رشتهها و شاخههای مختلفی از مهندسی در دنیا وجود دارند، که هر کدام از آنها به منظور بر طرف کردن بخشی از نیازهای جامعهی انسانی و یا حفظ محیط زیست، به وجود آمدهاند؛ یکی از رشتهها و شاخههای مهم و بسیار کاربردی در حوزه مهندسی، شاخه «مهندسی تأسیسات» میباشد. حتماً نام این شاخه از مهندسی به گوشتان خورده است و برایتان سؤال پیش آمده که شغل مهندسی تاسیسات چیست؟ چه مهارتهایی برای ورود به این شغل نیاز است؟ یک مهندس تأسیسات چه وظایفی دارد؟ در این مقاله از مجله اینترنتی کاپریلا، قصد داریم تا شغل مهندسی تأسیسات را بهطور کامل باهم مورد بررسی قرار دهیم؛ پس اگر علاقه دارید، اطلاعات بیشتری در مورد این شغل بهدست آورید، از شما دعوت میکنیم که تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
تعریف شغل مهندسی تأسیسات
بهطور کلی شغل مهندسی تأسیسات بر روی طراحی و ساخت انواع ساختمانها، سیمکشی اماکن مسکونی و تجاری، سیستمهای گرمایشی و سرمایشی، خطوط آب و فاضلاب، لولهکشی گاز، پلهبرقی، آسانسور و… تمرکز دارد؛ به بیان دیگر، مهندسین تأسیسات با استفاده از دانش و مهارتی که کسب کردهاند، به طراحی و اجرای انواع سیستمهایی که برای تأمین رفاه افراد در ساختمانها نیاز است، میپردازند.
همانطور که اشاره کردیم، مهندسی تأسیسات تأثیر مهمی در رفاه و آسایش جامعهی انسانی دارد و کمبود متخصصین در این زمینه، میتواند مشکلساز باشد؛ مهندسان تأسیسات با کسب تخصصهایی در زمینه: سیستمهای حرارتی مرکزی، سیستمهای تهویه مطبوع، سیستم آبرسانی و بهداشت فاضلاب، پلهبرقی و آسانسور، هوشمند سازی ساختمانها، سیمکشی برق و روشنایی ساختمانهای مسکونی و صنعتی، سیستمهای اطفای حریق و…، قادر به فعالیت و کسب درآمد در حوزه مهندسی تأسیسات هستند.
شایان ذکر است که با توجه به رشد روز افزون جامعهی بشری و ساخت اماکن و ساختمانهای بیشتر، میتوانیم بگوییم که آیندهی روشنی برای مهندسین تأسیسات رقم خواهد خورد و این شاخه از مهندسی، بازار کاری خوبی خواهد داشت و افراد علاقهمند به مهندسی تأسیسات، با کسب مهارت در این شاخه، قادر به فعالیت در بخش: تأسیسات شرکتها، کارخانههای صنعتی و حوزه ساختمانسازی میباشند.
- آموزش آمادگی آزمون نظام مهندسی نظارت برق: اینجا را کلیک کنید (+).
- ویدئوی آموزش اصول احداث ساختمان پرورش دام و تاسیسات دامپروری و دامداری: اینجا را کلیک کنید (+).
- مجموعه آموزش تاسیسات ساختمان: اینجا را کلیک کنید (+).
حال که با تعریف شغل مهندسی تأسیسات آشنا شدیم، زمان آن فرا رسیده است که همراه شما، به معرفی و بررسی شاخههای تخصصی شغل مهندسی تأسیسات بپردازیم.
شاخه های تخصصی شغل مهندسی تاسیسات
رشتههای مهندسی از تنوع بالایی برخوردار هستند و هر کدام از رشتههای مهندسی، دارای شاخههای تخصصی گوناگونی میباشند؛ مهندسی تأسیسات هم مانند بسیاری دیگر از رشتهها و حوزههای مهندسی، دارای شاخههای تخصصی میباشد، که در این بخش از مقاله، قصد داریم آنها را به شما معرفی کنیم و سپس مورد بررسی قرار دهیم. شاخههای تخصصی مهندسی تأسیسات عبارتاند از:
- تأسیسات الکتریکی
- تأسیسات مکانیکی
حال بیایید هر کدام از این شاخههای تخصصی را، باهم بررسی کنیم.
تأسیسات الکتریکی
با پیشرفت روز افزون تکنولوژی و فناوری – به ویژه در صنعت برق – به مرور زمان سیستمهای الکتریکی جدید، جایگزین سیستمهای قدیمی شدهاند و تکنولوژیها، ابزارآلات و متدهای جدید برای طراحی و ایجاد سیستمهای انتقال برق در ساختمانها، به وجود آمدند؛ در همین راستا، برقکشی ساختمانها و استفاده از نورپردازی، به کاری تخصصی تبدیل شده است. همانطور که پیشتر اشاره کردیم، تأمین برق انواع ساختمانها و طراحی و اجرای سیمکشیها و نورپردازیهای لازم، در حوزهی کاری مهندسی تأسیسات میباشد و با گذر زمان و تخصصی شدن امور سیمکشی و تأمین برق، شاخهای تخصصی از مهندسی تأسیسات شکل گرفت، که «مهندسی تأسیسات الکتریکی» نامیده میشود.
مهندسینی که در این شاخه تخصصی فعالیت میکنند، باید با استفاده از جدیدترین فناوریها و متدهای موجود در حوزه تأمین برق و سیمکشی داخلی ساختمانها، وظایف مختلفی را جهت تأمین برق مورد نیاز ساختمانها انجام دهند، که این وظایف عبارتاند از:
- طراحی و اجرای خطوط انتقال برق در ساختمانها
- طراحی و اجرای نورپردازی مناسب
- طراحی خطوط برق فشار قوی (برای آسانسور، پلهبرقی، دستگاههای صنعتی و…)
- و…
بهطور کلی، انجام تمامی امور مربوط به برق، بر عهدهی مهندسین فعال در این شاخه تخصصی از مهندسی تأسیسات، قرار دارد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش تاسیسات الکتریکی – نور و صدا – کلیک کنید.
- آموزش برق و کنترل های تاسیسات – کلیک کنید.
- آموزش نقشه کشی، سیم کشی و تاسیسات الکتریکی ساختمان – کلیک کنید.
تأسیسات مکانیکی
همانند حوزهی الکتریسیته، پیشرفتهای چشمگیری در فناوریها و تکنولوژیهای مورد استفاده در تأسیسات مکانیکی نیز، صورت گرفته است، که این حوزه از مهندسی تأسیسات را، به شاخهای تخصصی تبدیل نموده است. بهطور کلی، مهندسین تأسیساتی که در حوزه تخصصی فعالیت میکنند، باید تمامی امور مربوط به بخش مکانیکی و فنی انواع مختلفی از تأسیسات را، انجام دهند. مهندسین با استفاده از ابزارآلات و تجهیزات مکانیکی گوناگونی، به طراحی، ساخت و نصب انواع سیستمها و تأسیسات مکانیکی، میپردازند. برخی از حوزههایی که مهندسین تأسیسات در شاخه تخصصی تأسیسات مکانیکی مشغول فعالیت هستند، عبارتاند از:
- گرمایشی و سرمایشی (مانند سیستمهای گرمایش از کف، کولر مرکزی و…)
- بهداشتی (مانند سیستمهای آب و فاضلاب، سیستمهای دفع زباله و…)
- گازرسانی (مانند خطوط و لولههای انتقال گاز در ساختمان)
- استخر (مانند استخر، سونا، جکوزی، سیستمهای تصفیه آب و…)
- آتش نشانی (مانند سیستمهای اطفای حریق، سنسورهای تشخیص دود و…)
- تهویه مطبوع (مانند فنهای صنعتی در کارخانهها، هودهای صنعتی آشپرخانهها و…)
- سیستمهای جابهحایی (مانند آسانسور، پله برقی و…)
- زیبایی (مانند آبنماها، فوارهها، حوضها و…)
- آب رسانی (خطوط انتقال آب، منبعهای ذخیرهسازی آب، پمپهای تقویت فشار آب و…)
- و…
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش پروژه محور طراحی تاسیسات موتورخانه – کلیک کنید.
- آموزش رایگان سیستم های تبرید تراکمی – کلیک کنید.
- آموزش سیستم های تبرید و سردخانه ای – کلیک کنید.
- آموزش انتقال حرارت – کلیک کنید.
- آموزش ترمودینامیک 1 – کلیک کنید.
- آموزش ترمودینامیک ۲ – کلیک کنید.
- آموزش سیستم های انتقال آب – کلیک کنید.
- آموزش طراحی مقدماتی سیستم آبرسانی ساختمان – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش طراحی مکانیکی – کلیک کنید.
شایان ذکر است، که مهندسین برای فعالیت در تمامی حوزههای بالا، باید حتماً نکات ایمنی را رعایت نمایند، تا خطری سلامت و جان خود و افراد دیگر را، تهدید نکند.
در قسمت بعدی این مقاله، همراه شما به سراغ بررسی وظایف موجود در شغل مهندسی تأسیسات خواهیم رفت؛ با ما همراه باشید.
وظایف شغل مهندسی تأسیسات
همانطور که پیشتر باهم بررسی کردیم، وظایف مختلفی بر عهدهی مهندسین تأسیسات قرار دارد، که تمامی آنها در راستای تأمین رفاه و برآورده کردن نیازهای اولیهی افراد حاضر در ساختمانها میباشند؛ به بیان دیگر، هدف اصلی که در شغل مهندسی تأسیسات بر روی آن تمرکز شده است، «طراحی و ساخت سیستمهای رفاهی» و «تأمین امنیت و رفاه» افراد داخل ساختمان و اماکن مختلف، میباشد. شایان ذکر است، که مهندسین تأسیسات برای رسیدن به این هدف، وظایف مختلفی بر عهده دارند، که برخی از آنها عبارتاند از:
- طراحی و ساخت انواع سیستمهای تأسیساتی
- تعمیر و نگهداری از تأسیسات مختلف و تجهیزات مورد استفاده در آنها
- ارائهی مشاوره به مشتریان برای طراحی سیستمهای تأسیساتی
- بهروزرسانی تأسیسات قدیمی و جایگزینی آنها با سیستمهای جدید
- هماهنگی و همکاری با مهندسین فعال در پروژه ساخت
- تأمین امنیت خود و همکاران
- نصب و بررسی سیستمهای الکتریکی
- نصب و بررسی سیستمهای مکانیکی
- اجرای دقیق نقشهکشیها و طراحیهای انجام شده
حال بیایید هر کدام از این وظایف را، باهم بررسی کنیم.
طراحی و ساخت انواع سیستم های تأسیساتی
یکی از وظایف اولیهای که در این شغل بر عهدهی مهندسین تأسیسات قرار دارد، «طراحی و ساخت انواع سیستمهای تأسیساتی» میباشد؛ همانطور که بارها در این مقاله به آن اشاره کردیم، مهندسین در این حوزه شغلی وظیفه دارند، که از انواع سیستمها و تکنولوژیهای لازم برای طراحی و ساخت سیستمهای تأسیساتی، بهره ببرند و آنها را مطابق نیاز و خواست مشتریان خود، طراحی و اجرا کنند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مبحث ۱۳ (مبحث سیزدهم) مقررات ملی ساختمان – طرح و اجرای تاسیسات برقی ساختمان ها (+)
- آموزش مبحث ۱۴ (مبحث چهاردهم) مقررات ملی ساختمان – تاسیسات مکانیکی (+)
- آموزش مبحث ۱۶ (مبحث شانزدهم) مقررات ملی ساختمان – تاسیسات بهداشتی ساختمان (+)
- آموزش مبحث ۱۷ (مبحث هفدهم) مقررات ملی ساختمان – لوله کشی گاز طبیعی (+)
- مجموعه آموزش مقررات ملی ساختمان – کلیک کنید.
تعمیر و نگه داری از تأسیسات مختلف و تجهیزات مورد استفاده در آنها
تجهیزات مورد استفاده در ساخت سیستمهای تأسیساتی، بر اثر مرور زمان و یا عوامل دیگر، دچار مشکل میشوند و عملکرد و کارایی خود را از دست میدهند؛ از آنجایی که هزینهی طراحی و ساخت هر کدام از سیستمهای تأسیساتی بسیار بالا میباشند، افراد ترجیح میدهند که در صورت بروز مشکلات و خرابی در تجهیزات، آنها را تعمیر کنند و دوباره مورد استفاده قرار دهند. در همین راستا، یکی دیگر از وظایف مهندسین تأسیسات ، «تعمیر و نگهداری از تأسیسات مختلف و تجهیزات مورد استفاده در آنها» میباشد. در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
ارائه مشاوره به مشتریان برای طراحی سیستم های تأسیساتی
مهندسین تأسیسات وظیفه دارند که قبل طراحی هر گونه سیستم تأسیساتی، در ابتدا با مشتریان خود صحبت کنند و نیازهای آنها را شناسایی نمایند، سپس انواع مختلف تجهیزات را به آنها معرفی کنند و مزایا، معایب و هزینهی خرید و نصب هر کدام از آنها را، برای مشتریان خود شرح دهند؛ در آخر، بر اساس خواست مشتریان، سیستمهای تأسیساتی مختلفی را با توجه به بودجهای که در دست دارند، طراحی و اجرا نمایند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش رایگان الزامات فنی و حقوقی مهندس ناظر – کنترل ضوابط نظارت در مرحله گواهی پایان کار (+)
- آموزش رایگان چیلر در برق و کنترل های تاسیسات – کلیک کنید.
- آموزش اصول کارکرد چیلرهای تراکمی – کلیک کنید.
به روز رسانی تأسیسات قدیمی و جایگزینی آنها با سیستم های جدید
یکی دیگر از وظایفی که در شغل مهندسی تأسیسات بر عهدهی افراد فعال در این حوزه قرار دارد، «بهروزرسانی تأسیسات قدیمی» و «جایگزینی آنها با سیستمهای جدید» میباشد؛ شایان ذکر است که، مهندسین برای انجام این وظیفه، لازم نیست تمامی طراحی تأسیسات را عوض کنند، بلکه صرفاً تجهیزات قدیمی و یا برخی از قسمتهایی که دچار آسیبدیدگی شدید شدهاند را، با تجهیزات جدید جایگزین مینمایند.
هماهنگی و همکاری با مهندسین فعال در پروژه ساخت
همانطور که میدانیم، برای ساخت انواع سازههای مسکونی، تجاری یا صنعتی، تیمی حرفهای متشکل از مهندسین مختلف با یکدیگر همکاری میکنند و هر کدام از آنها – با توجه به تخصصی که دارند – وظایف خود را انجام میدهند؛ شایان ذکر است، که اجرای انواع سیستمهای تأسیساتی طراحی شده، در مراحل مختلفی از ساخت سازههای ساختمانی صورت میگیرند و مهندسین تأسیسات باید برای اجرای درست طراحیهای خود، بهطور مداوم با مهندسین دیگر هماهنگیهای لازم را انجام دهند و همکاری مثبتی داشته باشند.
تأمین امنیت خود و همکاران
«تأمین امنیت» در هنگام کار، یکی از مهمترین فاکتورهایی است که تمامی مهندسین – بهخصوص مهندسین تأسیسات – باید آن را رعایت نمایند؛ در همین راستا، یکی از وظایف مهمی که در این شغل بر عهدهی مهندسین تأسیسات قرار دارد، «تأمین امنیت خود و همکاران» میباشد. مهندسین باید تمامی اقدامات لازم جهت جلوگیری از بروز هرگونه حادثه و وارد شدن آسیب به خود و همکارانشان را، انجام دهند و در تمامی مراحل اجرای سیستمهای تأسیساتی، این اقدامات امنیتی را، لحاظ کنند.
نصب و بررسی سیستم های الکتریکی
سالانه آتشسوزیهای بسیاری به خاطر نقص سیستمهای الکتریکی رخ میدهند و خسارات مالی و جانی سنگینی به افراد مختلف، وارد میکنند؛ در همین راستا، وظیفهی «نصب و بررسی سیستمهای الکتریکی» بر عهدهی مهندسین تأسیسات میباشد. همانطور که پیشتر اشاره کردیم، یکی از شاخههای تخصصی مهندسی تأسیسات ، «تأسیسات الکتریکی» است و مهندسین فعال در این شاخه از شغل مهندسی تأسیسات ، وظیفه دارند انواع سیستمهای الکتریکی مورد استفاده در ساختمانها را، مورد بررسی قرار دهند و از عملکرد درست آنها اطمینان خاطر کسب نمایند.
نصب و بررسی سیستم های مکانیکی
تجهیزاتی که برای ساخت انواع سیستمهای مکانیکی تأسیسات مورد استفاده قرار میگیرند، گاهاً پیچیده هستند و نحوهی نصب و استفاده از آنها بسیار مهم میباشد؛ در همین راستا، یکی دیگر از وظایف مهم مهندسین تأسیسات ، «نصب و بررسی سیستمهای مکانیکی» مورد استفاده در تأسیسات مختلف میباشد. مهندسین ضمن نصب و راهاندازی این سیستمها، باید بهصورت دورهای آنها را مورد بررسی قرار دهند، تا از عملکرد درست تجهیزات نصب شده، اطمینان خاطر حاصل کنند. در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
اجرای دقیق نقشه کشی ها و طراحی های انجام شده
ساختمانهای بزرگ، نقشهی تأسیساتی پیچیدهای دارند و این وظیفهی مهندسین تأسیسات است که از اجرای دقیق نقشهها و طراحیهای صورت گرفته، مطمئن شوند؛ مهندسین برای انجام این وظیفه، باید تمامی مراحل نصب و راهاندازی انواع سیستمهای تأسیساتی را، زیر نظر داشته باشند و آنها را دقیقا بر اساس نقشهها و طراحیهایی که در دست دارند، نصب نمایند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
حال که با وظایف مهندسین تأسیسات آشنا شدیم، زمان آن فرا رسیده است که به معرفی و بررسی مهارتهای مورد نیاز جهت ورود و فعالیت در شغل مهندسی تأسیسات بپردازیم.
مهارت های مورد نیاز برای شغل مهندسی تاسیسات
مهندسین تأسیسات در این شغل وظایف مختلفی بر عهده دارند – که آنها را در قسمت قبل بررسی کردیم – و برای انجام این وظایف، باید مهارتهای گوناگونی را کسب نمایند و در خود تقویت کنند. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا به همراه شما، مهارتهای مورد نیاز شغل مهندسی تأسیسات را بررسی کنیم؛ این مهارتها عبارتاند از:
- دانش فنی
- برقراری ارتباط
- حل مساله
- توجه به جزئیات
- مدیریت تیمی
- کار گروهی
- مدیریت زمان
در ادامه، هر کدام از مهارتهایی که نام بردیم را، باهم بررسی خواهیم کرد.
دانش فنی
مهمترین مهارتی که افراد در هر شغلی به آن نیاز پیدا میکنند، «دانش فنی» پیرامون شغلی که در آن مشغول به فعالیت هستند، میباشد؛ در برخی از مشاغل سخت و پیچیده (مانند شغل مهندسی تأسیسات ) اهمیت این مهارت یا دانش بیشتر نمود پیدا میکند و مهندسین تأسیسات برای ورود به این شغل و پیشرفت در آن، باید «دانش فنی» خود پیرامون طراحی و نصب انواع بخشها و تجهیزات مورد نیاز سیستمهای تأسیساتی را، افزایش دهند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش ریاضی مهندسی – کلیک کنید.
- آموزش ریاضی فیزیک – کلیک کنید.
- آموزش مکانیک تحلیلی ۱ Analytical Mechanics – کلیک کنید.
- آموزش مکانیک تحلیلی 2 Analytical Mechanics – کلیک کنید.
- آموزش ترمودینامیک مهندسی مکانیک - نکته و تست کنکور ارشد (+)
- آموزش دینامیک مهندسی – مرور و حل سوالات – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش دروس مهندسی مکانیک – کلیک کنید.
- آموزش زبان تخصصی مهندسی مکانیک – کلیک کنید.
- آموزش کاربردی سیستم های اندازه گیری مکانیکی – کلیک کنید.
- آموزش خواص مکانیکی مواد ۱ – کلیک کنید.
- آموزش خواص مکانیکی مواد ۲ – کلیک کنید.
- آموزش مکانیک سیالات ۱ – کلیک کنید.
- آموزش مکانیک سیالات 2 – کلیک کنید.
- آموزش ترمودینامیک ۱ – کلیک کنید.
- آموزش ترمودینامیک 2 – کلیک کنید.
- آموزش نقشه کشی صنعتی – رسم فنی عمومی – کلیک کنید.
برقراری ارتباط
در پروژههایی که برای طراحی، ساخت و اجرای سیستمهای تأسیساتی صورت میگیرند، از چندین مهندس متخصص در قالب یک گروه، کمک گرفته میشود؛ در همین راستا، مهندسین تأسیسات جهت همکاری مؤثر با دیگر اعضای گروه، به مهارت «برقراری ارتباط» نیاز پیدا میکنند. مهندسین با کسب این مهارت، قادر به ایجاد یک ارتباط سازنده و قوی با دیگر اعضای تیم خود و همچنین افرادی که خارج از تیم حضور دارند (مانند مهندسین معمار، مهندسین سازه و…)، میباشند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مهارت های برقراری ارتباط موثر در سازمان ها (+)
- آموزش مدیریت تغییر و پیاده سازی آن در سازمان ها (+)
حل مساله
همانطور که پیشتر در این مقاله اشاره کردیم، طراحی و ساخت سیستمهای تأسیساتی، معمولاً پروسهای سخت و طولانی میباشد و مهندسین تأسیسات در طی این پروسه، با مشکلات زیادی در طراحی و ساخت بخشهای مختلف انواع سیستمهای تأسیساتی و هماهنگسازی آنها با یکدیگر، مواجه میشوند؛ در همین راستا، مهندسین برای بر طرف نمودن این مشکلات و انجام وظایف خود، باید از مهارت «حل مساله» برخوردار باشند. راههای گوناگونی برای بر طرف نمودن یک مشکل وجود دارد و مهندسین تأسیسات به کمک این مهارت، قادر به انتخاب «بهترین راه» برای حل آن مشکل هستند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مهارت حل مساله و تصمیم گیری – کلیک کنید.
- آموزش شناسایی و حل مساله در سازمان ها – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت در شرایط ابهام – کلیک کنید.
- آموزش مسائل کاربردی مهندسی صنایع و تحقیق در عملیات – کلیک کنید.
- آموزش تفکر سیستمی – کلیک کنید.
- آموزش رایگان نگاهی کلی بر سیستم ها – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت نوآوری – سازماندهی و مدیریت ایده های جدید و خلاق (+)
توجه به جزئیات
نصب انواع تجهیزات مکانیکی مورد نیاز تأسیسات و همچنین انجام امور الکتریکی تأسیسات ، یکی از کارهای مهم و پیچیده میباشد و مهندسین تأسیسات برای انجام آنها باید دقت فراوانی به خرج دهند؛ در همین راستا، یکی دیگر از مهارتهای مورد نیاز مهندسین برای فعالیت و پیشرفت در این شغل، مهارت «توجه به جزئیات» میباشد. افرادی که در این شاخه از مهندسی فعالیت میکنند، باید توجه زیادی به جزئیات داشته باشند و وظایف خود را با دقت انجام دهند، تا به نتیجهی دلخواه خود برسند و قدم به قدم در راه رسیدن به اهداف پروژه، به پیش بروند.
مدیریت تیمی
یکی دیگر از مهارتهایی که در انجام پروژههای طراحی و نصب سیستمهای تأسیساتی، به مهندسین تأسیسات کمک میکند، مهارت «مدیریت تیمی» میباشد. برای انجام پروژههای بزرگ و پیچیده طراحی و ساخت سیستمهای تأسیساتی، تیمی از مهندسین مختلف، به کار گرفته میشود و برای مدیریت این تیم و تقسیم وظایف به نحو احسن، مهندسین به مهارت «مدیریت تیمی» نیاز دارند. برخی از مواردی که برای مدیریت یک تیم باید در نظر گرفته شوند، عبارتاند از:
- شناخت نقاط قوت اعضای تیم
- شناخت نقاط ضعف اعضای تیم
- شناخت مهارتها و تخصصهای اعضای تیم
- تقسیم درست وظایف بین اعضای تیم
- تقویت روحیهی کار گروهی در تیم
- کمک و مشاوره به اعضای تیم در انجام وظایفشان
- و…
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش موفقیت در کار تیمی – اصول تیم سازی (+)
- آموزش مدیریت تعارض – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش توسعه مهارت فردی (+)
کار گروهی
پروژههای طراحی و نصب سیستمهای تأسیساتی، بهطور معمول توسط تیمی متشکل از چندین مهندس با تخصصها و تواناییهای مختلف، صورت میگیرند؛ در همین راستا، یکی دیگر از مهارتهایی که مهندسین تأسیسات به آن نیاز پیدا میکنند، مهارت «کار گروهی» است. به کمک این مهارت، مهندسین قادر به همکاری تأثیرگذار با دیگر افراد حاضر در تیم خود، میباشند و هرچه این مهارت در بین اعضای تیم تقویت شود، وظایف در کمترین زمان ممکن و به نحو احسن، انجام میشوند. در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
مدیریت زمان
یکی از مهمترین فاکتورهای هر پروژهای، زمان اتمام آن میباشد؛ در همین راستا، مهندسین تأسیسات برای اتمام وظایف خود و پروژهای که در دست دارند، به مهارت «مدیریت زمان» نیاز پیدا میکنند؛ این مهارت علاوه بر کمک به مهندسین در انجام وظایف خود، به آنها در مدیریت تیمی و اجرای مراحل مختلف پروژه مطابق با جدول زمانبندی که تعیین شده است نیز، کمک شایانی میکند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مدیریت زمان جهت بهره وری شخصی و حرفه ای – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت زمان و تکنیک های آن – بخش یکم – کلیک کنید.
- مهارتهای مطالعه | تقویت حافظه و مدیریت زمان – کلیک کنید.
- آموزش رایگان مدیریت زمان جهت بهره وری شخصی و حرفه ای – ویژه ناشنوایان (+)
نرم افزارهای تخصصی شغل مهندسی تاسیسات
در مشاغل مهندسی، معمولاً بخش زیادی از وظایف به واسطه استفاده از نرمافزارهای کامپیوتری انجام میشود. این موضوع در شغل مهندسی تأسیسات نیز وجود دارد و شناخت این نرمافزارها به مهندس کمک میکند تا در زمان کوتاه و با دقت بیشتر، اقدامات مورد نیاز را انجام دهد. در این راستا، قصد داریم تعدادی از مهمترین ابزارهای کامپیوتری به کار رفته در حوزه تأسیسات را به شما معرفی کنیم که عبارتاند از:
- نرمافزار کریر (Carrier)
- نرمافزار Rhvac
- نرمافزار Duct Size
- نرمافزار Pipe flow Expert
- نرمافزار اتوکد (AutoCad)
- نرمافزار رویت (Revit)
در ادامه هر یک از موارد فوق را تشریح خواهیم کرد.
نرم افزار کریر (Carrier)
در شیوههای نوین طراحی ساختمان، یکی از مهمترین بخشها، سیستم تهویه مطبوع است. در این زمینه نرمافزارهای بسیاری روانه بازار شده است و مهندسان تأسیسات از این ابزارهای کامپیوتری جهت تخمین بار حرارتی ساختمان و طراحی سیستم و شبیهسازی انرژی ساختمان و محاسبه قیمت انرژی مصرفی ساختمان استفاده میکنند. در واقع Carrier Hourly Analysis Program یا HAP نرمافزاری مهندسی برای طراحی و آنالیز سیستمهای حرارتی و برودتی ساختمان است که میتوان از آن به منظور اصلاح مشکلات سیستم تهویه مطبوع و برآورد تجهیزات مورد نیاز نیز استفاده کرد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش رایگان آشنایی با نرم افزار Carrier HAP – کلیک کنید.
- آموزش رایگان نرم افزار Carrier HAP – بخش Weather – کلیک کنید.
- آموزش مقدماتی محاسبه بارهای حرارتی و برودتی با Carrier HAP (+)
نرم افزار Rhvac
یکی دیگر از نرمافزارهای تأسیساتی که برای محاسبه بار گرمایشی و سرمایشی ساختمانهای مسکونی استفاده میشود، Rhvac است. با به کار بردن این نرمافزار، به دست آوردن بارهای برودتی و حرارتی و همچنین تعیین دبی حجمی هوای لازم جهت تهویه اتاق منازل مسکونی و یا ساختمانهای کوچک تجاری، امکانپذیر خواهد بود.
نرم افزار Duct Size
جهت انتقال جریانهای هوای سرد و گرم در ساختمان، علاوه بر وجود سیستم تولید حرارت یا برودت، به مجموعهای از کانالهای انتقال نیز نیاز خواهد بود. نرمافزار داکت سایز، به صورت کاملاً بهینه و با حداقل طول و حجم، میزان کانال کشی ساختمانها را محاسبه و در اختیار مهندسان تأسیسات قرار میدهد.
نرم افزار Pipe flow Expert
جهت انجام محاسبات مربوط به لوله کشی انتقال سیالات (آب و فاضلاب و گاز) میتوان از نرمافزار Pipe flow Expert استفاده کرد. این نرمافزار با دریافت اطلاعاتی نظیر جنس لولهها، پمپهای مورد استفاده، دبی جریان و…، سیستم بهینه لوله کشی ساختمان را در اختیار مهندسان قرار میدهد. استفاده از این نرمافزار، علاوه بر کاهش مصرف انرژی، بر میزان هزینههای لوله کشی ساختمان نیز تأثیر بسیار زیادی دارد.
نرم افزار اتوکد (AutoCad)
نرمافزار اتوکد به عنوان یکی از پرکاربردترین نرمافزارهای طراحی و نقشه کشی در سیستمهای دوبعدی و سه بعدی کاربرد دارد. در شغل مهندسی تاسیسات، متخصصان با استفاده از این ابزار کامپیوتری، امکان نقشه کشی بخشهای مختلف ساختمان را در کوتاهترین زمان ممکن خواهند داشت. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش رایگان اتوکد — سریع و آسان در ۱۶۰ دقیقه – کلیک کنید.
- آموزش پروژه محور اتوکد – نقشه خوانی تاسیسات برقی ساختمان در AutoCAD (+)
- آموزش نقشه خوانی تاسیسات مکانیکی و گازرسانی ساختمان در اتوکد (+)
- آموزش رایگان نقشه خوانی سیستم فاضلاب و آب باران در اتوکد + معرفی پروژه های نمونه (+)
- آموزش اتوکد – ترسیمات دو بعدی در AutoCAD (+)
- آموزش اتوکد سه بعدی AutoCAD 3D (+)
- مجموعه آموزش اتوکد (AutoCAD) – کلیک کنید.
نرم افزار رویت (Revit)
نرمافزار رویت (Revit) شاید بهترین نرمافزار حوزه تأسیسات الکتریکی و مکانیکی برای افرادی که قصد طراحی و مدلسازی پروژههای ساختمانی و عمرانی را دارند، باشد. این نرمافزار از چهار بخش مجزا تشکیل شده است، که یک بخش آن تحت عنوان رویت الکتریکال، ویژه مهندسین تأسیسات برق ایجاد شده است. به کمک نرمافزار رویت، قادر خواهید بود تا انواع تأسیسات و تجهیزات الکتریکی و سیمکشیها را جهت اجرای یک پروژه واقعی، با بالاترین کیفیت ممکن طراحی و مدلسازی نمایند. شایان ذکر است، از دیگر بخشهای نرمافزار میتوان برای تجزیه و تحلیل سیستمهای تهویه مطبوع نیز استفاده کرد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مدل سازی و تحلیل انرژی با رویت Revit – کلیک کنید.
- آموزش مقدماتی طراحی تاسیسات ساختمان در رویت Revit – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش رویت (Revit) – کلیک کنید.
- آموزش مقدماتی نرم افزار EnergyPlus برای شبیه سازی انرژی در ساختمان: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش ترنسیس – شبیه سازی سیستم های انرژی با TRNSYS 18 – مقدماتی: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش ترنسیس – شبیه سازی سیستم های انرژی با TRNSYS 18 – تکمیلی: اینجا را کلیک کنید (+).
- مجموعه آموزش نرم افزارهای مهندسی مکانیک: اینجا را کلیک کنید (+).
بهترین دانشگاه های دنیا برای تحصیل در رشته مهندسی تأسیسات
دانشگاههای مختلفی در سراسر جهان وجود دارند، که رشتهی مهندسی تأسیسات را به دانشجویان خود تدریس میکنند، اما برخی از آنها بهصورت پیشرفتهتر و حرفهایتری به تدریس دروس این رشته میپردازند؛ در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا بهترین دانشگاههای دنیا برای تحصیل در رشته مهندسی تأسیسات را به شما معرفی کنیم؛ که این دانشگاهها عبارتاند از:
- دانشگاه Massachusetts Institute of Technology در کشور آمریکا
- دانشگاه Tsinghua University در کشور چین
- دانشگاه Stanford University در کشور آمریکا
- دانشگاه University of California – Berkeley در کشور آمریکا
- دانشگاه University of Tokyo در کشور ژاپن
- دانشگاه International Hellenic University در کشور یونان
- دانشگاه Nanyang Technological University در کشور سنگاپور
- دانشگاه California Institute of Technology در کشور آمریکا
- دانشگاه National University of Singapore در کشور سنگاپور
- دانشگاه Zhejiang University در کشور چین
- دانشگاه University of Texas at Austin در کشور آمریکا
- دانشگاه University of Cambridge در کشور انگلستان
- دانشگاه Harvard University در کشور آمریکا
- دانشگاه Tohoku University در کشور ژاپن
- دانشگاه Federal Institute of Technology Lausanne در کشور سوئیس
- ویدئوی آموزش زبان تخصصی مهندسی مکانیک: اینجا را کلیک کنید (+).
- مجموعه آموزش دروس مهندسی مکانیک: اینجا را کلیک کنید (+).
- مجموعه آموزش مهندسی مکانیک: اینجا را کلیک کنید (+).
لینک مقالات مشابه در رابطه با مشاغل مهندسی
- شغل مهندسی پزشکی + معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی عمران + معرفی انواع گرایش ها و فرصت های شغلی رشته عمران
- شغل مهندسی الکترونیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی الکترونیک
- شغل مهندسی سخت افزار – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی نرم افزار – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی شیمی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی شیمی
- شغل مهندسی معماری – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی کامپیوتر – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی کامپیوتر
- شغل مهندسی مکانیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی صنایع – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی صنایع
- شغل مهندسی نفت – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی نساجی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی نساجی
- شغل مهندسی محیط زیست – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی مواد – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی مواد
- شغل مهندسی صنایع غذایی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی هوانوردی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای هوانوردی
- شغل مهندسی پلیمر – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی بافت – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی بافت
- شغل مهندسی مکانیک نیروگاه – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی توانبخشی – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی توان بخشی
- شغل مهندسی تعمیر و نگهداری هواپیما – معرفی رشته، حوزه های کاری، وظایف و مهارت ها
- شغل مهندسی هسته ای – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی هسته ای
- شغل مهندسی خودروسازی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای رشته خودروسازی
- شغل مهندسی دریا – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی رباتیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی رباتیک
- شغل مهندسی راه آهن – گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای حمل و نقل ریلی
- شغل مهندسی ساختمان – معرفی وظایف، مهارت ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی کشاورزی – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی کشاورزی
- شغل مهندسی ورزش – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی مکاترونیک – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی مکاترونیک
- شغل مهندسی معدن – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی ساخت و تولید – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی ساخت و تولید
- شغل مهندسی جنگل – معرفی گرایش ها، مهارت ها و نرم افزارهای علوم و مهندسی جنگل
- شغل مهندسی آبیاری – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی آبیاری
- شغل مهندسی برق – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی بیومکانیک – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی بیومکانیک
- شغل مهندسی برق قدرت – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرمافزارهای برق قدرت
- شغل مهندسی برق مخابرات – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی ژنتیک – معرفی مهارت ها، وظایف و نرم افزارهای تخصصی مهندسی ژنتیک
- شغل مهندسی برق کنترل – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی برق کنترل
- شغل مهندسی هوش مصنوعی – شرح وظایف، بررسی مهارت ها و معرفی نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی انرژی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی مهندسی انرژی
- شغل مهندسی لجستیک و مدیریت زنجیره تأمین – شرح وظایف، بررسی مهارت های لازم و نرم افزارهای تخصصی
- شغل مهندسی هوافضا – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی مهندسی هوا فضا
- شغل مهندسی کشتی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی مهندسی کشتی
- شغل مهندسی باغبانی – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی باغبانی
- شغل مهندسی فناوری اطلاعات – معرفی گرایش ها، شرح وظایف، مهارت ها و بازار کار مهندسی IT
- شغل مهندسی منابع طبیعی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست
- شغل مهندسی تکنولوژی – معرفی وظایف، مهارت ها، فرصت های شغلی و نرم افزارهای تکنسین فناوری
- شغل مهندسی فضای سبز – معرفی مهارت ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی فضای سبز
- شغل مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی ژنتیک گیاهی
- شغل مهندسی صدا – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی Audio Engineering
- شغل مهندسی مواد منفجره – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی Explosive Engineering
- شغل مهندسی احتراق – شرح وظایف، مهارتها و نرمافزارهای تخصصی مهندسی احتراق
- شغل مهندسی اپتیک و لیزر – شرح وظایف، مهارت ها و فرصت های شغلی مهندسی اپتیک و لیزر
- شغل مهندسی بهداشت و ایمنی کار – شرح وظایف، مهارت ها و فرصت های شغلی مهندسی بهداشت و ایمنی کار
- شغل مهندسی تخریب – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی تخریب
- شغل مهندسی سطح – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای شغل مهندسی سطح
- شغل مهندسی آب و فاضلاب – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی آبفا
- شغل مهندسی طراحی جامدات – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی طراحی جامدات
- شغل مهندسی بیوالکتریک – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی مهندسی بیو الکتریک
- شغل مهندسی امور مالی – شرح وظایف، مهارت ها و بازار کار شغل مهندسی مالی
- شغل مهندسی شبکه های اطلاعاتی – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی شبکه های اطلاعاتی
- شغل مهندسی حرارت و سیالات – شرح وظایف، بازار کار و نرم افزار های تخصصی رشته مهندسی حرارت و سیالات
- شغل توسعه دهنده اپلیکیشن – شرح وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای تخصصی شغل App Developer
- شغل مهندسی گیاه پزشکی – مهارت های مورد نیاز، حوزه های کاری و نرم افزارهای تخصصی گیاهپزشکی
لیست مقالات مشابه در حوزه کسب درآمد با معرفی کسب و کارهای مختلف
- چگونه شغل مورد علاقه و مناسب خود را پیدا کنیم؟ – ۶ گام ساده در انتخاب یک شغل ایده آل
- بوم کسب و کار چیست؟ + راهنمای جامع اجزای مختلف بوم مدل کسب و کار
- لیست شغل های پردرآمد در ایران – معرفی ۳5+ شغل پر درامد و چگونگی موفق شدن در آن ها
- کسب و کارهای موفق در ایران: لیست ۲۵+ استارت آپ جدید و پولساز در ایران
- ۱۵ روش ثروتمند شدن در ایران – چگونه پولدار شویم؟ + 20 رازی که فراموش کرده اید!
- کارآفرینان موفق ایران را بهتر بشناسید – بیوگرافی و داستان موفقیت آنها
- ایده های پولساز در ایران – معرفی 40 انواع ایده های پول ساز آنلاین و آفلاین
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- آموزش راه اندازی کسب و کار خانگی – راهنمای جامع به زبان ساده
- کار در خانه – معرفی ۳۵+ انواع شغل در منزل با درآمد بالا
- کارهای خدماتی چیست؟ – معرفی بهترین کسب و کارهای خدماتی در ایران
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- تحلیل pestel چیست؟ – راهنمای جامع تحلیل پستل در کسب و کارهای مختلف
- انواع مدلهای کسب و کار – معرفی 50 الگوی کسب و کار موفق + ذکر مثال
- کسب و کارهای نوین – لیست ۲۳ بیزینس مدرن در ایران امروز
- کسب و کار دیجیتال چیست؟ چگونه بیزینس آنلاین خود را راه اندازی کنیم و توسعه دهیم؟
- مراحل ایجاد کسب و کار – چک لیستی برای کارآفرینی (۱۱ آیتم)
- کارافرینی در روستا – لیست ۲۵ طرح زودبازده اشتغالزایی روستایی
- انواع کارآفرینی – لیست ۱۵ نوع کارآفرینی بر اساس زمینه کسب و کار و نحوه مدیریت آن
- لیست 21 انواع کسب و کارهای کوچک و متوسط + اصول راه اندازی آنها
- کسب و کارهای کوچک زود بازده – لیست 30 بیزینس کوچک و پرسود در ایران
- فرصت های شغلی دورکاری – لیست 24 شغل رایج دورکاری در ایران و جهان
- لیست بهترین مشاغل فریلنسری در دنیا – ۲۰ مورد
- کارهای خدماتی پرسود – لیست 35 شغل خدماتی با سود بالا
- ۳۵ ایده کارآفرینی در حیاط منزل + اقدامات و نیازمندیها
- تبلیغات مناسب برای کسب و کار جدید – بهترین روش های مارکتینگ برای بیزینس های نوپا
- چه بیزینسی راه بندازم؟ – معرفی ۳۰ بهترین ایده های بیزینسی آنلاین و آفلاین
- زمین دارم چیکار کنم؟ – ۴۵ ایده کسب درامد از زمین خالی
- روش های خلق ایده در کارآفرینی – ۱۷ بهترین تکنیک های خلق ایده های کارآفرینی
- چگونه یک کسب و کار کوچک راه اندازی کنیم؟ – ۷ مرحله برای ایجاد یک بیزینس نوپا از صفر
- بهترین شغل ها برای جوانان – لیست ۲۰ برترین فرصت های شغلی جوانان در ایران
- شغل خوب برای خانمها + لیست ۲۱ بهترین شغل ها برای زنان و بانوان در ایران
- شتاب دهنده کسب و کار چیست؟ + ۱۰ بهترین شتابدهنده استارتاپ ایرانی
- مشاوره اقتصادی کسب و کار یعنی چه؟ – ۸ حوزه کاری مشاوره اقتصادی کسب و کار
- کسب و کار تولیدی با سرمایه کم – لیست ۲۴ شغل تولیدی کوچک
سخن پایانی درباره شغل مهندسی تاسیسات
ضمن سپاسگزاری از شما بابت همراهی ما تا انتهای مقاله، امیدواریم که پاسخ سؤالات خود پیرامون شغل مهندسی تأسیسات را یافته باشید و همچنین اطلاعات مفیدی با مطالعهی این مقاله بهدست آورده باشید. شغل مهندسی تأسیسات ، جزو مشاغلی است که آیندهی شغلی خوبی در انتظار آن میباشد و افرادی که قصد فعالیت حرفهای در این حوزه از مهندسی را دارند، قادر به پیشرفت و کسب درآمد بسیار مناسبی از آن هستند.
در آخر باید به این نکته اشاره کنیم که، بازنشر این مقاله در شبکههای اجتماعی و همچنین در میان دوستان علاقهمند خود به انواع حوزههای مهندسی، موجب خرسندی و افزایش انرژی ما برای ادامهی راه و تولید مقالات بیشتر خواهد شد؛ پیروز و سربلند باشید.