هر روز شاهد پیشرفت تکنولوژی و گسترش انواع راههای ارتباطی در دنیای مجازی هستیم. به همین واسطه، مشاغل زیادی شکل گرفتهاند که وابسته به دنیای مجازی میباشند. بسیاری از این شغلها را میتوان با سرمایهای کم یا حتی بدون صرف هیچ هزینهای، یاد گرفت و از طریق آن به کسب درآمد پرداخت. یکی از این موارد، شغل کارشناس سئو میباشد. در این مقاله از مجله اینترنتی کاپریلا قصد داریم شغل کارشناس سئو را به طور کامل باهم بررسی کنیم و ببینیم برای موفق شدن در این شغل، به چه مهارتهایی نیاز است. به منظور کسب آگاهی در این زمینه، لطفاً تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
تعریف سئو
قبل از اینکه بخواهیم شغل کارشناس سئو را توضیح بدهیم، بهتر است ابتدا با مفهوم سئو (SEO) آشنایی پیدا کنیم و بدانیم که این کلمه به چه معناست. در وهلهی اول باید بدانیم که SEO مخفف عبارت انگلیسی «Search Engine Optimization» یا همان بهینهسازی موتور جستجو میباشد و در عمل به این معناست که شما وبسایت یا حتی اکانت شبکهی اجتماعی خود را برای موتورهای جستجو بهینهسازی نمایید.
در این راستا، شما با انجام مجموعهای از فعالیتها و تکنیکها کاری میکنید که وب سایت یا اکانت شبکه اجتماعی مورد نظر، ارزش بالاتری در موتورهای جستجو پیدا نماید و کاربران زودتر و راحتتر به محتوای شما دسترسی داشته باشند. به عنوان مثال وقتی کسی عبارت «موبایل» را در موتور جستجو سرچ کند لینک وبسایت شما در صفحهی اول نتایج به دست آمده و در جایگاه بالاتری قرار بگیرد. برای آشنایی و درک بیشتر مفهوم سئو توصیه میکنیم که مقالهی «سئو (SEO) چیست؟ – راهنمای جامع بهبود سئوی سایت به زبان ساده» را مطالعه نمایید.
- وبینار آشنایی با اصول سئوی SEO سایت – رایگان: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش سئو در وردپرس WordPress SEO: اینجا را کلیک کنید (+).
معرفی کارشناس سئو
به طور خلاصه و ساده «کارشناس سئو کسی است که رتبهی وبسایت شما را در موتورهای جستجو مانند گوگل، بینگ، اسک و… بهبود میبخشد». کارشناس سئو با دانشی که از تکنیکهای سئو دارد، استراتژیهای بازاریابی دیجیتال را – که برای وبسایت و شاخه مجازی شرکتها طراحی شده است – پیادهسازی میکند و به آنها جامهی عمل میپوشاند.
کارشناسان سئو با بررسی کلید واژههای پرطرفدار، بهبود تجربهی کاربری، آگاهی از بازار و خواست مردم، منجر به افزایش ترافیک سایت و بیشتر شدن تعداد کاربران وبسایت مدنظر میگردد. اطلاعاتی که کارشناس، به دست میآورد، به او کمک میکند که با استفاده از تکینکهایی مانند استفاده از هشتگها، کلمات کلیدی، عناوین پر طرفدار، بکلینکهای خارجی و داخلی و… ارزش وبسایت و محتوای موجود در آن را بالاتر ببرد. رعایت این موارد موجب افزایش تعدادِ کاربران و ترافیک وبسایت خواهد شد و در نهایت به فروش بیشتر محصولات یا خدمات و درآمد بیشتر منجر میگردد.
شایان ذکر است، علاوه بر موارد فوق، کارشناس سئو باید مراقب لینکهای خراب، خطاهای داخلی، هشتگهای نامربوط، کنسول تحلیلی گوگل و… نیز باشد تا بتواند به شکل بهتری امورات مربوط به سئو و پیادهسازی استراتژیهای دیجیتال مارکتینگ را انجام دهد.
مهارتهای لازم برای کارشناس سئو
حال که با وظایف یک کارشناس سئو آشنا شدیم، وقت آن رسیده است تا مهارتهای لازم برای تبدیل شدن به یک کارشناس سئو، جهت انجام درست وظایف مربوطه را مورد بررسی قرار دهیم. مهارتهای لازم برای تصدی این شغل عبارتاند از:
- برنامه نویسی
- آشنایی با PPC
- آشنایی با سئو
- تولید محتوا
- مهارت جستجو
- ارتباط اجتماعی بالا
- شناخت الگوریتمهای دنیای مجازی
- پیادهسازی استراتژیهای سئو
- مدیریت تیم و کارگروهی
در ادامه موارد گفته شده را باهم بررسی خواهیم کرد.
برنامه نویسی
گاهی اوقات به عنوان یک کارشناس سئو، لازم است، در وبسایتی که مسئولیت آن را بر عهده دارید، تغییراتی اعمال کنید. خصوصاً در مورد وبسایتهایی که با برنامهنویسی، طراحی و ساخته شدهاند، نیاز است تا زبان برنامهنویسی وب را بلد باشید؛ به همین منظور یکی از مهارتهای لازم برای یک کارشناس سئو آشنایی با زبانهای برنامهنویسی وب مانند CSS, HTLM, JavaScript و… میباشد.
در این راستا، به منظور آشنایی بیشتر با حوزهی برنامهنویسی وب، شما را به مطالعهی مقاله «مسیر یادگیری برنامه نویسی وب + نقشه راه جامع: فرانت اند Front-End و بک اند Back-End» دعوت میکنیم.
آشنایی با PPC
یکی از ابزارها و تکنیکهایی که در سئو استفاده میشود، «تبلیغات کلیکی» یا همان پرداخت به ازای کلیک (PPC) میباشد. در این روش شما باید به عنوان کارشناس سئو، تبلیغاتی از وبسایت خود را در وبسایتهایی که ترافیک بالایی دارند به نمایش بگذارید. کاربران با کلیک بر روی بنرهای تبلیغاتی، به وبسایت مورد نظر یا صفحهای خاص از وبسایت خودتان هدایت میگردند. این تکنیک موجب افزایش بازدید، ترافیک و در نهایت افزایش ارزش و رتبهی وبسایت خواهد شد.
شایان ذکر است، در ایران هم شرکتها و وبسایتهای مختلفی وجود دارند که سرویس تبلیغات کلیکی و بنری را ارائه میدهند. یکی از این سرویس دهندگان تبلیغاتی، کاپریلا میباشد و با جایگاههای متعددی که در وبسایتهای پر بازدید دارد، نرخ بالای بازدید این وبسایتها و درگاههای پرداخت امن خود، یکی از محبوبترین شرکتهایی است که تبلیغات کلیکی و بنری را در اختیار سایتها و کارشناسان سئو قرار میدهد.
- دوره ویدئویی آموزش گوگل آنالیتیکس – تحلیل آمار وب سایت با Google Analytics: اینجا را کلیک کنید (+).
آشنایی با سئو
بسیار بدیهی است که مهارت اصلی مورد نیاز برای یک کارشناس سئو، آشنایی کامل وی با مفهوم بهینه سازی محتوا برای موتورهای جست و جو و تکنیکها و ابزارهای موجود در این حوزه میباشد. برای اینکه به طور کامل با سئو آشنا شوید، نیاز است تا دورههای حضوری یا مجازی مختلفی را طی نمایید. در ادامهی راه با تمرین، مطالعه و بررسی انواع روشها و ابزارهای SEO در این حوزه حرفهای شده و سپس میتوانید به کمک مهارتهای دیگر، به عنوان کارشناس سئو فعالیت نمایید و به کسب درآمد بپردازید.
- دوره ویدئویی آموزش سئو – بهینه سازی پیشرفته سایت: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش سئوی داخلی سایت: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش سئو – تکمیلی: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش بک لینک Backlink برای بهبود سئوی سایت: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش سئوی داخلی و سئوی تکنیکال با Screaming Frog: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش تولید محتوا برای سئوی سایت و بازاریابی دیجیتال: اینجا را کلیک کنید (+).
تولید محتوا
شما باید به عنوان کارشناس سئو، اصول تولید محتوا و فاکتورهای دخیل در آن را بدانید. در این صورت قادر هستید به طور مؤثری با تیم تولید محتوای خود، ارتباط برقرار نمایید و همچنین به شکل بهتری استراتژیهای بازاریابی و سئو را پیادهسازی نمایید.
شایان ذکر است، گاهی نیاز خواهید داشت به عنوان کارشناس سئو، خودتان به صورت ویژه دست به تولید محتوا بزنید و از این رو نیاز است تا اصول تولید محتوا را بشناسید و بلد باشید. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش تولید محتوا برای سئوی سایت و بازاریابی دیجیتال – کلیک کنید.
- آموزش تولید محتوای متنی – از راحت نویسی تا مؤثر نویسی – کلیک کنید.
- آموزش ویراستاری و مهارت های درست نویسی – کلیک کنید.
- آموزش مقدمه ای بر استراتژی محتوا – کلیک کنید.
- آموزش طراحی عملیاتی استراتژی بازاریابی محتوایی – کلیک کنید.
- آموزش مبانی بازاریابی محتوا Content Marketing – کلیک کنید.
- آموزش بازاریابی محتوایی – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش تولید محتوا و آموزش الکترونیک – کلیک کنید.
مهارت جستجو
کسب مهارت جستجو در موارد مختلفی برای شما سودمند خواهد بود، مانند:
- جستجوی کلیدواژههایی که بیشترین تعداد سرچ را داشتهاند
- پیدا کردن مطالب و محتوای تولید شده توسط رقبا
- جستجوی راههای جدید سئو و بازاریابی آنلاین
- و…
با اطلاعاتی که از موارد گفته شده، به دست میآورید، قادر خواهید بود، به شکل بهتری تیم خود را مدیریت و هدایت نمایید تا در نهایت استراتژیهای بازاریابی که برای شما مشخص شده است را به نحو احسن پیادهسازی نمایید.
ارتباط اجتماعی بالا
برخی از افراد بهطور ذاتی از روابط اجتماعی قوی برخوردارند و میتوانند به راحتی با دیگران ارتباط برقرار نمایند؛ در حالی که دستهی دیگری از افراد باید این مهارت را کسب کنند. کسب مهارتِ ارتباطِ اجتماعی بالا به شما کمک میکند تا هم در فضای مجازی و هم در دنیای واقعی ارتباطات قوی با همکاران خود و افرادی که قصد همکاری با آنها دارید شکل دهید. یکی دیگر از دلایل اهمیت مهارت ارتباط اجتماعی در این شغل، این است که کارشناس سئو با بخشهای مختلفی در ارتباط میباشد و باید بتواند با تمامی آنها ارتباط مؤثر و سازندهای برقرار نمایند.
شناخت الگوریتم های دنیای مجازی
یکی دیگر از مهارتها و شاید بتوان گفت دانش مهمی که برای شغل کارشناس سئو نیاز دارید، شناخت الگوریتمهای دنیای مجازی – موتورهای جست و جو و پلتفرمهای مجازی – میباشد. شما در این شغل باید بدانید که هر شبکه اجتماعی بر اساس چه الگوریتمهایی، کاربران، اکانتها و و محتوا را رتبه بندی میکند و صفحات وبسایتها به چه ترتیبی در نتایج سرچ موتورهای جست و جو قرار میگیرند. در این صورت، قادر هستید تا با استفاده از آن الگوریتمها نتایج سئوی بهتری را رقم بزنید.
شایان ذکر است که هر ساله پلتفرمهای مجازی، الگوریتمهای خود را به روز رسانی مینمایند و این وظیفهی کارشناس سئو میباشد که آنها را بررسی نماید تا در سال جدید رشد بهتری برای اکانت یا وبسایت تحت مدیریت خود رقم بزند.
پیاده سازی استراتژی های سئو
نکتهی مهمی که در این قسمت باید به آن اشاره کنیم، این است که تعیین استراتژیهای سئو وظیفهی شخصی به نام «سئو استراتژیست» میباشد و کارشناس سئو فقط وظیفهی عملی کردن تاکتیکهای تعیین شده را بر عهده دارد. در این راستا، یکی دیگر از وظایفی که بر عهدهی کارشناس سئو قرار میگیرد، پیادهسازی استراتژیهای سئو است و برای انجام این وظیفه از تکنیکها و ابزارهای مختلفی که در سئو وجود دارد بهره میگیرد.
- دوره ویدئویی آموزش تحقیق کلمات کلیدی برای سئوی سایت: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش تحقیق کلمات کلیدی برای سئوی سایت – ویژه ناشنوایان (رایگان): اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش گوگل سرچ کنسول برای تحلیل سایت و سئو: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش افزونه رنک مث برای سئو: اینجا را کلیک کنید (+).
مدیریت تیم و کار گروهی
در قسمتهای پیشین به این موضوع اشاره کردیم که یک کارشناس سئو با بخشهای مختلفی در ارتباط میباشد؛ بنابراین در جهت برقراری و حفظ ارتباط با همکاران، اعضای تیم و سایر افراد، به مهارت مدیریت تیم و کارِ گروهی نیاز پیدا میکند. این مهارت را میتوان با شرکت در دورههای مختلف و همچنین مطالعهی کتابهای موجود در این زمینه کسب نمود. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش موفقیت در کار تیمی – اصول تیم سازی (+)
- آموزش مدیریت تغییر و پیاده سازی آن در سازمان ها (+)
- مجموعه آموزش توسعه مهارت فردی (+)
لیست مقالات مشابه یا تکمیلی در حوزه معرفی مشاغل و چگونگی موفق شدن در آنها
- وبمستر چیست و کیست؟ + وظایف، مهارت ها و مزایای Webmaster شدن
- دستیار مجازی یعنی چه؟ + وظایف، مهارت ها و مزایای شغل دستیار مجازی
- دراپ شیپینگ چیست؟ – مزایا و معایب dropshipping + راهنمای قرارداد با تأمین کنندگان کالا
- شغل پشتیبانی سایت چیست؟ + لیست وظایف یک پشتیبان سایت + مهارت ها
- شغل گویندگی مجازی چیست؟ + لیست مهارت ها و بهترین حوزه ها برای کسب درآمد از گویندگی مجازی
- معرفی شغل طراحی گرافیک – بررسی 9 حوزه کاری Graphic Designing
- ادمین شبکه های اجتماعی کیست؟ – وظایف و مهارت های مدیر شبکه های اجتماعی
- شغل developer چیست؟ – دولوپر کیست؟ و چه وظایف و مهارت هایی دارد؟
- معرفی شغل نویسندگی + لیست مهارت ها و 14 بهترین فرصت های شغلی برای نویسندگان
- معرفی کسب و کار تهیه غذای خانگی + مراحل راه اندازی
- معرفی شغل ساخت محصولات رزینی در خانه + آموزش کامل
- شغل مدرپ medrep چیست؟ + لیست وظایف و مهارت های بازاریان دارو و تجهیزات پزشکی
- شغل تحلیلگر بورس – لیست وظایف و مهارت های تحلیل گر بورس اوراق بهادار
- شغل کارگزار بورس – بررسی جامع لیست وظایف و مهارت های یک کارگزار بورس
- شغل مترجمی – چگونه مترجم شویم؟ و از مترجمی پول درآوریم؟
- شغل مشاوره روانشناسی – مهارت ها و ویژگی های یک مشاور روانشناس حرفه ای
- شغل فروش لوازم لوکس – آموزش راه اندازی یک مغازه لوکس فروشی + معرفی حوزه ها
- شغل عطاری – مهارت های لازم برای راه اندازی کسب و کار عطاری
- شغل طراحی دکوراسیون داخلی – 10 مهارت ضروری برای یک طراح دکوراسیون داخلی
- آموزش فروشندگی کالای خواب – مهارت های لازم برای شغل فروشندگی کالای خواب
- راه اندازی شغل پارچه فروشی – مراحل ایجاد مغازه بزازی + معرفی انواع پارچه
- شغل طراحی لباس + مهارت های لازم، روش های کسب درآمد و پیشرفت در این شغل
- شغل طراحی کفش + لیست مهارت ها و مراحل تبدیل شدن به یک طراح کفش
- شغل چرم دوزی + معرفی ابزارها، مهارت ها و راه های کسب درآمد از چرم سازی
- شغل طراحی رابط کاربری و تجربه کاربری + معرفی UI/UX و مهارت های لازم برای این حوزه
- شغل قنادی – لیست مهارت های قنادی و روش های کسب درآمد از آن
- شغل کفاشی – لیست وظایف و مهارت های مورد نیاز یک کفاش
- شغل جوراب بافی – راهنمای 0 تا 100 راه اندازی کارگاه جوراب بافی
- شغل رستوران داری – لیست وظایف و مهارت هایی برای داشتن یک رستوران با فروش بالا
- شغل کافه داری – لیست وظایف و مهارت هایی برای داشتن یک کافه با فروش بالا
لیست مقالات مشابه یا تکمیلی در حوزه کسب درآمد با معرفی کسب و کارهای مختلف
- چگونه شغل مورد علاقه و مناسب خود را پیدا کنیم؟ – ۶ گام ساده در انتخاب یک شغل ایده آل
- بوم کسب و کار چیست؟ + راهنمای جامع اجزای مختلف بوم مدل کسب و کار
- لیست شغل های پردرآمد در ایران – معرفی ۳5+ شغل پر درامد و چگونگی موفق شدن در آن ها
- کسب و کارهای موفق در ایران: لیست ۲۵+ استارت آپ جدید و پولساز در ایران
- ۱۵ روش ثروتمند شدن در ایران – چگونه پولدار شویم؟ + 20 رازی که فراموش کرده اید!
- کارآفرینان موفق ایران را بهتر بشناسید – بیوگرافی و داستان موفقیت آنها
- ایده های پولساز در ایران – معرفی 40 انواع ایده های پول ساز آنلاین و آفلاین
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- آموزش راه اندازی کسب و کار خانگی – راهنمای جامع به زبان ساده
- کار در خانه – معرفی ۳۵+ انواع شغل در منزل با درآمد بالا
- کارهای خدماتی چیست؟ – معرفی بهترین کسب و کارهای خدماتی در ایران
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- تحلیل pestel چیست؟ – راهنمای جامع تحلیل پستل در کسب و کارهای مختلف
- انواع مدلهای کسب و کار – معرفی 50 الگوی کسب و کار موفق + ذکر مثال
- کسب و کارهای نوین – لیست ۲۳ بیزینس مدرن در ایران امروز
- کسب و کار دیجیتال چیست؟ چگونه بیزینس آنلاین خود را راه اندازی کنیم و توسعه دهیم؟
- مراحل ایجاد کسب و کار – چک لیستی برای کارآفرینی (۱۱ آیتم)
- کارافرینی در روستا – لیست ۲۵ طرح زودبازده اشتغالزایی روستایی
- انواع کارآفرینی – لیست ۱۵ نوع کارآفرینی بر اساس زمینه کسب و کار و نحوه مدیریت آن
- لیست 21 انواع کسب و کارهای کوچک و متوسط + اصول راه اندازی آنها
- کسب و کارهای کوچک زود بازده – لیست 30 بیزینس کوچک و پرسود در ایران
- فرصت های شغلی دورکاری – لیست 24 شغل رایج دورکاری در ایران و جهان
- لیست بهترین مشاغل فریلنسری در دنیا – ۲۰ مورد
- کارهای خدماتی پرسود – لیست 35 شغل خدماتی با سود بالا
- ۳۵ ایده کارآفرینی در حیاط منزل + اقدامات و نیازمندیها
- تبلیغات مناسب برای کسب و کار جدید – بهترین روش های مارکتینگ برای بیزینس های نوپا
- چه بیزینسی راه بندازم؟ – معرفی ۳۰ بهترین ایده های بیزینسی آنلاین و آفلاین
- زمین دارم چیکار کنم؟ – ۴۵ ایده کسب درامد از زمین خالی
- روش های خلق ایده در کارآفرینی – ۱۷ بهترین تکنیک های خلق ایده های کارآفرینی
- چگونه یک کسب و کار کوچک راه اندازی کنیم؟ – ۷ مرحله برای ایجاد یک بیزینس نوپا از صفر
- بهترین شغل ها برای جوانان – لیست ۲۰ برترین فرصت های شغلی جوانان در ایران
- شغل خوب برای خانمها + لیست ۲۱ بهترین شغل ها برای زنان و بانوان در ایران
- شتاب دهنده کسب و کار چیست؟ + ۱۰ بهترین شتابدهنده استارتاپ ایرانی
- مشاوره اقتصادی کسب و کار یعنی چه؟ – ۸ حوزه کاری مشاوره اقتصادی کسب و کار
- کسب و کار تولیدی با سرمایه کم – لیست ۲۴ شغل تولیدی کوچک
سخن پایانی در رابطه با شغل کارشناس سئو
بر خلاف بسیاری از مشاغل موجود در جامعه، شما برای تبدیل شدن به کارشناس سئو، به سرمایهی اولیه زیاد نیازی ندارید. به منظور شروع فعالیت در این حوزه، تنها باید برای یادگیریِ مهارتهای گفته شده زمانِ خود را هزینه نمایید. از جهت دیگر، برای حرفهای شدن در این کار شما به تمرین زیاد و فعالیت بالا در این حوزه نیاز دارید. به منظور صرفه جویی در زمان و تسریع پیشرفت، میتوانید در کنارِ گذراندن دورههای آموزشی به تمرین و تکرار بپردازید.
در پایان امیدواریم این مقاله توانسته باشد، دید جامع و کاملی از شغل کارشناس سئو در اختیار شما قرار داده باشد. اگر شما مخاطب گرامی، نظر و دیدگاهی در خصوص این شغل دارید، یا نکتهی خاصی را میدانید که در این مقاله به آن اشاره نشده است، خواهشمند است دیدگاههای ارزشمند خود را از طریق بخش کامنت در انتهای این نوشتار به اشتراک بگذارید. همچنین در صورت صلاحدید میتوانید، لینک این نوشتار را از طریق کانالها و گروههایی که در شبکههای اجتماعی عضو هستید بهدست دوستان و آشنایان برسانید تا آنها نیز اگر درصدد این هستند که به عنوان کارشناس سئو به کسب درآمد بپردازند، بتوانند از طریق اطلاعاتی که در این مقاله ذکر شده است، به هدف خود دست یابند. علاوه بر آن، میتوانید ما را در اینستاگرام و تلگرام فالو کنید تا در زمینه جدیدترین روشها، ترفندها و اخبار دنیای دیجیتال بهروز بمانید.