امروزه شرکتها و کارخانههای بسیاری در حال فعالیت و یا تأسیس هستند که هر کدام از آنها برای رسیدن به اهداف و موفقیت در مسیر فعالیتهای مختلف خود، به بهینهسازی سیستمها و فرایندهای تولیدی، افزایش کیفیت و جلوگیری از هدر رفت منابع مالی و غیرمالی و… نیازمندند؛ اینجاست که نیاز به مهندسین صنایع در کارخانهها و دیگر مؤسسات اداری، خود را نشان میدهد. در این مقاله از مجله اینترنتی کاپریلا با «شغل مهندسی صنایع» بهطور کامل آشنا خواهیم شد و تمامی جوانب مختلف و مهارتهای لازم برای تبدیل شدن به یک مهندس صنعت را مورد بررسی قرار میدهیم. اگر شما نیز قصد ادامه تحصیل در رشته مهندسی صنایع یا کسب درآمد در این حوزه را دارید؛ تا انتهای این مقالهی آموزشی با ما همراه باشید.
شغل مهندسی صنایع چیست؟
مهندسی صنایع یکی از شاخههای علم مهندسی است که در ابتدا بهعنوان یکی از شاخههای فرعی مهندسی مکانیک شناخته میشد؛ اما با گسترش هر یک از این زیرشاخهها، مهندسی صنایع نیز بهعنوان یک رشته مستقل در دانشگاههای ایران ارائه و تدریس شد. دانشآموختگان این رشته تلاش میکنند با توسعه و یکپارچهسازی سامانههای پیچیده، به بهینهسازی دانش، منابع مالی، اطلاعات، مواد و انرژی، تجهیزات و بهینهسازیِ فرایندهای مختلف بپردازند.
شغل مهندسی صنایع تلفیقی از دانش و علوم مهندسی، ریاضیات، اقتصاد و مدیریت است که با کاهش هزینههای تولید، افزایش کیفیت خدمات و محصولات و بهبود فرآیندها، به بقاء و عملکرد بهترِ کارخانهها و سازمانهای مختلف کمک میکنند. بهعبارت دیگر، مهندسان صنایع بر چگونگی انجام کارها بهصورتی مؤثرتر تمرکز مینمایند و در جهت ایجاد تعادل بین عوامل مختلف از جمله: ایمنی کارکنان، دستیابی به نتایج بدون خطا، زمان، تکنولوژی، تعداد کارکنان مورد نیاز، هزینه و محیط تلاش میکنند.
لطفاً توجه داشته باشید جزئیات دقیقتر و پاسخ نهایی به سؤال «شغل مهندسی صنایع چیست؟» به گرایش و حوزه تخصصی شما بستگی دارد؛ زیرا هر کدام از گرایشهای رشته مهندسی صنایع به موضوع متفاوتی میپردازند.
- مجموعه آموزش مهندسی صنایع: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش تئوری صف – ویژه رشته مهندسی صنایع: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش مسائل کاربردی مهندسی صنایع و تحقیق در عملیات: اینجا را کلیک کنید (+).
مزایا و معایب شغل مهندسی صنایع
خوشبختانه بازار کار رشته مهندسی صنایع با رشد و استقبال قابل توجهی مواجه است و همین مسئله باعث شده افراد زیادی این رشته را برای تحصیل در مقاطع دانشگاهی انتخاب کنند. توصیهی ما به افراد علاقهمند به رشته مهندسی صنایع این است که قبل از ورود به این رشته از مزایا و معایب این شغل آگاه شوند تا با دید بازتر مسیر کاری مورد نظرشان را انتخاب کنند. از این رو، در ادامه به بررسی مزایا و معایب شغل مهندسی صنایع میپردازیم:
- امکان کار پارهوقت: از آنجایی که مهندسین صنایع میتوانند بهصورت پارهوقت مشغول به کار شوند، امکان انجام همزمان چندین پروژه کاری برای آنها فراهم میشود.
- امکان ارتقاء شغلی: تحصیلات مدیران سازمانهای مختلف نشان میدهد که تعداد بسیاری از آنها در رشته مهندسی صنایع تحصیل کردهاند. از آنجایی که شما بهعنوان مهندس صنایع باید با تمامی دپارتمانهای درونی سازمان ارتباطی برقرار کنید و از روندها و سیستمهای جاری مطلع باشید؛ طبیعتاً شانس شما برای رسیدن به جایگاههای مدیریتی از سایر رشتهها بالاتر خواهد بود. البته توجه داشته باشید که برای رسیدن به موقعیتهای شغلی بالا، لازم است چندین سال در یک مجموعه مشغول به کار بوده و توانمندیهای حرفهای خود را نشان داده باشید.
- خستگی و بیحوصلگی در کار: ممکن است بهدلیل کار مداوم با اعداد و ارقام و تهیه گزارشها پس از مدتی از شغل خود خسته شوید و بیحوصلگی به سراغتان بیاید. همچنین گاهی اوقات بهدلیل گستردگی کاری این رشته، امکان برقراری تعادل بین زندگی شخصی و کاری، برای مهندسان صنایع دشوار خواهد شد.
وظایف یک مهندس صنایع
هر مهندس صنایعی – بر اساس فیلد کاری گرایشی که انتخاب میکند – وظایف خاص خودش را دارد؛ اما اگر بخواهیم بهطور کلی به وظایف عمومی یک مهندس صنایع بپردازیم، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- بررسی بهرهوری و ارائهی توصیههایی جهت بهبود مراحل انجام کار
- محاسبه و برآورد شرایط و ارزش هر یک از ماشین آلات موجود در کارخانه و شناسایی روشهایی برای بهبود کارایی آنها
- نظارت بر عملکرد کارمندان و برنامهها با هدف رفع ایرادات و نیازها
- ارائه و پیادهسازی روشهایی جهت حل مشکلاتِ تولید و کاهش هزینهها بدون کاهش کیفیت
- توسعه سیستمهای کنترل مدیریت برای تحلیل هزینهها بهشکلی مؤثرتر و مطابق بر برنامهریزیهای مالی صحیح
- رعایت تمامی اصول ایمنی در کار
- تدوین برنامههای استراتژیک کارخانه و شرکت
- برطرف کردن معایب در سیستمها و یا طراحی سیستم جدید (در صورت لزوم)
- ارتباط با مشتریان با هدف برنامهریزی برای حل دغدغهها و نارضایتیهای آنان
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش بهره وری و تکنیک های اندازه گیری آن – کلیک کنید.
- آموزش تولید ناب برای افزایش بهره وری – کلیک کنید.
- آموزش رایگان الزامات سیستم مدیریت کیفیت – مراجع الزامی – کلیک کنید.
- آموزش الزامات سیستم مدیریت کیفیت مبتنی بر استاندارد ISO 9001:۲۰۱۵ (+)
- آموزش اندازه گیری و تحلیل بهره وری در واحدهای صنعتی – کلیک کنید.
- آموزش سیستم مدیریت یکپارچه فرایندهای تحقیق و توسعه R&D (+)
آشنایی با گرایش های رشته مهندسی صنایع
رشته مهندسی صنایع در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد گرایشهای مختلفی دارد که شما با انتخاب هر یک از این گرایشها میتوانید در آن حوزهی خاص متمرکز شده و مهارتهای لازم را برای ورود به بازار کارِ آن حوزه کسب کنید. طبیعتاً هر از این گرایشها صرفاً شامل بخشی از دروس رشته مهندسی صنایع بوده و به تعدادی از وظایفِ مرتبطِ با آن محدود میشوند. مهمترین گرایشهای مهندسی صنایع در دانشگاه عبارتاند از:
- گرایش تولید صنعتی
- گرایش ایمنی صنعتی
- گرایش تکنولوژی صنعتی
- گرایش برنامهریزی و تحلیل سیستمها
در ادامه به بررسی تمامیِ این گرایشها میپردازیم.
گرایش تولید صنعتی
گرایش تولید صنعتی در رشتهی مهندسی صنایع شامل مهارتهای تکنیکی_اقتصادی، سازماندهی و استفاده مؤثر از نیروی کار، مواد، ماشین آلات و زمان با هدف تولید کالای مطلوب و خدمات باکیفیت است. در واقع، یک مهندس تولید صنعتی با استفاده از دانش و مهارتهای خود قادر است با تجزیه و تحلیلی که در جهت کنترلِ کیفیت، کنترلِ مدیریت پروژه و بهبودِ کاراییِ تولید انجام میدهد، امکانِ تولیدِ بهینهترِ فراوردهها و عَرضهی مطلوبترِ خدمات را فراهم کند.
دروس تخصصی گرایش تولید صنعتی عبارتاند از:
- پروژه طراحی ایجاد صنعت
- مهندسی فاکتورهای انسانی
- اصول مدیریت و تئوری سازمان
- زبان تخصصی
- برنامهریزی تولید
- کاربرد کامپیوتر در مهندسی صنایع
- برنامهریزی نگهداری و تعمیرات
- برنامهریزی و کنترل تولید و موجودی
- پروژه
- کارآموزی
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مدیریت تولید و عملیات – کلیک کنید.
- آموزش روش های تولید – کلیک کنید.
- آموزش اتوماسیون صنعتی – کلیک کنید.
- آموزش مقدماتی طرح ریزی واحدهای صنعتی – کلیک کنید.
- آموزش رایگان تعیین فضای طرح ریزی در واحدهای صنعتی (+)
- آموزش آشنایی با سیستم های تولید و عملیات – کلیک کنید.
- آموزش مهندسی فاکتورهای انسانی – ارگونومی – کلیک کنید.
- آموزش رایگان برنامه ریزی نگهداری و تعمیرات – کلیک کنید.
- آموزش زبان تخصصی مهندسی صنایع – کلیک کنید.
گرایش ایمنی صنعتی
گرایش ایمنی صنعتی برای اولین بار در سال 1950 میلادی با هدف ارزیابی ایمنی سیستمها و یافتن مشکلات ناشی از کارکرد غیر نرمال آنها پایهگذاری شد. این گرایش – که یکی از گرایشهای نوظهور و تازه تاسیسِ رشته مهندسی صنایع در ایران است – تلفیقی از بهداشت و مدیریت میباشد و مهندسان این رشته، با کاهش آسیبها و خطرات انسانی، ایمنیِ ماشینآلات، انسانها، مواد خام و… را افزایش میدهند که این امر موجب بهرهوریِ هرچه بیشترِ واحدهای صنعتی میشود.
دروس تخصصی گرایش ایمنی صنعتی عبارتاند از:
- ایمنی در برق
- عوامل شیمیایی محیط کار
- مهندسی احتراق
- اعلام و اطفاء حریق
- دیگها و ظروف تحت فشار
- حفاظت صنعتی (ایمنی صنعتی)
- گازرسانی
- کارآموزی
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش اصول و کلیات بهداشت حرفه ای – کلیک کنید.
- آموزش سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی OHSAS 18002:۲۰۰۸ (+)
- آموزش سیستم HSE-MS مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست ISO14001 (+)
- آموزش قوانین و استانداردهای ایمنی، بهداشت و محیط زیست HSE (+)
- آموزش مدیریت ایمنی فرایند – کلیک کنید.
- آموزش ایمنی کار در فضای بسته – کلیک کنید.
- آموزش ایمونولوژی Immunology – کلیک کنید.
گرایش تکنولوژی صنعتی
گرایش تکنولوژی صنعتی با نگاهی «فنیتر» نسبت به گرایش تولید صنعتی به مسائل نگاه میکند و دانش آموختگان این گرایش، از نظر فنی به کارشناسان مهندسی مکانیک در گرایش ساخت و تولید، نزدیکتر میباشند. آگاهی از مسائل بهینهسازی فراوردههای صنعتی و ساختوساز و همچنین راهاندازی و نگهداریِ فنی از واحدهای اجرایی از وظایف مهندسان تکنولوژی صنعتی است. علاوه بر آن، فارغ التحصیلان این گرایش، از تواناییهایی مانند: انتقال و مدیریت تکنولوژی و حفظ و حراست از آن بهکمک امکانات نرمافزاری و سختافزاری، با هدف حفظ و نگهداشت نظام فنی و اجرایی نیز برخوردار هستند.
دروس تخصصی گرایش تکنولوژی صنعتی عبارتاند از:
- قید و بندها (جیک و فیسکچر)
- ماشینهای افزار
- طراحی قالب و کنترل عددی
- عملیات حرارتی
- مونتاژ مکانیکی
- زبان تخصصی
- پروژه
- کارآموزی
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش رایگان سنتز اتوماسیون صنعتی – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت انتقال تکنولوژی – کلیک کنید.
- آموزش نظریه شبکه در مهندسی صنایع – کلیک کنید.
- آموزش رایگان بهینه سازی در زبان تخصصی مهندسی صنایع – کلیک کنید.
- آموزش زیست فناوری و تخمیر قارچی – کلیک کنید.
- آموزش تکنولوژی بسته بندی پلیمری – کلیک کنید.
گرایش برنامه ریزی و تحلیل سیستم ها
این گرایش به ارائه راهکارهای سیستماتیک میپردازد و بیشتر جنبه نرمافزاری دارد؛ هدف این گرایش، آموزش روشهای جدید و سیستماتیک، آموزش تجزیه و تحلیل واحدهای صنعتی و آموزش مدلهای ریاضی به داوطلبان میباشد. یک «مهندس تحلیل سیستمها» – با استفاده از مدلهای ریاضی و نرمافزارهای مختلف – به تجزیه و تحلیل اطلاعات جمعآوری شده میپردازد و نتیجه آن را در اختیار واحدهای مختلف قرار میدهد. شایان ذکر است که این گرایش، نسبت به سایر گرایشهای رشته مهندسی صنایع، به بررسی کلانتر و جامعتر سیستمها و پروژهها میپردازد.
دروس تخصصی گرایش برنامه ریزی و تحلیل سیستمها عبارتاند از:
- کاربرد کامپیوتر در مهندسی صنایع
- اصول مدیریت و تئوری سازمان
- برنامهریزی حملونقل
- اصول شبیهسازی
- تحلیل سیستمها
- سیستمهای اطلاعاتی
- کنترل مدیریت کارآموزی
- زبان تخصصی
- پروژه پایانی
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش تجزیه و تحلیل سیستم ها و روش ها – کلیک کنید.
- آموزش رایگان مفاهیم برنامه ریزی تولید – کلیک کنید.
- آموزش برنامه ریزی تولید – کلیک کنید.
- آموزش برنامه ریزی منابع سازمانی یا ای آر پی ERP – کلیک کنید.
شایانذکر است رشته مهندسی صنایع – علاوه بر گرایشهایی که در بالا به آنها اشاره شد – دارای گرایشهای جدیدتری نیز میباشد که برخی از آنها عبارتاند از:
- گرایش سیستمهای سلامت
- گرایش آینده پژوهی
- گرایش لجستیک و تأمین زنجیره
- آموزش اصول مهندسی صنایع غذایی ۱: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش اصول مهندسی صنایع غذایی ۲: اینجا را کلیک کنید (+).
- مجموعه آموزش مهندسی علوم و صنایع غذایی: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش صنایع آشامیدنی ها یا صنعت نوشیدنی: اینجا را کلیک کنید (+).
محیط کار شغل مهندسی صنایع
محیط کاری یک مهندس صنایع، به گرایشی که انتخاب کرده، به میزان تخصصش و همچنین به تعداد و نوع پروژههایی که در دست دارد وابسته است. شایان ذکر است که تنوع محیط کاری در رشته مهندسی صنایع بالاست و این مهندسین معمولاً بخشی از ساعات کاری خود را – در انبار و خط تولید – به ارزیابی ماشین آلات و ابزار مشغول هستند و مابقیِ ساعاتِ کاریشان را – در دفتر کار خود – به ارزیابی دادهها و تهیه گزارشات مربوطه اختصاص میدهند.
اگر تمایل دارید که بهعنوان یک مهندس صنایع در کارخانجات مؤسسات تولیدی مشغول به کار شوید، باید خود را با ویژگیهای این قبیل از محیطهای کاری مانند: گذراندن زمان طولانی بهصورت ایستاده و یا شرکت در جلسات متعدد با تیمهای مهندسی، کارمندان و مدیران سازگار نمایید. همچنین لازم است توان و حوصلهی استفادهی مکرر از ریاضیات را داشته باشید و بتوانید مدت زمانِ طولانی را صرفِ استفاده از رایانه و دیگر تجهیزات تکنولوژیکی کنید.
بهطور کلی، مهندسان صنایع معمولاً در انبارهای تولیدی، کارخانههای اتوموبیلسازی، کارگاههای ساخت و ساز و معماری، شرکتهای تولیدی و دیگر کسبو کارهای کوچک و بزرگ مشغول به کار هستند. از دیگر محیطهای کاری و بازارکارهای رشته مهندسی صنایع میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- بانکها
- حوزه نفت و گاز
- شهرداری و سازمانهای خدمات شهری
- بیمارستانها
که در ادامه هر یک از این موارد را مورد بررسی قرار میدهیم.
بازار کار شغل مهندسی صنایع در بانک ها
مهندسی صنایع یکی از رشتههای مورد نیاز برای عنوان شغلی بانکداری میباشد. علاوه بر آن، متخصصین و دانش آموختگان این رشته میتوانند در ستادهای بانکی، بخش برنامهریزی استراتژیک و واحد ارزیابی عملکردها مشغول به کار شوند. وظیفه مهندسین صنایع در عناوین شغلی که به آنها اشاره کردیم، این است که به طراحی سیستمهای تولیدیِ اطلاعاتی پرداخته و فرآیندهایی را برای بهبود عملکرد دیگر کارکنانِ عملیاتی و ستادی به مرحله اجرا درآورند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مقدماتی سیستم های اطلاعات مدیریت MIS – کلیک کنید.
- آموزش بهبود مستمر یا کایزن و پیاده سازی آن در سازمان ها – کلیک کنید.
بازار کار شغل مهندسی صنایع در حوزه نفت و گاز
نفت و گاز یکی از حوزههایی میباشد که در سالهای اخیر به جذب نیروی کاری زیاد با تخصص مهندسی صنایع پرداخته است. با اینکه هر یک از سازمانهای مرتبط با این رشته و واحدهای مستقر در آنها به حضور مهندسان صنایع نیازمندند، اما معمولاً این مهندسان در «واحد طرح و برنامه» برای بررسی پروژههای جاری و پیگیری چگونگی انجامِ این پروژهها توسط دیگر کارکنان، استخدام میشوند. از آنجایی که حتی یک روز تأخیر در پروژههای نفت و گاز میتواند خسارات زیادی را ایجاد کند، کار مهندسان صنایع در واحد طرح و برنامه از حساسیت و اهمیت بالایی برخوردار است. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
بازارکار مهندسان صنایع در شهرداری و سازمان ها
امروزه سازمانهای دولتی اهمیت و نیاز به حضور مهندسین صنایع را درک کردهاند؛ به همین دلیل از متخصصین و فارغالتحصیلان این رشته در عناوین شغلی: کارشناس مطالعات اقتصادی (برای ارزیابی پروژهها و طرحهای سرمایهگذاری)، مسئول گزینش، کارشناس تحلیلگر سیستم (برای تهیه گزارشات آماری و تجزیه و تحلیل سیستمها) و… دعوت به همکاری میکنند.
بازار کار شغل مهندسی صنایع در بیمارستان ها
احتمالاً استخدام نیروی کار با تخصص مهندسی صنایع در بیمارستانها برایتان کمی عجیب به نظر برسد! اما لازم است بدانید یک مهندس صنایع در سازمانهای مربوط به خدمات بهداشتی نقشی تأثیرگذار و حیاتی دارد. کارشناسان صنایع با نظارت بر اجرای صحیح سیستم مدیریت کیفیت در بیمارستانها و خدمات درمانی، مسئولیت عیبیابی کیفی فرایندهای اصلی را برعهده دارند. همچنین تعیین و تحلیل شاخصهای عملکردی و نظارت بر اجرای برنامههای عملیاتی با هدف دستیابی به اهداف استراتژیک و بالا بردن کیفیت، از دیگر وظایف مهندسین صنایع در این محیط کاری میباشد.
مهارت های لازم در شغل مهندسی صنایع
از آنجایی که مهندسی صنایع ارتباط زیادی با ریاضیات و مدیریت دارد، علاقهمندان به ورود و تحصیل در این رشته، باید از توانایی مدیریتی بالایی برخوردار بوده و در دروس محاسباتی مانند: آمار، ریاضی و فیزیک قوی باشند. همچنین یک مهندس صنایع باید توانایی انجام کار تیمی، توجه و دقت به جزئیات و توانایی تحمل فشار کاری بالا را داشته باشد تا از پسِ مشکلات احتمالی برآید؛ در نهایت تسلط بر زبان انگلیسی برای بهروز بودن و آگاهی از آخرین دستاوردهای رشته مهندسی صنایع از دیگر مهارتهای لازم در شغل مهندسی صنایع است.
در ادامه بهصورت کامل به این مهارتها و دیگر تواناییهای لازم در شغل مهندسی صنایع اشاره میکنیم:
توان علمی خوب در آمار، ریاضیات و فیزیک
تسلط بر مهارتهای ریاضی و انجام محاسبات پیشرفته، به مهندسان صنایع این امکان را میدهد تا در جهت اجرا، طراحی و ارزیابی رَویِههای جدید و به حداکثر رساندن بهره وری، عملکرد بهتری داشته باشند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مقدماتی اقتصاد مهندسی – کلیک کنید.
- آموزش آمار و احتمال مهندسی – کلیک کنید.
- آموزش تئوری احتمالات – کلیک کنید.
- آموزش اقتصاد مهندسی – مرور و حل تست ارشد – کلیک کنید.
- آموزش آمار احتمالات مهندسی – مهندسی صنایع (مرور و حل تمرین) – کلیک کنید.
توان مدیریتی و روحیه رهبری
اگر هدایت و رهبری بهدرستی انجام نشود، سیستمهای طراحیشده نیز بهصورت درست و اصولی اجرایی نمیشوند. در واقع، داشتن توان و روحیه رهبری سبب میشود که یک مهندس صنایع در مرحله اجرا و پیادهسازیِ طرحها، توانمند عمل کند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش اصول مدیریت – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت رفتار سازمانی Organizational behavior – کلیک کنید.
- آموزش مدل های تعالی سازمانی بر مبنای الگوی EFQM – بنیاد مدیریت کیفیت اروپا (+)
داشتن ذهن جستجوگر و مشتاق به یادگیری
یک مهندس صنایع باید تعصبات خاص بر ماهیت فنی امور را کنار بگذارد تا ذهنِ کنجکاو و جستجوگر او برای کشف حقایق پنهان در پدیدهها، آزاد و تقویت شود و به راه حلهای بهتری برای بهبود عملکرد کارها برسد؛ همچنین میل به یادگیریِ بیشتر در شغل مهندسی صنایع به متخصصان کمک میکند تا دانش و اطلاعات خود را بهروز و تکمیل نمایند.
توانایی مدیریت زمان و پروژه
امکان در دست داشتن چندین پروژه بهصورت همزمان برای مهندسان صنایع، امری کاملاً طبیعی میباشد؛ بنابراین برخورداری از روحیه رهبری، مهارتهای قوی در سازمان و مدیریت درست زمان به مهندسان صنایع کمک میکند تا پروژههای خود را در زمان مقررشده به انجام برسانند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مدیریت و کنترل پروژه – کلیک کنید.
- آموزش برنامه ریزی و کنترل تولید و موجودی ها – کلیک کنید.
- آموزش رایگان مدیریت پروژه – کلیک کنید.
- آموزش مبانی مدیریت پروژه با رویکرد PMBOK – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت چابک Agile پروژه ها با MSP یا MS Project – کلیک کنید.
- آموزش رایگان اسناد مدیریت پروژه – کلیک کنید.
مهارت های ارتباطی
از آنجایی که مهندسان صنایع برای درک بهتر نیازها، باید بهصورت مداوم با سرپرستان و مشتریان در ارتباط بوده و گزارش نتایج و توصیههای خود را به بهترین نحوهِ ممکن با اعضای تیمشان در میان بگذارند؛ لازم و ضروری است که به مهارتهای ارتباطی، کلامی و نوشتاریِ توسعهیافته مسلط باشند. در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
توانایی حل مسئله
مهندسان صنایع موظفاند روشهای عملیاتی، دستگاهها و ماشین آلات و دستورالعملهایِ تضمینِ کیفیت را بهبود دهند؛ به همین منظور لازم است توانایی شناسایی مشکلات و اقدام به رفع مسائل را داشته باشند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مهارت حل مساله و تصمیم گیری – کلیک کنید.
- آموزش شناسایی و حل مساله در سازمان ها – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت در شرایط ابهام – کلیک کنید.
- آموزش مسائل کاربردی مهندسی صنایع و تحقیق در عملیات – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش توسعه مهارت فردی – کلیک کنید.
خلاقیت و نوآوری
وظیفه اصلی یک مهندس صنایع، ارائه دادن طرحها و روشهایی جهت بهبود سیستمهای کنونی و یا ارائهی یک طرح جدید و جایگزین است که انجام این وظیفه، به نوآوری و خلاقیت نیاز دارد؛ شایان ذکر است که خلاقیت و ابتکارِ عمل مهندسان صنایع به آنان این امکان را میدهد تا با ارائه ایدههای خلاقانه و بدیع در زمینه کاری خود پیشرفت کنند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش پرورش خلاقیت، ایده پردازی و نوآوری – کلیک کنید.
- آموزش تکنیک های توسعه خلاقیت – رایگان – کلیک کنید.
- آموزش خلاقیت در مهندسی – بخش یکم – کلیک کنید.
- آموزش خلاقیت در مهندسی – بخش دوم – کلیک کنید.
تسلط بر زبان انگلیسی
همانطور که قبلاً اشاره کردیم، تسلط بر زبان انگلیسی به متخصصان در زمینههای مختلف کمک میکند تا به منابع و مقالات علمی روزِ دنیا دسترسی داشته و دانش و مهارتهای خود را بهروز نگهدارند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش رایگان روش های یادگیری واژگان زبان انگلیسی و به کارگیری آن ها (+)
- آموزش اصول مذاکره به زبان انگلیسی – کلیک کنید.
- آموزش ۱۱۰۰ واژه ضروری – زبان انگلیسی – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش زبان – کلیک کنید.
نرم افزارهای کاربردی و تخصصی در شغل مهندسی صنایع
امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی، نرمافزارهای رایانهای بهکمک متخصصان در زمینههای شغلی و تحصیلیِ مختلف آمدهاند و آنان را در جهت رسیدن به اهدافشان یاری میکنند. اگر شما نیز میخواهید در شغل مهندسی صنایع پیشرفت داشته داشته و امکان استخدام در شرکتهای دولتی و مؤسسات خصوصیِ معتبر برایتان فراهم باشد، لازم است بر نرم افزارهای رشته مهندسی تسلط پیدا کنید.
لازم است یادآوری کنیم که تسلط بر مجموعه نرمافزاری آفیس بهخصوص نرمافزار اکسل (Excel) در رشته مهندسی صنایع، مانند دیگر رشتههای تحصیلی لازم و ضروری است. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش کاربرد اکسل Excel در مهندسی صنایع – کلیک کنید.
- آموزش رایگان اکسل — سریع و آسان در ۱۸۰ دقیقه – کلیک کنید.
- آموزش ترفندهای کاربردی در اکسل Excel – کلیک کنید.
- آموزش رایگان ترسیمات گرافیکی در اکسل – کلیک کنید.
نرم افزارهای تخصصی در شغل مهندسی صنایع
علاوه بر نرمافزار اکسل – که یک نرمافزار عمومی است – نرمافزارهای دیگر وجود دارند که به مهندسان صنایع کمک میکنند تا وظایفشان را با سهولت بیشتر و در مدتزمان کمتری به انجام برسانند؛ این نرمافزارهای کاربردی و تخصصی عبارتاند از:
- MSP _ Microsoft Project
- TL6 _ Time Line
- HPM _ Harvard Project Manager
- MATLAB
- COMLAND
- Factory Flow
- SPSS
- Primavera
- Siman
- Taylor
- Minitab
- Comfar
- LINGO
- LINDO
- GAMS
- QSB
- Auto Mod
- VISIO
- MS PowerPoint
در ادامه به معرفی کامل برخی از این نرمافزارهای کاربردی در شغل مهندسی صنایع میپردازیم.
- مجموعه آموزش نرم افزارهای مهندسی صنایع: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش شبیه سازی پیشامدهای گسسته با ارنا Arena: اینجا را کلیک کنید (+).
معرفی نرم افزار پریماورا (Primavera)
Primavera یکی از نرمافزارهای مدیریت پروژه است که نخستین بار در سال 1983 توسط Primavera Systems Inc عرضه و در سال 2008 میلادی توسط شرکت اوراکل خریداری شد. این نرمافزار علاوه بر مدیریت پروژه، مدیریت محصول و قابلیت کنترل و همکاری، از امکانِ ادغام با سایر نرمافزارهای سازمانی مانند: سیستمهای ERP SAP و اوراکل نیز برخوردار است. شایان ذکر است که اوراکل پریماورا به ارائه خدمات برای پروژههای فشرده مانند: هوافضا و دفاع، مسافرت و حملونقل، ارتباطات، خدمات مالی، تولید صنعتی، خودرو، آب و برق، نفتوگاز، مواد شیمیایی، مهندسی و ساختوساز ومراقبتهای بهداشتی و دولتی میپردازد.
معرفی نرم افزار ام اس پی (MSP)
نرمافزار «ام اس پی» یکی از نرمافزارهای مهم در شغل مهندسی صنایع است که توسط شرکت مایکروسافت برای مدیریت پروژهها طراحی و ارائه شده است. این نرمافزار به مدیران پروژه کمک میکند تا به ایجاد یک برنامه، بررسی میزان پیشرفت، اختصاص منابع به وظایف، مدیریت بودجه و تجزیهوتحلیلِ حجمِ پروژه بپردازند. لازم به ذکر است که MS Project به مدیران پروژه در ایجاد یک برنامه زمانی برای – حتی با وجود محدودیتهای ارائهشده – کمک میکند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مایکروسافت پروجکت MSP یا Microsoft Project – کلیک کنید.
- آموزش رایگان تنظیم محیط MSP برای مدیریت پروژه چابک – تنظیم گزینه های پروژه (+)
- آموزش پیشرفته نرم افزار Microsoft Project – کلیک کنید.
معرفی نرم افزار گمز (GAMS)
سیستم مدلسازی جبری یا GAMS یک سیستم سطح بالای مدلسازی، برای بهینهسازیِ ریاضی و برنامهنویسی میباشد. این نرمافزار برای مدلسازیهای پیچیده و بزرگ طراحی شده است؛ شما – بهعنوان یک مهندس صنایع – میتوانید بهوسیلهی گمز، مدلهای بزرگِ قابل نگهداری را بسازید. شایان ذکر است که نرمافزار GAMS بهطور ویژه برای مدلسازی و بهینهسازی خطی، غیرخطی و یا ترکیبی طراحی شده است و متخصصان بهکمک این نرمافزار میتوانند مدلهای پیچیدهی ریاضی را با روشی بسیار ساده ارائه دهند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش نرم افزار گمز GAMS – کلیک کنید.
- آموزش تحلیل پوششی داده ها و پیاده سازی در گمز GAMS – کلیک کنید.
- آموزش حل مسائل بهینه سازی سیستم قدرت در GAMS – کلیک کنید.
- آموزش رایگان قسمت های اصلی کد نویسی در نرم افزار گمز (GAMS) – کلیک کنید.
- آموزش ارتباط نرم افزارهای گمز و متلب GAMS و MATLAB – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش نرم افزار گمز (GAMS) – کلیک کنید.
معرفی نرم افزار مینی تب (Minitab)
مینی تب یک نرمافزار آماری است که توسط محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا در سال 1972 ایجاد شد. این نرمافزار روشی ساده برای واردکردن دادههای آماری، دستکاری و تجزیه و تحلیل دادهها و رسیدن به پاسخ مسائل جاری میباشد. علاوه بر اینها، از نرمافزار Minitab در کسبو کارهای کوچک و بزرگ برای موارد مختلفی مانند: بهدست آوردن راه حلی برای تجزیه و تحلیل مورد نیاز در پروژههای 6 سیگما استفاده میشود. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مقدماتی تحلیل داده ها با نرم افزار مینی تب Minitab – کلیک کنید.
- آموزش تحلیل داده ها با نرم افزار مینی تب Minitab – کلیک کنید.
- آموزش کنترل کیفیت آماری با مینی تب Minitab – کلیک کنید.
- آموزش رایگان استنباط آماری پارامتری در Minitab – کلیک کنید.
- آموزش طراحی و تحلیل آزمایش ها با SPSS و مینی تب Minitab – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش مینی تب – آموزش Minitab – کلیک کنید.
معرفی نرم افزار ویزیو (Visio)
نرمافزار Visio – که قبلاً بهعنوان Shapeware شناخته میشد – در سال 2000 توسط شرکت مایکروسافت خریداری و تحت مجموعه محصولات Microsoft Office Suite قرار گرفت. ویزیو برای طراحی نمودارهای ساده و پیچیده مورد استفاده قرار میگیرد؛ این نرمافزار طیف گستردهای از اشکال و اشیاء ساختهشده را ارائه میدهد که شما با اسمبل کردنِ آنها، میتوانید نمودارهای جریان، نمودارهای تصمیمگیری، نمودارهای شبکه و دیاگرامهای مختلفی را ایجاد کنید. گفتنی است که نمودارهای ارائهشده در ویزیو برای یک کنفرانس، دقیق و ساده هستند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مقدماتی ویزیو – طراحی انواع نمودار و دیاگرام با Microsoft Visio –کلیک کنید.
- آموزش تکمیلی ویزیو – طراحی انواع نمودار و دیاگرام با Microsoft Visio –کلیک کنید.
- مجموعه آموزش نرم افزارهای آفیس Office – کلیک کنید.
معرفی نرم افزار متلب (MATLAB)
متلب یکی از نرمافزارهای نامآشنا در دنیای نرمافزارهای علمی است که شامل جعبهابزارهای متنوعی در زمینههای مختلف مانند: ریاضیات، مهندسی، زیستشناسی و سایر علوم میباشد. تعدادی از جعبهابزارهای این نرمافزار، مانند جعبهابزار «بهینهسازی و مدیریت رویدادهای گسسته» برای رشته مهندسی صنایع مناسب هستند. شما با استفاده از این جعبهابزارِ «بهینهسازی و مدیریت رویدادهای گسسته» در نرمافزار متلب، میتوانید به افزایش بهرهوری با بهینهسازی مراحل تولید، بهینهسازی خدمات با متناسبسازی نیروی انسانی و مدیریت و زمانبندیِ خدمات برای مشتریان بپردازید. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش برنامه نویسی متلب MATLAB – کلیک کنید.
- آموزش برنامه نویسی متلب پیشرفته – کلیک کنید.
- آموزش داده کاوی Data Mining در متلب MATLAB – کلیک کنید.
- آموزش تکنیک دیمتل DEMATEL در متلب – تحلیل ساختار یافته مسائل – کلیک کنید.
- آموزش پیاده سازی نظریه بازی یا Game Theory در متلب MATLAB – کلیک کنید.
- آموزش مسائل کاربردی مهندسی صنایع و تحقیق در عملیات – کلیک کنید.
معرفی نرم افزار اس پی اس اس (SPSS)
یکی دیگر از نرمافزارهای مورد نیاز در شغل مهندسی صنایع، SPSS میباشد. SPSS خلاصه شده عبارت «Statistical Package for the Social Sciences» است که نخستین بار در سال 1968 ایجاد و در سال 2009 بهعنوان نرمافزار IBM ارائه شد؛ اما کاربران هنوز هم آن را با نام SPSS میشناسند. این نرمافزار با داشتن قابلیتهایی مانند: گرافها، جداول و آمارهها، انواع توابع ریاضی، انواع طرحهای آماری، آنالیز واریانس و کواریانس، ایجاد دادههای تصادفی، برازش انواع رگرسیونها و… در تجزیه و تحلیل و ویرایش دادههای آماری مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین اطلاعات نرمافزار SPSS میتواند از هر نوع منبع اصلی مانند: گوگل آنالیتیکس، پروندههای ورود به سیستم یک وبسایت، تحقیقات علمی و پایگاه داده مشتریان باشند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش نرم افزار اس پی اس اس SPSS – کلیک کنید.
- آموزش تحلیل های رگرسیونی با اس پی اس اس SPSS – کلیک کنید.
- آموزش کنترل کیفیت آماری با اس پی اس اس SPSS – کلیک کنید.
- آموزش اس پی اس اس SPSS و کاربرد آن در علوم و مهندسی صنایع غذایی (+)
- آموزش طراحی و تحلیل آزمایش ها با SPSS و مینی تب Minitab – کلیک کنید.
- آموزش آماده سازی داده ها در اس پی اس اس SPSS برای تحلیل آماری (+)
- مجموعه آموزش SPSS – کلیک کنید.
معرفی نرم افزار کامفار (Comfar)
نرمافزار کامفار توسط سازمان توسعه صنعتی ملل متحد UNIDO)) ساخته شده و برای مطالعه طرحهای توجیهی فنی_اقتصادی، امکانسنجی و تحلیل فرایندهای مالی به کار میرود. ورودیهای این نرمافزار شامل «تعریف پروژه، برنامهریزیهای زمانی، محصولات، مشارکتها، واحدهای پولی، یارانه، تورم، مالیات، هزینههای ثابت، هزینههای تولید، نرخ تنزیل، منابع تأمین مالی، سرمایه در گردش و برنامه فروش» و خروجیهای آن شامل «بررسیهای مالی مانند برآورد سرمایه ثابت و در گردش، برآورد هزینه سالیانه تولید، تحلیل درآمدها و هزینههای طرح، برآورد کل سرمایه مورد نیاز طرح، برآورد استهلاک سالیانه سرمایهگذاری، تعیین منابع تأمین مالی طرح و هزینههای مالی» باشد. گفتنی است که برخی از بانکها و سازمانهای دولتی در ایران، گزارشِ توجیهیِ طرحهای سرمایهگذاریِ خود را توسط برنامه Comfar تهیه میکنند. در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
دانشگاههای برتر دنیا در رشته مهندسی صنایع (Industrial Engineering)
حال که تا حد زیادی با رشته و شغل مهندسی صنایع آشنا شدهاید، شاید برایتان این سؤال پیش بیاید که آیا میتوانم این رشتهی تحصیلی را در خارج از کشور بخوانم؟ اگر پاسخ مثبت است، بهترین دانشگاههایی که برای تحصیل در رشته مهندسی صنایع وجود دارند، چه دانشگاههایی هستند؟ در ادامه لیستی از همین دانشگاهها را به شما عزیزان ارائه کردهایم تا به پاسخ این سؤالِ احتمالیِ خود دست پیدا کرده باشید:
- دانشگاه میشیگان (University of Michigan)
- دانشگاه استنفورد (Stanford University)
- دانشگاه نورث وسترن (Northwestern University)
- دانشگاه کالیفرنیا _ برکلی (University of California, Berkeley)
- دانشگاه پوردو (Purdue University)
- دانشگاه کرنل (Cornell University)
- مؤسسه تکنولوژی ماساچوست (Massachusetts Institute of Technology)
- دانشگاه ویسکانسین – مدیسون (University of Wisconsin-Madison)
- مجموعه آموزش مهندسی صنایع: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش رایگان آشنایی با آینده و فرصت های شغلی مهندسی صنایع غذایی: اینجا را کلیک کنید (+).
لینک مقالات مشابه در رابطه با مشاغل مهندسی
- شغل مهندسی پزشکی + معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی عمران + معرفی انواع گرایش ها و فرصت های شغلی رشته عمران
- شغل مهندسی الکترونیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی الکترونیک
- شغل مهندسی سخت افزار – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی نرم افزار – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی شیمی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی شیمی
- شغل مهندسی معماری – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی کامپیوتر – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی کامپیوتر
- شغل مهندسی مکانیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی نفت – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی نساجی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی نساجی
- شغل مهندسی محیط زیست – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی مواد – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی مواد
- شغل مهندسی صنایع غذایی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی هوانوردی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای هوانوردی
- شغل مهندسی پلیمر – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی بافت – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی بافت
- شغل مهندسی مکانیک نیروگاه – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی توانبخشی – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی توان بخشی
- شغل مهندسی تعمیر و نگهداری هواپیما – معرفی رشته، حوزه های کاری، وظایف و مهارت ها
- شغل مهندسی هسته ای – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی هسته ای
- شغل مهندسی خودروسازی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای رشته خودروسازی
- شغل مهندسی دریا – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی رباتیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی رباتیک
- شغل مهندسی راه آهن – گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای حمل و نقل ریلی
- شغل مهندسی ساختمان – معرفی وظایف، مهارت ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی کشاورزی – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی کشاورزی
لیست مقالات مشابه در حوزه کسب درآمد با معرفی کسب و کارهای مختلف
- چگونه شغل مورد علاقه و مناسب خود را پیدا کنیم؟ – ۶ گام ساده در انتخاب یک شغل ایده آل
- بوم کسب و کار چیست؟ + راهنمای جامع اجزای مختلف بوم مدل کسب و کار
- لیست شغل های پردرآمد در ایران – معرفی ۳5+ شغل پر درامد و چگونگی موفق شدن در آن ها
- کسب و کارهای موفق در ایران: لیست ۲۵+ استارت آپ جدید و پولساز در ایران
- ۱۵ روش ثروتمند شدن در ایران – چگونه پولدار شویم؟ + 20 رازی که فراموش کرده اید!
- کارآفرینان موفق ایران را بهتر بشناسید – بیوگرافی و داستان موفقیت آنها
- ایده های پولساز در ایران – معرفی 40 انواع ایده های پول ساز آنلاین و آفلاین
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- آموزش راه اندازی کسب و کار خانگی – راهنمای جامع به زبان ساده
- کار در خانه – معرفی ۳۵+ انواع شغل در منزل با درآمد بالا
- کارهای خدماتی چیست؟ – معرفی بهترین کسب و کارهای خدماتی در ایران
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- تحلیل pestel چیست؟ – راهنمای جامع تحلیل پستل در کسب و کارهای مختلف
- انواع مدلهای کسب و کار – معرفی 50 الگوی کسب و کار موفق + ذکر مثال
- کسب و کارهای نوین – لیست ۲۳ بیزینس مدرن در ایران امروز
- کسب و کار دیجیتال چیست؟ چگونه بیزینس آنلاین خود را راه اندازی کنیم و توسعه دهیم؟
- مراحل ایجاد کسب و کار – چک لیستی برای کارآفرینی (۱۱ آیتم)
- کارافرینی در روستا – لیست ۲۵ طرح زودبازده اشتغالزایی روستایی
- انواع کارآفرینی – لیست ۱۵ نوع کارآفرینی بر اساس زمینه کسب و کار و نحوه مدیریت آن
- لیست 21 انواع کسب و کارهای کوچک و متوسط + اصول راه اندازی آنها
- کسب و کارهای کوچک زود بازده – لیست 30 بیزینس کوچک و پرسود در ایران
- فرصت های شغلی دورکاری – لیست 24 شغل رایج دورکاری در ایران و جهان
- لیست بهترین مشاغل فریلنسری در دنیا – ۲۰ مورد
- کارهای خدماتی پرسود – لیست 35 شغل خدماتی با سود بالا
- ۳۵ ایده کارآفرینی در حیاط منزل + اقدامات و نیازمندیها
- تبلیغات مناسب برای کسب و کار جدید – بهترین روش های مارکتینگ برای بیزینس های نوپا
- چه بیزینسی راه بندازم؟ – معرفی ۳۰ بهترین ایده های بیزینسی آنلاین و آفلاین
- زمین دارم چیکار کنم؟ – ۴۵ ایده کسب درامد از زمین خالی
- روش های خلق ایده در کارآفرینی – ۱۷ بهترین تکنیک های خلق ایده های کارآفرینی
- چگونه یک کسب و کار کوچک راه اندازی کنیم؟ – ۷ مرحله برای ایجاد یک بیزینس نوپا از صفر
- بهترین شغل ها برای جوانان – لیست ۲۰ برترین فرصت های شغلی جوانان در ایران
- شغل خوب برای خانمها + لیست ۲۱ بهترین شغل ها برای زنان و بانوان در ایران
- شتاب دهنده کسب و کار چیست؟ + ۱۰ بهترین شتابدهنده استارتاپ ایرانی
- مشاوره اقتصادی کسب و کار یعنی چه؟ – ۸ حوزه کاری مشاوره اقتصادی کسب و کار
- کسب و کار تولیدی با سرمایه کم – لیست ۲۴ شغل تولیدی کوچک
سخن پایانی
مهندسی صنایع یکی از رشتههایی است که ورود به آن چندان سخت نیست اما برای ورود به بازارِ کارِ آن، باید آمادگیهایی– که در این مقاله ذکر شدند – را در خود به وجود بیاورید. همچنین، اگر شخصیتی تحلیلی ندارید یا از تحلیل وقایع و فرآیندهای جهان اطرافتان لذت نمیبرید، ورود به این رشته، گزینهی مناسبی برای شما نیست و بهتر آن است که به فکر انتخاب گزینهی دیگری باشید.
امیدواریم که با مطالعهی این مقالهی آموزشی به همهی سؤالات احتمالی خود در رابطه با شغل مهندسی صنایع دست پیدا کرده باشید؛ اما چنانچه سؤال یا نظری در این خصوص ذهن شما را درگیر کرده است، میتوانید آن را کامنت کنید. همچنین میتوانید این مقاله را با کسانی که علاقهمند به تحصیل و کار در رشته مهندسی صنایع هستند، به اشتراک بگذارید تا آنها نیز را با تمامی ابعادِ تحصیل و کار در این رشته آشنا نمایید.
ممنون از این مقاله کاربردی
برچسبها
بانک مشاغلمشاغل مهندسیمشاغل و مهارت ها