در طول تاریخ، با پیشرفت علم و تکنولوژی ساختِ وسایلِ گوناگون، مشاغل جدیدی برای افراد جامعه پدید آمدند، که یکی از آنها «شغل مهندسی رباتیک» میباشد. حتماً این عنوان شغلی به گوشتان خورده است، اما شاید شناخت کاملی از آن نداشته باشید و سؤالاتی مانند شغل مهندسی رباتیک چیست؟ یک مهندس رباتیک چه وظایفی دارد؟ برای ورود به شغل مهندسی رباتیک، چه مهارتهایی نیاز است؟ در ذهن شما بوجود آمده باشد؛ در این مقاله از مجله اینترنتی کاپریلا قصد داریم تا به همراه شما، ضمن پیدا کردن پاسخ سوالات بالا، شغل مهندسی رباتیک را بهطور کامل بررسی کنیم؛ پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
تعریف شغل مهندسی رباتیک
برای آشنایی با شغل مهندسی رباتیک، اول باید شناخت کاملی از این رشتهی مهندسی بدست بیاوریم؛ مهندسی رباتیک، ترکیبی از رشتههای مهندسی برق، مکانیک و کامپیوتر میباشد و یک مهندس رباتیک – به کمک علومی که نام بردیم – به طراحی، ساخت و تعمیر انواع رباتها و دستگاههای رباتیک میپردازند. هر روزه صنایع بیشتری به سمت «مکانیزه شدن» و استفاده از رباتهای اتومات پیش میروند، از همین رو فرصتهای شغلی متنوعی برای مهندسین رباتیک وجود دارد، که بر اساس علاقه و تخصصی که دارند، قادر به فعالیت در آنها و کسب درآمد میباشند.
حال که با تعریف مهندسی رباتیک آشنا شدیم، زمان آن فرا رسیده است تا با شاخههای مختلفی که در این حوزه از مهندسی وجود دارند نیز، آشنا شویم؛ در همین راستا، در قسمت بعدی این مقاله، به معرفی و بررسی انواع شاخههای مهندسی رباتیک خواهیم پرداخت.
- مجموعه آموزش رباتیک (Robotics): اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش رباتیک و ربات های سری: اینجا را کلیک کنید (+).
انواع شاخه های شغل مهندسی رباتیک
مهندسی رباتیک به دلیل کاربردهای فراوانی که دارد، در حوزههای گوناگونی مورد استفاده قرار میگیرد، که هر کدام از آنها به تخصص خاصی از مهندسی رباتیک نیاز دارند؛ در همین راستا شاخههای تخصصی مختلفی از مهندسی رباتیک – در طی زمان – شکل گرفتهاند، که در این قسمت قصد داریم آنها را به شما معرفی کنیم و سپس همراه هم، آنها را مورد بررسی قرار دهیم. انواع شاخههای مهندسی رباتیک عبارتاند از:
- هوش مصنوعی
- اتوماسیون کارخانهها
- توسعه نرمافزارهای کامپیوتری
- سیستمهای کنترلی اتوماتیک
- رباتیک پزشکی
- میکرورباتیک
حال هر کدام از شاخههای تخصصی که در بالا نام بردیم را، باهم بررسی میکنیم.
هوش مصنوعی
اگر بخواهیم تعریف سادهای از «هوش مصنوعی» برای شما ارائه کنیم، باید بگوییم که هوش مصنوعی عبارت است از، هر نوع آگاهی و یا شناختی که از دستگاههای الکترونیکی یا نرمافزارها نشات میگیرد؛ به بیان دیگر، تصمیماتی که یک دستگاه یا نرمافزار، برای انجام وظایف خود اتخاذ مینماید، به موجبِ «هوش مصنوعی» تعبیه شده در آن دستگاه یا نرمافزار میباشد. از آنجایی که رباتها به منظور اتوماتیک کردن کارها طراحی و تولید میشوند، هوش مصنوعی می تواند به رباتها در انجام وظایفشان کمک شایانی بکند؛ در همین راستا، یکی از شاخههای تخصصی که برای مهندسی رباتیک بوجود آمده است، طراحی و ساخت «هوش مصنوعی» میباشد.
اتوماسیون کارخانه ها
همانطور که در قسمتهای قبل اشاره کردیم، رباتها به منظور اتوماتیک شدن روند کارها – به دست مهندسین رباتیک – طراحی و ساخته میشوند و یکی از حوزههایی که به صورت عمده از علم رباتیک بهره میبرد، «کارخانههای تولیدی» میباشد؛ در حال حاضر بسیاری از دستگاههای موجود در کارخانههای مختلف (مانند خودرو سازی، نساجی، چاپ، تولید ظروف و…)، رباتهای نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک هستند، که این رباتها به دست مهندسین رباتیک طراحی و ساخته شدهاند و هر کدام از آنها دارای وظایف مختلفی میباشند. با توجه به توضیحاتی که مطالعه کردیم، یکی دیگر از شاخههای مهندسی رباتیک، طراحی و تولید انواع رباتها برای «اتوماسیون کارخانهها» میباشد.
توسعه نرم افزار های کامپیوتری
تمامی رباتها و دستگاههای الکترونیکی، برای دریافت وظایف خود و انجام دادن آنها، به یک نرمافزار کاربردی نیاز دارند؛ همچنین انسانها برای برقراری ارتباط و نظارت بر روی کار رباتها و دستگاههای رباتیک، نیازمند نرمافزاری مخصوص آن دستگاه میباشند؛ به عنوان مثال ما برای استفاده از امکاناتی که درون گوشی هوشمندمان وجود دارد، به یک نرمافزار – که سیستمعامل نامیده میشود – نیاز داریم. در همین راستا، «توسعه نرمافزارهای کامپیوتری» یکی دیگر از شاخههای مهندسی رباتیک میباشد، که در آن مهندسین به برنامهنویسی و توسعهی انواع نرمافزارهای مورد نیاز، برای استفاده در رباتها و دستگاههای رباتیک، میپردازند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مقدماتی سیستم عامل ربات ها رآس ROS – کلیک کنید.
- آموزش آشنایی با سیستم عامل ربات ها ROS – کلیک کنید.
- آموزش سیستم عامل ربات ها راس ROS – ابزار گرافیکی و شبیه سازی – کلیک کنید.
سیستم های کنترلی اتوماتیک
همانطور که در قسمتهای قبل هم اشاره کردیم، امروزه بسیاری از فعالیتهایی که در گذشته توسط انسانها صورت میگرفت، به دست رباتها و سیستمهای رباتیک سپرده شده است و یکی از این فعالیتها، «سیستمهای کنترلی» میباشد؛ سیستمهای کنترلی اتوماتیک طیف گستردهای از حوزههای مختلف را پوشش میدهند که برخی از آنها عبارتاند از:
- سیستمهای کامپیوتری احراز هویت افراد
مانند: تشخیص چهره، اسکن اثر انگشت، اسکن عنبیه چشم، کارتهای ورود و…
- سیستمهای کنترلی خطوط تولیدی
مانند: تشخیص میوههای خراب در سردخانهها، تشخیص نقص در بدنهی محصولات و…
- سیستمهای امنیتی در مکانهای عمومی
مانند: سیستمهای اسکن وسایل در فرودگاهها، دستگاههای فلزیاب و…
- سیستمهای اتوماتیک مدیریت ترافیک و حمل و نقل
مانند: دوربینهای ثبت سرعت، دوربینهای کنترل ترافیک، چراغهای راهنمایی و…
- و…
در همین راستا، یکی دیگر از شاخههای تخصصی مهندسی رباتیک، طراحی و ساخت انواع «سیستمهای کنترلی اتوماتیک» میباشد.
رباتیک پزشکی
علاوهبر صنایع مختلفی که در بالا بررسی کردیم، مهندسی رباتیک کاربردهای فراوانی در علم پزشکی دارد، که برخی از آنها عبارتاند از:
- طراحی و تولید رباتهای مخصوص اتاق عمل.
- طراحی و تولید رباتهای کنترل از راه دور برای جراحی.
- طراحی و ساخت سیستمهای تشخیصی و درمانی.
- طراحی و تولید دستگاههای تشخیصی و درمانی.
- توسعهی انواع سیستمهای یکپارچه بایگانی اطلاعات بیماران.
- و…
به دلیل اهمیت بالا و پیچیدگی که دستگاههای پزشکی برخوردار هستند، بسیاری از آنها با ترکیب مهندسی رباتیک و مهندسی پزشکی طراحی و تولید میشوند؛ در همین راستا، شاخهی «رباتیک پزشکی» یکی دیگر از شاخههای مهندسی رباتیک میباشد، که بنا بر نیاز علم پزشکی برای تشخیص بیماریها و درمان آنها، شکل گرفته است.
میکرورباتیک
شاخهی تخصصی «میکرورباتیک» نسبت به دیگر شاخههای تخصصی مهندسی رباتیک، جدید محسوب میشود. در میکرورباتیک، مهندسین به طراحی و تولید انواع رباتهای ریز برای کاربردهای مختلف، میپردازند. میکرورباتها کاربردهای گوناگونی دارند، که برخی از آنها عبارتاند از:
- تشخیص و درمان بیماریها.
- پیدا کردن افراد در زیر آوار.
- کاربردهای نظامی و جاسوسی.
- بررسی خطوط انتقال سیالات مختلف .
- و…
این شاخه از مهندسی رباتیک، دارای آیندهی شغلی بسیار روشنی میباشد، زیرا هرچه تکنولوژی ساخت قطعات الکترونیکی پیشرفت داشته باشد، میکرورباتهای پیشرفتهتری به دست مهندسین رباتیک – برای اهداف گوناگون – طراحی و تولید خواهند شد.
حال که با انواع شاخههای مهندسی رباتیک آشنا شدیم، زمان آن رسیده است تا با وظایف یک مهندس رباتیک و همچنین، مهارتهای مورد نیاز برای انجام آنها آشنا شویم. در قسمت بعدی این مقاله به همراه شما، وظایف مهندسین در شغل مهندسی رباتیک را مورد بررسی قرار خواهیم داد و پس از آن، به مهارتهای مورد نیازِ مهندسین رباتیک، برای فعالیت در این شاخه از مهندسی، خواهیم پرداخت؛ با ما همراه باشید.
وظایف موجود در شغل مهندسی رباتیک
همان گونه که در قسمتهای قبل هم اشاره کردیم، رباتها انواع مختلفی دارند و هر کدام از آنها، وظایف گوناگونی را انجام میدهند؛ در همین راستا، علم مهندسی رباتیک در حوزههای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. مهندسین رباتیک در حوزههای متنوعی (مانند: خودروسازی، پزشکی، صنایع تولیدی، صنایع نظامی و دفاعی، پروژههای تحقیقاتی، هوا-فضا و…) مشغول طراحی و تولید رباتها و سیستمهای اتوماتیک میباشند، که این گستردگی حوزهی کاری، موجب شده است تا وظایف مختلفی بر دوش مهندسین رباتیک قرار بگیرد. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به همراه شما، وظایف موجود در شغل مهندسی رباتیک را، مورد بررسی قرار دهیم. برخی از وظایف مهم مهندسین رباتیک عبارتاند از:
- طراحی و ساخت رباتها
- نگهداری و تعمیر رباتها
- توسعهی نرمافزارهای کاربردی برای رباتها
- انجام پروژههای تحقیقاتی برای پیشرفت علم رباتیک
- نظارت بر روی روند اتوماسیون در شرکتها و کارخانهها
- و…
در ادامه هر کدام از وظایفی که در بالا نام بردیم را، به همراه شما بررسی خواهیم کرد.
طراحی و ساخت ربات ها
یکی از وظایف اصلی و مهمی که بر دوش مهندسین رباتیک قرار دارد، «طراحی و ساخت رباتها» میباشد؛ همانطور که از عنوان آن مشخص است، مهندسین رباتیک باید با توجه به کاربرد و هدفی که برای ربات در نظر گرفته شده، طراحی مناسبی برای آن ارائه نمایند؛ این طراحی باید بر اساس تکنولوژیهای موجود جهت ساخت رباتها و قطعات مورد نیاز آن و همچنین بودجهای که برای ساخت آن معین شده است، صورت بگیرد. طراحی و ساخت رباتها دارای مراحل مختلفی میباشد، که این مراحل عبارتاند از:
- مشخص کردن وظایف ربات.
- تعیین بازار هدف.
- تقسیم بودجه برای مراحل مختلف طراحی و تولید.
- ارائهی طراحیهای مختلف، متناسب با موارد بالا.
- ساخت نمونههای اولیه از طراحی منتخب.
- انجام تستهای مختلف و بررسی عملکرد نمونههای اولیه.
- رفع مشکلات در طراحی.
- ساخت نمونهی جدید از طراحی اصلاح شده.
- انجام دوبارهی تستها و رفع مشکلات.
- تولید نمونهی اصلی از ربات مد نظر.
نگهداری و تعمیر ربات ها
یکی دیگر از وظایفی که بر دوش مهندسین رباتیک قرار دارد، «نگهداری و تعمیر رباتها» است. رباتها دارای انواع مختلف و کاربردهای گوناگونی میباشند، در همین راستا از طراحی و قطعات متنوعی برخوردار هستند و مهندسین رباتیک، جهت نگهداری و تعمیر آنها، باید آشنایی کاملی با ساختار و فناوریهای مورد استفاده برای ساخت رباتها برخوردار باشند. شرکتهای تولید کنندهی رباتها – علاوه بر تشکیل تیمی جهت طراحی و ساخت رباتها – برخی از مهندسین رباتیک را برای نگهداری و تعمیر رباتهای طراحی شده، آموزش میدهند.
توسعه نرم افزار های کاربردی برای ربات ها
همانطور که در قسمتهای قبل اشاره کردیم، تمامی رباتها و سیستمهای رباتیک، برای انجام وظایف خود و همچنین برقراری ارتباط با کاربران و اپراتورها، به «نرمافزارهای مخصوص» به خود، نیاز دارند؛ در همین راستا، یکی دیگر از وظایفی که در این شغل بر عهدهی مهندسین رباتیک قرار دارد، «توسعهی نرمافزارهای کاربردی» برای استفاده در رباتها و سیستمهای رباتیک میباشد. این نرمافزارها باید دارای ویژگیهای خاصی باشند، که برخی از آنها عبارتاند از:
- کاربر پسند بودن.
- عدم بروز باگ.
- متناسب با هدف ساخت ربات.
- قابلیت شخصیسازی (در صورت نیاز).
- قابل اعتماد بودن.
- قابل بروزرسانی بودن.
- و…
انجام پروژه های تحقیقاتی برای پیشرفت علم رباتیک
هیچ کدام از علوم و فناوریهایی که امروزه وجود دارند، بدون تحقیقات و پژوهشهای پیشینیان، قابل دسترسی نبودند؛ در همین راستا، برای پیشرفت علم رباتیک و انواع فناوریهای مورد نیاز برای ساخت رباتها، یکی دیگر از وظایفی که بر دوش مهندسین رباتیک قرار میگیرد، «انجام پروژههای تحقیقاتی» در جهت دستیابی به فناوریهای جدید برای طراحی و ساخت رباتها میباشد. همانطور که بررسی کردیم، مهندسی رباتیک در حوزههای مختلفی کاربرد دارد و از شاخههای تخصصی متنوعی نیز برخوردار میباشد، که مهندسین رباتیک با توجه به علاقه و همچنین شاخهای که در آن تخصص دارند، به انجام تحقیقات و پژوهشهای متنوعی مشغول هستند.
نظارت بر روی روند اتوماسیون در شرکت ها و کارخانه ها
طراحی و ساخت رباتهای مورد نیاز شرکتها و کارخانهها، اولین مرحله در مسیر اتوماسیون آنها میباشد و وظیفهی نصب درست رباتها، آموزش استفاده از آنها به کارکنان و اپراتورها و همچنین نظارت بر روی روند اتوماسیون، بر عهدهی مهندسین رباتیک میباشد؛ آنها با استفاده از دانش و شناختی که از رباتها دارند، بر نحوهی درست نصب و استفادهی رباتها نظارت میکنند، همچنین آموزشهای لازم برای استفاده از آنها را نیز، به کارکنان ارائه مینمایند.
مهارت های مورد نیاز برای شغل مهندسی رباتیک
تا این قسمت از مقاله با تعریف شغل مهندسی رباتیک، شاخههای تخصصی آن و همچنین وظایفی که بر عهدهی مهندسین رباتیک قرار دارد، آشنا شدیم؛ در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به همراه شما، به بررسی مهارتهایی که یک مهندس رباتیک، برای ورود به این حوزه و پیشرفت در آن نیاز دارد، بپردازیم. برخی از مهارتهای مورد نیاز در شغل مهندسی رباتیک عبارتاند:
- دانش فنی کامل در حوزه رباتیک
- آشنایی با زبانهای برنامهنویسی
- قدرت تخیل و تصویرسازی بالا
- علاقه به مهندسی رباتیک
- تصمیمگیری سریع و حل مشکلات
- استفاده از نرمافزارهای تخصصی
- کار گروهی و برقراری ارتباط
- آشنایی با زبان انگلیسی
- جستجو و پیدا کردن منابع علمی
حال بیایید هر کدام از مهارتهایی که در بالا نام بردیم را، باهم بررسی کنیم.
دانش فنی کامل در حوزه رباتیک
مهمترین مهارتی که مهندسین رباتیک به آن نیاز دارند، «دانش فنی کامل» در حوزهی رباتیک میباشد. علم مهندسی رباتیک، بسیار پیچیده، سخت و گسترده است، به همین دلیل اگر یک مهندس رباتیک قصد پیشرفت در این شغل را دارد، باید دانش فنی خود پیرامون مهندسی رباتیک و انواع تکنولوژیها و فناوریهای طراحی و ساخت رباتها را، در خود تقویت نماید. افرادی که قصد ورود به شغل مهندسی رباتیک را دارند، باید تحصیلات آکادمیک خود در این رشته از مهندسی را، به اتمام برسانند و همچنین در دورههای آموزشی مختلفی که مرتبط با رباتیک است، شرکت نمایند تا دانش فنی کاملی، پیرامون این شاخه از مهندسی بدست بیاورند.
آشنایی با زبان های برنامه نویسی
همانطور که در قسمتهای قبل اشاره کردیم، یکی از وظایف مهندسی رباتیک، توسعه و تولید نرمافزارهای مورد نیاز، برای استفاده در رباتها و سیستمهای رباتیک میباشد؛ در همین راستا، مهندسین رباتیک برای انجام این وظیفهی خود، به مهارت یا دانش «آشنایی با زبانهای برنامهنویسی» و استفاده از آنها برای تولید نرمافزارهای کاربردی، نیاز دارند. شایان ذکر است، که زبانهای برنامهنویسی متنوعی وجود دارد و هر کدام از آنها برای توسعهی نرمافزارهای خاصی مورد استفاده قرار میگیرند؛ یک مهندس رباتیک نیازی به یادگیری تمامی زبانهای برنامهنویسی ندارد، بلکه آشنایی و شناخت برخی از آنها، برای وی کافی میباشد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش برنامه نویسی آردوینو Arduino – مقدماتی – کلیک کنید.
- آموزش برنامه نویسی آردوینو Arduino – تکمیلی – کلیک کنید.
- آموزش شبیه سازی و کنترل ربات با اندروید Android – کلیک کنید.
قدرت تخیل و تصویرسازی بالا
افراد مختلف برای طراحی و ساخت وسیلهای جدید، نیاز مبرمی به قدرت تخیل و تصویرسازی دارند؛ مهندسین رباتیک هم از این قاعده مستثنی نیستند و برای اینکه قادر به طراحی و ساخت رباتهای جدید باشند، باید «قدرت تخیل و تصویرسازی» خود را تقویت کنند. اولین قدم برای تقویت قدرت تخیل و تصویرسازی، این است که مهندسین بدون توجه به فناوریها و تکنولوژیهای موجود برای ساخت رباتها، آنها را طراحی کنند و سپس سعی نمایند تا طراحی خود را، با فناوری و تکنولوژی در دسترس برای تولید رباتها، تطبیق دهند؛ به این ترتیب قوهی تخیل مهندسین رباتیک برای طراحی و ساخت انواع رباتهای جدید، تقویت خواهد شد.
علاقه به مهندسی رباتیک
همانطور که در بارها در این مقاله اشاره کردیم، مهندسی رباتیک شاخهای پیچیده و سخت از مهندسی میباشد، که با علوم دیگری مانند مکانیک، برق، الکترونیک، برنامهنویسی و… ترکیب شده است؛ در همین راستا، یکی دیگر از مهارتها یا شاید بتوان گفت ویژگیهایی که یک مهندس رباتیک باید از آن برخوردار باشد، «علاقه به مهندسی رباتیک» است. اگر یک مهندس رباتیک علاقهی کافی به شغل و رشتهی خود نداشته باشد، هرگز قادر به پیشرفت در آن و کسب درآمد بیشتر نخواهد بود.
تصمیم گیری سریع و حل مشکلات
بسیاری از مشکلاتی که در طی روند طراحی و ساخت رباتها سد راه مهندسین رباتیک میشوند، راهحل واضح و روشنی ندارند و این وظیفهی مهندسین است که راهی برای حل مشکلات بوجود آمده، پیدا کنند؛ در همین راستا، تقویت مهارت «تصمیمگیری سریع و حل مشکلات» کمک شایانی به مهندسین رباتیک در انجام وظایف خود و حل مشکلات، خواهد کرد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مهارت حل مساله و تصمیم گیری – کلیک کنید.
- آموزش شناسایی و حل مساله در سازمان ها – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت در شرایط ابهام – کلیک کنید.
- آموزش مسائل کاربردی مهندسی صنایع و تحقیق در عملیات – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش توسعه مهارت فردی – کلیک کنید.
استفاده از نرم افزار های تخصصی
شاید بتوانیم بگوییم که مهندسی رباتیک، بیشتر از هر شاخهی دیگری در مهندسی، به مهارت «استفاده از نرمافزارهای تخصصی» نیاز دارد؛ مهندسین رباتیک برای تمامی مراحلِ طراحی، مدلسازی و تست نمونههای اولیه از رباتها، از نرمافزارهای تخصصی بهره میبرند و برای پیشرفت در شغل خود و ارائهی طراحیهای بهتر برای رباتها، حتما باید مهارت خود را در کار با نرمافزارهای تخصصی، تقویت نمایند.
کار گروهی و برقراری ارتباط
طراحی و ساخت رباتها، پروسهای پیچیده و زمانبر میباشد و بهطور معمول، تیمی متشکل از چندین مهندس رباتیک، به طراحی و ساخت ربات مد نظرشان، میپردازند؛ در همین راستا، مهارت «کار گروهی و برقراری ارتباط» یکی دیگر از مهارتهای مورد نیاز در شغل مهندسی رباتیک میباشد. هرچه مهندسین این مهارت را در خود بیشتر تقویت نمایند، وظایف خود را با دقت بالاتر و در زمان کمتری انجام خواهند داد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش موفقیت در کار تیمی – اصول تیم سازی (+)
- آموزش مدیریت تغییر و پیاده سازی آن در سازمان ها (+)
- آموزش مهارت های برقراری ارتباط موثر در سازمان ها (+)
- مجموعه آموزش توسعه مهارت فردی (+)
آشنایی با زبان انگلیسی
علم مهندسی رباتیک جزو «علوم در حال توسعه» میباشد و در سراسر جهان مهندسین رباتیک زیادی وجود دارند که روشها و تکنیکهای جدیدی را، برای طراحی و ساخت انواع رباتها آزمایش میکنند، سپس نتایج حاصل از آزمایشات خود را در قالب مقالههای انگلیسی بینالمللی، در وبسایتها و ژورنالهای معتبر مهندسی، منتشر مینمایند. یک مهندس رباتیک برای دریافت آخرین اخبار و همچنین آشنایی با جدیدترین روشهای طراحی و ساخت رباتها، باید از آشنایی کاملی با «زبان انگلیسی» داشته باشد، تا قادر به مطالعهی مقالههای منتشر شده و همچنین ارائهی مقالات خود به جامعهی جهانی، باشد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش رایگان روش های یادگیری واژگان زبان انگلیسی و به کارگیری آن ها (+)
- آموزش اصول مذاکره به زبان انگلیسی – کلیک کنید.
- آموزش ۱۱۰۰ واژه ضروری – زبان انگلیسی – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش زبان – کلیک کنید.
جستجو و پیدا کردن منابع علمی
یکی دیگر از مهارتهای مورد نیاز در شغل مهندسی رباتیک، مهارت «جستجو و پیدا کردن منابع علمی» معتبر در حوزهی رباتیک و دیگر علوم مرتبط با آن میباشد. از مزایای تقویت این مهارت، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- پیدا کردن راه حلهای مختلف در کمترین زمان
- دستیابی به مقالات جدید و معتبر
- پیدا کردن فرصتهای شغلی متنوع
- و…
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مهارت های عمومی پژوهش – کلیک کنید.
- آموزش رایگان درک روش های پژوهش ترکیبی – کلیک کنید.
- آموزش روش شناسی پژوهش های کیفی و آمیخته در مدیریت – کلیک کنید.
فرصت های شغلی مهندسی رباتیک
اکنون که آشنایی کاملی با شغل مهندسی رباتیک پیدا نمودهایم، زمان آن رسیده است که فرصتهای شغلی موجود برای مهندسین رباتیک را، مورد بررسی قرار دهیم؛ از آنجایی این شاخه از مهندسی در حوزههای مختلفی کاربرد دارد، فرصتهای شغلی گوناگونی هم برای مهندسین رباتیک وجود دارد، که برخی از آنها عبارتاند از:
- صنایع خودروسازی
- صنایع دفاعی و نظامی
- حوزهی پزشکی
- صنعت هوا-فضا
- پروژههای تحقیقاتی
- شرکتهای رباتیک
- دانشگاههای رباتیک
در ادامه هر کدام از این فرصتهای شغلی را به همراه شما مورد بررسی قرار خواهیم داد.
صنایع خودروسازی
یکی از فرصتهای شغلی که برای مهندسین رباتیک وجود دارد، در حوزهی «صنایع خودروسازی» میباشد؛ مهندسین رباتیک در این حوزه، باید رباتهای گوناگونی را برای تولید قسمتهای مختلف یک خودرو و همچنین انجام مراحل متنوعی که برای ساخت خودرو باید صورت بگیرد، طراحی و تولید نمایند. به عنوان مثال، در ویدیوهای تبلیغاتی که برخی از شرکتهای خودروسازی تهیه و منتشر میکنند، رباتهایی را میبینیم که به صورت اتوماتیک، قسمتهای مختلف ماشین را به هم جوش میزنند یا بدنهی خودروها را به صورت تمام اتوماتیک رنگ میکنند؛ شایان ذکر است، که تمامی این رباتها به دست مهندسین رباتیک طراحی و ساخته شدهاند.
صنایع دفاعی و نظامی
یکی دیگر از فرصتهای شغلی که دارای درآمد بالایی هم میباشد، همکاری با «صنایع دفاعی و نظامی» است؛ مهندسین رباتیک در این حوزه باید انواع رباتها را برای دفاع از مرزهای خاکی، آبی و هوایی طراحی کنند و به کمک سازمانهای نظامی، آنها را تولید نمایند. برخی از این رباتها عبارتاند از:
- سیستمهای ضدهوایی اتوماتیک.
- تیربارهای اتوماتیک.
- اسلحههای دارای سیستم احراز هویت.
- موشکهای هوشمند.
- و…
حوزهی پزشکی
همانطور که در قسمتهای قبل هم اشاره کردیم، علم پزشکی به سمت استفاده از رباتها، برای تشخیص بیماریها و درمان آنها، در حال پیشروی میباشد و هر روزه رباتها و سیستمهای رباتیک جدیدی برای استفاده در علم پزشکی، رونمایی میشوند. شایان ذکر است، که مهندسین رباتیک برای فعالیت در این حوزه، باید به صورت پیوسته با مهندسین پزشکی همکاری نمایند، تا رباتهایی که طراحی و تولید میکنند، عملکرد و کاربرد مناسبی در علم پزشکی داشته باشند.
صنعت هوا-فضا
یکی دیگر از حوزههایی که در آن علم رباتیک کاربرد بسیار فراوانی دارد، «صنعت هوا-فضا» میباشد. بسیاری از مأموریتهای فضایی به دست «رباتهای کنترل از راه دور» انجام میشوند و همچنین انواع مختلفی از رباتها در ایستگاههای فضایی وجود دارند، که به فضانوردان در انجام وظایف خود، کمک میکنند؛ در همین راستا، مهندسین رباتیک قادر به فعالیت در این حوزه و کسب درآمد از آن، میباشند.
پروژه های تحقیقاتی
همانگونه که در قسمتهای قبل هم اشاره کردیم، عامل اصلی پیشرفت در علوم مختلف، «پروژههای تحقیقاتی» میباشد. بسیاری از مهندسین رباتیک، دارای ایدههای خلاقانه و نوآورانهای هستند، اما از پشتوانهی مالی کافی، برای بررسی ایدههای خود برخوردار نمیباشند؛ در همین راستا، شرکتهای مختلفی در دنیا وجود دارند، که با کمکهای مالی خود به مهندسین، در انجام پروژههای تحقیقاتی و بررسی ایدههای آنان، کمک میکنند.
شرکت های رباتیک
امروزه شرکتهای رباتیک مختلفی در سراسر جهان در حال فعالیت هستند و هر روزه، بر تعداد آنها افزوده میگردد و شرکتهای تازه تأسیس برای تولید رباتهای جدید و کسب درآمد، به مهندسین رباتیک خلاق و با تجربه نیاز دارند؛ در همین راستا، یکی دیگر از فرصتهای شغلی که برای مهندسین رباتیک وجود دارد، «فعالیت در شرکتهای رباتیک» و طراحی و تولید رباتهای جدید، میباشد.
دانشگاه های رباتیک
یکی دیگر از فرصتهای شغلی که برای مهندسین رباتیک وجود دارد، فعالیت و تدریس در «دانشگاههای رباتیک» میباشد؛ بسیاری از مهندسین خبره پس از سالها فعالیت و طراحی و تولید انواع مختلفی از رباتها، به دانشگاههای معتبر و معروفی جهت تدریس دروس مهندسی رباتیک، میروند و در آنجا مشغول تدریس و کسب درآمد میشوند.
نرم افزار های مورد استفاده در شغل مهندسی رباتیک
در قسمتهای قبل اشاره کردیم که یکی از مهارتهای مورد نیاز در شغل مهندسی رباتیک، «استفاده از نرمافزارهای تخصصی» میباشد، در همین راستا، در این قسمت از مقاله قصد داریم تا برخی از نرمافزارهای مورد استفاده در شغل مهندسی رباتیک را، به شما معرفی کنیم و سپس باهم به بررسی کاربرد هر کدام از آنها بپردازیم. برخی از نرمافزارهای مورد استفاده در مهندسی رباتیک عبارتاند از:
- Easy-Rob
- RoboWorks
- RobCAD
- SolidWorks
- Catia
- ABAQUS
- MATLAB
- Visual Basic
حال بیایید هر کدام از نرمافزارهایی که نام بردیم را، باهم بررسی کنیم.
Easy-Rob
نرمافزار «Easy-Rob» یکی از نرمافزارهای تخصصی در مهندسی رباتیک است؛ این نرمافزار، دارای مجموعهای از برنامهها و ابزارهای مختلف جهت برنامهریزی رباتها، برنامهنویسی سیستمهای رباتیک و شبیهسازی آنها به صورت کامپیوتری، میباشد. مهندسین رباتیک به کمک این نرمافزار، قادر به برنامهریزی انواع رباتهای صنعتی و سیستمهای اتوماسیون رباتیک میباشند. شایان ذکر است، که مهندسین به کمک نرمافزار دیگری به نام «EROSA»، با توجه به نیازهای خود، قادر به سفارشیسازی Easy-Rob میباشند.
RoboWorks
اگر بخواهیم برای شما تعریف دقیقی از این نرمافزار ارائه کنیم، باید بگوییم که «RoboWorks» یک افزونه برای استفاده در نرمافزار SolidWorks میباشد، که برای برنامهنویسی آفلاین انواع رباتهای صنعتی، مورد استفادهی مهندسین قرار میگیرد. کاربران با نصب این افزونه بر روی نرمافزار SolidWorks خود، قادر به برنامهنویسی و همچنین شبیهسازی عملکرد ربات طراحی شده در سالیدورک، میباشند؛ به بیان دیگر، مهندسین رباتیک در ابتدا ربات خود را در SolidWokrs طراحی و شبیهسازی مینمایند، سپس با کمک افزونه RoboWokrs به برنامهریزی آفلاین ربات میپردازند و در آخر برنامهی خود را بر روی مدل شبیهسازی شده از ربات، تست میکنند.
RobCAD
یکی از نرمافزارهای تخصصی برای طراحی و شبیهسازی انواع رباتها، نرمافزار «RobCAD» میباشد. مهندسین رباتیک به کمک این نرمافزار، قادر به طراحی، شبیهسازی، مدلسازی و تست رباتهایی که طراحی نمودهاند، هستند. شایان ذکر است، که این برنامهی قدرتمند، توانایی طراحی و شبیهسازی چند ربات به صورت همزمان را نیز دارد.
SolidWorks
یکی از معروفترین و پرکاربردترین نرمافزارهایی که برای طراحی و شبیهسازی قطعات و دستگاهها در مهندسی رباتیک استفاده میشود، نرمافزار «SolidWorks» است. این نرمافزار دارای ابزارهای بسیار فراوان و همچنین افزونههای متعددی – مانند RoboWokrs – میباشد. SolidWorks برای اولین بار در سال 1995 برای کاربران عرضه شد و از آن موقع تا کنون، هر ساله آپدیتها و همچنین نسخههای جدیدی از آن، توسط شرکت سازندهاش – یعنی Dassault Systemes – برای کاربران منتشر میشود. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش تحلیل استاتیکی با سالیدورکس SOLIDWORKS – کلیک کنید.
- آموزش رایگان طراحی انبر جراحی به کمک نرم افزار Solidworks (+)
- آموزش تجزیه و تحلیل مهندسی و صنعتی در سالیدورک (+)
- آموزش محیط Drawing نرم افزار سالیدورکس (+)
- مجموعه آموزش سالیدورکس (+)
Catia
نرمافزار «Catia» یکی دیگر از نرمافزارهای معروف و همچنین قدرتمند طراحی و شبیهسازی قطعات و دستگاهها در کامپیوتر میباشد، که مهندسین رباتیک برای طراحی قطعات مختلف یک ربات و همچنین شبیهسازی عملکرد کلی آن از این نرمافزار استفاده مینمایند. برتری Catia نسبت به SolidWorks در رابط کاربری آن و همچنین سبکتر بودن این نرمافزار، میباشد. تمامی امکاناتی که به صورت پیشفرض در سالیدورک وجود دارند، در این نرمافزار هم تعبیه شدهاند، با این حال به دلیل افزونههای کمتری که دارد، از حجم پایینتر و سرعت بالاتری نسبت به سالیدورک، برخوردار است. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- مجموعه آموزش کتیا (CATIA) – کلیک کنید.
- آموزش مهندسی معکوس قطعات با کتیا CATIA – بخش اول (+)
- آموزش مهندسی معکوس قطعات با کتیا CATIA – بخش دوم (+)
ABAQUS
یکی از نرمافزارهای محبوب و قدرتمند برای مدلسازی، تحلیل و شبیهسازی انواع طراحیهای مهندسی، نرمافزار «ABAQUS» است. این نرمافزار دارای ابزارهای قدرتمند و همچنین موتور تحلیلی قوی میباشد، که برای مهندسین رباتیک امکان تحلیل، شبیهسازی و مدلسازی رباتهای طراحی شدهی خود در کمترین زمان را، فراهم میسازد. نرمافزار آباکوس بر اساس «روش اجزاء محدود» عمل میکند و توانایی حل طیف گستردهای از مسائل علمی و صنعتی را دارد. از دیگر ویژگیهای این نرمافزار قدرتمند میتوانیم به «کتابخانه»ای گسترده و کامل از رفتار مواد مختلف در شرایطهای متفاوت، اشاره کنیم. در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
MATLAB
نرمافزار «MATLAB» همانند آباکوس، یک نرمافزار تحلیلی و شبیهسازی میباشد، که به مهندسین رباتیک در حل مسائل ریاضی پیچیده، کمک شایانی میکند. این نرمافزار تقریبا در تمامی رشتههای مهندسی مورد استفاده قرار میگیرد و توانایی حل طیف گستردهای از معادلات و فرمولهای ریاضی را دارد. یکی از مزیتهای متلب این است که، دارای تعداد بسیار زیادی معادلهی از پیش تعریف شده میباشد و همچنین، کاربران آن نیز قادر به برنامهنویسی و اضافه کردن معادلات مد نظر خود به این نرمافزار، میباشند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش برنامه نویسی متلب MATLAB – کلیک کنید.
- آموزش محاسبات عددی با متلب MATLAB – کلیک کنید.
- آموزش شبیه سازی اصول عملکرد رادار با ADS و MATLAB – کلیک کنید.
- آموزش برنامه نویسی زنده و تعاملی در MATLAB – کلیک کنید.
- آموزش کاربرد MATLAB در تجزیه و تحلیل سیستم های خطی (+)
- آموزش ایجاد مدل های COMSOL Multiphysics در MATLAB (+)
- آموزش محاسبات انتگرال با متلب و میپل MATLAB و Maple (+)
- آموزش الگوریتم ژنتیک در متلب MATLAB – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش الگوریتم ژنتیک و محاسبات تکاملی – کلیک کنید.
Visual Basic
«Visual Basic» یک از پلتفرم برای برنامهنویسی میباشد، که توسط شرکت مایکروسافت برای برنامهنویسان و دیگر کاربرانی که قصد برنامهنویسی دارند، عرضه شده است. همانطور که در قسمتهای قبل اشاره کردیم، یکی از وظایف و همچنین مهارتهای لازم برای مهندسین رباتیک، «آشنایی با زبان برنامهنویسی» و «توسعهی نرمافزار»های مورد نیاز برای استفاده در رباتها بود؛ در همین راستا، بسیاری از مهندسین رباتیک از ویژوال بیسیک برای برنامهنویسی و توسعهی نرمافزارهای مورد نیاز خود، بهره میبرند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش ویژوال بیسیک دات نت Visual Basic.NET – مقدماتی (+)
- آموزش ویژوال بیسیک دات نت Visual Basic.NET – تکمیلی (+)
- آموزش رایگان ابزارهای Components در Visual Basic.NET – کلیک کنید.
- آموزش رایگان روش اتصال به بانک اطلاعاتی در Visual Basic.Net (+)
- آموزش رایگان طراحی جدول در دیتابیس VB.NET برای طراحی نرم افزار مدیریت کتابخانه (+)
- آموزش برنامه نویسی وی بی ای در اکسل – VBA در Excel – مقدماتی (+)
- آموزش برنامه نویسی وی بی ای در اکسل – VBA در Excel – تکمیلی (+)
- مجموعه آموزش Visual Basic (ویژوال بیسیک) – کلیک کنید.
بهترین دانشگاه ها برای تحصیل در رشته مهندسی رباتیک
همانطور که بارها در این مقاله اشاره کردیم، کشورهای مختلفی در حوزهی مهندسی رباتیک مشغول پژوهش و ساخت رباتهای متنوع، میباشند، در همین راستا دانشگاههای معتبری در سراسر جهان این رشته را تدریس میکنند، که در این قسمت از مقاله قصد داریم «15 تا از بهترین دانشگاههای جهان»، برای تحصیل در رشتهی مهندسی رباتیک را به شما معرفی کنیم؛ این 15 دانشگاه عبارتاند از:
- دانشگاه Carnegie Mellon University در کشور آمریکا
- دانشگاه Massachusetts Institute of Technology در کشور آمریکا
- دانشگاه University of Tokyo در کشور ژاپن
- دانشگاه Stanford University در کشور آمریکا
- دانشگاه University of Southern California در کشور آمریکا
- دانشگاه Georgia Institute of Technology در کشور آمریکا
- دانشگاه University of California – Berkeley در کشور آمریکا
- دانشگاه University of Pennsylvania در کشور آمریکا
- دانشگاه Osaka University در کشور ژاپن
- دانشگاه California Institute of Technology در کشور آمریکا
- دانشگاه Federal Institute of Technology Lausanne در کشور سوئیس
- دانشگاه University of Michigan – Ann Arbor در کشور آمریکا
- دانشگاه Technical University of Munich در کشور آلمان
- دانشگاه University of Freiburg در کشور آلمان
- دانشگاه Tokyo Institute of Technology در کشور ژاپن
لینک مقالات مشابه در رابطه با مشاغل مهندسی
- شغل مهندسی پزشکی + معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی عمران + معرفی انواع گرایش ها و فرصت های شغلی رشته عمران
- شغل مهندسی الکترونیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی الکترونیک
- شغل مهندسی سخت افزار – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی نرم افزار – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی شیمی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی شیمی
- شغل مهندسی معماری – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی کامپیوتر – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی کامپیوتر
- شغل مهندسی مکانیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی صنایع – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی صنایع
- شغل مهندسی نفت – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی نساجی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی نساجی
- شغل مهندسی محیط زیست – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی مواد – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی مواد
- شغل مهندسی صنایع غذایی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی هوانوردی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای هوانوردی
- شغل مهندسی پلیمر – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی بافت – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی بافت
- شغل مهندسی مکانیک نیروگاه – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی توانبخشی – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی توان بخشی
- شغل مهندسی تعمیر و نگهداری هواپیما – معرفی رشته، حوزه های کاری، وظایف و مهارت ها
- شغل مهندسی هسته ای – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی هسته ای
- شغل مهندسی خودروسازی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای رشته خودروسازی
- شغل مهندسی دریا – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی راه آهن – گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای حمل و نقل ریلی
- شغل مهندسی ساختمان – معرفی وظایف، مهارت ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی کشاورزی – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی کشاورزی
لیست مقالات مشابه در حوزه کسب درآمد با معرفی کسب و کارهای مختلف
- چگونه شغل مورد علاقه و مناسب خود را پیدا کنیم؟ – ۶ گام ساده در انتخاب یک شغل ایده آل
- بوم کسب و کار چیست؟ + راهنمای جامع اجزای مختلف بوم مدل کسب و کار
- لیست شغل های پردرآمد در ایران – معرفی ۳5+ شغل پر درامد و چگونگی موفق شدن در آن ها
- کسب و کارهای موفق در ایران: لیست ۲۵+ استارت آپ جدید و پولساز در ایران
- ۱۵ روش ثروتمند شدن در ایران – چگونه پولدار شویم؟ + 20 رازی که فراموش کرده اید!
- کارآفرینان موفق ایران را بهتر بشناسید – بیوگرافی و داستان موفقیت آنها
- ایده های پولساز در ایران – معرفی 40 انواع ایده های پول ساز آنلاین و آفلاین
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- آموزش راه اندازی کسب و کار خانگی – راهنمای جامع به زبان ساده
- کار در خانه – معرفی ۳۵+ انواع شغل در منزل با درآمد بالا
- کارهای خدماتی چیست؟ – معرفی بهترین کسب و کارهای خدماتی در ایران
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- تحلیل pestel چیست؟ – راهنمای جامع تحلیل پستل در کسب و کارهای مختلف
- انواع مدلهای کسب و کار – معرفی 50 الگوی کسب و کار موفق + ذکر مثال
- کسب و کارهای نوین – لیست ۲۳ بیزینس مدرن در ایران امروز
- کسب و کار دیجیتال چیست؟ چگونه بیزینس آنلاین خود را راه اندازی کنیم و توسعه دهیم؟
- مراحل ایجاد کسب و کار – چک لیستی برای کارآفرینی (۱۱ آیتم)
- کارافرینی در روستا – لیست ۲۵ طرح زودبازده اشتغالزایی روستایی
- انواع کارآفرینی – لیست ۱۵ نوع کارآفرینی بر اساس زمینه کسب و کار و نحوه مدیریت آن
- لیست 21 انواع کسب و کارهای کوچک و متوسط + اصول راه اندازی آنها
- کسب و کارهای کوچک زود بازده – لیست 30 بیزینس کوچک و پرسود در ایران
- فرصت های شغلی دورکاری – لیست 24 شغل رایج دورکاری در ایران و جهان
- لیست بهترین مشاغل فریلنسری در دنیا – ۲۰ مورد
- کارهای خدماتی پرسود – لیست 35 شغل خدماتی با سود بالا
- ۳۵ ایده کارآفرینی در حیاط منزل + اقدامات و نیازمندیها
- تبلیغات مناسب برای کسب و کار جدید – بهترین روش های مارکتینگ برای بیزینس های نوپا
- چه بیزینسی راه بندازم؟ – معرفی ۳۰ بهترین ایده های بیزینسی آنلاین و آفلاین
- زمین دارم چیکار کنم؟ – ۴۵ ایده کسب درامد از زمین خالی
- روش های خلق ایده در کارآفرینی – ۱۷ بهترین تکنیک های خلق ایده های کارآفرینی
- چگونه یک کسب و کار کوچک راه اندازی کنیم؟ – ۷ مرحله برای ایجاد یک بیزینس نوپا از صفر
- بهترین شغل ها برای جوانان – لیست ۲۰ برترین فرصت های شغلی جوانان در ایران
- شغل خوب برای خانمها + لیست ۲۱ بهترین شغل ها برای زنان و بانوان در ایران
- شتاب دهنده کسب و کار چیست؟ + ۱۰ بهترین شتابدهنده استارتاپ ایرانی
- مشاوره اقتصادی کسب و کار یعنی چه؟ – ۸ حوزه کاری مشاوره اقتصادی کسب و کار
- کسب و کار تولیدی با سرمایه کم – لیست ۲۴ شغل تولیدی کوچک
سخن پایانی
رشتهها و مشاغل مختلفی در حوزهی مهندسی وجود دارند، که یکی از آنها مهندسی رباتیک میباشد؛ این شاخه از مهندسی آیندهای بسیار روشن دارد، چرا که هر روزه صنایع بیشتری به سمت مکانیزه و اتوماتیک شدن پیش میروند و برای این کار، به رباتهای مختلفی نیاز دارند، که باید بهدست مهندسین رباتیک طراحی و ساخته شوند. نکتهی آخری که باید به آن اشاره کنیم، این است که اگر قصد دارید تا وارد شغل مهندسی رباتیک بشوید، حتما باید مهارتهایی که در بالا نام بردیم و باهم بررسی کردیم را، تا جای ممکن تقویت نمایید و همواره اطلاعات و دانش خود پیرامون روشها و تکنیکهای طراحی و ساخت رباتها را، افزایش دهید.
در آخر ضمن تشکر از شما بابت همراهی ما تا انتهای مقاله، باید بگوییم که بازنشر این مقاله در شبکههای اجتماعی و همچنین در میان دوستان علاقهمند خود، موجب خرسندی و افزایش انرژی ما برای ادامهی راه و تولید مقالات بیشتر خواهد شد؛ پیروز و سربلند باشید.