شغل طراحی داخلی یکی از مشاغلی است که در دنیای امروز توجه زیادی به آن میشود. افرادی که قصد ساخت یک ساختمان را دارند (چه تجاری و چه مسکونی) خواهان یک طراحی یا دیزاین داخلی زیبا و منحصر به فرد میباشند؛ به همین دلیل بازار شغل طراحی دکوراسیون داخلی، به شدت داغ شده است. به منظور اینکه بتوانید وارد این شغل شوید و به عنوان یک طراح دکوراسیون داخلی فعالیت خود را آغاز نمایید، نیاز است تا یک سری مهارتها را در خود پرورش دهید. در این مقاله از مجله اینترنتی کاپریلا قصد داریم تا با هم شغل طراحی دکوراسیون داخلی را مورد بررسی قرار دهیم؛ پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
تعریف طراحی دکوراسیون داخلی
اگر بخواهیم تعریف سادهای از دکوراسیون داخلی ارائه دهیم، باید بگوییم که مفهوم آن، «علم تجهیز و چیدمان فضای داخلی به کمک وسایل مختلف» میباشد. منظور از وسایل مختلف در این تعریف، تمام المانهایی است که در زیبا سازی فضای منزل به کار میآیند. اجزای یک محیط داخلی که یک طراح دکوراسیون داخلی با آنها سر و کار دارد عبارتاند از:
- دیوار (رنگ، کاغذ دیواری و…)
- نورپردازی (لوستر، انواع چراغ، آباژور و…)،
- مبلمان و صندلیها
- کتابخانه شخصی
- کمدهای دیواری
- تلویزیون
- پرده
- تابلو
- مجسمه
- کابینت
- کفپوش
در واقع تقریباً تمامی وسایل و اجزای ظاهری یک محیط داخلی، ابزاری برای طراحی محیط خانه به حساب میآیند. طراح دکوراسیون داخلی به کسی میگویند که وظیفهی انتخاب وسایل و طرز چیدمان آنها را بر عهده دارد، و با کسب مهارتهای مختلفی که برای این کار نیاز است، محیط داخلی را آماده مینماید؛ در ادامه قصد داریم تا مهارتهای لازم برای تبدیل شدن به طراح دکوراسیون داخلی را باهم بررسی کنیم.
- آموزش اصول معماری و طراحی فضاهای داخلی: اینجا را کلیک کنید (+).
مهارتهای لازم برای طراحی دکوراسیون داخلی
قبل از اینکه وارد بحث مهارتهای لازم برای طراحی دکوراسیون داخلی بشویم، باید به این نکته اشاره کنیم که شغل طراحی دکوراسیون با شغل طراحی داخلی متفاوت است. در شغل طراحی داخلی، شما المانهای اصلی و نوع چیدمان دیوارها و پنجرهها را تعیین میکنید؛ در حالی که شغل طراحی دکوراسیون داخلی به انتخاب و چیدمان وسایل نام برده شده در قسمت قبل میپردازد. همچنین برای شغل طراحی داخلی شما به تحصیلات آکادمیک نیازمند هستید؛ اما در شغل طراحی دکوراسیون داخلی نیازی به تحصیلات آکادمیک نمیباشد و صرفاً یادگیری مهارتهای لازم برای این کار کافی است. حال بیایید به بررسی مهارتهای لازم برای شغل طراحی دکوراسیون داخلی بپردازیم که عبارتاند از:
- شناخت مواد اولیه و بافت وسایل
- اصول طراحی و دکوراسیون
- نورپردازی
- چیدمان فضا
- خلاقیت
- انعطافپذیری
- توجه به جزئیات
- کارگروهی
- مدیریت افراد و منابع اولیه
- آشنایی با نرم افزارهای طراحی دکوراسیون داخلی
در ادامه جهت افزایش آگاهی شما به بررسی موارد گفته شده میپردازیم.
شناخت مواد اولیه و بافت وسایل
یکی از مهارتهای اولیه که جهت فعالیت در شغل طراحی دکوراسیون داخلی به آن نیاز دارید، شناخت انواع مواد اولیه و بافت مواد اولیهای است که برای ساخت وسایل و تجهیزات مورد استفاده قرار گرفته است. در ادامه سعی میکنیم در قالب یک مثال این موضوع را برای شما روشن نماییم.
فرض کنید که به عنوان یک طراح دکوراسیون داخلی، قصد دارید مبلمان یک خانه را انتخاب کنید. برای این کار باید جنس پارچهی استفاده شده، فوم و ابری که داخل مبلمان به کار رفته است، حسی که از لمس و نشستن بر روی مبل به شما دست میدهد و حتی جنس و بافت قسمتهای سخت (مانند چوب یا فلز مورد استفاده در ساخت مبل) و… را مورد بررسی قرار دهید. انجام این کار باید به نحوی باشد که علاوه بر حس خوبی که بافت و جنس مبل ایجاد میکند، این انتخاب با سایر وسایل مانند جنس پرده، کفپوش و… نیز همخوانی داشته باشد و یک حس هماهنگی و یکدستی فضای داخلی را در بر بگیرد.
شایان ذکر است، مورد دیگری که داشتن این مهارت را برای شما ضروری میکند، تفکیک فضاهای مختلف یک محیط داخلی میباشد. در این راستا، شما با تغییر جنس و بافت وسایل، میتوانید حسهای مختلفی در بخشهای گوناگون خانه (مانند فضای کار، استراحت، پذیرایی و…) برای ساکنین ایجاد نمایید.
اصول طراحی و دکوراسیون
حوزهی کاری طراحی دکوراسیون داخلی، دارای تحصیلات آکادمیک میباشد؛ اما همانطور که گفتیم برای ورود به این شغل لازم نیست حتماً تحصیلات تخصصی این حوزه را گذرانده باشید. شما این امکان را دارید که با مطالعه و شناخت اصول طراحی و دکوراسیون داخلی، وارد این حوزهی کاری شوید. اصول طراحی دکوراسیون داخلی – جهت یادگیری و مطالعه – عبارتاند از:
- شناخت فضا و اصول چیدمان
- نحوهی چیدمان فضاهای داخلی و مجزا کردن آنها
- روانشناسی رنگها و بافتها
- و…
شایان ذکر است، یادگیری این اصول به صورت حضوری یا از طریق گذراندن دورههای آموزش مجازی ممکن است. به خاطر داشته باشید که علاوه بر آموزش اصول، کسب تجربه و استفاده از خلاقیت در کار نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.
- آموزش آشنایی با اصول دکوراسیون داخلی: اینجا را کلیک کنید (+).
نورپردازی
یکی دیگر از مهارتهای لازم برای ورود به شغل طراحی دکوراسیون داخلی، شناخت اصول نورپردازی و انواع نورپردازی مناسب برای محیطهای مختلف میباشد. به عنوان مثال، اگر قصد طراحی دکور یک محیط سرشار از آرامش برای استراحت را دارید، باید از نورپردازی و رنگهای ملایم استفاده نمایید. رعایت این موارد حس آرامش و راحت بودن را در افراد تقویت میکند؛ در حالی که برای محیطهای کاری بهتر است از نورپردازی روشن بهره ببرید تا محیطی مناسب جهت فعالیت طولانی ایجاد نمایید. از این طریق، تمرکز افراد برای کار در چنین محیطی افزایش مییابد.
شایان ذکر است، علاوه بر مواردی که در مورد نورپردازی گفته شد، استفاده از نورهای رنگی مختلف در نورپردازی و تفکیک قسمتهای گوناگون یک فضای داخلی امری مهم محسوب میگردد. شما برای استفادهی درست از انواع نورهای رنگی، به شناخت روانشناسی رنگها و اصول استفاده از نورهای رنگی مختلف نیاز دارید. این موضوع به شما در انتخاب رنگ متناسب با فضا و خواستههای مشتری، کمک زیادی میکند.
چیدمان فضا
چیدمان فضا – یا همان برنامهریزی استفاده از فضا – یکی دیگر از مهارتهایی است که برای ورود به شغل طراحی دکوراسیون داخلی نیاز میباشد. با کسب و پرورش این مهارت، شما یاد میگیرید که چگونه از یک فضای طراحی شده توسط طراحان داخلی، به نحو احسن استفاده نمایید. در این قسمت، شما باید نحوهی ورود و خروج افراد به یک فضا، استفاده از فضاهای مختلف برای چیدمان وسایل و… مد نظر قرار دهید تا افرادی که قرار است در آن محیط فعالیت کنند به راحتترین و بهترین شکل از وسایل و فضاهای موجود بهره ببرند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش سبک شناسی دکوراسیون در معماری داخلی – کلیک کنید.
- آموزش پروژه محور معماری – طراحی داخلی اتاق خواب هتل – کلیک کنید.
خلاقیت
پرورش خلاقیت جزو مهمترین پیشنیازهای ورود به حوزهی طراحی دکوراسیون داخلی میباشد. در این شغل، استفاده از خلاقیت برای الهام گرفتن از ایدههای مختلف، امری مهم تلقی میگردد و به شما کمک میکند عناصر مختلف را به بهترین شکل در کنار یکدیگر قرار دهید و فضای نو و دلخواه را برای افراد مختلف طراحی و آماده کنید. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش پرورش خلاقیت، ایده پردازی و نوآوری – کلیک کنید.
- آموزش تکنیک های توسعه خلاقیت – رایگان – کلیک کنید.
- آموزش خلاقیت در مهندسی – بخش یکم – کلیک کنید.
- آموزش خلاقیت در مهندسی – بخش دوم – کلیک کنید.
انعطاف پذیری
انعطافپذیری مهارتی است که نه تنها در کار، بلکه در زندگی شخصی هم به شما کمک خواهد کرد. در شغل طراحی دکوراسیون داخلی، احتمال تغییر نظر کارفرما، تغییر در برنامهریزیهای صورت گرفته و دیگر بخشهای این کار وجود دارد. شما به عنوان یک طراح دکوراسیون داخلی باید به کمک مهارت و ویژگی انعطافپذیری به سرعت خودتان و کارتان را با تغییرات به وجود آمده وفق دهید. علاوه بر این ممکن است پروژههای مختلفی بر عهدهی شما باشد و برخورداری از این مهارت به شما کمک میکند تا تمامی پروژههای را به نحو احسن پیش ببرید. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
توجه به جزئیات
مهارتی که طراحان دکوراسیون داخلی با دانشِ یکسان را از هم مجزا میکند و به بعضی از آنها در انجام وظایفشان برتری میبخشد، توجه به جزئیات میباشد. همهی افراد توانایی این را دارند که دکوراسیون یک محیط داخلی را به صورت کلی و عمده طراحی نمایند؛ اما توجه به طرحی جزئیات دکوراسیون داخلی است که بین کار یک متخصص و فردی بی تجربه تفاوت ایجاد میکند. به عنوان یک طراح دکوراسیون داخلی، شما باید نسبت به جزئیات به کار رفته در انتخاب وسایل و چیدمان آنها توجه ویژهای از خود نشان دهید تا پروژههای منحصر به فرد و دلخواه را به کارفرمای خود تحویل دهید.
کار گروهی
همانند بسیاری دیگر از مشاغل، پروژههای طراحی دکوراسیون داخلی نیز به صورت انفرادی انجام نمیشوند و به گروهی از افراد برای عملی کردن طراحیهای صورت گرفته نیاز است. به همین منظور، ایجاد و تقویت مهارت کار گروهی، یکی دیگر از مهارتهای لازم برای ورود به شغل طراحی دکوراسیون داخلی میباشد. شما برای اینکه قادر باشید یک پروژه را به بهترین شکل اجرا نمایید، باید با افراد مختلفی همکاری کنید، در هر مرحله از انجام کارها، با آنها هماهنگ باشید و ارتباط خوبی با همکاران خود برقرار نمایید. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
مدیریت افراد و منابع اولیه
همانطور که در قسمت قبل به آن اشاره کردیم، در شغل طراحی دکوراسیون شما با افراد مختلفی که دارای تخصصهای گوناگونی میباشند ارتباط دارید. برای اینکه بتوانید از نهایت پتانسیلهای موجود در افراد و امکانات استفاده نمایید، باید از مهارتهای سازمانی مانند مدیریت افراد و منابع اولیه بهره ببرید. شایان ذکر است، مدیریت افراد و منابع اولیه یعنی اینکه شما قادر باشید، در وهلهی اول بودجهبندی مناسبی برای بخشهای مختلف یک پروژه ارائه دهید و در کنار آن از افرادی که تخصصهای مختلفی دارند، به بهترین شکل و در هماهنگی کامل استفاده کنید.
آشنایی با نرم افزار های طراحی دکوراسیون داخلی
یکی دیگر مهارتهای ضروری در شغل طراحی دکوراسیون، استفاده از نرمافزارهای طراحی داخلی و ارائهی یک مدل کامپیوتری از طراحی محیط به مشتری – قبل از اجرای آن – میباشد. از این طریق شما میتوانید علاوه بر کاهش زمان اجرای پروژه، در میزان هزینهها هم صرفه جویی نمایید. همچنین این کار، یک دید دقیق از طرحِ اجرا شدهی دکوراسیون داخلی به شما نشان میدهد. از طریق این مهارت میتوانید نتیجهی نهایی کارتان را مشاهده کنید تا در صورت نیاز تغییرات ضروری را اعمال نمایید. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مدل سازی فضای داخلی در Maya (رایگان) – کلیک کنید.
- آموزش پروژه محور تری دی مکس ۳ds Max – طراحی مبلمان – کلیک کنید.
- آموزش پروژه محور تری دی مکس – طراحی داخلی فضاهای مسکونی با ۳ds Max – کلیک کنید.
- آموزش طراحی پارچه برای دکوراسیون داخلی خانه با نرم افزار فتوشاپ و ایلاستریتور – کلیک کنید.
- آموزش چیف آرشیتکت Chief Architect برای طراحی دکوراسیون داخلی و نمای بیرونی ساختمان (+)
لیست مقالات مشابه یا تکمیلی در حوزه معرفی مشاغل و چگونگی موفق شدن در آنها
- وبمستر چیست و کیست؟ + وظایف، مهارت ها و مزایای Webmaster شدن
- دستیار مجازی یعنی چه؟ + وظایف، مهارت ها و مزایای شغل دستیار مجازی
- دراپ شیپینگ چیست؟ – مزایا و معایب dropshipping + راهنمای قرارداد با تأمین کنندگان کالا
- شغل پشتیبانی سایت چیست؟ + لیست وظایف یک پشتیبان سایت + مهارت ها
- شغل گویندگی مجازی چیست؟ + لیست مهارت ها و بهترین حوزه ها برای کسب درآمد از گویندگی مجازی
- معرفی شغل طراحی گرافیک – بررسی 9 حوزه کاری Graphic Designing
- ادمین شبکه های اجتماعی کیست؟ – وظایف و مهارت های مدیر شبکه های اجتماعی
- شغل developer چیست؟ – دولوپر کیست؟ و چه وظایف و مهارت هایی دارد؟
- معرفی شغل نویسندگی + لیست مهارت ها و 14 بهترین فرصت های شغلی برای نویسندگان
- معرفی کسب و کار تهیه غذای خانگی + مراحل راه اندازی
- معرفی شغل ساخت محصولات رزینی در خانه + آموزش کامل
- شغل مدرپ medrep چیست؟ + لیست وظایف و مهارت های بازاریان دارو و تجهیزات پزشکی
- شغل تحلیلگر بورس – لیست وظایف و مهارت های تحلیل گر بورس اوراق بهادار
- شغل کارگزار بورس – بررسی جامع لیست وظایف و مهارت های یک کارگزار بورس
- شغل مترجمی – چگونه مترجم شویم؟ و از مترجمی پول درآوریم؟
- شغل مشاوره روانشناسی – مهارت ها و ویژگی های یک مشاور روانشناس حرفه ای
- شغل فروش لوازم لوکس – آموزش راه اندازی یک مغازه لوکس فروشی + معرفی حوزه ها
- شغل عطاری – مهارت های لازم برای راه اندازی کسب و کار عطاری
- شغل کارشناس سئو – لیست مهارت های لازم برای شغل کارشناس SEO
- آموزش فروشندگی کالای خواب – مهارت های لازم برای شغل فروشندگی کالای خواب
- راه اندازی شغل پارچه فروشی – مراحل ایجاد مغازه بزازی + معرفی انواع پارچه
- شغل طراحی لباس + مهارت های لازم، روش های کسب درآمد و پیشرفت در این شغل
- شغل طراحی کفش + لیست مهارت ها و مراحل تبدیل شدن به یک طراح کفش
- شغل چرم دوزی + معرفی ابزارها، مهارت ها و راه های کسب درآمد از چرم سازی
- شغل طراحی رابط کاربری و تجربه کاربری + معرفی UI/UX و مهارت های لازم برای این حوزه
- شغل قنادی – لیست مهارت های قنادی و روش های کسب درآمد از آن
- شغل کفاشی – لیست وظایف و مهارت های مورد نیاز یک کفاش
- شغل جوراب بافی – راهنمای 0 تا 100 راه اندازی کارگاه جوراب بافی
- شغل رستوران داری – لیست وظایف و مهارت هایی برای داشتن یک رستوران با فروش بالا
- شغل کافه داری – لیست وظایف و مهارت هایی برای داشتن یک کافه با فروش بالا
لیست مقالات مشابه یا تکمیلی در حوزه کسب درآمد با معرفی کسب و کارهای مختلف
- چگونه شغل مورد علاقه و مناسب خود را پیدا کنیم؟ – ۶ گام ساده در انتخاب یک شغل ایده آل
- بوم کسب و کار چیست؟ + راهنمای جامع اجزای مختلف بوم مدل کسب و کار
- لیست شغل های پردرآمد در ایران – معرفی ۳5+ شغل پر درامد و چگونگی موفق شدن در آن ها
- کسب و کارهای موفق در ایران: لیست ۲۵+ استارت آپ جدید و پولساز در ایران
- ۱۵ روش ثروتمند شدن در ایران – چگونه پولدار شویم؟ + 20 رازی که فراموش کرده اید!
- کارآفرینان موفق ایران را بهتر بشناسید – بیوگرافی و داستان موفقیت آنها
- ایده های پولساز در ایران – معرفی 40 انواع ایده های پول ساز آنلاین و آفلاین
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- آموزش راه اندازی کسب و کار خانگی – راهنمای جامع به زبان ساده
- کار در خانه – معرفی ۳۵+ انواع شغل در منزل با درآمد بالا
- کارهای خدماتی چیست؟ – معرفی بهترین کسب و کارهای خدماتی در ایران
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- تحلیل pestel چیست؟ – راهنمای جامع تحلیل پستل در کسب و کارهای مختلف
- انواع مدلهای کسب و کار – معرفی 50 الگوی کسب و کار موفق + ذکر مثال
- کسب و کارهای نوین – لیست ۲۳ بیزینس مدرن در ایران امروز
- کسب و کار دیجیتال چیست؟ چگونه بیزینس آنلاین خود را راه اندازی کنیم و توسعه دهیم؟
- مراحل ایجاد کسب و کار – چک لیستی برای کارآفرینی (۱۱ آیتم)
- کارافرینی در روستا – لیست ۲۵ طرح زودبازده اشتغالزایی روستایی
- انواع کارآفرینی – لیست ۱۵ نوع کارآفرینی بر اساس زمینه کسب و کار و نحوه مدیریت آن
- لیست 21 انواع کسب و کارهای کوچک و متوسط + اصول راه اندازی آنها
- کسب و کارهای کوچک زود بازده – لیست 30 بیزینس کوچک و پرسود در ایران
- فرصت های شغلی دورکاری – لیست 24 شغل رایج دورکاری در ایران و جهان
- لیست بهترین مشاغل فریلنسری در دنیا – ۲۰ مورد
- کارهای خدماتی پرسود – لیست 35 شغل خدماتی با سود بالا
- ۳۵ ایده کارآفرینی در حیاط منزل + اقدامات و نیازمندیها
- تبلیغات مناسب برای کسب و کار جدید – بهترین روش های مارکتینگ برای بیزینس های نوپا
- چه بیزینسی راه بندازم؟ – معرفی ۳۰ بهترین ایده های بیزینسی آنلاین و آفلاین
- زمین دارم چیکار کنم؟ – ۴۵ ایده کسب درامد از زمین خالی
- روش های خلق ایده در کارآفرینی – ۱۷ بهترین تکنیک های خلق ایده های کارآفرینی
- چگونه یک کسب و کار کوچک راه اندازی کنیم؟ – ۷ مرحله برای ایجاد یک بیزینس نوپا از صفر
- بهترین شغل ها برای جوانان – لیست ۲۰ برترین فرصت های شغلی جوانان در ایران
- شغل خوب برای خانمها + لیست ۲۱ بهترین شغل ها برای زنان و بانوان در ایران
- شتاب دهنده کسب و کار چیست؟ + ۱۰ بهترین شتابدهنده استارتاپ ایرانی
- مشاوره اقتصادی کسب و کار یعنی چه؟ – ۸ حوزه کاری مشاوره اقتصادی کسب و کار
- کسب و کار تولیدی با سرمایه کم – لیست ۲۴ شغل تولیدی کوچک
سخن پایانی در رابطه با شغل طراحی دکوراسیون داخلی
در این مقاله سعی کردیم تمامی مهارتهای لازم برای شغل طراحی دکوراسیون داخلی را معرفی و بررسی کنیم. همچنین شما را با وظایفی که در این شغل بر عهده دارید آشنا کنیم. در پایان امیدواریم این مقاله توانسته باشد دید جامع و کاملی از شغل طراحی دکوراسیون داخلی در اختیار شما قرار داده باشد. اگر شما مخاطب گرامی، نظر و دیدگاهی در خصوص این شغل دارید، یا نکتهی خاصی را میدانید که در این مقاله به آن اشاره نشده است، خواهشمند است دیدگاههای ارزشمند خود را از طریق بخش کامنت در انتهای این نوشتار به اشتراک بگذارید. همچنین در صورت صلاحدید میتوانید، لینک این نوشتار را از طریق کانالها و گروههایی که در شبکههای اجتماعی عضو هستید بهدست دوستان و آشنایان برسانید تا آنها نیز اگر درصدد این هستند که به عنوان طراح دکوراسیون به کار شوند، بتوانند از طریق اطلاعاتی که در این مقاله ذکر شده است، به هدف خود دست یابند. علاوه بر آن، میتوانید ما را در اینستاگرام و تلگرام فالو کنید تا در زمینه جدیدترین روشها، ترفندها و اخبار دنیای دیجیتال بهروز بمانید.