طبق گزارش یوتیوب، در سال ۲۰۱۹ اینفلوئنسرهای اینستاگرام بیشترین درآمد را در بین تمام پلتفرمها داشتهاند. همانطوری که میدانید، اینستاگرام یکی از پربازدیدترین پلتفرمهای موجود و یکی از سریعترین بازارهای در حال رشد است که به راحتی میتوان کسب و کاری در آن راهاندازی کرد.
وقتی صحبت از کسب درآمد از طریق اینستاگرام به میان میآید، روشهای زیادی وجود دارد؛ روشهایی مانند ایجاد برند یا وبلاگ شخصی. اما وبلاگ شخصی یا پرسونال بلاگ چیست؟ در ادامه از این مطلب آکادمی کاپریلا همراه ما باشید تا بیشتر با پرسونال بلاگ آشنا شوید و بدانید چگونه باید آن را شروع کنید یا حتی ادامه دهید.
پرسونال بلاگ چیست؟
در اینستاگرام دو نوع اکانت یا حساب کاربری وجود دارد؛ حسابهای معمولی و حسابهای تجاری یا بیزینس. حسابهای تجاری خود انواع مختلفی دارند که پرسونال بلاگ یکی از آنهاست. این صفحات معمولا تعداد زیادی فالوور دارند و محتوای خود را به گونهای تنظیم میکنند تا فالوورها بیشتر درگیر شوند و با آن تعامل داشته باشند.
فرق حساب تجاری با اکانت معمولی در این است که اکانت تجاری معمولاً ابزار مورد نیاز برای رشد و توسعه در اینستاگرام را دارد. مهمترین ابزار مورد استفاده توسط افراد در اکانت تجاری اینستاگرام، ابزار اینسایت اینستاگرام است که وظیفه تحلیل دادههای موجود را دارد.
شاید مطالعه و مشاهده این مطالب و دورهها برایتان جالب باشد:
- بلاگینگ یا وبلاگ نویسی چیست؟ – برای مطالعه این مطلب کلیک کنید(+)
- آموزش یادگیری وردپرس و طراحی سایت با آن (وبینار ضبط شده) – رایگان – برای مشاهده این ویدئو کلیک کنید(+)
پرسونال بلاگر کیست؟
پرسونال بلاگرها افرادی هستند که از اکانت شبکههای اجتماعی خود مانند یک دفترچه خاطرات استفاده میکنند. آنها رویدادهای روزانه، تجربیات، احساسات و تفکرات درونی خود را بصورت آنلاین با دیگران به اشتراک میگذارند. در هر پلتفرمی، شما میتوانید یک پرسونال بلاگ داشته باشید اما معمولترین پلتفرمهایی که به این منظور استفاده میشوند WordPress، Blogger، Tumblr و Instagram هستند. در ایران بیشتر از اینستاگرام و ووردپرس برای این کار استفاده میشود.
تفاوت بین بلاگر و پرسونال بلاگر چیست؟
پرسونال بلاگرها روی موضوع یا مخاطب خاصی تمرکز ندارند. آنها برای دل خودشان مینویسند و سعی ندارند گروه خاصی را به سمت صفحهی خود جذب کنند. از سوی دیگر، بلاگرها در مورد چیزهایی مینویسند که به آن علاقه دارند، مانند اعتقادات، زندگی روزمره، سیاست یا ورزش. بلاگرها با تولید چنین محتوایی سعی دارند افرادی که با آنها علایق مشترکی دارند را به سمت خود جذب کنند.
از هر دو مورد میتوان درآمد داشت، اما خط فکری پرسونال بلاگرها و بلاگرهای عادی بسیار متفاوت است. انگار پرسونال بلاگرها درآمدشان از جای دیگریست و به بلاگینگ به عنوان یک تفریح مینگرند، این در حالی است که بلاگرها به صورت مستقیم از طریق تولید محتوا در اینستاگرام یا دیگر پلتفرمها درآمد کسب میکنند.
برای مطالعه بیشتر، مطالب زیر را بخوانید:
- معنی اینفلوئنسر چیست و چه تفاوتی با بلاگر دارد؟ — برای مطالعه این مطلب کلیک کنید(+)
- فشن بلاگر کیست؟ و فرق او با استایلیست در چیست؟ — برای مطالعه این مطلب کلیک کنید(+)
- بلاگر کیست و چگونه بلاگر موفقی شویم؟ — برای مطالعه این مطلب کلیک کنید(+)
کدام نوع وبلاگ بهتر است؟
وبلاگها بر اساس موضوعاتی که دارند به دستههای مختلفی تقسیم میشوند:
- وبلاگ مد: در حال حاضر یکی از محبوبترین انواع وبلاگها هستند.
- وبلاگ غذا: وبلاگهای غذا یا فود، یکی دیگر از وبلاگهای محبوب هستند که جدیدا طرفداران زیادی پیدا کردهاند.
- وبلاگ سفر: وبلاگهای سفر جزو بهترین وبلاگهای حال حاضر هستند که به افراد کمک میکنند تا مقصد مورد نظر برای سفر خود را پیدا کنند.
- وبلاگ موسیقی: انواع موسیقیهای پرطرفدار و در سبکهای مختلف را میتوانید از این وبلاگها دنبال کنید.
- وبلاگ سبک زندگی: در این وبلاگها هم میتوانید سبک زندگی دوست داشتنی و مورد علاقهتان را پیدا کنید.
- وبلاگ تناسب اندام و ورزشی: انواع ورزشها و تمرینات مناسب برای افراد مختلف را میتوانید در این وبلاگها ببینید.
- وبلاگ DIY: ترفندهای کاربردی که در زندگی خیلی به کارتان خواهد آمد در این وبلاگها آموزش داده میشود.
البته همانطوری که در بالا گفتیم، پرسونال بلاگ معمولا روی یک موضوع خاصی تمرکز ندارد و هر محتوایی میتوان در این نوع وبلاگها تولید کرد اما داشتن یک ایدهی کلی به شما در نوشتن محتوا کمک زیادی میکند و به فکرتان جهت میدهد.
- آموزش راه اندازی کسب و کار در اینستاگرام —برای مشاهده این ویدئو آموزشی کلیک کنید(+)
- آموزش تولید محتوای گرافیکی با نرمافزار پاورپوینت اینستاگرام (آموزش ساخت قالب مخصوص پست و استوری اینستا) — برای مشاهده این ویدئو کلیک کنید(+)
- آموزش ویدئویی هر آنچه که باید در خصوص بازاریابی در اینستاگرام بدانیم — برای مشاهده این ویدئو کلیک کنید(+)
- آموزش ویدئویی اپلیکیشن و سایت کانوا Canva برای طراحی پست و استوری — برای مشاهده این ویدئو آموزشی کلیک کنید(+)
- آموزش کورل ویژه اینستاگرام برای کسانی که میخواهند حرفهای باشند — برای مشاهده این ویدئو آموزشی کلیک کنید(+)
- آموزش مبتدی کورل برای تدوین و میکس ویدیو — برای مشاهده این ویدئو آموزشی کلیک کنید(+)
پس از اینکه به محتوای وبلاگ خود کمی فکر کردید، حالا آمادهاید تا پرسونال بلاگ خودتان را در اینستاگرام بسازید.
چگونه پرسونال بلاگ در اینستاگرام بسازیم؟
راهاندازی پرسونال بلاگ در اینستاگرام بسیار ساده است و کمتر از ده دقیقه وقت میگیرد. فقط کافی است صفحهی خود را از حالت عادی به حالت تجاری تبدیل کنید. برای این کار، مراحل زیر را انجام دهید:
- وارد بخش پروفایلتان شوید.
- به قسمت Edit profile بروید.
- Switch to professional account را انتخاب کنید.
- چند بار روی Continue بزنید تا به صفحات بعد برود.
بر روی گزینهای که دور آن خط قرمز کشیدیم بزنید. - از بین گزینهها، Personal blog را انتخاب کنید. اگر میخواهید نام دستهبندی صفحهتان در بیو نمایش داده شود، میتوانید Display on page را هم فعال کنید. در نهایت بر روی Done یا تیک بالا سمت راست بزنید.
طبق دستورالعمل درون تصویر عمل کنید. - در مرحله بعد، بسته به اینکه اینفلوئنسر (تولیدکننده) یا صاحب کسب و کار هستید، نوع وبلاگ را باید انتخاب کنید. پس از انتخاب بر روی Next کلیک کنید.
بر روی قسمتهایی که دور آن خط کشیدیم، طبق دستورالعمل بزنید. - در تب بعدی، اینستاگرام به شما یکسری پیشنهادات میدهد تا اکانت حرفهای خود را بهتر کنید. این مرحله اختیاری است، پس اگر میخواهید این کار را بعدا انجام دهید، روی علامت X در بالا سمت راست کلیک کنید.
بر روی قسمتی که دور آن خط کشیدیم بزنید.
با انجام این مراحل صفحهی شخصی شما به پرسونال بلاگ تبدیل میشود. در این حالت پروفایل صفحه، کمی تغییر میکند و امکانات جدیدی مانند زیر به آن اضافه میشود.
استراتژیهایی برای بهتر کردن پرسونال بلاگ
تنها ساخت پرسونال بلاگ موفقیت شما را تضمین نمیکند، بلکه باید هوشمندانه عمل کنید و از استراتژیهایی استفاده کنید تا صفحهتان بیشتر دیده شود و تعداد فالوور و تعاملاتتان با آنها بیشتر شود. در ادامه به تعدادی از این استراتژیها اشاره میکنیم که در بهتر کردن وبلاگ، کمک زیادی به شما میکند:
بیشتر پست بگذارید.
هرچه بیشتر در اینستاگرام پست بگذارید، فالوورهای شما هم بیشتر میشود. رشد صفحه شما در اینستاگرام با افزایش تعامل یا اینگیجمنت ممکن میشود. در نتیجه تا جایی که میتوانید بیشتر پست بگذارید و محتوا تولید کنید. البته تولید محتوای زیاد به این معنا نیست که باید کیفیت را فدای کمیت کنید. تعداد پستها را بیشتر کنید اما حواستان به کیفیت پستها نیز باشد.
بدون برنامه پست نگذارید. نظم مشخصی داشته باشید. برای این کار باید تقویم محتوایی داشته باشید و ترجیحاً محتوای دو هفته را از قبل آماده کنید.
از هشتگهای بیشتر استفاده کنید.
مرتبط با محتوایی که تولید میکنید، حداقل از 10 تا 15 هشتگ استفاده کنید. معمولا در پرسونال بلاگها، هر پست شامل تصویر، کپشن جالب در حدود 300 تا 400 کلمه و بیش از 10 تا 15 هشتگ است. هشتگ بصورت کلی باعث شکوفایی صفحهی شما میشود و افراد زیادی را جذب میکند.
این مطالب را برای راهنمایی بیشتر بخوانید:
- هشتگ چیست و چطور از آن استفاده کنیم؟ — برای مطالعه این مطلب کلیک کنید(+)
- هشتگ مارکتینگ چیست؟ — برای مطالعه این مطلب کلیک کنید(+)
یک ویترین جذاب برای صفحهتان بسازید.
وبلاگ شما باید به گونهای باشد که اگر کسی حتی یک بار وارد آن شود و نگاه کلی به پستها بیندازد، تصویری از آن در ذهنش ثبت شود. به بیانی دیگر، صفحهی شما باید به یاد ماندنی باشد. سعی کنید در ادیت عکس یا نحوهی پست گذاشتن، استایل خاصی برای خودتان داشته باشید که شما را از دیگر بلاگرها متمایز کند.
شاید مطالب زیر برایتان جالب باشد:
- 21 برنامه ادیت عکس با موبایل و کامپیوتر — برای مطالعه این مطلب کلیک کنید(+)
- چطور صفحه اینستاگرام برندمان را زیبا و حرفهای کنیم؟ — برای مطالعه این مطلب کلیک کنید(+)
- چطور قالب پست اینستاگرام بسازیم؟ — برای مطالعه این مطلب کلیک کنید(+)
از امکانات اینستاگرام استفاده کنید.
وقتی صفحهتان را از حالت معمولی به بیزینس تبدیل میکنید، اینستاگرام امکانات و ابزارهایی در اختیار شما قرار میدهد که میتوانید با استفاده از آنها بازخورد و اطلاعات خوبی در رابطه با صفحهتان بدست آورید. با تجزیه و تحلیل این اطلاعات، صفحهتان را بهتر کنید و بدانید مشکل کارتان در چیست.
چگونه از پرسونال بلاگ کسب درآمد کنیم؟
بسته به نوع محتوایی که تولید میکنید و همچنین میزان فالوورهایتان میتوانید درآمد خوبی از پرسونال بلاگ داشته باشید. البته داشتن یک وبلاگ به خودی خود پولساز نیست، بلکه با استفاده از محبوبیت و فعالیتهایی که در کنار آن انجام میدهید، درآمد هم کسب میکنید. برخی از این فعالیتها عبارتند از:
- پستهای تبلیغاتی برای برند و کسب و کارهای مختلف بگذارید.
- به یک شرکت بپیوندید و محصولات آنها را تایید و تبلیغ کنید.
- ادمین اینستاگرام یک اینفلوئنسر شوید.
- اگر در نوشتن هنرمند هستید، برای بیزینسهای دیگر کپشن بنویسید.
- عکس، پوستر و لوگو مربوط به صفحهتان را بفروشید.
- کالاهای تولیدی خود را بفروشید.
سخن آخر
راه اندازی یک پرسونال بلاگ موفق خیلی هم سخت نیست. فقط کافی است خودتان را جای مخاطبین قرار دهید و ببینید چه نوع پستهایی سرگرمکننده هستند و دوست دارید در فید اینستاگرامتان ببینید. پس از اینکه ایدهی کلی گرفتید، حالا سعی کنید تا جایی که ممکن است محتوا تولید کنید و ثابت قدم باشید. به خودتان زمان بدهید، بیشک بعد از مدتی، علاوه بر موفقیت، درآمد خوبی هم به سراغتان میآید!
اگر این مطلب برای شما مفید بوده است، آموزشها و مطالب زیر نیز به شما پیشنهاد میشوند: