حدود چهار دهه پیش، اولین دورههای آموزش مهندسی پلیمر در ایران پایهگذاری شد. این رشته در ابتدا به عنوان یکی از گرایشهای مهندسی شیمی شناخته میشد؛ اما به تدریج با افزایش کاربرد پلیمرها (ماکرو مولکولها) در صنعت و پیشرفتهای روزافزون علم، به عنوان یک رشته مهندسی مجزا درآمد. به دلیل جوان بودن این رشته نسبت به سایر رشتههای مهندسی، هنوز هم مهندسان پلیمر پتانسیل بالایی جهت کاریابی و اشتغال در صنعت دارند. با این تفاسیر جهت افزایش آگاهی شما، در این مقاله از «مجله اینترنتی کاپریلا» قصد داریم شغل مهندسی پلیمر را به طور کامل بررسی کنیم. در صورتی که به رشته مهندسی پلیمر و کار کردن در این حوزه علاقه دارید؛ تا انتهای این نوشتار با ما همراه باشید.
شغل مهندسی پلیمر چیست؟
مهندسی پلیمر علم طراحی، تجزیه و تحلیل و نوآوری در رابطه با مواد پلیمری نظیر پلاستیک، لاستیک و نایلون است. همانگونه که ذکر شد، در ابتدا مشاغل این حوزه در اختیار مهندسان شیمی بود؛ اما به پیشرفتهای به وجود آمده در رابطه با درشت مولکولها، رشته و شغل مهندسی پلیمر جای خود را در صنعت پیدا کرد. فعالان این حوزه در صنایع گوناگونی مانند: صنایع رنگ و رزین، کارخانههای تولید لاستیک، پتروشیمیها و در تولید مواد پلاستیکی، فعالیت میکنند.
شایان ذکر است، علاوه بر صنایع صنعتی و مادر، رد پای مهندسان پلیمر را در تولید اقلام روزمرهای مانند ظروف تفلون و نچسب شاهد هستیم. از این رو، کاربرد پلیمرها از داخل آشپزخانه تا ساخت کامپوزیتهای مهم صنعتی، باعث وسعت چشمانداز شغلی مهندسان پلیمر میباشد.
- آموزش علم مواد: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش رایگان پلیمرها در علم و مهندسِی مواد: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش مبانی مهندسی پلیمر: اینجا را کلیک کنید (+).
- مجموعه آموزش مهندسی پلیمر و نساجی: اینجا را کلیک کنید (+).
رشته مهندسی پلیمر
از زمانی که رشته پلیمر به عنوان یک شاخه نوپا از علوم مهندسی فعالیت خود را آغاز کرد؛ روز به روز بر میزان اهمیت آن در کشورهای مختلف و از جمله ایران افزوده شد. در واقع رشته مهندسی پلیمر، از زیرشاخههای گروه ریاضی–فیزیک آزمون سراسری میباشد. همانند سایر رشتههای مهندسی، دانشجویان در مقطع کارشناسی باید طی ۸ ترم تحصیلی و چهار سال تحصیلات خود را کامل کنند و به عنوان مهندس پلیمر فارغالتحصیل شوند.
شایان ذکر است، آن دسته از داوطلبان کنکور که قصد ورود به دانشگاه در رشته مهندسی پلیمر را دارند، باید برای درس شیمی – خصوصاً بخشهای شیمی آلی در دبیرستان – اهمیت زیادی قائل باشند. در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
نقش علوم مختلف در مهندسی پلیمر
بدون شک پایه اصلی علم پلیمر، مفاهیم شیمی پایه و شیمی آلی است. این موضوع باعث میشود در ترمهای اول تحصیل در رشته مهندسی پلیمر، واحدهای درسی مشابه با رشته شیمی تدریس شود. در ادامه با ورود مباحث دیگر، از جمله ریاضیات و شیمی–فیزیک، علم پلیمر از مباحث تئوری فاصله گرفته و به سمت مباحث صنعتی پیش میرود.
گرایشهای مختلف مهندسی پلیمر
دانش بررسی بسپارها (پلیمرها) روز به روز گسترش مییابد. دانشگاهها با ارائه این دانش در شاخههای مختلف، دانشجویان را برای فعالیت در حوزههای گوناگون صنعت و پژوهش آماده میکنند. جهت آشنایی بیشتر شما، در ادامه قصد داریم گرایشهای مختلف مهندسی پلیمر در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد را معرفی و بررسی کنیم.
گرایش های مهندسی پلیمر در دوره کارشناسی
در اکثر دانشگاههای کشور، مهندسی پلیمر به دانشجویان مقطع لیسانس در دو گرایش «صنایع پلیمر» و «تکنولوژی و علوم رنگ» ارائه میشود. این دو حوزه بر اساس یک تقسیم بندی کلی، بین رنگها و سایر مواد با پایه پلیمری، انجام شده است. در مقاطع بالاتر، این دو شاخه به زیرشاخههایی منشعب میشوند و مباحث با جزئیات بیشتری بررسی میگردند.
شایان ذکر است، در برخی از دانشگاهها مدرک اعطا شده به دانشجو، با عنوان کلی مهندسی پلیمر میباشد و تفاوت اصلی در دروس انتخابی ارائه شده به دانشجو است.
گرایش های مهندسی پلیمر در دوره کارشناسی ارشد
در مقطع فوق لیسانس، دانشجویان مهندسی پلیمر امکان انتخاب از میان چندین گرایش در حوزه های مختلف را دارند. در ادامه هر کدام از این گرایشها را تشریح خواهیم کرد.
گرایش فرآوری پلیمر
پرطرفدارترین گرایش ارشد مهندسی پلیمر، گرایش فرآوری (فرآورش) است. در این حوزه مهندسان به منظور تولید و توسعه انواع پلیمرها در صنایع گوناگون، آماده میشوند. ساخت انواع پلاستیک و لاستیک جهت استفاده در شرایط عملیاتی خاص، انواع ترکیبهای پلیمری در علم پزشکی و یا صنایع نساجی از موارد اشتغال مهندسان پلیمر در گرایش فرآوری پلیمر است. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مهندسی الاستومر در صنعت پلیمر – کلیک کنید.
- آموزش رایگان پرکننده ها و اثرات تقویت کنندگی در مهندسی الاستومرها (+)
گرایش نانو فناوری پلیمر
توسعه علم نانو مواد در شاخههای گوناگون صنعت، به شدت مورد توجه است. در زمینه نانو پلیمرها نیز مهندسان وظیفه بررسی و تجزیه و تحلیل ماکرو مولکولها در مقیاس نانو را دارند. از این طریق امکانات تهیه و تولید ترکیباتی مانند: نانو الیافها، پوششهای عایق، نانو کامپوزیتها و… فراهم میشود.
گرایش پلیمریزاسیون
پلیمریزاسیون دانش بررسی فرآیندها و تجهیزات مربوط به تولید و سنتز انواع پلیمرها میباشد. در این گرایش، مهندس پلیمر آموزش میبیند تا با شبیه سازی و آزمایش در مقیاس پایلوت، اطلاعات لازم جهت تولید صنعتی بسپارها را فراهم آورد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش شیمی و سینتیک پلیمریزاسیون – کلیک کنید.
- موزش شناسایی و آنالیز دستگاهی پلیمرها – کلیک کنید.
- آموزش فرایندهای شکل دهی پلیمرها – کلیک کنید.
- آموزش شیمی و سینتیک پلیمریزاسیون مرحله ای – کلیک کنید.
- آموزش مهندسی پلیمریزاسیون – کلیک کنید.
گرایش علوم پایه
علم بررسی و تولید پلیمرها با پایه دانش شیمی و مولکولی، روز به روز گسترش مییابد. در گرایش علوم پایه پلیمری، مهندسان به دنبال یادگیری و گسترش علوم مبنا و فراهم کردن مقدمات کارهای صنعتی هستند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مبانی شیمی فیزیک پلیمرها – کلیک کنید.
- آموزش شیمی فیزیک پیشرفته پلیمرها – کلیک کنید.
- آموزش خواص فیزیکی و مکانیکی پلیمرها – کلیک کنید.
- آموزش مبانی سنتز در شیمی آلی – کلیک کنید.
گرایش مواد مرکب
کامپوزیتها موادی هستند که از ترکیب غیر آمیخته انواع مختلف مواد ایجاد میشوند؛ به نحوی که ویژگیهای بهتری نسبت به هر کدام از مواد اولیه داشته باشند. در گرایش مواد مرکب، به مهندسان پلیمر دانش لازم جهت تولید، بهینه سازی و ترکیب انواع پلیمر و مواد غیر پلیمری ارائه میشود. از این طریق در صنایع مختلف، از جمله تولید تجهیزات نظامی پیشرفته و مصالح ساختمانی نوین، امکانات تولید کامپوزیتهای کاربردی فراهم میشود. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مهندسی کامپوزیت – بررسی کامپوزیت های تقویت شده با الیاف (+)
- آموزش رئولوژی پیشرفته پلیمرها – کلیک کنید.
- آموزش رئولوژی Rheology و پردازش مواد پلیمری – کلیک کنید.
- آموزش رایگان آنالیز خزش در خواص پلیمرها – کلیک کنید.
حوزه های کاری شغل مهندسی پلیمر
استفادههای گوناگون از پلیمرها در صنایع مختلف، حوزه های کاری متنوعی برای مهندسان پلیمر فراهم کرده است. پلیمرها در قالب موادی چون لاستیک و پلاستیک، رنگ و رزین و کامپوزیتها، آنقدر در موارد مختلف به کار میروند که نمیتوان کار مهندسان پلیمر را محدود به یک یا چند حوزه خاص کرد. مشکل از آنجا شروع میشود که معمولاً جایگاه تخصصی یک مهندس پلیمر، توسط افرادی با دانش کلیتر نظیر مهندسین شیمی یا مواد اشغال میشود. با این وجود در ادامه لیستی از حوزههای کار رشته پلیمر را برای شما فراهم کردهایم:
- فعالیت در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی خصوصاً در بخش حفاظت و خوردگی و رنگ
- صنایع خودروسازی در تولید قطعات لاستیکی و کامپوزیتی
- صنایع نساجی و تولید الیافهای پلیمری نظیر پلی استر
- تولید لوازم آشپزخانه و تولید ظروف تفلون
- تولید مصالح ساختمانی نوین از طریق فعالیت در زمینه کامپوزیتها
- صنایع تولید رنگ
- صنایع تولید رزین
- کارخانههای تولید لوازم پلاستیکی
- تولید لولههای از جنس پلی اتیلن
- صنایع تولید مخازن پلیمری
- صنایع الکترونیکی و تولید عایقهای الکتریسیته
- و…
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مهندسی پلاستیک – کلیک کنید.
- آموزش رایگان بسته بندی کامپوزیت – کلیک کنید.
- آموزش رایگان شناسایی و آنالیز دستگاهی پلیمرها – تست های مقدماتی (+)
وظایف شغل مهندسی پلیمر
وظایف شغل مهندسی پلیمر، با توجه به صنعتی که در آن قرار است فعالیت کنید، تعیین میشود. در واقع گستره استفاده از پلاستیک، لاستیک، رنگ، رزین و مواد مرکب، بسیار زیاد است. آن دسته از متخصصانی که در صنایع تولیدی مشغول به کار هستند، وظیفه نظارت بر خطوط تولید را انجام میدهند. از طرفی در بخش تحقیق و توسعهی صنایع، مهندس پلیمر وظیفه پژوهش و بررسی در زمینه تولید محصولات جدید را بر عهده دارد. در این راستا، سعی میکنیم در ادامه با توجه به حوزهها و صنایع مختلف، وظایف کلی شغل مهندسی پلیمر را برای شما بیان کنیم. این وظایف عبارتاند از:
- طراحی فرآیندهای صنعتی و آزمایشگاهی تولید پلیمر
- طراحی تجهیزات و راکتورهای شیمیایی ساخت مواد پلیمری
- طراحی فرمولاسیون پلیمرها در حوزه های گوناگون نظیر صنایع رنگ، رزین، لاستیک و…
- بررسی ایمنی محصولات پلیمری از نظر آتش سوزی یا تحمل فشار
- کنترل و نظارت خطوط تولید کارخانههای رنگ و رزین
- بازرسی فرآیند کنترل خوردگی و رنگ آمیزی پروژههای بزرگی نظیر صنایع نفت و گاز
- تحقیق و پژوهش در مورد ابعاد جدید علم پلیمر
مهارت های مورد نیاز شغل مهندسی پلیمر
فعالیت در هر شغل و مهمتر از آن کسب موفقیت و تداوم فعالیت، نیاز به برخورداری از مهارتها و تواناییهای مختلف دارد. میتوان گفت، اجرای درست وظایف محوله و مفید بودن در شغل، وابسته به داشتن این پارامترهای مثبت است. در این راستا، قصد داریم مهمترین مهارتها و تواناییهای شغل مهندسی پلیمر را معرفی کنیم که عبارتاند از:
- مهارت در علوم پایه
- تسلط بر زبان انگلیسی
- توانایی پژوهش و تحقیق
- داشتن خلاقیت در حل مسئله
- توانایی برنامه ریزی و تصمیم گیری
- مهارت برقراری ارتباط
- توانایی کار تیمی
- توانایی کار با نرمافزارهای مختلف
در ادامه هر کدام از موارد فوق را تشریح میکنیم.
مهارت در علوم پایه
علم شیمی و ریاضیات به عنوان پایههای اصلی دانش تولید پلیمر شناخته میشوند. شما به عنوان مهندس پلیمر، باید اطلاعات و دانش کافی در زمینه این علوم را داشته باشید. شایان ذکر است، شیمی–فیزیک به عنوان علم بررسی روابط مولکولی و برهمکنش ذرات سازنده مواد، از دیگر علوم پایهای است که در شغل مهندسی پلیمر تأثیر زیادی دارد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش کاربرد ریاضیات در مهندسی شیمی – کلیک کنید.
- آموزش تئوری مدل سازی ریاضی در مهندسی شیمی – کلیک کنید.
- آموزش زبان تخصصی مهندسی شیمی – کلیک کنید.
تسلط بر زبان انگلیسی
متأسفانه رشته پلیمر از منابع فارسی زیادی بهره نمیبرد و شاید مجبور باشید در موارد متعددی از منابع انگلیسی یا مشورت با اساتید غیر ایرانی بهره ببرید. در این راستا، تسلط بر زبان انگلیسی یکی از تواناییهای لازم برای شغل مهندسی پلیمر است. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش زبان تخصصی مهندسی پلیمر – حل نمونه سوالات کنکور ارشد ۹۶ تا ۹۸ (+)
- آموزش رایگان روش های یادگیری واژگان زبان انگلیسی و به کارگیری آن ها (+)
- آموزش اصول مذاکره به زبان انگلیسی – کلیک کنید.
- آموزش ۱۱۰۰ واژه ضروری – زبان انگلیسی – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش زبان – کلیک کنید.
توانایی پژوهش و تحقیق
علم پلیمر به سرعت در حال پیش رفتن است. کشف ترکیبهای جدید، بهینه سازی فرمولاسیون، طراحی فرآیندهای نوین و… هر روز در دنیای علم اتفاق میافتد. شما باید به عنوان مهندس پلیمر، همواره به دنبال پژوهش و تحقیق باشید و دانش خود را به روز نگه دارید. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مهارت های عمومی پژوهش – کلیک کنید.
- آموزش رایگاندرک روش های پژوهش ترکیبی – کلیک کنید.
- آموزش روش شناسی پژوهش های کیفی و آمیخته در مدیریت – کلیک کنید.
داشتن خلاقیت در حل مسئله
گاهی ایجاد تغییرات در فرآیندهای تولید یا بهینه سازی فرمولاسیون پلیمرها، نیاز به داشتن خلاقیت در حل مسئله دارد. شما باید قادر باشید در شرایط آزمایشگاهی یا محیطهای صنعتی، با ارائه راهکارهای نوین، مشکلات مختلف را برطرف نمایید. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش پرورش خلاقیت، ایده پردازی و نوآوری – کلیک کنید.
- آموزش تکنیک های توسعه خلاقیت – رایگان – کلیک کنید.
- آموزش خلاقیت در مهندسی – بخش یکم – کلیک کنید.
- آموزش خلاقیت در مهندسی – بخش دوم – کلیک کنید.
توانایی برنامه ریزی و تصمیم گیری
اجرای پروژههای صنعتی و آزمایشگاهی، نیازمند برنامه ریزی در انجام کارها و تصمیم گیری در برخورد با موانع است. برخورداری از این توانایی باعث میشود، فرآیند انجام کار طبق زمانبندی پیش برود و در صورت بروز هر گونه مشکل، امکان اصلاح مسیر و پیشرفت کار را داشته باشید. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش برنامه ریزی و زمان بندی پروژه – کلیک کنید.
- آموزش برنامه ریزی و کنترل تولید و موجودی ها – کلیک کنید.
- آموزش تصمیم گیری چند هدفه – کلیک کنید.
- آموزش تصمیم گیری چند شاخصه – کلیک کنید.
مهارت برقراری ارتباط
صنعت پلیمر معمولاً به عنوان تولید کننده مواد اولیه در دیگر صنایع شناخته میشود. از این رو نیاز است مهندسان پلیمر، با ایجاد ارتباط سازنده، زمینه را جهت دریافت نظرات و بازخوردهای دیگر فعالان صنعتی فراهم آورد. در این صورتقادر خواهد بود، از این نظرات در تولید مواد با کیفیت و بهبود ویژگیهای ساختار پلیمری مواد استفاده نماید. در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
توانایی کار تیمی
در هر شغلی که فعالیت کنید، باید توانایی انجام کار تیمی را داشته باشید. در مشاغل مهندسی این موضوع بیشتر احساس میشود؛ چرا که اجرای یک پروژه، معمولاً با همکاری تیمهای تخصصی انجام میگیرد. داشتن توانایی کار تیمی باعث میشود، فعالیت شما در راستای بهبود پروژه و موازی با فعالیت سایر همکارانتان باشد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش موفقیت در کار تیمی – اصول تیم سازی (+)
- آموزش مدیریت تغییر و پیاده سازی آن در سازمان ها (+)
- مجموعه آموزش توسعه مهارت فردی (+)
توانایی کار با نرم افزار های مختلف
بررسی فرآیندهای پیچیده صنعتی، تولید فرمولاسیون پلیمرها، شبیه سازی ساختارهای مولکولی و … از جمله مواردی هستند که این روزها به واسطه نرمافزارهای تخصصی انجام میگیرند. مهندسان پلیمر جهت پیش رفتن با دانش روز و کسب موفقیت در حوزه کاری خود، باید نحوه کار با این ابزارهای مفید را بدانند.
نرم افزار های تخصصی به کار رفته در شغل مهندسی پلیمر
استفاده از نرمافزارهای مختلف باعث میشود یک مهندس پلیمر وظایف شغلی خود را با سرعت و دقت بیشتری انجام دهد. از طرفی بررسی و تجزیه و تحلیل برخی از موارد صنعتی یا آزمایشگاهی، نیازمند صرف هزینه زیادی است؛ از این رو بهتر است با استفاده از نرمافزارهای شبیه سازی و تحلیلی، بخشی از راه بهواسطهی نرمافزار انجام شود. به این ترتیب با کسب اطمینان بیشتر، مقدار هزینه مصرف شده در اجرای پروژهها کاهش مییابد. در این راستا، جهت افزایش آگاهی شما، برخی از مهمترین نرمافزارهای به کار رفته در شغل مهندسی پلیمر را معرفی میکنیم که عبارتاند از:
- متلب MATLAB
- اسپن Aspen
- کم دراو ChemDraw
- مولدفلو Moldflow
- متریال استودیو Materials Studio
جهت افزایش دانش شما، هر کدام از موارد فوق را تشریح میکنیم.
متلب MATLAB
متلب نرمافزاری قوی برای دانشجویان و محققین رشتههای ریاضی و مهندسی است که در جهت حل مسائل تئوری ماتریسها، جبر خطی و آنالیز عددی ساخته شده است. واژه متلب هم به معنی محیط محاسبات رقمی و هم به معنی زبان برنامه نویسی مورد نظر است که از ترکیب دو واژه MATrix (ماتریس) و LABoratory (آزمایشگاه) ایجاد شده است. امروزه هزاران کاربر در زمینههای بسیار متنوع مهندسی با متلب به عنوان یکی از اولین محیطهای محاسباتی و تکنیکی که قادر به حل مسائل آنهاست آشنا میشوند.
شایان ذکر است که کاربردهای این نرمافزار برای مهندسی پلیمر بسیار است. مواردی مانند کنترل فرایند، محاسبات فرایندی و شبیه سازی، مدل سازی و بهینه سازی، توسط این سیستم مؤثر برای محاسبات علمی و مهندسی، قابل انجام هستند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش برنامه نویسی متلب MATLAB – کلیک کنید.
- آموزش برنامه نویسی متلب پیشرفته – کلیک کنید.
- آموزش داده کاوی Data Mining در متلب MATLAB – کلیک کنید.
- آموزش تکنیک دیمتل DEMATEL در متلب – تحلیل ساختار یافته مسائل – کلیک کنید.
- آموزش پیاده سازی نظریه بازی یا Game Theory در متلب MATLAB – کلیک کنید.
- آموزش مسائل کاربردی مهندسی صنایع و تحقیق در عملیات – کلیک کنید.
اسپن Aspen
اسپن نرمافزاری قدرتمند و بسیار پیشرفته برای طراحی و شبیه سازی واحدهای فرآیندی میباشد. برنامهها و ابزارهای مختلف Aspen به دلیل پوشش اکثر فرآیندهای نفت، گاز، پتروشیمی، الکترولیتی دارویی، معدنی، غذایی، واحدهای تولید پلیمر و … محدوده وسیعی از نیازمندیهای متخصصان را تأمین مینماید. در واقع نتایج خوبی که این نرمافزار در مورد ترکیبات نفتی میدهد، باعث شده است که بازده مناسبی در رابطه با شبیه سازی تولید مواد پلیمری ارائه دهد.
شایان ذکر است، از دیگر امکانات این نرمافزار، میتوان به مواردی همچون طراحی دقیق و مکانیکی تجهیزات فرآیندی، نظیر تجهیزات تبادل حرارتی، برجها و… اشاره کرد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش رایگان آشنایی، شبیه سازی و راه اندازی اولیه Aspen Plus (اسپن پلاس) (+)
- آموزش اسپن پلاس – شبیه سازی فرایندهای شیمیایی با Aspen Plus (+)
- آموزش شبیه سازی دینامیک فرایندهای شیمیایی با Aspen Plus Dynamics (+)
- مجموعه آموزش نرم افزار اسپن (Aspen) (+)
کم دراو ChemDraw
طراحی شیمیایی نیاز به ابزار خاصی دارد تا از بررسیهای ویرایش ساختار مولکولی خسته کننده و طولانی جلوگیری شود. این ابزار تخصصی نرمافزار کِم دراو است. در واقع ChemDraw یک راه حل کامل برای ایجاد نمایشهای حرفهای از مواد آلی، فلزات، پلیمر و… میباشد. امکاناتی که کم دراو در اختیار مهندسان پلیمر قرار میدهد، عبارتاند از:
- بررسی همزمان چندین مدل
- تجزیه و تحلیل فرمولاسیون مواد
- مشاهده خواص شیمیایی عناصر
- نمایش تمام ویژگیهای جدول تناوبی عناصر
شایان ذکر است، نرمافزار ChemDraw با فراهم کردن ابزارهای طراحی شیمیایی کارآمد و راحت، سرعت انجام کار را به شدت افزایش میدهد و از طرفی در ارائه نتایج حرفهای و دقیق به شما کمک میکند. در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
مولدفلو Moldflow
همانطور که ذکر شد، یکی از زمینههای کاری مهندسی پلیمر مربوط به صنایع تولید پلاستیک است. در این راستا، نرمافزار مولدفلو برای شبیه سازی تزریق پلاستیک و قالب گیری فشرده در صنایع پلاستیک سازی به کار میرود. در واقع استفاده از نرمافزارMoldflow برای شبیه سازی قالب گیری تزریق پلاستیک، باعث کاهش نقصهای تولید میشود و در تولید بهترین محصولات به مهندسان پلیمر کمک میکند. در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
متریال استودیو Materials Studio
دنیای شبیه سازی توسط رایانه، با ارائه متریال استودیو، یک نرمافزار تخصصی و فوق پیشرفته شبیه ساز، برای کاربران رشتههای مهندسی پلیمر، شیمی و مواد را آماده کرده است. این نرمافزار، یک تجسم فوقالعاده از ترکیبات شیمیایی مورد نظر را ایجاد و به صورت سهبعدی در اختیار متخصصان قرار میدهد. از طرفی انجام محاسبات مربوط به پلیمرها و برهمکنشهای بین مولکولی، به راحتی توسط Materials Studio انجام میگیرد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مقدماتی شبیه سازی دینامیک مولکولی با متریال استودیو Materials Studio (+)
- آموزش متریال استودیو Materials Studio برای شبیه سازی غشاهای پلیمری (+)
- آموزش شبیه سازی مکانیک کوانتومی جامدات با Materials Studio (+)
- آموزش پیشرفته ماژول Adsorption Locator از نرم افزار Materials Studio (+)
- آموزش شیمی فیزیک پلیمرها – نکته و تست کنکور ارشد: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش پلیمرها و محیط زیست: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش خواص و کاربرد پلیمرهای طبیعی: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش پلیمرها و کاربرد آن ها در مهندسی پزشکی: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش تکنولوژی بسته بندی پلیمری: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش پلیمرهای معدنی: اینجا را کلیک کنید (+).
لینک مقالات مشابه در رابطه با مشاغل مهندسی
- شغل مهندسی پزشکی + معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی عمران + معرفی انواع گرایش ها و فرصت های شغلی رشته عمران
- شغل مهندسی الکترونیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی الکترونیک
- شغل مهندسی سخت افزار – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی نرم افزار – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی شیمی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی شیمی
- شغل مهندسی معماری – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی کامپیوتر – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی کامپیوتر
- شغل مهندسی مکانیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی صنایع – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی صنایع
- شغل مهندسی نفت – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی نساجی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی نساجی
- شغل مهندسی محیط زیست – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی مواد – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی مواد
- شغل مهندسی صنایع غذایی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی هوانوردی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای هوانوردی
- شغل مهندسی بافت – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی بافت
- شغل مهندسی مکانیک نیروگاه – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی توانبخشی – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی توان بخشی
- شغل مهندسی تعمیر و نگهداری هواپیما – معرفی رشته، حوزه های کاری، وظایف و مهارت ها
- شغل مهندسی هسته ای – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی هسته ای
- شغل مهندسی خودروسازی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای رشته خودروسازی
- شغل مهندسی دریا – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی رباتیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی رباتیک
- شغل مهندسی راه آهن – گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای حمل و نقل ریلی
- شغل مهندسی ساختمان – معرفی وظایف، مهارت ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی کشاورزی – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی کشاورزی
لیست مقالات مشابه در حوزه کسب درآمد با معرفی کسب و کارهای مختلف
- چگونه شغل مورد علاقه و مناسب خود را پیدا کنیم؟ – ۶ گام ساده در انتخاب یک شغل ایده آل
- بوم کسب و کار چیست؟ + راهنمای جامع اجزای مختلف بوم مدل کسب و کار
- لیست شغل های پردرآمد در ایران – معرفی ۳5+ شغل پر درامد و چگونگی موفق شدن در آن ها
- کسب و کارهای موفق در ایران: لیست ۲۵+ استارت آپ جدید و پولساز در ایران
- ۱۵ روش ثروتمند شدن در ایران – چگونه پولدار شویم؟ + 20 رازی که فراموش کرده اید!
- کارآفرینان موفق ایران را بهتر بشناسید – بیوگرافی و داستان موفقیت آنها
- ایده های پولساز در ایران – معرفی 40 انواع ایده های پول ساز آنلاین و آفلاین
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- آموزش راه اندازی کسب و کار خانگی – راهنمای جامع به زبان ساده
- کار در خانه – معرفی ۳۵+ انواع شغل در منزل با درآمد بالا
- کارهای خدماتی چیست؟ – معرفی بهترین کسب و کارهای خدماتی در ایران
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- تحلیل pestel چیست؟ – راهنمای جامع تحلیل پستل در کسب و کارهای مختلف
- انواع مدلهای کسب و کار – معرفی 50 الگوی کسب و کار موفق + ذکر مثال
- کسب و کارهای نوین – لیست ۲۳ بیزینس مدرن در ایران امروز
- کسب و کار دیجیتال چیست؟ چگونه بیزینس آنلاین خود را راه اندازی کنیم و توسعه دهیم؟
- مراحل ایجاد کسب و کار – چک لیستی برای کارآفرینی (۱۱ آیتم)
- کارافرینی در روستا – لیست ۲۵ طرح زودبازده اشتغالزایی روستایی
- انواع کارآفرینی – لیست ۱۵ نوع کارآفرینی بر اساس زمینه کسب و کار و نحوه مدیریت آن
- لیست 21 انواع کسب و کارهای کوچک و متوسط + اصول راه اندازی آنها
- کسب و کارهای کوچک زود بازده – لیست 30 بیزینس کوچک و پرسود در ایران
- فرصت های شغلی دورکاری – لیست 24 شغل رایج دورکاری در ایران و جهان
- لیست بهترین مشاغل فریلنسری در دنیا – ۲۰ مورد
- کارهای خدماتی پرسود – لیست 35 شغل خدماتی با سود بالا
- ۳۵ ایده کارآفرینی در حیاط منزل + اقدامات و نیازمندیها
- تبلیغات مناسب برای کسب و کار جدید – بهترین روش های مارکتینگ برای بیزینس های نوپا
- چه بیزینسی راه بندازم؟ – معرفی ۳۰ بهترین ایده های بیزینسی آنلاین و آفلاین
- زمین دارم چیکار کنم؟ – ۴۵ ایده کسب درامد از زمین خالی
- روش های خلق ایده در کارآفرینی – ۱۷ بهترین تکنیک های خلق ایده های کارآفرینی
- چگونه یک کسب و کار کوچک راه اندازی کنیم؟ – ۷ مرحله برای ایجاد یک بیزینس نوپا از صفر
- بهترین شغل ها برای جوانان – لیست ۲۰ برترین فرصت های شغلی جوانان در ایران
- شغل خوب برای خانمها + لیست ۲۱ بهترین شغل ها برای زنان و بانوان در ایران
- شتاب دهنده کسب و کار چیست؟ + ۱۰ بهترین شتابدهنده استارتاپ ایرانی
- مشاوره اقتصادی کسب و کار یعنی چه؟ – ۸ حوزه کاری مشاوره اقتصادی کسب و کار
- کسب و کار تولیدی با سرمایه کم – لیست ۲۴ شغل تولیدی کوچک
سخن پایانی در رابطه با شغل مهندسی پلیمر
شغل مهندسی پلیمر از مشاغل آینده دار در ایران است؛ چراکه هنوز به اندازه کافی به آن پرداخته نشده است. در آینده به تدریج تمام جایگاههای شغلی که توسط دیگر رشتههای مهندسی اشغال شده است، باید توسط مهندسان پلیمر پر شوند. در واقع پیشرفت صنعت کشور زمانی میسر میشود که هر شخص با توجه به تخصص و دانشی که دارد به کار گرفته شود. شما هم در صورت تمایل به کار در زمینه مهندسی پلیمر، باید با کسب دانش و تلاش پیوسته در یادگیری یافتههای نوین علمی، تلاش خود را در به دست آوردن جایگاه اصلی مهندسی پلیمر انجام دهید.
در پایان امیدواریم این مقاله توانسته باشد دید جامع و کاملی از شغل مهندسی پلیمر در اختیار شما قرار داده باشد. اگر شما مخاطب گرامی، نظر و دیدگاهی در خصوص این شغل دارید، یا نکتهی خاصی را میدانید که در این مقاله به آن اشاره نشده است، خواهشمند است دیدگاههای ارزشمند خود را از طریق بخش کامنت در انتهای این نوشتار به اشتراک بگذارید. همچنین در صورت صلاحدید میتوانید، لینک این نوشتار را از طریق کانالها و گروههایی که در شبکههای اجتماعی عضو هستید به دست دوستان و آشنایان برسانید تا اگر آنها نیز درصدد این هستند که به عنوان مهندس پلیمر مشغول به کار شوند، بتوانند از طریق اطلاعاتی که در این مقاله ذکر شده است، به هدف خود دست یابند. علاوه بر آن، میتوانید ما را در اینستاگرام و تلگرام فالو کنید تا در زمینه جدیدترین روشها، ترفندها و اخبار دنیای دیجیتال بهروز بمانید.