هر کسی با توجه به مهارت یا استعدادی که دارد، شغلی را انتخاب کرده و در آن به فعالیت مشغول میشود؛ یکی از استعدادهای پولساز، «صدای افراد» میباشد. افرادی که صدای خوبی دارند میتوانند در حوزههای مختلفی مانند: خوانندگی، صداپیشگی، دوبلوری، رادیو، پادکست و… فعالیت داشته باشند؛ اما یکی دیگر از حوزهها و مشاغلی که نیاز اولیهی آن «صدا» میباشد، «صداپیشگی و گویندگی مجازی» است. در این مقاله از مجله اینترنتی کاپریلا میخواهیم توضیح کاملی از شغل گویندگی مجازی برای شما ارائه بدهیم و امیدواریم که برای شما مفید واقع گردد. پس لطفاً تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
تعریف شغل گویندگی مجازی
نیازی به تعریف نیست و همانطور که از اسمش پیداست، کسی «گوینده» نامیده میشود که با توجه به صدای خوبی که دارد، و همچنین لحن و تکنیکهای مختلف گفتار، از صدایش در پلتفرمهای مختلف رسانهای استفاده میکند. گویندگی شاخههای مختلفی دارد که عبارتاند از: صداپیشگی، دوبلوری، رادیو، پادکست، تبلیغات، خوانش کتاب صوتی، گزارش مسابقات و… . یک گوینده برای ورود به هر کدام از حوزههای بالا، باید تکنیکهای گویندگی و گفتار و همچنین لحن مناسب برای گویندگی در آن حوزه را پیدا کند؛ لازم به ذکر است که اگر حوزهای که بهعنوان گوینده میخواهید در آن فعالیت کنید، تخصصی باشد، باید دانش و اطلاعات کافی را در آن حوزه نیز کسب نمایید.
به دلیل گسترش و نفوذ فضای مجازی، بسیاری از مشاغل علاوه بر شکل سنتی، شکل مجازی هم به خود گرفتهاند و شغل گویندگی هم از این قضیه مستثنا نبوده است؛ در واقع، گویندگی مجازی شکلی از گویندگی است که محتوای تولیدشده در آن بهواسطهی فضای مجازی منتشر میشود و بهدست کاربران و مخاطبان میرسد.
- دوره ویدئویی آموزش مبانی ICT آی سی تی – مقدماتی: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش آشنایی با شبکه در ICT (رایگان): اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش سواد اطلاعاتی در عصر دیجیتال: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش اینترنت – کار با Internet: اینجا را کلیک کنید (+).
- مجموعه آموزش مهندسی فناوری اطلاعات (IT): اینجا را کلیک کنید (+).
مهارت های لازم برای گویندگی مجازی
همانطور که گفتیم، گویندگی مجازی دست کمی از گویندگی سنتی ندارد، کما اینکه در گویندگی مجازی شما باید مهارتهای بیشتری هم داشته باشید و مهارتهای لازم برای گویندگی مجازی عبارتاند از:
- برقراری ارتباط
- تلفظ صحیح کلمات
- لحن مناسب
- قدرت تصمیمگیری سریع
- فن بیان قوی
- مهارت کار گروهی
- انعطافپذیری در خوانش متون مختلف
- تربیت صدا
- کار با نرمافزارهای مختلف
در ادامه به تشریح هر یک از مهارتهای فوق میپردازیم.
برقراری ارتباط
منظور از برقراری ارتباط، برقراری ارتباط با متن و موضوعی است که در مورد آن باید صحبت کنید! بهعبارت بهتر، تا زمانی که شما نتوانید ارتباط خوبی با متنی که پیش روی خودتان است، برقرار کنید، نمیتوانید به نحو احسن آن را به مخاطب منتقل نمایید؛ در غیر این صورت، شنونده زمانی که به صدای شما گوش میکند، قادر به برقراری ارتباط با شما و لذت بردن از فایل صوتی نمیباشد.
- دوره ویدئویی آموزش مهارت های برقراری ارتباط موثر در سازمان ها: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش ارتباطات مدیریت: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش مدیریت ارتباطات سازمانی: اینجا را کلیک کنید (+).
- مجموعه آموزش توسعه مهارت فردی: اینجا را کلیک کنید (+).
تلفظ صحیح
یکی دیگر از مهارتهایی که برای گویندگی باید داشته باشید، دانش بالا در تلفظ کلمات و توانایی ادا کردن آنها به نحوهی درست و صحیح میباشد. البته تلفظ کلمات بیشتر از آنکه مهارت باشد، نوعی «دانش» محسوب میشود! و برای کسب آن باید دایرهی لغات بالایی داشته باشید و در کنار آن به فایلهای صوتی زیادی گوش داده باشید تا قادر باشید مناسبترین کلمات را به بهترین و درستترین شکل تلفظ کنید.
- دوره ویدئویی آموزش آشنایی با فن بیان و گویندگی: اینجا را کلیک کنید (+).
لحن مناسب
در گویندگی، مهمترین و تأثیرگذار ابزاری که برای جذب مخاطب در اختیار دارید (به جز صدای خوب)، «لحن مناسب» میباشد؛ همهی آدمها از شنیدن صدایی با لحن یکنواخت، خسته میشوند و پس از گذشت مدت کوتاهی تمرکز خود را از دست میدهند و دیگر توجهی به صدای گوینده نخواهند داشت. از این رو، شما بهعنوان یک گوینده (مجازی) باید در صحبتهای خود فراز و فرود داشته باشید تا شنونده همیشه همراه شما باقی بماند و فایل صوتی یا برنامهی شما را تا انتها همراهی کند.
قدرت تصمیم گیری سریع
در شغل گویندگی، مخصوصاً زمانی که برنامه بهصورت زنده در حال اجراست، ممکن است هر اتفاق غیر منتظرهای برای شما بیافتد و شما بهعنوان یک گوینده باید بتوانید بهسرعت شرایط را کنترل کرده و برنامه را به بهترین شکل ادامه دهید.
- دوره ویدئویی آموزش مهارت حل مساله و تصمیم گیری: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش تصمیم گیری چند هدفه: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش تصمیم گیری چند شاخصه Multiple Attribute Decision Making: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش تصمیم گیری تک معیاره و چند معیاره برای بهینه سازی: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش نظریه بازی و کاربرد آن در تصمیم گیری: اینجا را کلیک کنید (+).
فن بیان قوی
یکی دیگر از مهارتهایی که بهعنوان یک گوینده باید در خود ایجاد کنید، مهارت فن بیان میباشد؛ فن بیان چه در زندگی شخصی و چه در انواع حوزههای کاری (مخصوصاً گویندگی) یک مهارت فوقالعاده کاربردی محسوب میشود. شما با داشتن فن بیان میتوانید متن را قویتر از چیزی که هست اجرا کنید و همچنین بنابر شرایط، تغییراتی در آن ایجاد نمایید که منجر به جذب بیشتر مخاطب میگردد.
- دوره ویدئویی آموزش مقدماتی فن بیان و اصول سخنوری: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش تقویت هوش کلامی و فن بیان: اینجا را کلیک کنید (+).
مهارت کار گروهی
گویندگی شغلی است که باید با افراد مختلفی در ارتباط باشید و به کمک آنها – و تخصصی که دارند – یک فایل صوتی یا یک اجرای کامل را تولید کنید؛ مهمترین نکته برای این کار، داشتن مهارت کار گروهی و برقراری ارتباط با افراد مختلف گروه میباشد تا همه در کنار هم بتوانید یک اجرای زنده یا یک فایل صوتی یا تصویری کامل و بینقص تولید نمایید.
- دوره ویدئویی آموزش موفقیت در کار تیمی – اصول تیم سازی: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش مدیریت تعارض: اینجا را کلیک کنید (+).
انعطاف پذیری
هر گوینده در طول زندگی کاری خود، با متنها و برنامههای مختلفی رو به رو میشود که هر کدام از آنها نیازمند مهارتی خاص یا گویندگی مختص خود میباشد و برای اینکه یک گویندهی قوی شوید، باید از قدرت انعطافپذیری بالایی برخوردار باشید تا هنر گویندگی خود را مطابق هر کدام از متنها و برنامههای مختلف تطبیق بدهید.
- دوره ویدئویی آموزش کمال گرایی و راه های مقابله با آن: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش مدیریت مشکلات زندگی و تقویت مهارت تاب آوری: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش مهارت حل مساله و تصمیم گیری: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش تقویت عزت نفس، اعتماد به نفس و خودباوری: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش افزایش اعتماد به نفس: اینجا را کلیک کنید (+).
تربیت صدا
صدای خوب، مهمترین عنصر، برای هر گویندهای میباشد. برخی از کودکی بهصورت ذاتی صدای خوبی دارند و برخی دیگر با تربیت کردن صدای خود، آن را بهبود میبخشند؛ اما در هر دو صورت شما باید صدای خود را تربیت کنید تا تسلط کاملی بر روی آن داشته باشید و بتوانید مطابق نیاز خود از آن استفاده نمایید.
- دوره ویدئویی آموزش آکوستیک یا صوت شناسی Acoustics: اینجا را کلیک کنید (+).
کار با نرم افزارهای مختلف
بهعنوان یک گویندهی مجازی شما باید کار با نرمافزارهای مختلف در زمینهی ضبط صدا و همچنین ادیت آن را بلد باشید تا چه بهصورت تکی و چه با همکاری با افراد دیگر، قادر باشید فایل صوتی بینقصی را به آنها تحویل دهید.
- دوره ویدئویی آموزش مقدماتی ادیشن – ویرایش فایل های صوتی با Adobe Audition 2021: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش ادوبی ادیشن Adobe Audition – افکت ها و افزودن پلاگین ها: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش آشنایی با افکت های مدولاسیون در نرم افزار Adobe Audition (رایگان): اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش تولید صدا با نرم افزار Adobe Captivate (رایگان): اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش مقدماتی نرم افزار استودیو وان – آهنگسازی با Studio One: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش نرم افزار آهنگسازی پرو تولز – میکس و مسترینگ با Pro Tools: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش میکس صدا با کیوبیس Cubase و FL Studio: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش کار با بخش صدا در زبان Scratch (رایگان): اینجا را کلیک کنید (+).
- مجموعه آموزش آهنگسازی: اینجا را کلیک کنید (+).
زمینه های کاری گویندگی مجازی
گویندگی مجازی تمامی زمینههای گویندگی سنتی را شامل میشود و حتی برخی زمینههای مخصوص خود را هم دارد. از این رو، هر مهارتی که برای گویندگی سنتی نیاز دارید، باید در گویندگی مجازی هم داشته باشید و علاوهبر آن، باید مهارتهای دیگری مانند: کار با نرمافزارهای ضبط و ادیت صدا را هم بلد باشید تا بتوانید در حوزههای کاری مختلف در زمینهی گویندگی مجازی موفق عمل کنید. بهترین زمینههای کاری در شغل گویندگی مجازی عبارتاند از:
- تولید و انتشار پادکست
- اجرای برنامه در رادیوهای آنلاین
- تولید و انتشار کتاب صوتی
- فعالیت در پلتفرمهای استریمی
- اجرای دوبلههای اختصاصی برای فیلمها و سریالهای مختلف
- صداپیشگی در حوزه انیمیشن
- انتشار فایلهای صوتی
در ادامه، ضمن ارائه توضیحاتی شما را با این 7 بهترین حوزه برای گویندگی مجازی آشنا میکنیم.
تولید و انتشار پادکست
پادکست، یکی از شاخههای گویندگی آنلاین محسوب میشود که بهطور ویژه فقط در دنیای مجازی و فضاهای آنلاین قابل دسترس است. در تولید پادکست، شما هم میتوانید پادکست خودتان را داشته باشید و هم میتوانید با دیگران همکاری نمایید؛ بهمنظور تولید پادکست، شما باید بر تمامی تکنیکهای گویندگی مانند: لحن مناسب، تغییر لحنهای بهجا، صدای خوب، تلفظ درست کلمات، تسلط کامل روی متن و… را مسلط باشید.
اگر خودتان میتوانید مطالب و متن مناسبی برای تولید پادکست آماده کنید و همچنین دارای مهارت و دانش ادیت فایلهای صوتی هم هستید، توصیه میکنیم تولید پادکست بهتنهایی را شروع کنید و در غیر این صورت، همکاری با دیگران راهی عاقلانه برای تولید پادکست و گویندگی مجازی به حساب میآید. برای آشنایی بیشتر با چیستی پادکست و حوزههای کاری پادکست، شما را به مطالعهی مقالهی « پادکست چیست؟ – معرفی پلتفرم های شنیدن پادکست + بهترین پادکست های ایرانی » دعوت میکنیم.
- دوره ویدئویی آموزش ساخت پادکست صوتی و تصویری برای تولید محتوا: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش مقدماتی ادیشن – ویرایش فایل های صوتی با Adobe Audition 2021: اینجا را کلیک کنید (+).
اجرای برنامه در رادیو های آنلاین
اجرای برنامه در رادیوهای آنلاین، یکی دیگر از شاخههای شغل گویندگی مجازی به حساب میآید که در آن شما به کمک اپها و سرویسهای استریم آنلاین (مانند کستباکس یا ساندکلاد) یک کانال تأسیس میکنید و در طول روز یا ساعاتی خاص از آن، بهصورت آنلاین برنامههای رادیویی آنلاینی اجرا مینمایید؛ ناگفته نماند که در این حوزه از شغل گویندگی مجازی، شما در کنار تولید پادکست، برای جذب مخاطبان بیشتر میتوانید رادیوی آنلاین هم داشته باشید! شایان ذکر است که اپهای ساندکلاد و کستباکس از بهترین سرویسهای پخش پادکست و رادیوهای آنلاین میباشند که میتوانید در کانال خود هم پادکستهای تولید شده را منتشر کنید و هم از طریق همان کانال، برنامهی رادیویی خود را اجرا نمایید.
- دوره ویدئویی آموزش مجری گری و اجرا: اینجا را کلیک کنید (+).
تولید و انتشار کتاب صوتی
در جامعهی امروزی، کتابها شکلهای مختلفی دارند؛ مانند کتابهای فیزیکی، کتابهای الکترونیکی (EBook) و کتابهای صوتی. کتابهای صوتی، بهنوعی مانند پادکستها هستند؛ با این تفاوت که فقط در حوزهی خوانش کتاب صورت میگیرد. شایان ذکر است که کتابهای صوتی به دلیل افزایش هزینههای چاپ و قیمت بالای کتابهای فیزیکی، طرفداران زیادی هم پیدا کردهاند و بسیاری از افراد هنگام انجام دادن فعالیتهای مختلف، کتاب صوتی مورد علاقهی خود را نیز گوش میدهند.
- آموزش ساخت پادکست صوتی و تصویری برای تولید محتوا: اینجا را کلیک کنید (+).
یک توصیه طلایی برای تولید و انتشار کتابهای صوتی:
برای اینکه یک کتاب صوتی موفق داشته باشید، میتوانید در کنار لحن خوب و تلفظ صحیح کلمات، صدای خود را در قسمتهای مختلف و برای شخصیتهای مختلف کتاب، تا حدودی تغییر دهید تا شنونده دچار یکنواختی نشود.
فعالیت در پلتفرم های استریمی
بسیاری از وبسایتها زمانی که یک رویداد بهصورت آنلاین پخش میشود، آن را در سایت خود بهصورت همزمان و زنده، استریم (پخش) میکنند؛ در کنار این استریم آنلاین، آنها نیازمند گویندگانی هستند که هم از مهارت زبان بالایی برخوردار باشند و هم دانش کافی در حوزهی فعالیت و برنامهی در حال پخش داشته باشند. شایان ذکر است که گویندگان مجازی که دانش بالایی در زبان انگلیسی دارند و همچنین اطلاعات کافی از حوزههای مختلف برخوردار هستند، میتوانند بهعنوان گوینده این مراسمات و برنامههای آنلاین را بهصورت بینالمللی پوشش دهند.
اجرای دوبله های اختصاصی برای فیلم ها و سریال های مختلف
اکانتهای مختلفی در شبکههای مجازی و همچنین سایتهای مختلفی در حوزهی فیلم و سریال وجود دارند که مایل هستند تا ویدیوها و فیلمهای مختلفی که به زبانهای دیگر هستند را بهصورت اختصاصی دوبله نمایند؛ و اینجاست که شما بهعنوان یک «گویندهی آنلاین» میتوانید از راه دور، قسمتهای خود را بر روی فیلم ضبط نمایید و برای کارفرما ارسال نمایید تا آنها با کمک نرمافزارهای ادیت، آن را بر روی ویدیوها و فیلمهای مختلف جایگذاری نمایند.
- دوره ویدئویی آموزش مقدماتی انیمیت کردن صحنه دیالوگ در مایا Maya: اینجا را کلیک کنید (+).
صدا پیشگی در حوزه انیمیشن
اگر چرخی در شبکههای مجازی زده باشید، حتماً دیدهاید که اکانتهای گوناگونی وجود دارند که محتوای انیمیشنی منتشر میکنند و با کمک جذب فالوور و انتشار تبلیغات، به کسب درآمد میپردازند. گویندگی مجازی و فعالیت در حوزهی صداپیشگیِ انیمیشنها، یکی دیگر از حوزههایی است که شما میتوانید از آن کسب درآمد نمایید. علاوه بر شبکههای مجازی، شرکتهای انیمیشنسازی مختلفی هم هستند که گویندگان دورکار استخدام مینمایند و شما میتوانید به آنها نیز همکاری داشته باشید.
- دوره ویدئویی آموزش ادوبی انیمیت Adobe Animate CC – طراحی گرافیک و انیمیشن برداری: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش انیمیشن سازی در مایا (Maya): اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش آشنایی با تکنیک های ایجاد انیمیشن در Maya (رایگان): اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش آشنایی با SWiSH Max برای انیمیشن سازی: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش انیمیشن دو بعدی با انیم استودیو Anime Studio: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش فتوشاپ – ساخت انیمیشن دو بعدی در Photoshop: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش رایگان ساخت انیمیشن دو بعدی با Photoshop – ویژه ناشنوایان: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش پلاگین Trapcode Particular در افترافکت – ساخت انیمیشن لوگو: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش نرم افزار ویدئو اسکرایب – انیمیشن سازی با VideoScribe: اینجا را کلیک کنید (+).
- مجموعه آموزش ساخت انیمیشن (Animation): اینجا را کلیک کنید (+).
انتشار فایل های صوتی آموزشی
وبسایتهایی که در زمینهی آموزش آنلاین فعالیت دارند، در کنار مقالات و ویدیوهای آموزشی، از فایلهای صوتی هم برای آموزش کاربران خود استفاده میکنند که تولید این فایلهای صوتی (بهصورت حرفهای) توسط گویندگان مجازی صورت میگیرد. از این رو، شما بهعنوان یک گویندهی مجازی میتوانید با دریافت متنهای آموزشی آنها را به فایلهای صوتی آموزشی تبدیل کنید و کسب درآمد نمایید.
شایان ذکر است یکی از وبسایتهای موفقی که در ایران به آموزش آنلاین میپردازد، وبسایت فرادرس میباشد؛ این وبسایت با داشتن منابع علمی معتبر و تخصصی، به تولید و انتشار انواع دورههای آموزش آنلاین در حوزههای مختلف، میپردازد. شما با همکاری با این پلتفرمِ آموزشی میتوانید تا حتی چند ده میلیون تومان در ماه از تدریس دورههای آموزشی درآمد داشته باشید. همچنین میتوانید با برگزاری وبینارهای آموزشی در پلتفرم فرادرس در حوزه تخصص خود، به درآمد برسید. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط همکاری با این پلتفرم، پیشنهاد میشود به این لینک [+] مراجعه کنید.
- دوره ویدئویی آموزش آشنایی با آلودگی صوتی و روش های کنترل آن (رایگان): اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش ساخت اکولایزر در After Effects: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش Sound Effect، سه بعدی سازی و سطح بندی در فیلم و انیمیشن با Adobe Au: اینجا را کلیک کنید (+).
لینک مقالات تکمیلی یا پیشنهادی در حوزه محتوای صوتی
- ساخت پادکست به زبان ساده – آموزش گام به گام پادکست مارکتینگ
- بلاگینگ (Blogging) یا وبلاگ نویسی چیست؟ | نوشتن، برای کسب درآمد
- تولید محتوای اینترنتی به زبان ساده – چرا، چطور و چه بنویسیم؟
- چک لیست کیفیت محتوا – آموزش ممیزی تولید محتوا + دانلود رایگان اکسل ممیزی
- استراتژی محتوایی چیست؟ – مراحل گام به گام طراحی استراتژی محتوا
- تقویم محتوایی چیست؟ | راهنمای ساخت و استفاده از تقویم محتوا
- توزیع محتوا (Content Distribution) چیست؟ | پادشاهی محتوا با توزیع محتوا
- بازاریابی محتوایی چیست؟ | استراتژی بازاریابی و فروش با انواع محتوا
لیست مقالات مشابه یا تکمیلی در حوزه مشاغل و کسب و کارها
- بوم کسب و کار چیست؟ + راهنمای جامع اجزای مختلف بوم مدل کسب و کار
- لیست شغل های پردرآمد در ایران – معرفی ۳5+ شغل پر درامد و چگونگی موفق شدن در آن ها
- کسب و کارهای موفق در ایران: لیست ۲۵+ استارت آپ جدید و پولساز در ایران
- ۱۵ روش ثروتمند شدن در ایران – چگونه پولدار شویم؟ + 20 رازی که فراموش کرده اید!
- کارآفرینان موفق ایران را بهتر بشناسید – بیوگرافی و داستان موفقیت آنها
- ایده های پولساز در ایران – معرفی 40 انواع ایده های پول ساز آنلاین و آفلاین
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- آموزش راه اندازی کسب و کار خانگی – راهنمای جامع به زبان ساده
- کار در خانه – معرفی ۳۵+ انواع شغل در منزل با درآمد بالا
- کارهای خدماتی چیست؟ – معرفی بهترین کسب و کارهای خدماتی در ایران
- ایده های کارآفرینی با سرمایه کم + چگونه با سرمایه کم کارآفرین شویم؟
- تحلیل pestel چیست؟ – راهنمای جامع تحلیل پستل در کسب و کارهای مختلف
- انواع مدلهای کسب و کار – معرفی 50 الگوی کسب و کار موفق + ذکر مثال
- کسب و کارهای نوین – لیست ۲۳ بیزینس مدرن در ایران امروز
- کسب و کار دیجیتال چیست؟ چگونه بیزینس آنلاین خود را راه اندازی کنیم و توسعه دهیم؟
- مراحل ایجاد کسب و کار – چک لیستی برای کارآفرینی (۱۱ آیتم)
- کارافرینی در روستا – لیست ۲۵ طرح زودبازده اشتغالزایی روستایی
- انواع کارآفرینی – لیست ۱۵ نوع کارآفرینی بر اساس زمینه کسب و کار و نحوه مدیریت آن
- لیست 21 انواع کسب و کارهای کوچک و متوسط + اصول راه اندازی آنها
- کسب و کارهای کوچک زود بازده – لیست 30 بیزینس کوچک و پرسود در ایران
- فرصت های شغلی دورکاری – لیست 24 شغل رایج دورکاری در ایران و جهان
- لیست بهترین مشاغل فریلنسری در دنیا – ۲۰ مورد
- کارهای خدماتی پرسود – لیست 35 شغل خدماتی با سود بالا
- ۳۵ ایده کارآفرینی در حیاط منزل + اقدامات و نیازمندیها
- تبلیغات مناسب برای کسب و کار جدید – بهترین روش های مارکتینگ برای بیزینس های نوپا
- چه بیزینسی راه بندازم؟ – معرفی ۳۰ بهترین ایده های بیزینسی آنلاین و آفلاین
- زمین دارم چیکار کنم؟ – ۴۵ ایده کسب درامد از زمین خالی
- وبمستر چیست و کیست؟ + وظایف، مهارت ها و مزایای Webmaster شدن
- دستیار مجازی یعنی چه؟ + وظایف، مهارت ها و مزایای شغل دستیار مجازی
- دراپ شیپینگ چیست؟ – مزایا و معایب dropshipping + راهنمای قرارداد با تأمین کنندگان کالا
- شغل پشتیبانی سایت چیست؟ + لیست وظایف یک پشتیبان سایت + مهارت ها
سخن پایانی درباره شغل گویندگی مجازی
همانطور که در بالا گفتیم، مشاغل بسیاری بهصورت مجازی در آمدهاند و در دنیای دیجیتال و اینترنت هم فعالیت میکنند که «گویندگی مجازی» نیز یکی از آنهاست. از آنجایی که دنیای مجازی حوزهها و فرصتهای کاری بیشتری نسبت به دنیای واقعی دارد، شما بهعنوان یک گوینده میتوانید فرصتهای شغلی بیشتر و به تبعِ آن درآمد بیشتری کسب کنید. در مقالهای که باهم خواندیم، حوزههای کاری مختلفی برای گویندگی مجازی مورد بررسی قرار گرفت که شما با توجه به علاقهای که دارید میتوانید در هر کدام از آنها فعالیت نموده و درآمد کسب نمایید.
در آخر از شما سپاسگزاریم که ما را تا انتهای مقاله همراهی نمودید و امیدواریم که مطالب ذکر شده برای شما مفید واقع گشته باشد. اگر شما مخاطب گرامی، نظر و دیدگاهی در خصوص «شغل گویندگی مجازی» دارید، یا مشاغلِ مشابهِ دیگری میشناسید و یا نکتهی خاصی را میدانید که در این مقاله به آن اشاره نشده است، خواهشمند است دیدگاههای ارزشمند خود را از طریق بخش کامنت در انتهای این نوشتار به اشتراک بگذارید. همچنین در صورت صلاحدید میتوانید، لینک این نوشتار را از طریق کانالها و گروههایی که در شبکههای اجتماعی عضو هستید بهدست دوستان و آشنایان برسانید تا آنها نیز اگر درصدد این هستند که بهعنوان یک گوینده مجازی به کسب درآمد بپردازند، بتوانند از طریق اطلاعاتی که در این مقاله ذکر شده است، به هدف خود دست یابند. علاوه بر آن، میتوانید ما را در اینستاگرام و تلگرام فالو کنید تا در زمینه جدیدترین روشها، ترفندها و اخبار دیجیتال مارکتینگ و تکنولوژی بهروز بمانید.