با گسترش روزافزون علم در شاخههای مختلف، همواره تلاش به منظور دستیابی به پیشرفتهای چشمگیر در حوزههای گوناگون تکنولوژی به چشم میخورد. در این میان، نانو فناوری با قابلیتهایی که در عرصههای مختلف از خود نشان داده است، به عنوان یکی از مهمترین شاخههای علمِ نوین شناخته میشود. از طرفی، کاربردهای متنوع نانو مواد در ساخت تجهیزات الکترونیکی، یکی از جذابترین حوزههای مهندسی نانو و از شاخههای در حال گسترش در میان علوم مهندسی است. در این راستا، بد نیست بدانید که موقعیت شغل مهندسی نانو الکترونیک، به عنوان جایگاهی حرفهای برای متخصصانی به شمار میرود که دانش تلفیق ویژگیهای نانو ذرات و علم الکترونیک را فرا گرفتهاند.
در صورتی که شما نیز قصد آشنایی با این شغل را دارید؛ در ادامه با این مقاله از «مجله اینترنتی کاپریلا» همراه باشید و اطلاعات جامعی در خصوص شغل مهندسی نانو الکترونیک کسب کنید.
شغل مهندسی نانو الکترونیک چیست؟
این شغل را میتوان ترکیب دانش در خصوص مواد نانو و ویژگیهایی که به همراه دارد، با علم الکترونیک و ساخت مدارات و قطعات الکترونیکی دانست. در این شغل، هدف اصلی، استفاده از خصوصیات مواد نیمه هادی، ابر رساناها و… در مقیاس نانو و بهبود پارامترهای مختلف تجهیزات الکترونیکی است. به عنوان مثال کاهش اندازه رایانهها و انواع حافظه و همچنین ارتقا سرعت عملکرد پردازندههای کامپیوتری، از جمله مواردی است که مهندسان نانو الکترونیک در آن فعالیت میکنند.
شایان ذکر است، با گسترش دانش در این حوزه، شاهد ساخت پردازشگرهای پرقدرت در اندازههای بسیار کوچک هستیم که در صنایع مختلف کاربرد دارند و توانستهاند نیازهای مختلف بشر را برطرف سازند.
- دوره ویدئویی آموزش آشنایی با فناوری نانو: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش نانوالکترونیک ۱: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش آشنایی با فناوری نانو (Nano) و کاربردهای آن در صنایع: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش رایگان سیستم های میکرو و نانو: اینجا را کلیک کنید (+).
رشته های تحصیلی مناسب برای شغل مهندسی نانو الکترونیک
کسب توانایی علمی برای فعالیت در شغل مهندسی نانو الکترونیک، از طریق ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی نانو عملی میشود. همچنین مهندسان برق الکترونیک این امکان را دارند که به صورت تخصصی وارد این رشته شوند.
در واقع آینده علوم الکترونیک، به شدت وابسته به نانو مواد و نانو فناوری خواهد بود. این در حالی است که مهندسان کامپیوتر، مهندسان مواد، رباتیک و مهندسان هوافضا نیز میتوانند از طریق رشته مهندسی نانو الکترونیک شاخه تحصیلی تخصصیتری انتخاب کنند و وارد این عرصه شوند.
حوزه های کاری شغل مهندسی نانو الکترونیک
کاربرد قطعات الکترونیک را میتوان در تمامی تجهیزات و ابزارهای ضروری مورد استفاده مشاهده کرد. انواع تلفن همراه، رایانهها، مدارات منطقی به کار رفته در تجهیزات الکترونیک و… از این قبیل کاربردها به شمار میروند. همچنین در صنایع مختلف از جمله خودرو سازی، هوافضا، نظامی، ساخت تجهیزات الکتریکی و… این مدارات نقش بسیار مهمی دارند. از طرفی، کاربرد مهندسی نانو الکترونیک در جهت ارتقاء هر چه بیشتر تجهیزات، باعث میشود که موقعیتهای شغلی گوناگونی در این صنایع فراهم شود.
البته ذکر این نکته ضروری است که علیرغم پیشرفتهای شایان توجه کشورمان در حوزه نانو، کماکان صنایع الکترونیک کشور پیشرفت چندانی نداشتهاند و همین موضوع تا حدودی سرعت رشد مهندسان نانو الکترونیک را کاهش میدهد. با این حال، گسترش این شاخه از مشاغل مهندسی در آینده ناگزیر و لازم است.
وظایف و مسئولیت های شغل مهندسی الکترونیک
مهندس نانو الکترونیک، یک محقق و متخصص است که لازمه طراحی و ساخت تجهیزات الکترونیکی و همچنین بهینه سازی قطعات موجود را فراهم میکند. در صورتی که قصد فعالیت در این حوزه را دارید؛ این امر تنها در صورتی میسر خواهد بود که ضمن شناخت وظایف و مسئولیتهایی که بر عهده شما قرار دارد، در محقق شدن آنها تلاش کنید. این وظایف عبارتاند از:
- به روز نگه داشتن دانش و آشنایی با پیشرفتهای نوین حوزه نانو الکترونیک
- بررسی قطعات و مدارات الکترونیک و بررسی مشکلات موجود
- ایده پردازی و ارائه شیوههای عملی در زمینه طراحی و بهینه سازی تجهیزات و مدارات
- کار در آزمایشگاه و استفاده از ویژگیهای مختلف نانو مواد
- ارائه طرحهای توجیهی به منظور جذب سرمایهگذاران
- نظارت بر خطوط تولید تجهیزات نانو الکترونیک
- و…
در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش فناوری نانو و کاربرد آن در صنعت – کلیک کنید.
- آموزش آشنایی با ذرات نانو و روش های رایج سنتز – کلیک کنید.
- آموزش روش های سنتز مواد نانوساختار ۱ – کلیک کنید.
- آموزش رایگان ساختارهای نانوی دو بعدی در روش های سنتز مواد نانوساختار ۱ (+)
- آموزش رایگان نانوذرات و روش های ساخت آن ها – کلیک کنید.
- آموزش مقدماتی سیستم های میکروالکترومکانیک زیستی – کلیک کنید.
مهارت های مورد نیاز شکل مهندسی نانو الکترونیک
فعالیت در شغل مهندسی نانو الکتریک، نیاز به برخورداری از مهارتها و تواناییهای مختلفی دارد که هر یک باعث بهبود عملکرد و کارایی شما میشوند. این مهارتها که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت؛ علاوه بر جنبههای علمی و تخصصی، ویژگیهای فردی خاصی را نیز شامل میشوند و هر یک به عنوان معیاری برای یافتن شغل مناسب یا ارتقا شغلی به شمار میروند.
- توانایی تحقیق و پژوهش
- توانایی کار آزمایشگاهی
- مهارت تفکر خلاقانه
- مهارت زبان انگلیسی
- مهارتهای فنی
- مهارتهای نرمافزاری
در ادامه هر یک از موارد فوق را تشریح خواهیم کرد.
توانایی تحقیق و پژوهش
علوم نوین مهندسی، به صورت پویا در حال رشد و گسترش هستند و این ویژگی تنها از طریق تحقیقات جدید و پیشرفت در جنبههای مختلف حاصل میشوند. در این راستا، ضروری است به عنوان مهندس نانو الکترونیک، با مهارتهای تحقیق و پژوهش و همچنین استفاده از پژوهشهای انجام شده توسط دیگر متخصصان دانش خود را همواره ارتقا دهید. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مهارت های عمومی پژوهش – کلیک کنید.
- آموزش رایگان درک روش های پژوهش ترکیبی – کلیک کنید.
- آموزش روش شناسی پژوهش های کیفی و آمیخته در مدیریت – کلیک کنید.
توانایی کار آزمایشگاهی
اصولاً مبنای پیشرفت در زمینه نانو تکنولوژی در همه شاخهها و گرایشها، فعالیت در آزمایشگاه و بررسی شیوههای نوین چینش و اصلاح ساختار مولکولی است. در این میان، شغل مهندسی نانو الکترونیک، ارتباط نزدیکی با فعالیت در محیط آزمایشگاه دارد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش آزمایشگاه شیمی عمومی – کلیک کنید.
- آموزش کار با مواد شیمیایی در آزمایشگاه شیمی – کلیک کنید.
- آموزش محلول سازی در آزمایشگاه – کلیک کنید.
- آموزش ایمنی در آزمایشگاه – کلیک کنید.
- آموزش معرفی لوازم آزمایشگاهی – وسایل پرکاربرد و رایج – کلیک کنید.
مهارت تفکر خلاقانه
خلاقیت عنصری مهم در مهندسی نانو الکترونیک به شمار میآید. در واقع کشف روشهای خلاقانه برای به کار گیری اصولی نانو مواد در ساخت قطعات الکترونیکی، از اهمیت زیادی برخوردار است. این موضوع شامل به کار گیری مواد جدید یا شیوههای دستیابی به خواص در مقیاس نانو نیز میشود. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش پرورش خلاقیت، ایده پردازی و نوآوری – کلیک کنید.
- آموزش تکنیک های توسعه خلاقیت – رایگان – کلیک کنید.
- آموزش خلاقیت در مهندسی – بخش یکم – کلیک کنید.
- آموزش خلاقیت در مهندسی – بخش دوم – کلیک کنید.
مهارت زبان انگلیسی
زبان انگلیسی، پل ارتباطی بین شما و دنیا علم است. دسترسی به منابع تخصصی و همچنین همکاری با متخصصان غیر ایرانی، تنها از طریق آشنایی و تسلط بر یک زبان مشترک عملی میشود. به همین دلیل، ضروری است، تسلط خود در این زمینه را افزایش دهید و از آن، جهت پیشرفت خود بهره بگیرید. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش رایگان روش های یادگیری واژگان زبان انگلیسی و به کارگیری آن ها (+)
- آموزش اصول مذاکره به زبان انگلیسی – کلیک کنید.
- آموزش ۱۱۰۰ واژه ضروری – زبان انگلیسی – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش زبان – کلیک کنید.
مهارت های فنی
بدون شک، چه در محیط آزمایشگاه و چه در صنایع مختلف، وظیفه شما به عنوان مهندس نانو الکترونیک، شامل استفاده از تجهیزات پیشرفته مهندسی یا نظارت بر سیستمهای تولید میشود. در این راستا، ضروری است مبانی فنی شغل خود را بشناسید و از آنها بهره بگیرد. این موضوع شامل آموزشهای آکادمیک و همچنین دانستههای تجربی میشود که در محیطهای کاری فرا میگیرید. در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش طراحی فنی – کلیک کنید.
- آموزش الکترونیک صنعتی و مبدل ها – کلیک کنید.
- آموزش فیزیک الکترونیک – بخش یکم – کلیک کنید.
- آموزش فیزیک الکترونیک – بخش دوم – کلیک کنید.
- آموزش آشنایی با فیزیک قطعات نیم رسانا – کلیک کنید.
- آموزش الکترونیک ۱ – کلیک کنید.
- آموزش الکترونیک 2 – کلیک کنید.
- آموزش الکترونیک 3 – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش مهندسی الکترونیک (+)
مهارت های نرمافزاری
نرمافزارهای مختلف، کارایی و بازده فعالیتهای مهندسی را افزایش میدهند. از طرفی، به واسطهی استفاده از این ابزارهای پیشرفته، میزان خطا کاهش یافته و سرعت فعالیت متخصصان بیشتر میشود. بر این اساس، مهارتهای نرمافزاری به عنوانی معیاری مهم جهت تعیین سطح و کارایی فعالان حوزه مهندسی نانو الکترونیک به شمار میرود. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش ابزار مونت کارلوی Geant4 – مقدماتی – کلیک کنید.
- آموزش ابزار مونت کارلوی Geant4 – تکمیلی – کلیک کنید.
- آموزش ابزار مونت کارلوی Geant4 – پیشرفته – کلیک کنید.
- آموزش رایگان مدارات ترتیبی در QCA Designer – کلیک کنید.
- آموزش شبیه سازی آتوماتای کوانتومی سلولی نقطه ای با QCA Designer – مقدماتی (+)
- آموزش شبیه سازی آتوماتای کوانتومی سلولی نقطه ای با QCA Designer – تکمیلی (+)
- آموزش ماژول Wave Optics در نرم افزار کامسول COMSOL – کلیک کنید.
دیگر مهارت های کاربردی برای مهندسان نانو الکترونیک
مهارتهای زیادی برای ورود و پیشرفت در این شغل وجود دارد که در ادامه به 3 مورد از آنها اشاره میکنیم.
آشنایی با علوم پایه
علم شیمی و ریاضیات به عنوان پایههای اصلی دانش تولید پلیمر و نانو شناخته میشوند. شما به عنوان مهندس نانو الکترونیک، باید اطلاعات و دانش کافی در زمینه این علوم را داشته باشید. شایان ذکر است، شیمی–فیزیک به عنوان علم بررسی روابط مولکولی و برهمکنش ذرات سازنده مواد، از دیگر علوم پایهای است که در شغل مهندسی پلیمر تأثیر زیادی دارد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش آشنایی با فناوری نانو – کلیک کنید.
- آموزش کاربرد ریاضیات در مهندسی شیمی – کلیک کنید.
- آموزش تئوری مدل سازی ریاضی در مهندسی شیمی – کلیک کنید.
- آموزش زبان تخصصی مهندسی شیمی – کلیک کنید.
- آموزش فیزیک الکترونیک – بخش یکم – کلیک کنید.
- آموزش فیزیک الکترونیک – بخش دوم – کلیک کنید.
- آموزش ریاضی پایه دانشگاهی – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش ریاضیات – کلیک کنید.
توانایی کار گروهی
اقداماتی که در ساخت نانو مواد، نانو سیستمها و تجهیزات ساخت یا استفاده از ترکیبات نانو انجام میگیرد، معمولاً در قالب پروژههای وسیع صنعتی و آزمایشگاهی طراحی میشوند. این در حالی است که هر بخش باید به صورت مجزا وظایف خود را به انجام برساند؛ اما در نهایت این کل گروه است که نتیجه نهایی را کسب میکند. از طرفی همکاری در پروژههای مهندسی نانو الکترونیک، نیاز به استفاده از متخصصان رشتههای گوناگون دارد که در قالب یک تیم فعالیت نمایند. بنابراین شما باید از توانایی کار گروهی برخوردار باشید و تمام توان خود را در جهت دستیابی به اهدافِ تیمِ کاری خود ارائه نمایید. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش موفقیت در کار تیمی – اصول تیم سازی (+)
- آموزش مدیریت تعارض – کلیک کنید.
- آموزش مهارت های برقراری ارتباط موثر در سازمان ها (+)
- آموزش مدیریت تغییر و پیاده سازی آن در سازمان ها (+)
- مجموعه آموزش توسعه مهارت فردی (+)
توانایی ارائه نتایج
یکی از مهمترین مهارتهای شما به عنوان مهندس نانو الکترونیک، توان ارائه نتایج آزمایشات و پروژههای صنعتی مختلف است. این موضوع ممکن است برای جلب نظر سرمایه گذاران، ایجاد اطمینان در کارفرما یا حتی انتقال دانش ب سایر همکارانتان باشد. در هر صورت شما باید با استفاده از نتایج به دست آمده، به بهترین شیوه دانستهها و نتایج حاصل را بر اساس میزان تخصص و فهم مخاطبان از موضوع، ارائه نمایید. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مقدماتی کنترل مدارک و مستندات مهندسی پروژه ها DCC – کلیک کنید.
- آموزش اصول و مبانی گزارش نویسی حرفه ای – کلیک کنید.
- آموزش مکاتبات اداری و گزارش نویسی – کلیک کنید.
نرم افزارهای تخصصی شغل مهندسی نانو الکترونیک
نرمافزارهای مهندسی گوناگون در زمینه فناوری نانو به کار گرفته میشوند. برخی از این نرمافزارها، بدون توجه به شاخهای که در آن نانو مواد به کار میروند، مورد استفاده قرار میگیرد و تعدادی نیز به صورت خاص در یک شاخه علمی یا صنعتی کاربرد دارند. در ادامه، قصد داریم چند مورد از مهمترین نرمافزارهایی که ممکن است در شغل مهندسی نانو الکترونیک با آنها برخورد داشته باشید را به شما معرفی کنیم که عبارتاند از:
- نرمافزار متریال استودیو (Materials Studio)
- نرمافزار گرومکس (GROMACS)
- نرمافزار ای تی کی (ATK)
در ادامه کاربرد هر یک از موارد فوق را بررسی خواهیم کرد.
نرم افزار متریال استودیو (Materials Studio)
از جمله نرمافزارهای کاربردی در زمینه تحلیل ساختارهای مولکولی و اتمی در مقیاس نانو، Materials Studio است. این نرمافزار، امکان بررسی تمام ویژگیهای ماده از نظر ساختاری و چینش مولکولی را فراهم میکند. بررسی همین ویژگیهای به شما این امکان را میدهد که خواص الکتریکی ماده در زمینه مقاومت و رسانایی را مشخص کنید و در خصوص نتیجه بخش بودن مصرف ساختارهای مختلف، در تجهیزات الکترونیک، به درستی تصمیم بگیرید. شایان ذکر است Materials Studio در عین پیشرفته بودن، دارای محیط آسان برای مدلسازی و ارزیابی عملکرد و رفتار مواد است. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مقدماتی شبیه سازی دینامیک مولکولی با متریال استودیو Materials Studio (+)
- آموزش متریال استودیو Materials Studio برای شبیه سازی غشاهای پلیمری (+)
- آموزش شبیه سازی مکانیک کوانتومی جامدات با Materials Studio (+)
- آموزش پیشرفته ماژول Adsorption Locator از نرم افزار Materials Studio (+)
نرم افزار گرومکس (GROMACS)
با گسترش مرزهای نانوتکنولوژی، استفاده از نانولولههای کربنی در صنایع مختلف، رواج پیدا کرد. از جمله کاربردهای گوناگون این ترکیبات در حوزه الکترونیک، میتوان به مواردی همچون: بستهبندی الکترونیکی، محافظت از تداخلهای الکترومغناطیسی و انواع سنسورها اشاره کرد.
با توجه به کاربردهای نانولولهها و البته اهمیت شبیه سازی این ترکیبات، پیش از آزمایشهای پرهزینه، نیاز است تا از نرمافزارهایی مانند گرومکس استفاده شود. در واقع نرمافزار گرومکس، این امکان را ایجاد میکند که با شبیه سازی نانولولهها، از ویژگیها مختلف آنها پیش از ساخت مطلع شوید و در جهت تحقیقات، هزینههای ضروری را کاهش دهید. شایان ذکر است، نرمافزار GROMACS به دلیل کاربردهایی که در جهت شبیه سازی سلولهای زیستی دارد نیز مشهور میباشد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش شبیه سازی دینامیک مولکولی و پروتئین با گرومکس GROMACS – مقدماتی (+)
- آموزش شبیه سازی دینامیک مولکولی و پروتئین با گرومکس GROMACS – تکمیلی (+)
نرم افزار ای تی کی (ATK)
ساخت حافظههایی با چگالی پایین، ترانزیستورهای با عملکرد بهتر در میدان مغناطیس و همچنین دارای حجم کمتر و… از طریق شبیه سازی نانو نوارها، نانو تیوبها و نانو ورقهها به عنوان بخشی از تجهیزات الکترونیکی، به کمک نرمافزار ATK امکان پذیر است. در واقع کاربردهای زیاد نانو ذرات در صنایع الکترونیک از یک سو و نیاز به انجام آزمایشهای متعدد از سوی دیگر، موجب ضرورت استفاده از نرمافزار ATK در حوزه نانو تکنولوژی و شغل مهندسی نانو الکترونیک میشود. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
دیگر نرم افزارهای کاربردی برای مهندسان نانو الکترونیک
از دیگر نرمافزارهای رایج در علم نانو که برای مهندسان نانوالکترونیک نیز کاربردی است، میتوان به «LAMMPS» و «Amber» اشاره کرد. در ادامه به تشریح این دو نرمافزار و کاربردهای آنها در علم نانو میپردازیم.
نرم افزار لمپس (LAMMPS)
یکی از مشکلات کار در حوزه نانو، دشوار بودن آزمایشها در مقیاس میکروسکپی است. در این راستا، نرمافزارهای زیادی به منظور شبیه سازی ذرات ماده از نظر دینامیکی و بر هم کنش بین ذرات به وجود آمده است. یکی از این نرمافزارها که به صورت متن باز در اختیار مهندسان قرار دارد LAMMPS است. این ابزار کاربردی را میتوان در زمینه مدل سازی اتمی، پلیمری، بیولوژیکی، فلزی، گرانول، و سیستمهای دانه درشت استفاده کرد؛ همچنین دارای اطلاعات انواع پتانسیلهای برهمکنش میان ذرات است. شایان ذکر است، از «لمپس» میتوان برای شبیه سازی نانولولهها و نانو کریستالها استفاده کرد و نتایج حاصل از نرمافزار تا حدود بسیار زیادی دقیق و قابل استناد هستند. در ادامه یک مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
نرم افزار امبر (Amber)
این نرمافزار که به صورت تخصصی در زمینه شیمی محاسباتی به کار میرود، ابزار مناسبی در شغل مهندسی نانو الکترونیک نیز به شمار میرود. در استفاده از این نرمافزار، امکان انجام شبیه سازیهای بین رشتهای وجود دارد و میتواند علم پلیمر، سلولهای زیستی و فناوری نانو را به هم مرتبط سازد. شایان ذکر است که نرمافزار امبر از دو بخش تشکیل شده که شامل Amber و Amber Tools میشود و وجود هر دو بخش در طراحی دینامیک مولکولی ضروری است. با این وجود بخش اصلی و تخصصی حوزه نانو به واسطه وجود Amber Tools ممکن خواهد بود.
معرفی منبع یادگیری نرم افزارهای شغل مهندسی نانو الکترونیک
راههای مختلفی برای کسب مهارت و دانش کافی جهت استفاده از این نرمافزارها، پیش روی مهندسین نانو الکترونیک قرار دارد؛ آنها هم با شرکت در دورههای آموزشی حضوری و هم با شرکت در دورههای آنلاین آموزشی، قادر به یادگیری کار با این نرمافزارها و همچنین تقویت مهارت خود در استفاده از آنها، میباشند. پیشنهاد ما به کسانی که علاقه دارند که کار با این نرمافزارها را یاد بگیرند، «شرکت در دورههای آموزشی آنلاین» میباشد؛ زیرا این قبیل دورهها هم از هزینهی کمتری برخوردار هستند و هم دانشجویان بهصورت همیشگی به ویدیوهای جلسات آموزشی دسترسی دارند و میتوانند هر زمان که نیاز داشتند، آنها را دوباره مشاهده نمایند تا مشکلات و ایراداتشان بر طرف شود. یکی از وبسایتهایی که بهصورت حرفهای اقدام به تدریس آنلاین و برگزاری کلاسهای مجازی نموده است، وبسایت فرادرس میباشد. شایان ذکر است که این وبسایت از سالهای گذشته فعالیت خود را شروع کرده است و افراد بسیاری در دورههای آنلاین آنها شرکت نمودهاند.
- دوره ویدئویی آموزش رایگان سیستم های میکرو و نانو: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش نانو کامپیوتینگ (Nano Computing): اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش نانو فناوری و پزشکی: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش نانوتکنولوژی در کشاورزی با تاکید بر آخرین یافته ها: اینجا را کلیک کنید (+).
- دوره ویدئویی آموزش نانوبیوتکنولوژی (Nanobiotechnology): اینجا را کلیک کنید (+).
سخن پایانی
در پایان امیدواریم این مقاله توانسته باشد دید جامع و کاملی از شغل مهندسی نانو الکترونیک در اختیار شما قرار داده باشد. اگر شما مخاطب گرامی، نظر و دیدگاهی در خصوص این شغل دارید، یا نکتهی خاصی را میدانید که در این مقاله به آن اشاره نشده است، خواهشمند است دیدگاههای ارزشمند خود را از طریق بخش کامنت در انتهای این نوشتار به اشتراک بگذارید.
همچنین در صورت صلاحدید میتوانید، لینک این نوشتار را از طریق کانالها و گروههایی که در شبکههای اجتماعی عضو هستید به دست دوستان و آشنایان برسانید تا اگر آنها نیز درصدد این هستند که به عنوان مهندس نانو الکترونیک مشغول به کار شوند، بتوانند از طریق اطلاعاتی که در این مقاله ذکر شده است، به هدف خود دست یابند. علاوه بر آن، میتوانید ما را در اینستاگرام و تلگرام فالو کنید تا در زمینه جدیدترین روشها، ترفندها و اخبار دنیای دیجیتال بهروز بمانید.