«شغل مهندسی خودرو» یکی از چرخدندههای مهم صنعتِ خودروسازی محسوب میگردد و با توجه به پیشرفت تکنولوژی و فناوریهای ساخت خودرو، این شاخه از مهندسی، نسبت به گذشته تخصصیتر شده است. در این مقاله از مجله اینترنتی کاپریلا قصد داریم تا به همراه شما، شغل مهندسی خودرو را به صورت کامل بررسی کنیم و با وظایفی که در این شغل وجود دارد و همچنین مهارتهای مورد نیاز برای انجام این وظایف، آشنا شویم؛ پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
تعریف شغل مهندسی خودروسازی
رشته و شغل مهندسی خودروسازی، ترکیبی از شاخه های دیگرِ مهندسی مانند مهندسی مکانیک، الکترونیک، برق و… میباشد؛ این شاخه از مهندسی بر روی طراحی و ساخت انواع مختلفی از خودروهای سبک و سنگین تمرکز دارد. علوم مختلف و همچنین رشتههای مهندسی دیگری نیز، در مهندسی خودروسازی دخیل هستند، که برخی از آنها عبارتاند از:
- مهندسی ایمنی
- الکترونیک خودرو
- مدیریت کیفیت و مصرف سوخت
- مدیریت میزان آلایندگی خودرو
- مبانی انتقال نیرو
- طراحی مکانیکی و صنعتی
- اصول آیرودینامیک
- و…
یک مهندس خودروسازی، با استفاده از علوم فوق باید وسایل نقلیهای را طراحی و تولید نماید، که هم از ایمنی کافی برخوردار باشند و هم آسیب کمتری به محیط زیست وارد نمایند. حال که با تعریف مهندسی خودروسازی آشنا شدیم، زمان آن فرا رسیده است که با وظایف موجود در این شغل نیز، آشنا شویم؛ در همین راستا، در قسمت بعدی مقاله به همراه شما، به بررسی وظایف موجود در شغل مهندسی خودروسازی خواهیم پرداخت.
- آموزش مکانیک موتور خودرو: اینجا را کلیک کنید (+).
- مجموعه آموزش تعمیر و نگهداری خودرو: اینجا را کلیک کنید (+).
- مجموعه آموزش مهندسی مکانیک: اینجا را کلیک کنید (+).
بررسی وظایف شغل مهندسی خودروسازی
همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، به واسطهی پیشرفت تکنولوژی و فناوریهای موجود در صنعت تولید وسایل نقلیه، رشته و شغل مهندسی خودروسازی، نسبت به زمان گذشته تخصصیتر شده است و این امر، موجب شده تا وظایفی که بر دوش مهندسین خودروسازی قرار میگیرند، بیشتر از قبل باشند. شاید برای شما سؤال پیش بیاید که چه وظایفی در شغل مهندسی خودروسازی وجود دارند؟ اگر بخواهیم یک پاسخ کلی برای این سؤال بیان کنیم، میتوانیم بگوییم که مهندسین خودروسازی در این شغل وظیفه دارند تا با کمک سایر مهندسین مرتبط با این حوزه، خودروهایی با کیفیت و ایمن برای افراد جامعه طراحی و تولید کنند؛ اما برای اینکه پاسخ کاملتری برای این سؤال پیدا کنیم، باید وظایف مهمی که بر دوش مهندسین خودروسازی قرار دارد را، یک به یک مورد بررسی قرار دهیم. وظایف مهندسین خودروسازی عبارتاند از:
- تهیه مشخصات طراحی
- تحقیق و توسعهی سیستمهای خودرو
- طراحی و تولید خودروهای جدید
- استفاده از مدل سازیهای کامپیوتری
- بررسی موارد خرابی محصولات
- تخمین هزینههای تولید محصولات جدید
- بررسی و ارزیابی فاکتورهای ایمنی
- بررسی و توسعهی روشهای کاهش آلایندگی
- و…
در ادامه، هر کدام از وظایفی که در بالا نام بردیم را به همراه شما مورد بررسی قرار خواهیم داد.
تهیه مشخصات طراحی
یکی از وظایف اولیهای که در شغل خودروسازی بر عهدهی مهندسین میباشد، «تهیه مشخصات طراحی» است. قبل از شروع هر پروژهای، باید مشخصات آن پروژه و هدف از اجرای آن مشخص شود و در صنعت خودروسازی هم، همین روند طی میگردد و وظیفهی تهیه مشخصات طراحی و هدف از ساخت آن، بر عهدهی مهندسین خودروسازی قرار دارد. یک مهندس خودروسازی برای انجام این وظیفه، باید قبل از ارائهی هرگونه طراحی، هدف از ساخت خودروی جدید و نیازهایی که برای بازار هدف برطرف میکند را، مشخص نماید و سپس با توجه به آنها، طراحیهای متفاوتی را برای خودروی جدید، ارائه کند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
تحقیق و توسعه سیستم های خودرو
مهمترین عاملی که موجب پیشرفت صنعت خودروسازی شده است، «تحقیق و توسعه سیستمهای خودرو» به دست مهندسین خودروسازی میباشد؛ مهندسینی که در این حوزه فعالیت دارند، باید با استفاده از آخرین تکنولوژیها و فناوریهایی که در حوزههای مختلف مهندسی وجود دارند، انواع سیستمهای مورد استفاده در خودروها را، بهبود ببخشند یا اینکه سیستمهای جدیدی برای استفاده در وسایل نقلیه سبک و سنگین، اختراع کنند؛ سیستمهایی مانند:
- انواع سیستمهای ایمنی
- سیستمهای انتقال نیرو
- سیستمهای کمککننده به رانندگی
- و…
طراحی و تولید خودرو های جدید
یکی دیگر از وظایفی که بر عهدهی مهندسین خودروسازی میباشد، «طراحی و تولید خودروهای جدید» است. هر ساله شرکتهای مختلف خودروسازی، از مدلهای جدید ماشینهای سبک یا سنگین خود رونمایی میکنند و پس از عرضهی آنها به بازار و دریافت بازخورد مشتریان و متخصصان خودرو، پروژهی طراحی و تولید خودروهای جدید را آغاز میکنند؛ که وظیفهی طراحی و تولید این خودروهای جدید، بر عهدهی مهندسین خودروسازی میباشد.
استفاده از مدل سازی های کامپیوتری
مهندسین خودروسازی پس از ارائهی طراحیهای خود و قبل از ساخت نمونهی اولیه و واقعی خودرو، شبیهسازی و مدلسازیهای مختلفی از طراحی خود را به وسیلهی کامپیوترها تهیه میکنند، تا شناخت کاملی از عملکرد طراحی خودروی خود بدست بیاورند؛ اگر مهندسین خودروسازی در این مدلسازیها و شبیهسازیها مشکلاتی را مشاهده نمایند، وظیفه دارند قبل از ساخت نمونهی اولیه واقعی، آن مشکلات را در طراحی خود بر طرف کنند. مدلسازی و شبیهسازی کامپیوتری موجب کاهش هزینههای طراحی و تولید و همچنین صرفهجویی در مصرف مواد اولیه برای ساخت نمونههای اولیه خودرو، میشود. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش نرم افزار کارسیم – شبیه سازی دینامیکی خودروهای سبک با CarSim (+)
- آموزش تکنولوژی مولد قدرت خودرو – کلیک کنید.
- آموزش تکنولوژی انتقال قدرت خودرو – کلیک کنید.
بررسی موارد خرابی محصولات
برخی اوقات تعدادی از خودروهایی که سری اول ساخته میشوند و به دست مشتریان میرسند، دارای مشکلاتی هستند، که از نظر مهندسین پنهان مانده بودند و تنها در استفادهی طولانی مدت بروز میکنند؛ در همین راستا، برای حل این مشکلات و رفع آن در سریهای بعدی که قرار است تولید شوند، مهندسین وظیفه دارند، که به «بررسی موارد خرابی محصولات» شرکت خودروسازی بپردازند، تا مشکلاتی که وجود دارد را شناسایی کنند و عامل بروز آن مشکل را، اصلاح نمایند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش دیاگ خودرو و انژکتور – نحوه دیاگ زدن ماشین و عیب یابی – کلیک کنید.
- آموزش آشنایی با سیستم کولر خودرو و عیب یابی آن – کلیک کنید.
- آموزش عملی نگهداری و تعمیر سیستم ای بی اس ABS خودرو و تعویض لنت ها (+)
تخمین هزینه های تولید محصولات جدید
یکی دیگر از وظایفی که بر عهدهی مهندسین خودروسازی است، «تخمین هزینههای تولید محصولات جدید» میباشد؛ مهندسین برای انجام این وظیفه باید قیمت مواد اولیهی مورد نیاز برای ساخت خودرو، هزینههای ساخت قطعات و بخشهای مختلف آن و همچنین هزینههای پروسهی طراحی و تست خودروهای جدید را محاسبه نمایند، سپس آنها را به مدیران خود ارجاع دهند تا در صورت موافقت آنها، پروژهی طراحی و تولید خودروهای جدید را شروع کنند. در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
بررسی و ارزیابی فاکتور های ایمنی
یکی از فاکتورهای مهم در طراحی خودرو، «ایمنی» آن میباشد؛ یک خودروی سبک یا سنگین، باید ایمنی سرنشینان خود را در برابر بروز انواع تصادفات، تامین کند و وظیفهی «بررسی و ارزیابی فاکتورهای ایمنی» جزوی از وظایف مهندسین خودروسازی میباشد؛ آنها باید با استفاده از اصول مهندسی و ترکیب آن با فناوری و تکنولوژی موجود برای ساخت سیستمهای ایمنی، خودرویی را طراحی و تولید کنند که، از سلامت سرنشینان در برابر حوادث گوناگون، محافظت نماید. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش ایمنی خودرو – نگهداری و تعمیر سیستم ایربگ – کلیک کنید.
- آموزش دوایر کنترل کیفیت (QCC) – کلیک کنید.
- آموزش روش های نمونه برداری و بازرسی در کنترل کیفیت – کلیک کنید.
- آموزش کنترل کیفیت آماری با مینی تب Minitab – کلیک کنید.
- آموزش کنترل کیفیت آماری با اس پی اس اس SPSS – کلیک کنید.
بررسی و توسعه روش های کاهش آلایندگی
با افزایش جمعیت انسانها بر روی کرهی زمین و همچنین ساخت کارخانههای مختلف و افزایش تعداد وسایل نقلیه، جامعهی جهانی با مشکل «گرمایش کرهی زمین» مواجه شده است و راهکارهای مختلفی برای کاهش آن ارائه نموده، که یکی از آنها «کاهش آلایندگی وسایل نقلیه» میباشد؛ در همین راستا، یکی دیگر از وظایفی که بر عهدهی مهندسین خودروسازی قرار میگیرد، «بررسی و توسعهی روشهای کاهش آلایندگی» وسایل نقلیه است. مهندسین برای انجام این وظیفه، باید موتور خودروهای جدید را کممصرفتر از قبل طراحی کنند و همچنین سیستمهای تصفیهکنندهی آلودگی ناشی از مصرف سوخت را، توسعه دهند.
همانطور که مطالعه کردیم، متوجه شدهایم که وظایف گوناگونی در شغل مهندسی خودروسازی وجود دارد و یک مهندس خودروسازی، قادر به انجام تمامی آنها نیست؛ در همین راستا، هر کدام از مهندسین خودروسازی بنا بر علاقهی خود، در یکی از حوزهها و بخشهای طراحی و تولید خودرو، به صورت تخصصی فعالیت میکنند و وظایف مربوط به آن حوزه را، انجام میدهند. پیشتر هم در این مقاله اشاره کردیم، که شرکتهای خودروسازی برای طراحی و تولید وسایل نقلیه سبک یا سنگین، از تیمی متشکل از چندین مهندس استفاده مینمایند، که در آن مهندسینی با تخصصهای مختلفِ طراحی و ساخت بخشهای یک خودرو، حضور دارند و هر کدام وظایف خود را انجام میدهند. در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
حال که با وظایف این شغل آشنا شدیم، زمان آن فرا رسیده است که به همراه شما، انواع شاخههای تخصصی شغل مهندسی خودروسازی را، مورد بررسی قرار دهیم؛ در قسمت بعدی این مقاله، به معرفی و بررسی شاخههای تخصصی شغل مهندسی خودروسازی خواهیم پرداخت.
انواع شاخه های تخصصی شغل مهندسی خودروسازی
طراحی و ساخت یک خودرو، پروسهای طولانی و پیچیده میباشد و در طی سالهای گذشته، هر کدام از بخشهای طراحی و تولید وسایل نقلیه به صورت جداگانه، به شاخهای تخصصی از مهندسی خودروسازی تبدیل شدهاند، که در این بخش از مقاله، قصد داریم آنها را به همراه شما مورد بررسی قرار دهیم. انواع شاخههای تخصصی شغل مهندسی خودروسازی، عبارتاند از:
- تکنسین مهندسی خودرو
- مهندسی طراحی خودرو
- طراحی خودرو
- مهندسی ایمنی خودرو
- مهندسی مکانیک خودرو
حال بیایید هر کدام از شاخههای تخصصی که نام بردیم را، باهم بررسی کنیم.
تکنسین مهندسی خودرو
برخی از مهندسینی که وارد این شاخهی تخصصی از مهندسی خودروسازی میشوند، با انجام فعالیتهای مختلفی، به دیگر مهندسین خودروسازی در طراحی و ساخت وسایل نقلیه جدید، کمک میکنند. وظایف موجود در این شاخه از مهندسی خودرو، عبارتاند از:
- انجام آزمایشهای مختلف بر روی خودروها.
- بازرسی خودروها.
- جمعآوری دادههای حاصل از تست نمونههای اولیه خودرو.
- آزمایش قطعات مختلف خودرو.
- بررسی و ارزیابی سیستمهای مختلف یک خودرو.
- و…
این شاخه از مهندسی بیشتر توسط افرادی که تازه مدرک خود را دریافت نمودهاند و به دنبال کسب تجربه در حوزهی طراحی و ساخت خودروهای جدید هستند، انتخاب میشود.
مهندسی طراحی خودرو
مهندسینی که در این شاخهی تخصصی فعالیت میکنند، بر روی بهبود طراحی بدنه و همچنین سیستمهای مورد استفاده در خودروهایی که در حال حاضر طراحی شدهاند و بر روی خط تولید قرار دارند، میپردازند؛ به عنوان مثال، اگر نگاهی به نمایشگاههای جهانی خودرو بیاندازید، متوجه میشوید که خودروهایی با نامهای قدیمی اما ظاهری تغییر یافته، در این نمایشگاهها رونمایی میشوند و سپس به بازار عرضه میگردند. شایان ذکر است، مهندسینی که در این شاخه فعالیت میکنند، خودروی جدیدی را طراحی نمینمایند، بلکه فقط طراحی و سیستمهای خودروهای موجود را، بهبود میبخشند.
طراحی خودرو
در این شاخهی تخصصی، مهندسین به «طراحی و ساخت خودروهای جدید» میپردازند. مهندسین خودروسازی که در این شاخه فعالیت میکنند، باید با توجه به آخرین فناوریهای ساخت خودرو و همچنین مقررات و قوانینی که برای ساخت وسایل نقلیه – توسط سازمانهای دولتی – تصویب شدهاند، خودروهای جدیدی را طراحی نمایند. وظایفی که در این شاخهی تخصصی از شغل مهندسی خودروسازی وجود دارند، عبارتاند از:
- طراحی بدنه.
- طراحی شاسی.
- طراحی موتور.
- طراحی سیستمهای امنیتی.
- طراحی سیستمهای انتقال نیرو.
- طراحی سیستمهای کاهش آلایندگی.
- و…
مهندسی ایمنی خودرو
یکی دیگر از شاخههای مهندسی خودروسازی، «مهندسی ایمنی خودرو» نام دارد؛ در این شاخه، مهندسین بر روی طراحی، توسعه و ساخت انواع سیستمهای ایمنی مورد نیاز برای استفاده در خودروها و تامین امنیت سرنشینان، تمرکز میکنند. امروزه – به لطف پیشرفت تکنولوژی – سیستمهای ایمنی مختلفی برای راننده و سایر سرنشینان خودروهای سبک و سنگین، طراحی و ساخته شدهاند، که برخی از آنها عبارتاند از:
- ترمزهای ضد قفل.
- کیسههای هوا.
- رادارهای تشخیص فاصله.
- سیستمهای دید در شب.
- سیستمهای ترمز خودکار.
- سیستمهای هدایت خودکار.
- متدهای جدید طراحی شاسی و بدنه خودروها.
- و…
مهندسی مکانیک خودرو
شاخهی تخصصی «مهندسی مکانیک خودرو» بر روی طراحی و ساخت انواع بخشهای محرکهی خودرو و همچنین سیستم تعلیق وسایل نقلیه سبک و سنگین، متمرکز میباشد. مهندسینی خودروسازی که در این شاخه فعالیت میکنند، باید بر روی طراحی و ساخت موارد زیر، متمرکز باشند:
- انواع موتورهای سبک و سنگین.
- انواع روشهای انتقال نیرو به چرخها.
- جعبه دندههای دستی و اتوماتیک.
- سیستم تعلیق وسایل نقلیه.
- سیستمهای الکترونیکی مدیریت مصرف سوخت.
- افزایش توان محرکهی وسایل نقلیه.
- سیستمهای خنککنندهی موتور.
- و…
اکنون که با وظایف یک مهندس خودروسازی و همچنین شاخههای تخصصی موجود در شغل مهندسی خودروسازی آشنا شدیم، زمان آن فرا رسیده است، که با مهارتهای مورد نیاز در این شغل نیز آشنا شویم؛ در قسمت بعدی این مقاله، به معرفی و بررسی مهارتهای مورد نیاز شغل مهندسی خودروسازی خواهیم پرداخت.
مهارت های مورد نیاز شغل مهندسی خودروسازی
افراد برای ورود به هر شغلی، باید مهارتهای مورد نیاز آن شغل را کسب نمایند و مهندسین خودروسازی هم، از همین قاعده پیروی مینمایند و قبل از ورود به این شغل، مهارتهای مورد نیاز آن را بدست میآورند. در این قسمت از مقاله قصد داریم، تا به همراه شما «مهارتهای مورد نیاز شغل مهندسی خودروسازی» را مورد بررسی قرار دهیم؛ که این مهارتها عبارتاند از:
- تجزیه و تحلیل دادهها
- حل مسائل و مشکلات
- دانش فنی
- طراحی مکانیکی و آیرودینامیکی
- استفاده از نرمافزارهای تخصصی
- کار گروهی
- مدیریت تیمی
در ادامه، هر کدام از مهارتهایی که در بالا نام بردیم را، به همراه شما بررسی خواهیم کرد.
تجزیه و تحلیل داده ها
یکی از مهارتهای ضروری برای ورود به شغل مهندسی خودروسازی، مهارت «تجزیه و تحلیل دادهها» میباشد. مهندسین خودروسازی با کسب این مهارت، قادر به بررسی و تحلیل انواع مختلفی از دادهها میباشند، که این دادهها از منابع مختلفی بدست میآیند، منابعی مانند:
- مدلسازی و شبیهسازیهای کامپیوتری.
- بررسی نقص فنی محصولات.
- تستهای انجام شده بر روی نمونههای اولیه خودروها.
- اطلاعات فرستاده شده از تامینکنندگان مواد اولیه.
- و…
مهندسین خودروسازی با تجزیه و تحلیل دادهها و اطلاعاتی که نام بردیم، قادر به طراحی و تولید خودروهایی با قابلیتهای بهتر و همچنین ایمنتر، هستند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش تفکر سیستمی – کلیک کنید.
- آموزش رایگان نگاهی کلی بر سیستم ها – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت نوآوری – سازماندهی و مدیریت ایده های جدید و خلاق (+)
حل مسائل و مشکلات
همانطور که بارها در این مقاله اشاره کردیم، طراحی و ساخت یک خودرو، پروسهای سخت و طولانی میباشد و مهندسین خودروسازی در طی این پروسه، با مشکلات زیادی در طراحی و ساخت بخشهای مختلف یک خودرو و هماهنگسازی آنها با یکدیگر، مواجه میشوند؛ در همین راستا، مهندسین برای بر طرف نمودن این مشکلات و انجام وظایف خود، باید از مهارت «حل مسائل و مشکلات» برخوردار باشند. راههای گوناگونی برای بر طرف نمودن یک مشکل وجود دارد و مهندسین خودروسازی به کمک این مهارت، قادر به انتخاب «بهترین راه» برای حل آن مشکل هستند. در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
دانش فنی
مهمترین مهارتی که افراد در هر شغلی به آن نیاز پیدا میکنند، «دانش فنی» پیرامون شغلی که دارند، میباشد؛ در برخی از مشاغل سخت و پیچیده، مانند شغل مهندسی خودروسازی، اهمیت این مهارت یا دانش بیشتر نمود پیدا میکند و مهندسین خودروسازی برای ورود به این شغل و پیشرفت در آن، باید دانش فنی خود پیرامون طراحی و ساخت انواع بخشهای یک وسیلهی نقلیه و سیستمهای موجود در آن را، افزایش دهند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- مجموعه آموزش دروس مهندسی مکانیک – کلیک کنید.
- آموزش زبان تخصصی مهندسی مکانیک – کلیک کنید.
- آموزش کاربردی سیستم های اندازه گیری مکانیکی – کلیک کنید.
- آموزش خواص مکانیکی مواد ۱ – کلیک کنید.
- آموزش خواص مکانیکی مواد ۲ – کلیک کنید.
- آموزش مکانیک سیالات ۱ – کلیک کنید.
- آموزش مکانیک سیالات 2 – کلیک کنید.
- آموزش ترمودینامیک ۱ – کلیک کنید.
- آموزش ترمودینامیک 2 – کلیک کنید.
- آموزش نقشه کشی صنعتی – رسم فنی عمومی – کلیک کنید.
طراحی مکانیکی و آیرودینامیکی
یکی دیگر از مهارتهای مهمی که مهندسین خودروسازی باید آن را کسب کنند و تقویت نمایند، «طراحی مکانیکی و آیرودینامیکی» میباشد. مهندسین به کمک این مهارت، قادر به طراحی قسمتهای مختلف یک وسیلهی نقلیه، قطعات گوناگون و همچنین بدنهای متناسب با اصول آیرودینامیک هستند. هر روزه متدها و روشهایی جدید برای طراحی و ساخت قسمتهای مختلف وسایل نقلیه و بدنهی آنها بوجود میآید، که مهندسین خودروسازی جهت پیشرفت در شغل خود، باید آنها را فرا بگیرند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش طراحی فنی – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش طراحی مکانیکی – کلیک کنید.
- آموزش اتودسک اینونتور – طراحی مکانیکی با Autodesk Inventor (+)
استفاده از نرم افزار های تخصصی
میتوانیم بگوییم که امروزه، تقریبا تمامی مراحل طراحی یک خودرو، به کمک نرمافزارهای تخصصی صورت میگیرد؛ در همین راستا، یکی دیگر از مهارتهای مورد نیاز مهندسین خودروسازی برای فعالیت و پیشرفت در حوزهی شغلی خود، مهارت «استفاده از نرمافزارهای تخصصی» میباشد. مهندسین به کمک این نرمافزارها، قادر به طراحی، شبیهسازی، مدلسازی و همچنین انجام تستهای مختلف کامپیوتری، میباشند، تا قبل از ساخت نمونهای اولیه از خودرو، تمامی مشکلات موجود در طراحی آن را، برطرف کرده باشند. انواع مختلفی از نرمافزارهای کامپیوتری برای شغل مهندسی خودروسازی وجود دارد، که برخی از آنها بیشتر از دیگر برنامهها مورد استفادهی مهندسین خودروسازی قرار میگیرند، که در ادامهی این مقاله، به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
کار گروهی
پروژههای طراحی و ساخت وسایل نقلیه، بهطور معمول توسط تیمی متشکل از چندین مهندس با تخصصها و تواناییهای مختلف، صورت میگیرند؛ در همین راستا، یکی دیگر از مهارتهایی که مهندسین خودروسازی به آن نیاز پیدا میکنند، مهارت «کار گروهی» است. به کمک این مهارت، مهندسین قادر به همکاری تأثیرگذار با دیگر افراد حاضر در تیم خود، میباشند و هرچه این مهارت در بین اعضای تیم تقویت شود، وظایف در کمترین زمان ممکن و به نحو احسن، انجام میشوند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
مدیریت تیمی
یکی دیگر از مهارتهایی که در انجام پروژههای طراحی و ساخت وسایل نقلیه، به مهندسین خودروسازی کمک میکند، مهارت «مدیریت تیمی» میباشد. همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم، برای انجام پروژههای طراحی و ساخت وسایل نقلیه، تیمی از مهندسین مختلف، به کار گرفته میشود و برای مدیریت این تیم و تقسیم وظایف به نحو احسن، مهندسین به مهارت «مدیریت تیمی» نیاز دارند. برخی از مواردی که برای مدیریت یک تیم باید در نظر گرفته شوند، عبارتاند از:
- شناخت نقاط قوت اعضای تیم.
- شناخت نقاط ضعف اعضای تیم.
- شناخت مهارتها و تخصصهای اعضای تیم.
- تقسیم درست وظایف بین اعضای تیم.
- تقویت روحیهی کار گروهی در تیم.
- کمک و مشاوره به اعضای تیم در انجام وظایفشان.
- و…
در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
نرم افزار های تخصصی شغل مهندسی خودروسازی
همانطور که در قسمتهای قبل اشاره کردیم، یکی از وظایف و همچنین مهارتهای ضروری، برای مهندسین خودروسازی، «استفاده از نرمافزارهای تخصصی» میباشد؛ در همین راستا، در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا به همراه شما، نرمافزارهای تخصصی و مورد نیاز شغل مهندسی خودروسازی را، بررسی کنیم، که این نرمافزارها عبارتاند از:
- AutoCAD Revit LT Suite
- 3Ds Max
- SketchBook Designer
- Rhinoceros
- LightWave
- CATIA
- SolidWorks
حال بیایید هر کدام از نرمافزارهایی که نام بردیم را، مورد بررسی قرار دهیم.
AutoCAD Revit LT Suite
اولین نرمافزاری که در این لیست به آن میپردازیم، نرمافزار «AutoCAD Revit LT Suite» میباشد. این نرمافزار، از محصولات شرکت «AutoDesk» است و برای انجام طراحیهای مهندسی سهبعدی، توسعه داده شده است. مهندسین خودروسازی به کمک این برنامه، قادر به ارائهی انواع مختلفی از طراحیهای سهبعدی، میباشند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش رایگان اتوکد — سریع و آسان در ۱۶۰ دقیقه – کلیک کنید.
- آموزش اتوکد – ترسیمات دو بعدی در AutoCAD (+)
- آموزش اتوکد سه بعدی AutoCAD 3D (+)
- مجموعه آموزش اتوکد (AutoCAD) – کلیک کنید.
3Ds Max
یکی دیگر از نرمافزارهای تخصصی که مهندسین خودروسازی برای انجام وظایف خود از آن استفاده میکنند، نرمافزار «3Ds Max» نام دارد، که محصولی دیگر از شرکت «AutoDesk» می باشد. 3Ds Max یکی از نرمافزارهای قدیمی و در عین حال قدرتمند، برای طراحیهای سهبعدی، مدلسازی و شبیهسازی طراحیها است، که مهندسین به کمک آن، قادر به ارائهی طراحیهایی با جزئیات بسیار بالا و نزدیک به واقعیت، میباشند. در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
SketchBook Designer
نرمافزار «SketchBook Designer» به صورت تخصصی، توسط مهندسین خودروسازی، به منظور طراحی بدنهی وسایل نقلیه، مورد استفاده قرار میگیرد. ابزارهای مختلفی در این نرمافزار وجود دارند، که به مهندسین در اجرای یک طراحی دقیق، کمک شایانی میکنند؛ همچنین ابزارهای دیگری برای اضافه کردن رنگها، سایهها و بافت مواد مختلف به طراحی نیز، وجود دارند که مهندسین با استفاده از این ابزارها، قادر به ارائهی یک طراحی نزدیک به واقعیت از وسایل نقلیه، میباشند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش طراحی مفهومی Conceptual خودرو با اسکچ بوک SketchBook (+)
- آموزش رایگان ترسیم شتر با نرم افزار SketchBook Pro (اسکچ بوک) (+)
Rhinoceros
یکی دیگر از نرمافزارهای کاربردی و قدرتمندی که در شغل مهندسی خودروسازی مورد استفاده قرار میگیرد، نرمافزار «Rhinoceros» میباشد. مهندسین با استفاده از این نرمافزار، قادر به طراحی دو بعدی و سه بعدی قطعات مختلف یک خودرو و همچنین طراحی بدنهی آن، میباشند. شایان ذکر است، که این نرمافزار در عین قدرتمند بودن، بسیار سبک میباشد و در کامپیوترهای نه چندان قدرتمند هم، قابل استفاده میباشد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش طراحی صنعتی با نرم افزار راینو (Rhinoceros) – کلیک کنید.
- آموزش پلاگین گرس هاپر در راینو Rhino – دستورهای پرکاربرد – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش نرم افزار راینو (Rhinoceros 3D) – کلیک کنید.
LightWave
نرمافزار «LightWave» یکی دیگر از نرمافزارهای تخصصی، برای طراحی خودرو میباشد؛ این نرمافزار به قدرتمندی رقبای خود نیست، اما به دلیل سبک بودن و ارائهی طراحیهای سه بعدی مفهومی، مهندسین زیادی از آن استفاده میکنند، تا در کمترین زمان ممکن قادر به ارائهی یک طراحی سهبعدی مفهومی، از خودرویی که در ذهن دارند، باشند.
CATIA
وقتی سخن از طراحی و مدلسازی قطعات مکانیکی یا بخشهای مختلف یک خودرو به میان میآوریم، حتما باید به نرمافزار «CATIA» هم اشاره کنیم؛ این نرمافزار، دارای ابزارهای بسیار قدرتمندی برای طراحی، شبیهسازی و مدلسازی انواع قطعات و سیستمهای موجود در یک وسیلهی نقلیه، میباشد. مهندسین خودروسازی به کمک این نرمافزار قادرند یک وسیلهی نقلیه را از صفر تا صد، طراحی نمایند و سپس مدلهایی سهبعدی از طراحی و نحوهی عملکرد قسمتهای مختلف خودرو، برای دیگران به نمایش بگذارند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش آنالیز استاتیکی در کتیا CATIA – کلیک کنید.
- آموزش کتیا CATIA برای مدلینگ حجمی – کلیک کنید.
- آموزش ماشینکاری در کتیا – محیط Prismatic Machining – کلیک کنید.
- آموزش طراحی ۱۵ قطعه صنعتی در کتیا (CATIA) – کلیک کنید.
- آموزش مهندسی معکوس قطعات با کتیا CATIA – بخش اول (+)
- آموزش مهندسی معکوس قطعات با کتیا CATIA – بخش دوم (+)
- آموزش تحلیل پیشرفته مهندسی در کتیا – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش کتیا (CATIA) – کلیک کنید.
SolidWorks
نرمافزار «SolidWorks» همانند CATIA یک نرمافزار طراحی و مدلسازی قدرتمند، برای مهندسین خودروسازی میباشد. این نرمافزار نسبت به کتیا یک برتری بزرگ دارد و آن هم، افزونههای متعددی است که برای سالیدورک وجود دارند. مهندسین خودروسازی به کمک ابزارهای موجود در این نرمافزار و همچنین نصب افزونههای تخصصی که برای آن وجود دارد، قادر به ارائهی طراحی کامل یک وسیلهی نقلیه و همچنین سیستمها و قطعات موجود در آن، هستند. شایان ذکر است، که سالیدورک دارای کتابخانهای از انواع مختلف مواد اولیه و رفتار آنها در شرایط گوناگون میباشد، که مهندسین با استفاده از آن، قادر به انجام تستها و شبیهسازیهای مختلف، بر روی قطعات و سیستمهایی که طراحی نمودهاند، میباشند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش تحلیل استاتیکی با سالیدورکس SOLIDWORKS – کلیک کنید.
- آموزش رایگان طراحی انبر جراحی به کمک نرم افزار Solidworks (+)
- آموزش تجزیه و تحلیل مهندسی و صنعتی در سالیدورک (+)
- آموزش محیط Drawing نرم افزار سالیدورکس (+)
- مجموعه آموزش سالیدورکس (+)
حال که بهطور کامل با رشته و شغل مهندسی خودروسازی آشنا شدیم، زمان آن فرا رسیده است، که بهترین دانشگاههای دنیا برای تحصیل در این رشتهی مهندسی را، به شما معرفی کنیم.
بهترین دانشگاه های دنیا برای تحصیل در رشته مهندسی خودروسازی
در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا 15 تا از بهترین دانشگاههای دنیا، برای تحصیل در رشتهی مهندسی خودروسازی را، به شما معرفی کنیم؛ این دانشگاهها به ترتیب، عبارتاند از:
- دانشگاه Tsinghua University در کشور چین
- دانشگاه University of Michigan – Ann Arbor در کشور آمریکا
- دانشگاه University of Wisconsin – Madison در کشور آمریکا
- دانشگاه Shanghai Jiao Tong University در کشور چین
- دانشگاه Massachusetts Institute of Technology در کشور آمریکا
- دانشگاه Beijing Institute of Technology در کشور چین
- دانشگاه Ohio State University در کشور آمریکا
- دانشگاه Aalborg University در کشور دانمارک
- دانشگاه University of California – Berkeley در کشور آمریکا
- دانشگاه Tongji University در کشور چین
- دانشگاه Jilin University در کشور چین
- دانشگاه RWTH Aachen University در کشور آلمان
- دانشگاه Polytechnic University of Turin در کشور ایتالیا
- دانشگاه Chalmers University of Technology در کشور سوئد
- دانشگاه Delft University of Technology در کشور هلند
لازم به ذکر است، که هر کدام از دانشگاههای فوق، شرایط خاص خود را برای پذیرش دانشجویان دارند و افرادی که قصد تحصیل در این دانشگاهها را دارند، باید شرایط مورد نیاز برای ورود به این دانشگاهها را، داشته باشند.
لینک مقالات مشابه در رابطه با مشاغل مهندسی
- شغل مهندسی پزشکی + معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی عمران + معرفی انواع گرایش ها و فرصت های شغلی رشته عمران
- شغل مهندسی الکترونیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی الکترونیک
- شغل مهندسی سخت افزار – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی نرم افزار – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی شیمی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی شیمی
- شغل مهندسی معماری – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی کامپیوتر – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی کامپیوتر
- شغل مهندسی مکانیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی صنایع – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی صنایع
- شغل مهندسی نفت – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی نساجی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی نساجی
- شغل مهندسی محیط زیست – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی مواد – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی مواد
- شغل مهندسی صنایع غذایی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی هوانوردی – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای هوانوردی
- شغل مهندسی پلیمر – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی بافت – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی بافت
- شغل مهندسی مکانیک نیروگاه – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی توانبخشی – معرفی رشته، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی توان بخشی
- شغل مهندسی تعمیر و نگهداری هواپیما – معرفی رشته، حوزه های کاری، وظایف و مهارت ها
- شغل مهندسی هسته ای – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی هسته ای
- شغل مهندسی دریا – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی رباتیک – معرفی گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای مهندسی رباتیک
- شغل مهندسی راه آهن – گرایش ها، حوزه های کاری و نرم افزارهای حمل و نقل ریلی
- شغل مهندسی ساختمان – معرفی وظایف، مهارت ها، حوزه های کاری و نرم افزارها
- شغل مهندسی کشاورزی – معرفی وظایف، مهارت ها و نرم افزارهای مهندسی کشاورزی
لیست مقالات مشابه در حوزه کسب درآمد با معرفی کسب و کارهای مختلف
- چگونه شغل مورد علاقه و مناسب خود را پیدا کنیم؟ – ۶ گام ساده در انتخاب یک شغل ایده آل
- بوم کسب و کار چیست؟ + راهنمای جامع اجزای مختلف بوم مدل کسب و کار
- لیست شغل های پردرآمد در ایران – معرفی ۳5+ شغل پر درامد و چگونگی موفق شدن در آن ها
- کسب و کارهای موفق در ایران: لیست ۲۵+ استارت آپ جدید و پولساز در ایران
- ۱۵ روش ثروتمند شدن در ایران – چگونه پولدار شویم؟ + 20 رازی که فراموش کرده اید!
- کارآفرینان موفق ایران را بهتر بشناسید – بیوگرافی و داستان موفقیت آنها
- ایده های پولساز در ایران – معرفی 40 انواع ایده های پول ساز آنلاین و آفلاین
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- آموزش راه اندازی کسب و کار خانگی – راهنمای جامع به زبان ساده
- کار در خانه – معرفی ۳۵+ انواع شغل در منزل با درآمد بالا
- کارهای خدماتی چیست؟ – معرفی بهترین کسب و کارهای خدماتی در ایران
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- تحلیل pestel چیست؟ – راهنمای جامع تحلیل پستل در کسب و کارهای مختلف
- انواع مدلهای کسب و کار – معرفی 50 الگوی کسب و کار موفق + ذکر مثال
- کسب و کارهای نوین – لیست ۲۳ بیزینس مدرن در ایران امروز
- کسب و کار دیجیتال چیست؟ چگونه بیزینس آنلاین خود را راه اندازی کنیم و توسعه دهیم؟
- مراحل ایجاد کسب و کار – چک لیستی برای کارآفرینی (۱۱ آیتم)
- کارافرینی در روستا – لیست ۲۵ طرح زودبازده اشتغالزایی روستایی
- انواع کارآفرینی – لیست ۱۵ نوع کارآفرینی بر اساس زمینه کسب و کار و نحوه مدیریت آن
- لیست 21 انواع کسب و کارهای کوچک و متوسط + اصول راه اندازی آنها
- کسب و کارهای کوچک زود بازده – لیست 30 بیزینس کوچک و پرسود در ایران
- فرصت های شغلی دورکاری – لیست 24 شغل رایج دورکاری در ایران و جهان
- لیست بهترین مشاغل فریلنسری در دنیا – ۲۰ مورد
- کارهای خدماتی پرسود – لیست 35 شغل خدماتی با سود بالا
- ۳۵ ایده کارآفرینی در حیاط منزل + اقدامات و نیازمندیها
- تبلیغات مناسب برای کسب و کار جدید – بهترین روش های مارکتینگ برای بیزینس های نوپا
- چه بیزینسی راه بندازم؟ – معرفی ۳۰ بهترین ایده های بیزینسی آنلاین و آفلاین
- زمین دارم چیکار کنم؟ – ۴۵ ایده کسب درامد از زمین خالی
- روش های خلق ایده در کارآفرینی – ۱۷ بهترین تکنیک های خلق ایده های کارآفرینی
- چگونه یک کسب و کار کوچک راه اندازی کنیم؟ – ۷ مرحله برای ایجاد یک بیزینس نوپا از صفر
- بهترین شغل ها برای جوانان – لیست ۲۰ برترین فرصت های شغلی جوانان در ایران
- شغل خوب برای خانمها + لیست ۲۱ بهترین شغل ها برای زنان و بانوان در ایران
- شتاب دهنده کسب و کار چیست؟ + ۱۰ بهترین شتابدهنده استارتاپ ایرانی
- مشاوره اقتصادی کسب و کار یعنی چه؟ – ۸ حوزه کاری مشاوره اقتصادی کسب و کار
- کسب و کار تولیدی با سرمایه کم – لیست ۲۴ شغل تولیدی کوچک
سخن پایانی
«صنایع خودروسازی» یکی از مهمترین صنایع هر کشور پیشرفتهای محسوب میگردد، زیرا هر چه فناوریها و تکنولوژیهای صنعتی یک کشور، بالاتر و پیشرفتهتر باشد، خودروهایی ایمنتر و با امکانات بیشتر، تولید میکند؛ از طرفی، وسایل نقلیه جزو محصولاتی محسوب میشوند، که در تمام دنیا متقاضی دارند و اگر کشوری قادر به تولید وسایل نقلیه با کیفیت باشد، سود زیادی از این صنعت نصیبش خواهد شد. در همین راستا، فرصتهای شغلی مختلفی در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته، برای یک مهندس خودروسازی وجود دارد، که قادر به کسب آنها میباشد.
ضمن سپاسگزاری از شما بابت همراهی ما تا انتهای مقاله، امیدواریم که توانسته باشید پاسخ سؤالات درون ذهنتان – پیرامون شغل مهندسی خودروسازی – را با مطالعهی این مقاله، بدست آورده باشید. در آخر باید به این نکته اشاره کنیم، که بازنشر این مقاله در شبکههای اجتماعی و همچنین در میان دوستان خود، موجب خرسندی و افزایش انرژی ما برای ادامهی راه و تولید مقالات بیشتر، خواهد شد؛ پیروز و سربلند باشید.