شاید در آموزشهای مختلفِ سئو دیدهاید و شاید هم از افراد مختلفی شنیدهاید که برای توسعهی محتوای وبسایت خود و افزایش بازدیدکنندگان آن، باید وبسایتتان را به گوگل معرفی کنید. اما مهمترین سؤالاتی که در این زمینه برای هر کسی پیش میآید این است که دیگر مزایای معرفی سایت به گوگل چیست؟ و چگونه باید سایت خود را به گوگل معرفی کنیم؟
اگر شما هم نیاز به معرفی سایت خود به گوگل دارید، تا انتهای این مقاله از مجله اینترنتی کاپریلا با ما همراه باشید تا ضمن بررسی مزایای معرفی سایت به گوگل، تک تکِ مراحل متصل کردن یک سایت به گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) را به شما آموزش دهیم.
مزایای معرفی سایت به گوگل
معرفی سایت به گوگل (Google Search Console)، مزایای زیادی برای شما – بهعنوان یک سئوکار یا وبمستر – دارد و از طریق آن میتوانید اطلاعات مفیدی برای تعیین نقشهی راه توسعهی محتوای وبسایت خود و افزایش بازدید آن ایجاد کنید. مهمترین مزایای اتصال سایت به گوگل سرچ کنسول عبارتاند از:
- بهدست آوردن آمار دقیق از عملکرد سایت خود
- اطلاع از کلمات کلیدی که کاربران با آنها وارد سایت ما میشوند
- آگاهی از جایگاه هر مقاله در نتایج جستجو
- آپدیت هدفمند مقالات
- شناخت عوامل تکنیکال که مانع افزایش رتبهی سایت ما میشوند
در ادامه به تشریح هر یک از مزایای فوق میپردازیم.
- آموزش گوگل سرچ کنسول – تحلیل سایت و سئو با Google Search Console: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش گوگل آنالیتیکس – تحلیل آمار وب سایت با Google Analytics: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش گوگل تگ منیجر – مدیریت تگ های سایت با Google Tag Manager: اینجا را کلیک کنید (+).
به دست آوردن آمار دقیق از عملکرد سایت خود
به کمک گوگل سرچ کنسول میتوانید آمار دقیقی از تعداد کلیکها بر روی لینکهای وبسایتتان و تعداد بازدیدکنندگان هر مقالهتان بهدست آورید و از این طریق میتوانید از عملکرد وبسایت خود و همچنین میزان پیشرفت پروسهی سئوی سایتتان، مطلع شوید.
- آموزش سواد اطلاعاتی در عصر دیجیتال: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش اینترنت – کار با Internet: اینجا را کلیک کنید (+).
اطلاع از کلمات کلیدی که کاربران با آنها وارد سایت ما میشوند
در ابزار گوگل سرچ کنسول میتوانید کلمات کلیدی که کاربران سرچ کردهاند و از طریق آن به وبسایت شما رسیدهاند را ببینید. شایان ذکر است که با بررسی این کلمات کلیدی از رفتار و علایق کاربران خود، آگاه میشوید و میتوانید مطالب و کلمات کلیدی پر کلیکی برای تولید و انتشار محتوای خود تولید کنید؛ به این ترتیب میزان کلیک و بازدید کاربران از وبسایت شما بیشتر خواهد شد.
- آموزش تحقیق کلمات کلیدی برای سئوی سایت: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش تحقیق کلمات کلیدی برای سئوی سایت – ویژه ناشنوایان (رایگان): اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش روش صحیح جستجو در گوگل – سرچ گوگل Google: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش روش صحیح جستجو در گوگل – ویژه ناشنوایان (رایگان): اینجا را کلیک کنید (+).
آگاهی از جایگاه هر مقاله در نتایج جستجو
شما با اطلاعاتی که از ابزار گوگل سرچ کنسول میتوانید استخراج کنید، قادر خواهید بود تا بهراحتی جایگاه یا Position هر یک از مقالات خود در صفحه نتایج موتور جستجوی گوگل را ببینید. پر واضح است که دانش، قدرت میآورد؛ شما با استفاده از دانش و اطلاعاتی که از جایگاه لینکهای وبسایت خود بهدست میآورید، میتوانید لینکهایی که مستعد دریافت بازدید بیشتر هستند را شناسایی نموده و با استفاده از ترفندهای مختلفی، بازدید آنها و در نهایت بازدید کل سایت خود را افزایش دهید.
- آموزش سئوی داخلی و سئوی تکنیکال با Screaming Frog: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش بک لینک Backlink برای بهبود سئوی سایت: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش ابزار Ahrefs برای بهبود سئوی سایت و تحلیل رقبا: اینجا را کلیک کنید (+).
آپدیت هدفمند مقالات
اگر بر روی وبسایت خود، تعداد مقالات یا لینکهای زیادی داشته باشید، بهتر درک میکنید که «آپدیت هدفمند مقالات» یعنی چه! با توجه به اطلاعاتی که ابزار گوگل سرچ کنسول به شما ارائه میدهد، دیگر نیازی نیست که تمامی مقالات خود را آپدیت کنید تا جایگاه آنها در نتایج جستجو ارتقاء پیدا کند، بلکه بهصورت هدفمند و اولویتبندی شده میتوانید به آپدیت مقالات خود بپردازید و زمان بسیاری را برای خود صرفهجویی کنید.
- آموزش تولید محتوای سئو شده وبلاگ: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش سئو سایت همکاری در فروش خارجی: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش PBN: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش سئوی داخلی سایت: اینجا را کلیک کنید (+).
شناخت عواملی که مانع افزایش رتبه سایت ما می شوند
از مهمترین امکاناتی که با معرفی سایت به گوگل نصیب شما میشود، اطلاع از ارورهایی (Errors) هست که مانع افزایش رتبهی سایت شما در گوگل و موتورهای جستجو میگردند. شما با دانستن اینکه کجای پروسهی سئو را اشتباه رفتهاید، میتوانید اشتباهات خود را جبران کنید و به روند افزایشی تعداد کاربران و بازدیدکنندگان برگردید.
- آموزش تولید محتوا برای سئوی سایت و بازاریابی دیجیتال: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش انتشار محتوا بر روی سایت وردپرس (رایگان): اینجا را کلیک کنید (+).
- مجموعه آموزش تولید محتوا و آموزش الکترونیک: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش مبانی بازاریابی محتوا Content Marketing: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش بازاریابی محتوایی: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش مقدمه ای بر استراتژی محتوا: اینجا را کلیک کنید (+).
چگونه سایت خود را به گوگل معرفی کنیم؟
معرفی کردن سایت به گوگل یکی از سادهترین کارهایی است که برای افزایش رتبهی سایت خود و همچنین پیدا کردن دید جامعی از عملکرد سایتتان، میتوانید انجام دهید. مراحل آن بسیار آسان هستند. با ما همراه باشید تا پلهپله پیش برویم و راحتترین روش معرفی سایت به گوگل را به شما عزیزان آموزش دهیم.
- مجموعه آموزش ابزار مدیریت وب سایت: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش سئو در وردپرس WordPress SEO: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش وردپرس WordPress – مقدماتی: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش انتشار محتوا بر روی سایت وردپرس: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش انتشار محتوا بر روی سایت وردپرس (رایگان): اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش سئو در وردپرس WordPress SEO: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش جوملا – راه اندازی و مدیریت وب سایت با Joomla : اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش مقدماتی سیستم مدیریت محتوای دروپال Drupal: اینجا را کلیک کنید (+).
ورود به Google Search Console
برای این کار میتوانید مستقیماً وارد وبسایت https://search.google.com شوید و یا عبارت Google Search Console را سرچ کنید و بر روی اولین لینک در لیست نتایج که کلیک کنید، وارد صفحهی زیر خواهید شد. در این صفحه کافی است بر روی دکمهی آبیرنگ Start Now کلیک نمایید تا مراحل اتصال سایت به گوگل سرچ کنسول را کلید بزنید.
وارد کردن آدرس سایت خود در کنسول گوگل
پس از کلیک بر روی دکمه Start Now یک صفحه جدید برای شما باز میشود که در آن، دو گزینه به شما نمایش در آمده است. یکی در سمت چپ با عنوان Domain و دیگری در سمت راست با عنوان URL prefix. در این مرحله کافی است تا بر روی گزینه ی Domain کلیک کرده، و آدرس سایت خود را بدون www و HTTP یا HTTPS وارد کنید؛ سپس بر روی Continue کلیک کنید.
با کلیک بر روی دکمهی Continue صفحهای مانند صفحهی زیر برای شما نمایش داده میشود. پس از ظاهر شدن صفحهی زیر، شما باید مراحل احراز هویت را انجام دهید. در واقع با احراز هویت سایت خود، به گوگل نشان میدهید که شما صاحب آن دامنه و آن سایت هستید و واجدالشرایط دریافت اطلاعات حیاتی آن میباشید. برای این کار، متنی که گوگل در باکس زیر به شما نشان داده است را باید کپی کنید و به پنل مدیریتیِ هاستِ خود بروید.
احراز هویت سایت خود برای گوگل
برای اینکه برای گوگل محرز شود، این دامنه و سایتی که به آن متصل است از آنِ شخصِ شما است، باید مراحل زیر را طی کنید:
ورود به پنل مدیریت هاست خود
در اینجا ما وارد CPanel هاست خود شدهایم (تفاوت چندانی با Direct Admin ندارد) و در قسمت Domains بر روی دکمهی Zone Editor کلیک میکنیم.
- آموزش دایرکت ادمین DirectAdmin – مدیریت هاست: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش سی پنل cPanel: اینجا را کلیک کنید (+).
- وبینار نصب و راهندازی وردپرس (WordPress) – رایگان: اینجا را کلیک کنید (+).
اضافه کردن فایل TXT با متن مورد نظر گوگل
پس از ورود به Zone Editor، کافی است تا بر روی دکمهی Manage کلیک کنید.
در این مرحله، باید بر روی گزینهی Add Record کلیک چپ میکنید و Type را روی TXT تنظیم میکنید.
- آموزش مقدماتی مدیریت سرور لینوکس Linux CentOS: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش مقدماتی مهندسی لینوکس LPIC2: اینجا را کلیک کنید (+).
- مجموعه آموزش لینوکس | آموزش Linux: اینجا را کلیک کنید (+).
سپس متنی که از سایت گوگل سرچ کنسول کپی کرده بودید را در قسمت Record وارد کنید و همچنین در قسمت Name هم آدرس سایت خود را وارد نمایید. روی گزینهی Save Record بزنید و CPanel (یا Direct Admin) خود را ببندید.
به صفحهی Google Search Console برگشته و روی دکمهی Verify کلیک کنید.
با انجام تمامی مراحل فوق و با کلیک بر روی دکمه Verify، گوگل، سایت شما را احراز هویت میکند و پس از پایان پروسه احراز هویت، میتوانید به کنسول سایتِ خود دسترسی داشته باشید و از امکانات و مزایا فراوانی Google Search Console در اختیار شما قرار میدهد، استفاده کنید.
- آموزش سئو – بهینه سازی پیشرفته سایت: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش سئو – تکمیلی: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش افزونه رنک مث برای سئو: اینجا را کلیک کنید (+).
نکته بسیار مهم در معرفی سایت به گوگل
اگر قبل از ثبت نام در Google Search Console، وبسایت خود را به CloudFlare متصل کردید، برای احراز هویت سایتتان دیگر نباید به Cpanel یا Direct Admin هاستینگِ خود مراجعه کنید بلکه باید مراحل زیر را برای معرفی سایت به گوگل، پیش بگیرید:
به سایت CloudFlare مراجعه کرده، به حساب کاربری خود در این وبسایت وارد شوید. پس از ورود به حساب کاربری خود در این وبسایت، اولین صفحهای که با آن روبهرو میشوید، صفحهی Dashboard است که در تصویر زیر آن را مشاهده میکنید.
در داشبورد کلاود فلر، در منوی چپ، بر روی گزینهی Websites کلیک کنید تا وارد صفحه زیر شوید. سپس دامنهای که کلاود فلر را بر روی آن اعمال کردهاید را با کلیک چپ انتخاب میکنید.
در صفحهی بازشده، در سمت راست، در قسمت Quick Actions، گزینهی DNS Setting را انتخاب میکنید تا پنل مدیریتی DNS هایتان به شما نمایش داده شود.
در پنجره مدیریتی DNS های سایتتان، درست مانند همان کاری که در CPanel و Direct Admin انجام دادید، بر روی دکمهی Add Record کلیک کنید.
سپس Type را روی TXT گذاشته و متنی که از گوگل برای احراز هویت سایت انتخاب کردید را در فیلد Content (required) پیست کنید. در قسمت Name هم آدرس دامنهی خود را وارد میکنید؛ در آخر هم بر روی دکمهی Save کلیک میکنید.
با انجام تمامی مراحل فوق و به سایت گوگل سرچ کنسول برگردید و با کلیک بر روی دکمه Verify، گوگل، سایت شما را احراز هویت میکند. پس از پایان پروسه احراز هویت از طریق کلاود فلر، میتوانید به کنسول سایتِ خود دسترسی داشته باشید و از امکانات و مزایا فراوانی Google Search Console در اختیار شما قرار میدهد، استفاده کنید.
توضیحات تکمیلی درباره کلاود فلر
اگر در ابتدای راه یادگیری سئو هستید، شاید این سؤال برایتان پیش آمده باشد که سرویس کلاود فلر (CloudFlare) چیست و چرا باید آن را بر روی سایت خودمان اعمال کنیم؟ در پاسخ باید گفت این سرویس، برای بهینه کردن عملکرد وبسایت شما و همچنین افزایش امنیت آن است. با استفاده از کلاود فلر و اتصال سایت خود به آن، میتوانید شاهد کاهش زمان لود شدن وبسایتتان باشید، امری که برای سئو بسیار حائز اهمیت است!
سرویس کلاد فلر به شما این امکان را میدهد که بتوانید وبسایت خود را راحتتر برای کاربران خارجی در کشورها و قارههای دیگر، سئو کنید تا وقتی موضوعی را جستوجو میکنند، موتورهای جستجو سایت شما را با سرعتی زیاد لود کند و به آنها نشان دهد. در واقع با اتصال دامنه و هاست خود به سیستم توزیع محتوای کلاود فلر، به نوعی هاست شما جهانی میشود و در نتایج جستجوی کاربران تمام دنیا، با سرعتی همانند سایتهای لوکالشان به نمایش در خواهد آمد.
لینک مقالات تکمیلی یا پیشنهادی
- گوگل سرچ کنسول چیست؟ – اهمیت، کاربرد و آموزش سرچ کنسول گوگل
- سئو (SEO) چیست؟ – راهنمای جامع بهبود سئوی سایت به زبان ساده
- پیش نیاز یادگیری سئو + راهنمای کامل یادگیری سئو از ۰ تا ۱۰۰
- تکنیکهای سئو پیشرفته – کاملترین آموزش رایگان پیشرفته سئو
- تحقیق کلمات کلیدی چیست؟ | معرفی ابزارها، روشها و استراتژیهای Keyword Research
- کلمات کلیدی LSI چیست و چرا در سئو مهم و ضروری است؟
- کلمات کلیدی Long-Tail (لانگ تیل) یا دنباله دار | اهمیت، کاربرد و روش استفاده
- لینک سازی (Link Building) چیست؟ | اهمیت لینک بیلدینگ در سئو
- SERP Features یا ویژگی های SERP گوگل چیست؟ | آموزش کامل با مثال
- پست مهمان چیست؟ | مزایا، ترفندها و راهکارهای سئو و برندسازی
- رپورتاژ آگهی چیست و چه تاثیری در سئو دارد؟ | بررسی تعرفه و نمونه رپرتاژ خبری
- اسپم اسکور چیست؟ | روش کاهش Spam Score
- نقشه سایت (سایت مپ) چیست؟ | آموزش ایجاد ثبت در گوگل + نمونه نقشه سایت
- داده ساختاریافته چیست؟ | کاربرد Structured Data در سئو سایت + آموزش Snippet
- آشنایی با الگوریتم های گوگل و اهمیت و کاربرد آنها در سئو
- انکر تکست (Anchor Text) و ضرورت آن برای سئو
- بهترین افزونههای سئو و بهینهسازی سایت برای وردپرس – 17 پلاگین ضروری
- سئو تولید محتوا چیست؟ – 16 فاکتور اصلی محتوای سئو شده
- روشهای بهبود نرخ کلیک (CTR) نتایج ارگانیک سئو در گوگل
- کلمات کلیدی در گوگل: معرفی 25+ ابزار برای تحقیق کلمات کلیدی با نکات مهم
- اسکیما چیست؟ – معرفی انواع schema + آموزش نحوه استفاده از اسکیما در سایت
- چگونه در سرچ گوگل اول باشیم؟ – ترفندهای نمایش سایت در صفحه اول گوگل
- راههای کسب درآمد از وبلاگ شخصی + چگونه یک وبلاگ شخصی را به درآمد برسانیم؟
- انواع موتور جستجوگر خارجی و ویژگی های آنها
- دامنه و هاست چیست؟ + اجزای مختلف یک Domain اینترنتی و انواع Host
- پیج رنک گوگل چیست؟ از کجا بفهمیم Page Rank سایتمان چقدر است و چگونه آن را بالا ببریم؟
سخن پایانی در خصوص نحوه معرفی سایت به گوگل
همانطور که مشاهده کردید، معرفی سایت به گوگل، کاری بسیار ساده و آسان بود ولی تأثیرات مهم زیادی بر روی توسعهی محتوای وبسایت شما و طرح استراتژیهایی برای افزایش بازدید و کلیک سایت شما خواهد گذاشت. اگر صاحب وبسایتی هستید، اکیداً پیشنهاد میکنیم که وبسایت خود به گوگل معرفی کنید و از امکانات رایگان Google Search Console استفاده نمایید.
امیدواریم که خواندن این مقاله، شما را به پاسخ این سؤال که «چگونه سایت خود را به گوگل معرفی کنیم؟» رسانده باشد و بهراحتی بتوانید با انجام مراحل بالا، وبسایت خود را به گوگل معرفی کنید. اگر شما مخاطب گرامی، نظر و دیدگاهی در خصوص «نحوه اتصال سایت به گوگل سرچ کنسول» دارید، یا روشهای دیگری را میشناسید و یا نکتهی خاصی را میدانید که در این مقاله به آن اشاره نشده است، خواهشمند است دیدگاههای ارزشمند خود را از طریق بخش کامنت در انتهای این نوشتار به اشتراک بگذارید. همچنین در صورت صلاحدید میتوانید، لینک این نوشتار را از طریق کانالها و گروههایی که در شبکههای اجتماعی عضو هستید بهدست دوستان و آشنایان برسانید تا آنها نیز اگر درصدد این هستند که وبسایت خود را به گوگل معرفی نمایند، بتوانند از طریق اطلاعاتی که در این مقاله ذکر شده است، به هدفشان دست یابند. علاوه بر آن، میتوانید ما را در اینستاگرام و تلگرام فالو کنید تا در زمینه جدیدترین روشها، ترفندها و اخبار دیجیتال مارکتینگ و تکنولوژی بهروز بمانید.