اگر به دنبال یافتن شغل در پلتفرمهای مختلف کاریابی رفته باشید، در میان مشاغل مهندسی، حتماً با عنوان شغل مهندسی تولید یا کارشناس مهندس تولید برخوردهاید. این موقعیت کاری، در بسیاری از شرکتهای تولیدکننده و در حوزههای مختلفی از صنایع وجود دارد. با این حال، شاید بسیاری از کارجویان، اطلاعات و درک درستی از این شغل نداشته باشند. به همین منظور در این مقاله از «مجله اینترنتی کاپریلا» قصد داریم به معرفی شغل مهندسی تولید بپردازیم و تمام جنبههای مختلف آن، نظیر: حوزههای کاری، وظایف و مسئولیتها، مهارتهای مورد نیاز و نرمافزارهای تخصصی این شغل را مورد بررسی قرار دهیم. لطفاً تا انتها با ما همراه باشید.
شغل مهندسی تولید چیست؟
فرآیند تولیدِ یک قطعه صنعتی را در نظر بگیرید. این قطعه مربوط به هر کدام از گروههای صنعتی (خودروسازی، ابزارآلات، صنایع الکترونیک، لوازمخانگی و…) باشد، ضروری است که بر اساس یک برنامه دقیق و حساب شده تولید شود. این فرآیند شامل: تمام مسائل مربوط به پیشتولید محصول تا طراحی و تکمیل ساخت آن میشود. شغل مهندسی تولید نیز به عنوان یک موقعیت کاری مهندسی-مدیریتی، تمام جنبههای تولید یک محصول مکانیکی را در بر میگیرد. شایان ذکر است که وجود افراد متخصص در این جایگاه شغلی، تولید محصولات باکیفیت با حداقل امکانات و کمترین قیمت تمام شدهی محصول را تضمین میکند.
- آموزش روش های تولید و کارگاه: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش رایگان مبانی روش های پیشرفته ساخت: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش روش های تولید (ریخته گری، شکل دهی فلزات، ماشینکاری، سنگ زنی و…): اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش آشنایی با ماشین ابزارهای صنعتی و کاربرد آن ها: اینجا را کلیک کنید (+).
تحصیلات مورد نیاز برای شغل مهندسی تولید
شغل مهندسی تولید را معمولاً در صنایع مختلف میتوان دید. صنایعی که از طریق فرآیندهای مختلفِ ساخت و تولید محصولات، اقدام به طراحی و ساخت قطعات یا تجهیزات گوناگون مینمایند. فعالیت در این حوزه نیز بدون برخورداری از دانش مهندسی در خصوص فرآیندهای تولید صنعتی، تجهیزات تخصصی نظیر: لوازم جوشکاری، برش، ریختهگری، قالبگیری و… ممکن نخواهد بود. بر این اساس، معمولاً شاهد هستیم که در شرایط استخدامِ شغل مهندسی تولید، از فارغالتحصیلان رشتههای مهندسی مکانیک و مهندسی صنایع دعوت به عمل میآید. در واقع این رشتههای مهندسی با شیوههای ساخت محصولات و همچنین فرآیندهای تولید به خوبی آشنا هستند و میتوانند تمام فرآیند را از «زمان ایدهپردازی محصول» تا «تولید نهایی» مورد توجه قرار دهند.
حوزه های کاری شغل مهندسی تولید
صنایع مختلف جهت بهبود فرایند تولید خود، نیاز به استفاده از مهندسان تولید دارند. در واقع علاوه بر تکنسینها و مهندسان در گرایشهای گوناگون مهندسی که بخشهای مختلف تولید را بر عهده میگیرند باید افرادی با تخصص و دید همهجانبه وجود داشته باشند که تمام فرآیند را از آغاز تا پایان مورد توجه قرار دهند. به همین دلیل در صنایع متعددی شاهد وجود فرصتهای شغلی برای مهندسان تولید هستیم که برخی از مهمترین آنها عبارتاند از:
- صنایع تولید لوازمخانگی
- صنایع خودروسازی و قطعات یدکی خودرو
- تولید محصولات فلزی ساختمان
- صنایع تولید لوازم الکترونیک
- صنایع مبلمان
- صنعت چوب
- صنایع تولید مصالح ساختمانی
- و…
در واقع لیست حوزههای کاری شغل مهندسی تولید بسیار بلند است و کمتر صنعتی را میتوان یافت که به توانایی و مهارت مهندسان تولید نیازمند نباشد.
وظایف و مسئولیت های شغل مهندسی تولید
گستره وظایف شغلی مهندسان تولید، شامل موارد زیادی میشود که در نهایت، تولیدِ محصول با قیمت بهینه، کیفیت مناسب و مطابق برنامهریزی را به دنبال دارد. این وظایف و مسئولیتها از مباحث فنی تا نظارت بر عملکرد تجهیزات و حتی بخشی از پروسه مدیریت تولید را ساماندهی میکند. در ادامه تعدادی از مهمترین وظایف و مسئولیتهایی که در شغل مهندسی تولید از شما انتظار میرود را بیان خواهیم کرد:
- برآورد دقیق آمارها جهت برنامهریزی بهبود تولید، ارتقاء کیفیت و کاهش ضایعات
- آمادهسازی و بررسی تجهیزات لازم جهت تسریع تولید محصولات جدید
- طراحی و ساخت تجهیزات مورد نیاز برای بهبود مستمر خطوط تولید و کنترل قطعات
- بررسی و تجزیه و تحلیل ریشهای مشکلات پیش آمده حین تولید نظیر توقف تولید
- آمادهسازی و بهروزرسانی مدارک و مستندات و دستورالعملهای خطوط تولیدی
- ارائه مستمر حل مسئله در قالب تیم CFT جهت بهبود مستمر تولید
- نظارت بر ایجاد و بهروزآوری آرشیو فنی، اعم از نرمافزارها و همچنین مرکز اسناد فنی اعم از نقشهها و دستورالعملها
- رعایت کامل دستورالعملها و روشهای اجرایی مدون فنی و مهندسی
- سایر مستندات فنی نظارت بر امور مستندسازی فنی و تأیید مستندات ایجاد شده در صورت لزوم
- مدیریت و کنترل ابزار تولیدی
مهارت های مورد نیاز شغل مهندسی تولید
عملکرد مناسب در هر شغل، بهواسطه وظایف و مسئولیتهای محوله، نیازمند یک سری مهارتها و تواناییهای علمی، فنی و شخصیتی است. ویژگیهایی که در زمان استخدام و همچنین بررسی بازدهی شما در طول خدمت، پارامترهای مهمی برای کارفرما هستند. بر این اساس حتی در آگهیهای استخدام مهندس تولید، تعدادی از این موارد به عنوان شرایط پذیرفته شدن تعیین میگردند. در ادامه چند مورد از مهمترین مهارتهای مورد نیاز برای شغل مهندسی تولید را بیان میکنیم که عبارتاند از:
- توان فنی بالا
- تسلط بر زبان انگلیسی
- حل خلاقانه مسائل و تصمیمگیری
- تفکر استراتژیک
- توانایی مدیریت
- مهارت کار گروهی
- مهارتهای نرمافزاری
در ادامه هر یک از موارد فوق را تشریح خواهیم کرد.
توان فنی بالا
با توجه به گستردگی مسئولیتها و وظایفی که بر عهده مهندسان تولید قرار دارد، طیف وسیعی از مهارتهای فنی جهت کسب موفقیت در این شغل مورد نیاز است. توان فنی در این زمینه، شامل آشنایی با مباحث مهندسی، شناخت فرآیندهای تولید و تجهیزات مورد استفاده و همچنین قابلیت استفاده از این مهارت در عمل است. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش ریاضی فیزیک – کلیک کنید.
- آموزش مکانیک تحلیلی ۱ Analytical Mechanics – کلیک کنید.
- آموزش مکانیک تحلیلی 2 Analytical Mechanics – کلیک کنید.
- آموزش مقدماتی اقتصاد مهندسی – کلیک کنید.
- آموزش آمار و احتمال مهندسی – کلیک کنید.
- آموزش تئوری احتمالات – کلیک کنید.
- آموزش اقتصاد مهندسی – مرور و حل تست ارشد – کلیک کنید.
- آموزش آمار احتمالات مهندسی – مهندسی صنایع (مرور و حل تمرین) – کلیک کنید.
تسلط بر زبان انگلیسی
زبان انگلیسی به عنوان یک زبان بینالمللی، راه ارتباط با مجامع علمی و فنی خارج از کشور است. از طرفی دسترسی به بازارهای بینالمللی و تفکر تجاری مبتنی بر صادرات، تنها از طریق برقراری ارتباط حرفهای با بازارهای مالی و تجاری غیر ایرانی ممکن میشود. در این موارد نیز، تسلط بر زبان انگلیسی مهارتی ضروری برای شغل مهندسی تولید است. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش رایگان روش های یادگیری واژگان زبان انگلیسی و به کارگیری آن ها (+)
- آموزش اصول مذاکره به زبان انگلیسی – کلیک کنید.
- آموزش ۱۱۰۰ واژه ضروری – زبان انگلیسی – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش زبان – کلیک کنید.
حل خلاقانه مسائل و تصمیمگیری
تولید، یک فرآیند پویا بوده و نیازمند سطح بالایی از خلاقیت است. در واقع دستیابی به ایدههای نو و تصمیمگیری جهت قرار گرفتن در مسیرهای جدید، مهارتی ذهنی و بسیار مهم است که بین مهندسان تولید موفق و غیر موفق تفاوت ایجاد میکند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مهارت حل مساله و تصمیم گیری – کلیک کنید.
- آموزش شناسایی و حل مساله در سازمان ها – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت در شرایط ابهام – کلیک کنید.
- آموزش مسائل کاربردی مهندسی صنایع و تحقیق در عملیات – کلیک کنید.
- آموزش تفکر سیستمی – کلیک کنید.
- آموزش رایگان نگاهی کلی بر سیستم ها – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت نوآوری – سازماندهی و مدیریت ایده های جدید و خلاق (+)
- آموزش حل مساله در شبکه های کامپیوتری – کلیک کنید.
تفکر استراتژیک
تفکر استراتژیک عبارت است از رویکردی جامع به منظور برنامهریزی تولید از آغاز تا پایان و استفاده صحیح از منابع موجود بهنحویکه بازدهی به حداکثر برسد. حال اگر دیدگاه شما محدود بوده و تمام جوانب را در نظر نداشته باشید؛ چرخه تولید ناقص است و موفقیتهای کسبشده محدود خواهند بود. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مدیریت استراتژیک پیشرفته – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت ریسک – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت استراتژیک کارآفرینی – کلیک کنید.
- آموزش مسائل کاربردی مهندسی صنایع و تحقیق در عملیات – کلیک کنید.
- آموزش تفکر سیستمی – کلیک کنید.
- آموزش رایگان نگاهی کلی بر سیستم ها – کلیک کنید.
- آموزش خلاقیت در کسب و کار – کلیک کنید.
توانایی مدیریت
مدیریت مجموعهای که بر آن نظارت خواهید داشت، بهصورت مستقیم بر عهده شما خواهد بود. از طرفی دستیابی به نتایج موردنظر نیز در حیطه وظایف شما قرار دارد. بنابراین باید به نحوی بر بخشهای مختلف تولید و منابع نظارت کنید که هر فرد و واحد، وظایف خود را بهدرستی و با حداکثر توان انجام دهد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش اصول مدیریت – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت عملیات خدمات – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت دانش در سازمان های نوین – کلیک کنید.
- آموزش رهبری مثبت گرا – کلیک کنید.
- آموزش رهبری و مدیریت در کسب و کار – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت تمرکز و توجه و راه های افزایش آن – کلیک کنید.
- آموزش مدیریت در شرایط ابهام – کلیک کنید.
- آموزش آشنایی با استانداردهای سیستم مدیریت و گواهینامه های ایزو ISO (+)
- آموزش سیستم مدیریت کیفیت تجهیزات پزشکی ایزو ISO 13485 – کلیک کنید.
مهارت کار گروهی
هرچند موقعیت شغلی مهندسی تولید به عنوان یک جایگاه مدیریتی و نظارتی تعریف شده است؛ با این حال شما هنوز هم بخشی از تیم تولید هستید. هدف این تیم، دستیابی به سیستم تولید سودآور و پایدار است. در این راه، هر قسمت از گروه وظایف خود را بهدرستی انجام ندهد و در خدمت هدف کلی قرار نداشته باشد، قطعاً موجب شکست کل مجموعه خواهد شد. بر این اساس ضروری است که شما و افراد تحت نظارتتان از مهارت کار گروهی برخوردار باشید. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش موفقیت در کار تیمی – اصول تیم سازی (+)
- آموزش مدیریت تعارض – کلیک کنید.
- آموزش مهارت های برقراری ارتباط موثر در سازمان ها (+)
- آموزش مدیریت تغییر و پیاده سازی آن در سازمان ها (+)
- مجموعه آموزش توسعه مهارت فردی (+)
مهارت های نرمافزاری
نرمافزارها به عنوان بازوهای قدرتمند مهندسان در تمام حوزهها عمل میکنند. این ابزارهای کامپیوتری، منجر به صرفهجویی در زمان، انرژی و هزینه میشوند؛ بهنحویکه استفاده صحیح از آنها تغییرات محسوسی در نتایج کسبشده توسط شما ایجاد میکند. این نرمافزارها شامل ابزارهای مدیریتی، طراحی، تجزیه و تحلیل داده و تصمیمگیری چندوجهی میشوند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش طراحی مفهومی Conceptual خودرو با اسکچ بوک SketchBook – کلیک کنید.
- آموزش پایه ای نرم افزار ماشین کاری سالیدکم SolidCAM – کلیک کنید.
- آموزش طراحی قالب های پرس با لوگوپرس Logopress – کلیک کنید.
- آموزش آشنایی با پرینتر و اسکنرهای سه بعدی و کاربرد نرم افزار کیورا (CURA) – کلیک کنید.
- آموزش شبیه سازی فرآیندهای ریخته گری با پروکست ProCAST – کلیک کنید.
- آموزش مقدماتی نرم افزار ماتریکس برای طراحی طلا و جواهر – کلیک کنید.
- آموزش نرم افزار corelcad – طراحی صنعتی – کلیک کنید.
- آموزش کورل دراو – ترفندهای طراحی دستگاه های صنعتی در CorelDRAW – کلیک کنید.
- آموزش نرم افزار ورو ویزی Vero VISI برای مدل سازی سه بعدی صنعتی – کلیک کنید.
- آموزش مدل سازی سه بعدی با تری دی اس مکس 3ds MAX – مقدماتی – کلیک کنید.
- آموزش رایگان طراحی و مدل سازی تکیه گاه مخزن صنعتی با PV Elite – کلیک کنید.
- آموزش نرم افزار سه بعدی صنعتی Varicad – کلیک کنید.
در قسمت بعدی مقاله، به معرفی و بررسی برخی از این rfdg نرمافزارها خواهیم پرداخت؛ با ما همراه باشید.
نرم افزارهای تخصصی مهندسی تولید
در زمینه علوم مهندسی، نرمافزارهای زیادی وجود دارند که هر یک با کارایی و عملکردی قابلتوجه به مهندسان کمک میکنند وظایف خود را به خوبی انجام دهند. در شغل مهندسی تولید نیز این امکان وجود دارد که به استفاده از ابزارهای کامپیوتری، عملکرد خود را ارتقا دهید. به همین منظور تعدادی از مهمترین نرمافزارهای تخصصی را که در زمینه تولید کاربرد دارند، به شما معرفی میکنیم که عبارتاند از:
- نرمافزار SolidWorks
- نرمافزار Autodesk Inventor
- نرمافزارهای ERP
- نرمافزار Microsoft Project
- نرمافزار Minitab
در ادامه هر یک از موارد فوق را تشریح خواهیم کرد.
نرم افزار SolidWorks
ازجمله مهمترین بخشهای صنعت که تحت نظارت مهندسان تولید از شاخه مکانیک فعالیت میکنند، تولید قطعات صنعتی مربوط به تجهیزات است. در این موارد، هرچند طراحی توسط تیمهای مجزا انجام میشود؛ با این حال لازم است مهندس تولید آگاهی کافی از نرمافزارهای صنعتی مانند SolidWorks داشته باشد. این نرمافزار یک ابزار کامپیوتری طراحی است که کاربردهایی نظیر مدلسازی و عملیات ورقکاری، جوشکاری، ریختهگری، قالبسازی، تزریق پلاستیک، جوش دادن قطعات و همچنین تحلیل تنش و مدلسازی رفتار و مقاومت قطعه تحت بارگذاریهای گوناگون دارد. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش پروژه محور سالیدورکس – طراحی قالب برش در SOLIDWORKS – کلیک کنید.
- آموزش طراحی انواع قالب های فلزی در سالیدورکس SOLIDWORKS – کلیک کنید.
- آموزش پروژه محور سالیدورکس – طراحی همزن برقی صنعتی – کلیک کنید.
- آموزش رایگان طراحی اجزای جک هیدرولیکی در SOLIDWORKS – کلیک کنید.
- آموزش پروژه محور سالیدورکس – طراحی جک هیدرولیکی در SOLIDWORKS – کلیک کنید.
- آموزش طراحی چاقو با سالیدورکس (SOLIDWORKS) – کلیک کنید.
- آموزش رایگان اجزای قالب ها در طراحی قالب خمش با سالیدورکس – کلیک کنید.
- آموزش پروژه محور سالیدورکس – طراحی قالب های تزریق پلاستیک در SOLIDWORKS (+)
- آموزش رایگان مقدمه ای بر قالب ها در طراحی قالب خمش با سالیدورکس – کلیک کنید.
- آموزش پروژه محور سالیدورکس – طراحی گیره قطعه کار یا فیکسچر در SOLIDWORKS (+)
- آموزش پروژه محور سالیدورکس – طراحی دوچرخه در SOLIDWORKS – کلیک کنید.
- آموزش سریع و آسان سالیدورک در ۱۲۰ دقیقه – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش سالیدورکس (SOLIDWORKS) – کلیک کنید.
نرم افزار Autodesk Inventor
از دیگر نرمافزارهای مهم که در زمینه تولید و محیطهای صنعتی کاربرد دارد، Autodesk Inventor است. متخصصان با استفاده از این نرمافزار، نهتنها طراحی دو و سه بعدی محصولات مختلف را انجام میدهند؛ بلکه امکان شبیهسازی حرکتی و آنالیز دینامیکی مکانیزمها و انیمیشن سازی صنعتی را نیز خواهند داشت. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش طراحی بازوی صنعتی با نرم افزار اینونتور Inventor – کلیک کنید.
- آموزش طراحی قالب های پلاستیک با نرم افزار اینونتور INVENTOR – کلیک کنید.
- آموزش مدل سازی ورقکاری در اتودسک اینونتور Autodesk Inventor – کلیک کنید.
- آموزش اتودسک اینونتور – طراحی مکانیکی با Autodesk Inventor – کلیک کنید.
نرم افزارهای ERP
این دسته از نرمافزارها که با نام اختصاری EPR شناخته میشوند، ابزارهایی جهت برنامهریزی منابع سازمانی (Enterprise resource planning) هستند. نرمافزارهایی از این قبیل، به عنوان بانک نرم اطلاعاتی کامل از تمام بخشهای تولید استفاده میشوند. به این معنی که دادههای بخشهای مختلف ازجمله طراحی، ساخت، بازاریابی و فروش، در قالب یک نرمافزار کلی طبقهبندی و تجزیه و تحلیل میشوند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش برنامه ریزی منابع سازمانی یا ای آر پی ERP – کلیک کنید.
- آموزش تجزیه و تحلیل سیستم ها و روش ها – کلیک کنید.
- آموزش رایگان مفاهیم برنامه ریزی تولید – کلیک کنید.
- آموزش برنامه ریزی تولید – کلیک کنید.
نرم افزار Microsoft Project
همانطور که تا این بخش از مقاله پی بردهاید، مهندسی محصول و مدیریت پروژه اشتراکات زیادی دارند. در این راستا، بد نیست بدانید که Microsoft Project به عنوان یکی از نرمافزارهای تولید شده توسط شرکت مایکروسافت، امکانات بسیار مناسبی به منظور مدیریت تمام پروژههای صنعتی در اختیار شما قرار میدهد. با بهکارگیری MSP قادر هستید تمام ابعاد تولید یک محصول را مورد بررسی و نظارت همهجانبه قرار دهید. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مایکروسافت پروجکت MSP یا Microsoft Project – کلیک کنید.
- آموزش رایگان تنظیم محیط MSP برای مدیریت پروژه چابک – تنظیم گزینه های پروژه (+)
- آموزش پیشرفته نرم افزار Microsoft Project – کلیک کنید.
نرم افزار Minitab
مینی تب به عنوان یک نرمافزار کنترل کیفیت آماری، در بسیاری از صنایع به منظور افزایش سطح کیفی محصولات به کار میرود. با استفاده از Minitab میتوان دادههای خام جمع آوری شده در رابطه با محصولات موجود یا طرحهای در حال برنامهریزی را تجزیه و تحلیل کرد و در نهایت به راهحلهای مناسبی در راستای بهبود کیفیت و مهندسی تولید دست یافت. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش مقدماتی تحلیل داده ها با نرم افزار مینی تب Minitab – کلیک کنید.
- آموزش تحلیل داده ها با نرم افزار مینی تب Minitab – کلیک کنید.
- آموزش کنترل کیفیت آماری با مینی تب Minitab – کلیک کنید.
- آموزش رایگان استنباط آماری پارامتری در Minitab – کلیک کنید.
- آموزش طراحی و تحلیل آزمایش ها با SPSS و مینی تب Minitab – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش مینی تب – آموزش Minitab – کلیک کنید.
- مجموعه آموزش طراحی مکانیکی: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش رایگان آشنایی با آجر و مشخصه های فنی آن در مصالح ساختمانی: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش مقدماتی PTC Creo Parametric برای مدل سازی سه بعدی قطعات صنعتی: اینجا را کلیک کنید (+).
- آموزش ساخت تابلوهای LED: اینجا را کلیک کنید (+).
- مجموعه آموزش مهندسی مکانیک: اینجا را کلیک کنید (+).
نرم افزار CATIA
یکی دیگر از نرمافزارهای مهم و کاربردی در شغل مهندسی تولید، نرمافزار «CATIA» است. این نرمافزار همانند SolidWorks دارای ابزارهایی بسیار قدرتمند جهت طراحی – دو بعدی و سه بعدی – ، مدلسازی، شبیهسازی و انجام تستهای کامپیوتری میباشد. تفاوت CATIA و SolidWorks در تعداد افزونههای اضافی و همچنین سرعت عمل نرمافزار در انجام کارهای مختلف است؛ SolidWokrs از افزونههای متعددی بهره میبرد اما CATIA سرعت بالاتری در انجام کارها دارد و مهندسین با استفاده از آن، قادر به صرفهجویی در زمان طراحی و شبیهسازی محصولات خود، هستند. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، میتواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کردهایم:
- آموزش طراحی ۱۵ قطعه صنعتی در کتیا (CATIA) – کلیک کنید.
- آموزش مهندسی معکوس قطعات با کتیا CATIA – بخش اول (+)
- آموزش مهندسی معکوس قطعات با کتیا CATIA – بخش دوم (+)
- آموزش تحلیل پیشرفته مهندسی در کتیا – کلیک کنید.
- آموزش ماشینکاری در کتیا – محیط Prismatic Machining – کلیک کنید.
- آموزش پروژه محور کتیا – طراحی موبایل با CATIA – کلیک کنید.
- آموزش طراحی کابینت و کمد در نرم افزار کتیا – کلیک کنید.
- آموزش محیط فری استایل کتیا – طراحی سطوح پیشرفته با FreeStyle – کلیک کنید.
معرفی منبع یادگیری نرم افزارهای شغل مهندسی تولید
راههای مختلفی برای کسب مهارت و دانش کافی جهت استفاده از این نرمافزارها، پیش روی مهندسین تولید قرار دارد؛ آنها هم با شرکت در دورههای آموزشی حضوری و هم با شرکت در دورههای آنلاین آموزشی، قادر به یادگیری کار با این نرمافزارها و همچنین تقویت مهارت خود در استفاده از آنها، میباشند. پیشنهاد ما به کسانی که علاقه دارند کار با این نرمافزارها را یاد بگیرند، شرکت در دورههای آموزشی آنلاین میباشد؛ زیرا هم از هزینهی کمتری برخوردار هستند و هم بهصورت همیشگی به ویدیوهای جلسات آموزشی دسترسی دارند و میتوانند هر زمان که نیاز داشتند، آنها را دوباره مشاهده نمایند تا مشکلات و ایراداتشان بر طرف شود. یکی از وبسایتهایی که بهصورت حرفهای اقدام به تدریس آنلاین و برگزاری کلاسهای مجازی نموده است، وبسایت فرادرس میباشد. این وبسایت از سالهای گذشته فعالیت خود را شروع کرده است و افراد بسیاری در دورههای آنلاین آنها شرکت نمودهاند.
سخن پایانی
شاید یکی از مهمترین عواملی که باعث کمبودهای موجود در زمینه تولید و صنایع مولد در کشور شده است، بیتوجهی به اهمیت شغل مهندسی تولید باشد. شغلی که با تعریف و محقق ساختن وظایف و مسئولیتهای مختلف، امکان تکمیل فرایند تولید را فراهم میسازد. به این ترتیب شما نیز میتوانید در پیشرفت صنعت و تولید در کشور سهم بزرگی ایفا نمایید.
در پایان از این که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید سپاسگزاریم. لطفاً این مقاله را از طریق شبکههای اجتماعی با دوستان خود به اشتراک بگذارید تا آنها نیز با شغل مهندسی تولید آشنا شوند. همچنین میتوانید پیشنهادات و نظرات خود را از طریق کامنت با ما به اشتراک بگذارید و موجب بهبود مطالب این نوشتار شوید. پیروز و موفق باشید.