی روبهرو میشوند، ممکن است زمان زیادی را از دست بدهند و اگر مدیریت مناسبی بر روی زمانی که در اختیار دارند، نداشته باشند، با شکست مواجه خواهند شد؛ در همین راستا، مهارت دیگری که توسعه دهندگان اپلیکیشن به آن نیاز دارند، مهارت «مدیریت زمان» میباشد. شایان ذکر است که این مهارت، در تقویت مهارتهای دیگر (مانند کار گروهی و مدیریت تیمی) نیز، تأثیرات بسیار مثبتی میگذارد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مدیریت زمان جهت بهره وری شخصی و حرفه ای – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت زمان و تکنیک های آن – بخش یکم – کلیک کنید.
- مهارتهای مطالعه | تقویت حافظه و مدیریت زمان – کلیک کنید.
- آموزش رایگان مدیریت زمان جهت بهره وری شخصی و حرفه ای – ویژه ناشنوایان (+)
توجه به جزئیات
تغییراتی که در کدهای یک اپلیکیشن ایجاد میشوند – حتی تغییرات بسیار جزئی – ممکن است تأثیرات بزرگی بر روی عملکرد و قابلیتهای آن اپلیکیشن بگذارند، به همین دلیل مهارت «توجه به جزئیات» به توسعه دهنده اپلیکیشن کمک میکند تا با ایجاد یک تغییر کوچک در کدهای نرمافزارها، بتواند تأثیرات مثبتی بر روی عملکرد آن بگذارد؛ این مهارت به ویژه در قسمت اشکالزدایی کدها، کمکهای شایانی به توسعه دهندگان اپلیکیشن میکند. در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
حل مساله
توسعه دهندگان اپلیکیشن اغلب اوقات در حین طراحی و ساخت اپلیکیشنها با مشکلات و باگها گوناگونی روبهرو میشوند، که برای طراحی و ساخت یک اپلیکیشن، باید آنها را بر طرف کنند؛ از این رو «مهارت حل مساله» و بر طرف نمودن مشکلاتی که در طراحی یا ساختار کدهای یک اپلیکیشن وجود دارد، از دیگر مهارتهای مورد نیاز برای توسعهدهندگان اپلیکیشن میباشد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مهارت حل مساله و تصمیم گیری – کلیک کنید.
- آموزش شناسایی و حل مساله در سازمان ها – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت در شرایط ابهام – کلیک کنید.
خلاقیت
در قسمتهای قبل اشاره کردیم که یکی از وظایف مهم شغل توسعه دهنده وب، ایدهپردازی و ارائهی ایدههای نوین برای طراحی و ساخت اپلیکیشنها میباشد؛ توسعه دهندگان برای انجام این وظیفهی خود، به «خلاقیت» بالایی نیاز دارند و هرچه یک توسعه دهنده اپلیکیشن قدرت و مهارت خلاقیت خود را افزایش دهد، قادر به ارائهی ایدههایی جذابتر خواهد بود.
شایان ذکر است که این مهارت، به توسعه دهندگان در اشکالزدایی و رفع باگهای موجود در کدهای یک اپلیکیشن و همچنین اضافه نمودن قابلیتهای جدید به آن نیز، کمک شایانی میکند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش پرورش خلاقیت، ایده پردازی و نوآوری – کلیک کنید.
- آموزش تکنیک های توسعه خلاقیت – رایگان – کلیک کنید.
- آموزش خلاقیت در مهندسی – بخش یکم – کلیک کنید.
- آموزش خلاقیت در مهندسی – بخش دوم – کلیک کنید.
جستجو در اینترنت
یکی از منابعی که توسعه دهندگان اپلیکیشن برای یافتن راهحلهای گوناگون و همچنین افزایش دانش خود از آن استفاده میکنند، «اینترنت» میباشد؛ در همین راستا، توسعه دهندگان اپلیکیشن برای انجام وظایف خود و همچنین پیشرفت در این شغل، به مهارت «جستجو در اینترنت» نیاز دارند. توسعه دهندگان اپلیکیشن با کسب این مهارت، قادر به مطالعهی انواع مقالات علمی حوزه برنامهنویسی اپلیکیشن، شناخت قابلیتها و ابزارهای جدید برنامهنویسی، یافتن پاسخ سؤالات و راهحلهای مختلف و… خواهند بود. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش روش صحیح جستجو در گوگل – سرچ گوگل Google – کلیک کنید.
- آموزش رایگان روش صحیح جستجو در گوگل – ویژه ناشنوایان – کلیک کنید.
- آموزش جست و جو با Google Patents برای ثبت اختراعات و ایده ها – کلیک کنید.
- آموزش کار با تقویم گوگل کلندر Google Calendar – کلیک کنید.
استفاده از نرم افزار های تخصصی
برنامهنویسی و کدنویسی در زمانهای قدیم کاری به مراتب پیچیدهتر از اکنون بود، زیرا امروزه علاوه بر انواع زبانهای برنامهنویسی، پلتفرمها و فریمورکها و نرمافزارهای تخصصی به وجود آمدهاند، که کار کدنویسی و برنامهنویسی را تا حدودی برای توسعه دهندگان اپلیکیشنها، آسانتر نمودهاند و امروزه هر فردی که علاقهمند به حوزه برنامهنویسی و کدنویسی است، باید قادر به استفاده از این نرمافزارهای تخصصی باشد.
در همین راستا، یکی دیگر از مهارتهای مورد نیاز برای ورود و فعالیت در شغل توسعه دهنده اپلیکیشن، «استفاده از نرمافزارهای تخصصی» است؛ هر چه توسعه دهندگان مهارت و دانش خود را در استفاده از این نرمافزارهای تخصصی افزایش دهند، قادر به برنامهنویسی و کدنویسی اپلیکیشنها و برنامههای پیچیدهتر، خواهند بود. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش پروژه محور فلاتر Flutter – پیاده سازی اپلیکیشن نیازمندی ها – کلیک کنید.
- آموزش پروژه محور فلاتر – طراحی اپلیکیشن موبایل با Flutter – کلیک کنید.
- آموزش پروژه محور فلاتر – طراحی اپلیکیشن To-Do List با Flutter – کلیک کنید.
- آموزش کاتلین – پیاده سازی معماری MVP برای توسعه اپلیکیشن های اندروید با Kotlin (+)
- آموزش مقدماتی فریم ورک Next.js در JavaScript برای طراحی و توسعه اپلیکیشن ها (+)
- آموزش ساخت اپلیکیشن چت با رمزنگاری سراسری در جاوا و نود جی اس – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش برنامه نویسی بیسیک فور اندروید (B4A) – کلیک کنید.
- آموزش توسعه Web App با Google Apps Script – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش جاوا اسکریپت (JavaScript) – کلیک کنید.
زبان انگلیسی
تقریباً تمامی مقالات علمی معتبر و همچنین فرومهای تخصصی حوزه توسعه اپلیکیشن به زبان انگلیسی هستند و توسعه دهندگان اپلیکیشن برای افزایش دانش خود در این حوزه، یافتن پاسخ سؤالات درون ذهنشان و همچنین دستیابی به راهحلهای گوناگون، باید از مهارت یا دانش «زبان انگلیسی» برخوردار باشند؛ همچنین این مهارت یا دانش به توسعه دهندگان در برقراری ارتباط با همکاران خود در سراسر جهان نیز، کمکهای شایانی میکند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش رایگان روش های یادگیری واژگان زبان انگلیسی و به کارگیری آن ها (+)
- آموزش اصول مذاکره به زبان انگلیسی – کلیک کنید.
- آموزش ۱۱۰۰ واژه ضروری – زبان انگلیسی – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش زبان – کلیک کنید.
نرم افزار های تخصصی شغل توسعه دهنده اپلیکیشن
همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم، یک توسعه دهنده اپلیکیشن برای طراحی و توسعهی انواع مختلفی از برنامهها و اپلیکیشنها، باید از نرمافزارهای تخصصی گوناگونی استفاده نماید؛ در راستای آشنایی بیشتر با شغل توسعه دهنده اپلیکیشن، در این بخش از مقاله قصد داریم تا به همراه شما، نرمافزارهای تخصصی مورد استفاده در این شغل را، مورد بررسی قرار دهیم. برخی از نرمافزارهای تخصصی شغل توسعه دهنده اپلیکیشن عبارتاند از:
- ویژوال استودیو (Visual Studio)
- پایتون (Python)
- اینتلی جِی (Intelli J)
- پیاچپی استورم (PHP Storm)
- اندروید استودیو (Android Studio)
- مای اِس کیو اِل (MySQL)
در ادامه، همراه شما به بررسی هر کدام از نرمافزارهای تخصصی میپردازیم؛ همراه ما باشید با بررسی نرمافزارهای تخصصی شغل توسعه دهنده اپلیکیشن.
ویژوال استودیو (Visual Studio)
یکی از نرمافزارهای پر کاربرد در شغل توسعه دهنده اپلیکیشن، «ویژوال استودیو» میباشد، که توسط شرکت مایکروسافت برای طراحی و توسعهی انواع برنامهها و نرمافزارهای کاربردی و تحت وب، بر بستر .NET Framework، برای توسعه دهندگان ارائه شده است. این نرمافزار، محیط کاری برای استفادهی مجموعهای از زبانهای برنامهنویسی (مانند C++، C#، J# و…)، در اختیار توسعه دهندگان اپلیکیشن قرار میدهد، که به کمک آنها، توسعه دهندگان قادر به طراحی و توسعهی انواع برنامهها و نرمافزارهای کاربردی میباشند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آشنایی با نرم افزار کد ادیتور Visual Studio Code – کلیک کنید.
- آموزش ویژوال استودیو – افزونه های کاربردی Visual Studio – کلیک کنید.
- آموزش ویژوال استودیو Visual Studio – خطایابی کدهای سی شارپ C# – کلیک کنید.
پایتون (Python)
زبان برنامه نویسی پایتون، یکی از زبانهای ساده و در عین حال قدرتمند، برای طراحی و توسعهی انواع نرمافزارها میباشد، که توسعه دهندگان اپلیکیشن برای استفاده از این زبان و بهره بردن از امکانات زیاد آن، باید از نرمافزار «Python IDE» استفاده نمایند. زبان برنامهنویسی پایتون، دارای «رویکردی شیگرا» است و به همین دلیل یک توسعه دهنده اپلیکیشن به کمک این زبان، قادر به طراحی و توسعهی آسانِ بسیاری از برنامهها و نرمافزارها، میباشد.
نکتهی دیگری که پیرامون این زبان برنامهنویسی باید به آن اشاره کنیم، این است که پایتون دارای کتابخانههای بسیار زیاد و رایگانی میباشد، که کارِ طراحی و توسعه نرمافزار را برای توسعه دهندگان آسان مینماید. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش فریم ورک کیوی در پایتون – توسعه اپلیکیشن های دسکتاپ با Kivy و Python (+)
- آموزش کتابخانه Tkinter در پایتون برای توسعه اپلیکیشن های دسکتاپ – کلیک کنید.
- آموزش برنامه نویسی پایتون Python – مقدماتی – کلیک کنید.
- آموزش برنامه نویسی پایتون Python – تکمیلی – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش برنامه نویسی پایتون (Python) – کلیک کنید.
- آموزش اصول ساخت پروژه یادگیری ماشین – کلیک کنید.
اینتلی جی (Intelli J)
یکی از برنامههای کاربردی برای استفاده از زبان برنامهنویسی جاوا (Java)، نرمافزار «Intelli J» میباشد؛ این برنامه همانند Python IDE یک محیط برنامهنویسی میباشد، با این تفاوت که نرمافزار اینتلی جی بهطور اختصاصی برای کدنویسی و برنامهنویسی به زبان Java است. نرمافزارهایی که به زبان برنامهنویسی جاوا و به کمک برنامه اینتلی جی نوشته میشوند، از ضریب اطمینان بالایی برای عملکرد درست و دقیق برخوردار هستند و قادرند تا بر روی هر سیستم عاملی اجرا شوند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش اینتلیجی آیدیا در جاوا و کاتلین – توسعه نرم افزار با IntelliJ IDEA (+)
- آموزش پروژه محور اینتلیجی در جاوا – پیاده سازی سامانه اجاره آنلاین دوچرخه در IntelliJ (+)
پی اچ پی استورم (PHP Storm)
توسعه دهندگان اپلیکیشنها برای استفاده از زبان برنامهنویسی PHP و طراحی و توسعهی انواع مختلفی از نرمافزارها – همانند جاوا و پایتون – به یک محیط کاربری و برنامهنویسیِ مخصوصِ زبان PHP نیاز دارند، که این نیاز به کمک نرمافزار «پیاچپی استورم» بر طرف میگردد؛ این برنامه یک محیط کاری «ساده و هوشمند» است، که با هدف «افزایش بهرهوری» توسعهدهندگان، هنگام استفاده از این زبان جهت طراحی و توسعهی نرمافزارها و اپلیکیشنهای مختلف، ارائه شده است. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
اندروید استودیو (Android Studio)
اگر یک توسعه دهنده اپلیکیشن قصد طراحی و توسعهی یک نرمافزار برای «سیستم عامل اندروید» را داشته باشد، بهترین گزینهی پیش روی وی، استفاده از برنامه «اندروید استودیو» است. این برنامه توسط شرکت گوگل – و بر پایه Intelli J – برای طراحی و توسعهی انواع برنامهها و بازیهای اندرویدی، ارائه شده است.
شایان ذکر است که اندروید استودیو، علاوه بر اینکه یک محیط کاری برای توسعهی نرمافزارهای اندرویدی است، یک «شبیهساز اندروید» هم محسوب میگردد و کاربران میتوانند انواع برنامهها و نرمافزارهای اندرویدی را، به کمک آن در کامپیوتر خود اجرا نمایند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش رایگان نصب اندروید استودیو (Android Studio) – کلیک کنید.
- آموزش رایگان نصب اندروید استودیو Android Studio – ویژه ناشنوایان – کلیک کنید.
- آموزش رایگان ساخت اولین پروژه در Android Studio – کلیک کنید.
- آموزش گیت و گیت هاب در اندروید استودیو – Git و GitHub در Android Studio – کلیک کنید.
مای اِس کیو اِل (MySQL)
همانطور در قسمتهای قبل اشاره کردیم، یکی از مواردی که توسعه دهندگان اپلیکیشن با آن روبهرو هستند، طراحی پایگاههای داده و مدیریت آنها میباشد؛ برای این کار بهترین نرمافزاری که موجود است، نرمافزار «MySQL» میباشد. یک توسعه دهنده اپلیکیشن به کمک نرمافزار MySQL، قادر به طراحی و ایجاد انواع پایگاههای داده و مدیریت آنها برای استفاده در اپلیکیشنهای مختلف خواهد بود. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش پایگاه داده MySQL مای اس کیو ال – کلیک کنید.
- آموزش ساخت اپلیکیشن وب اندروید با PHP و MySQL – کلیک کنید.
- آموزش رایگان کار با Database و Table در پایگاه داده MySQL – کلیک کنید.
- آموزش پیکربندی Apache و راه اندازی وب سرور در لینوکس (LAMP) – کلیک کنید.
- آموزش پروژه محور پی اچ پی PHP و MySQL – ساخت وبسایت شعر – کلیک کنید.
- آموزش رایگان انتشار داده های MySQL روی وب – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش پایگاه داده – کلیک کنید.
تا این قسمت از مقاله، دریافتیم که شغل توسعه دهنده اپلیکیشن چیست و چه وظایفی در این شغل، بر عهدهی توسعه دهندگان قرار دارد؛ همچنین مهارتهای مورد نیاز افراد برای ورود به این شغل و فعالیت در آن را نیز، باهم بررسی کردیم. احتمالاً برای بسیاری از شما خوانندگان عزیز، این سؤال پیش آمده که بهترین دانشگاهها برای کسب دانش و مهارت لازم در حوزه برنامهنویسی و کدنویسی اپلیکیشنها، کداماند؟ در همین راستا، در قسمت بعدی مقاله، به معرفی بهترین دانشگاههای دنیا جهت تحصیل در رشته توسعه دهنده اپلیکیشن، خواهیم پرداخت.
بهترین دانشگاه های دنیا برای تحصیل در رشته توسعه دهنده اپلیکیشن
همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم، در این بخش از مقاله قصد داریم تا بهترین دانشگاههای دنیا برای تحصیل در رشته توسعه دهنده اپلیکیشن را، به شما عزیزان معرفی کنیم؛ این دانشگاهها عبارتاند از:
- دانشگاه Carnegie Mellon University در کشور آمریکا
- دانشگاه Massachusetts Institute of Technology در کشور آمریکا
- دانشگاه Eindhoven University of Technology در کشور هلند
- دانشگاه University of York در کشور انگلستان
- دانشگاه Vienna University of Technology در کشور اتریش
- دانشگاه University of Auckland در کشور نیوزلند
- دانشگاه Polytechnic University of Milan در کشور ایتالیا
- دانشگاه University of Toronto در کشور کانادا
- دانشگاه University of Twente در کشور هلند
- دانشگاه Technical University of Munich در کشور آلمان
- دانشگاه University of California – Berkeley در کشور آمریکا
- دانشگاه Karlsruhe Institute of Technology در کشور آلمان
لینک مقالات مشابه در رابطه با مشاغل مهندسی
- شغل مهندسی پزشکی + معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی عمران + معرفی انواع گرایش ها و فرصت های شغلی رشته عمران
- شغل مهندسی الکترونیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی الکترونیک
- شغل مهندسی سخت افزار – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی نرم افزار – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی شیمی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی شیمی
- شغل مهندسی معماری – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی کامپیوتر – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی کامپیوتر
- شغل مهندسی مکانیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی صنایع – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی صنایع
- شغل مهندسی نفت – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی نساجی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی نساجی
- شغل مهندسی محیط زیست – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی مواد – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی مواد
- شغل مهندسی صنایع غذایی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی هوانوردی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای هوانوردی
- شغل مهندسی پلیمر – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی بافت – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی بافت
- شغل مهندسی مکانیک نیروگاه – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی توانبخشی – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی توان بخشی
- شغل مهندسی تعمیر و نگهداری هواپیما – معرفی رشته، حوزه های کاری، وظایف و مهارت ها
- شغل مهندسی هسته ای – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی هسته ای
- شغل مهندسی خودروسازی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای رشته خودروسازی
- شغل مهندسی دریا – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی رباتیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی رباتیک
- شغل مهندسی راه آهن – گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای حمل و نقل ریلی
- شغل مهندسی ساختمان – معرفی وظایف، مهارت ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی کشاورزی – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی کشاورزی
- شغل مهندسی ورزش – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی مکاترونیک – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی مکاترونیک
- شغل مهندسی معدن – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی ساخت و تولید – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی ساخت و تولید
- شغل مهندسی جنگل – معرفی گرایش ها، مهارت ها و نرم افزارهای علوم و مهندسی جنگل
- شغل مهندسی آبیاری – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی آبیاری
- شغل مهندسی برق – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی بیومکانیک – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی بیومکانیک
- شغل مهندسی برق قدرت – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرمافزارهای برق قدرت
- شغل مهندسی برق مخابرات – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی ژنتیک – معرفی مهارت ها، وظایف و نرم افزارهای تخصصی مهندسی ژنتیک
- شغل مهندسی برق کنترل – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی برق کنترل
- شغل مهندسی هوش مصنوعی – شرح وظایف، بررسی مهارت ها و معرفی نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی انرژی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی مهندسی انرژی
- شغل مهندسی لجستیک و مدیریت زنجیره تأمین – شرح وظایف، بررسی مهارت های لازم و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی هوافضا – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی مهندسی هوا فضا
- شغل مهندسی کشتی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی مهندسی کشتی
- شغل مهندسی باغبانی – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی باغبانی
- شغل مهندسی فناوری اطلاعات – معرفی گرایش ها، شرح وظایف، مهارت ها و بازار کار مهندسی IT
- شغل مهندسی منابع طبیعی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست
- شغل مهندسی تأسیسات – معرفی گرایش ها، مهارت ها و نرم افزارهای شغل مهندسی تاسیسات
- شغل مهندسی تکنولوژی – معرفی وظایف، مهارت ها، فرصت های شغلی و نرم افزارهای تکنسین فناوری
- شغل مهندسی فضای سبز – معرفی مهارت ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی فضای سبز
- شغل مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی ژنتیک گیاهی
- شغل مهندسی صدا – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی Audio Engineering
- شغل مهندسی مواد منفجره – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی Explosive Engineering
- شغل مهندسی احتراق – شرح وظایف، مهارتها و نرمافزارهای تخصصی مهندسی احتراق
- شغل مهندسی اپتیک و لیزر – شرح وظایف، مهارت ها و فرصت های شغلی مهندسی اپتیک و لیزر
- شغل مهندسی بهداشت و ایمنی کار – شرح وظایف، مهارت ها و فرصت های شغلی مهندسی بهداشت و ایمنی کار
- شغل مهندسی تخریب – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی تخریب
- شغل مهندسی سطح – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای شغل مهندسی سطح
- شغل مهندسی آب و فاضلاب – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی آبفا
- شغل مهندسی طراحی جامدات – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی طراحی جامدات
- شغل مهندسی بیوالکتریک – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی بیو الکتریک
- شغل مهندسی امور مالی – شرح وظایف، مهارت ها و بازار کار شغل مهندسی مالی
- شغل مهندسی شبکه های اطلاعاتی – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی شبکه های اطلاعاتی
- شغل مهندسی حرارت و سیالات – شرح وظایف، بازار کار و نرم افزار های تخصصی رشته مهندسی حرارت و سیالات
- شغل مهندسی گیاه پزشکی – مهارت های مورد نیاز، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی گیاهپزشکی
لیست مقالات مشابه در حوزه کسب درآمد با معرفی کسب و کارهای مختلف
- چگونه شغل مورد علاقه و مناسب خود را پیدا کنیم؟ – ۶ گام ساده در انتخاب یک شغل ایده آل
- بوم کسب و کار چیست؟ + راهنمای جامع اجزای مختلف بوم مدل کسب و کار
- لیست شغل های پردرآمد در ایران – معرفی ۳5+ شغل پر درامد و چگونگی موفق شدن در آن ها
- کسب و کارهای موفق در ایران: لیست ۲۵+ استارت آپ جدید و پولساز در ایران
- ۱۵ روش ثروتمند شدن در ایران – چگونه پولدار شویم؟ + 20 رازی که فراموش کرده اید!
- کارآفرینان موفق ایران را بهتر بشناسید – بیوگرافی و داستان موفقیت آنها
- ایده های پولساز در ایران – معرفی 40 انواع ایده های پول ساز آنلاین و آفلاین
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- آموزش راه اندازی کسب و کار خانگی – راهنمای جامع به زبان ساده
- کار در خانه – معرفی ۳۵+ انواع شغل در منزل با درآمد بالا
- کارهای خدماتی چیست؟ – معرفی بهترین کسب و کارهای خدماتی در ایران
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- تحلیل pestel چیست؟ – راهنمای جامع تحلیل پستل در کسب و کارهای مختلف
- انواع مدلهای کسب و کار – معرفی 50 الگوی کسب و کار موفق + ذکر مثال
- کسب و کارهای نوین – لیست ۲۳ بیزینس مدرن در ایران امروز
- کسب و کار دیجیتال چیست؟ چگونه بیزینس آنلاین خود را راه اندازی کنیم و توسعه دهیم؟
- مراحل ایجاد کسب و کار – چک لیستی برای کارآفرینی (۱۱ آیتم)
- کارافرینی در روستا – لیست ۲۵ طرح زودبازده اشتغالزایی روستایی
- انواع کارآفرینی – لیست ۱۵ نوع کارآفرینی بر اساس زمینه کسب و کار و نحوه مدیریت آن
- لیست 21 انواع کسب و کارهای کوچک و متوسط + اصول راه اندازی آنها
- کسب و کارهای کوچک زود بازده – لیست 30 بیزینس کوچک و پرسود در ایران
- فرصت های شغلی دورکاری – لیست 24 شغل رایج دورکاری در ایران و جهان
- لیست بهترین مشاغل فریلنسری در دنیا – ۲۰ مورد
- کارهای خدماتی پرسود – لیست 35 شغل خدماتی با سود بالا
- ۳۵ ایده کارآفرینی در حیاط منزل + اقدامات و نیازمندیها
- تبلیغات مناسب برای کسب و کار جدید – بهترین روش های مارکتینگ برای بیزینس های نوپا
- چه بیزینسی راه بندازم؟ – معرفی ۳۰ بهترین ایده های بیزینسی آنلاین و آفلاین
- زمین دارم چیکار کنم؟ – ۴۵ ایده کسب درامد از زمین خالی
- روش های خلق ایده در کارآفرینی – ۱۷ بهترین تکنیک های خلق ایده های کارآفرینی
- چگونه یک کسب و کار کوچک راه اندازی کنیم؟ – ۷ مرحله برای ایجاد یک بیزینس نوپا از صفر
- بهترین شغل ها برای جوانان – لیست ۲۰ برترین فرصت های شغلی جوانان در ایران
- شغل خوب برای خانمها + لیست ۲۱ بهترین شغل ها برای زنان و بانوان در ایران
- شتاب دهنده کسب و کار چیست؟ + ۱۰ بهترین شتابدهنده استارتاپ ایرانی
- مشاوره اقتصادی کسب و کار یعنی چه؟ – ۸ حوزه کاری مشاوره اقتصادی کسب و کار
- کسب و کار تولیدی با سرمایه کم – لیست ۲۴ شغل تولیدی کوچک
سخن پایانی درباره شغل توسعه دهنده اپلیکیشن
شغل توسعه دهنده اپلیکیشن جزو مشاغلی است که بازار کار بسیار گستردهای دارد و فرصتهای شغلی فراوانی برای توسعه دهندگان اپلیکیشن (چه متخصصان حرفهای و چه افراد تازه کار در این حوزه) موجود میباشد؛ آمارها نشان حاکی از آن هستند که در سالهای آینده، مشاغل مربوط به حوزه برنامهنویسی (مانند شغل توسعه دهنده اپلیکیشن) رشد چشمگیری خواهند داشت و فرصتهای شغلی بیشتری برای فعالان و متخصصین این حوزه، شکل خواهد گرفت.
در آخر ضمن سپاسگزاری از شما بابت همراهی ما تا انتهای مقاله، امیدواریم که پاسخ سؤالات خود پیرامون شغل توسعه دهنده وب را با مطالعهی این مقاله به دست آورده باشید و همچنین اگر هنوز سؤالی بی پاسخ در ذهنتان باقی مانده است، آن را در بخش نظرات – در انتهای مقاله – با ما به اشتراک بگذارید، تا همکاران ما در کمترین زمان ممکن، به سؤالات شما عزیزان پاسخ دهند.
نکتهی نهایی که باید به آن اشاره کنیم، این است که بازنشر و به اشتراکگذاری این مقاله در شبکههای اجتماعی و همچنین در میان دوستان علاقهمند خود، موجب خرسندی و افزایش انرژی ما میگردد؛ پیروز و سربلند باشید.